Andra avsnittet ute nu!

Hej på er!
Nu ligger nästa avsnitt av dokumentärserien om mig på SVT-play. Närmare bestämt HÄR . Jag kom precis in efter en lång dag med slyröjning ute på markerna igen. Händerna nästan darrar fortfarande efter vibrationen från röjsågen. Jag fick nästan ett vredesutbrott på slyet och de envisa enbuskarna idag. Jag ville nästan bara gråta och skrika åt allt. Ni vet sådana dagar när man bara känner att det blir FÖR mycket. Orken tar slut!
MEN nu är det helt klart. Allting. Inget mer skogsarbete eller röjning för det här året. Om jag hade en flaska champagne skulle jag spruta ut den över ängarna och tjoa så det hördes över berg och dal. Jag är så himla lättad och glad nu!
Nu kan livet återgå till det normala och jag kan äntligen få lite rutiner igen.

Så nu ska jag också sätta mig ner och se på nästa avsnitt. Spännande. Nervöst. Hoppas ni tycker om det!
Och om ni har några frågor eller funderingar efter ni sett det så är det bara att fråga här! Jag ska gå igenom era kommentarer i morgon och svara.

Ha en underbar kväll ♥ Kram på er
100101

84 Kommentarer på “Andra avsnittet ute nu!

 1. madebymary

  Superbra fortsättning på det första! Precis lika bra var det också, så du kan andas ut 😉 Tycker de fångat och byggt upp din serie så att de representerar dig på ett jättebra sätt, iaf som jag uppfattar dig utifrån bloggen. Vet du, du hoppar lite som en älva har vi kommit fram här hemma, väldigt graciöst och lätt. Sådär skulle inte jag se ut, hehe, då skulle det mer se ut som en hobbit som druckit för mkt 😛

  Och visst är det skönt att tänka lite mer i banorna kring ”hur lite kan jag klara mig på” och fokusera på den inre resan och det som föder själen, än att hetsa på ett jobb man hatar för att kunna köpa massa materiella saker som ändå inte betyder något eller gör en lycklig på riktigt.

  Kram på dig, ser fram emot fler avsnitt!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack! Vad glad jag blir att du tycker om den! Ja jag är jättenöjd själv också. De har verkligen gjort det proffsigt och fått med lite av allt.
   Haha men åh vad jag skratta åt ”en hobbit som druckit för mycket” haha 😀

   Ja åh vad bra skrivet. Håller helt med dig. Även om det varit svårt ibland att klara sig på lite så är jag ändå så himla tacksam för det, för det har lärt mig att bli mer tacksam och faktiskt känna riktig lycka för sådant som inte går att köpa. Det är värdefullt.
   Kram på dig!

   Reply
 2. PJ:s byffé – från by till fe

  Visst är det skönt när ett arbete är över. Speciellt när det handlar om ett mera tråkigt arbete. Fast slyröjning är tacksamt på det sättet att man ser resultatet med det samma. Själv håller jag också just nu på med slyröjning men jag försöker spara enbuskar för jag tycker att de är så vackra.

  En fin andra del av dokumentären! På tal om utgifter så är det inte de stora inkomsterna som gör att man blir rik utan de små utgifterna. På samma sätt är det med att leva. Med lite planering klarar man sig långt med mindre pengar. Lev mer på mindre, heter en österbottnisk blogg. http://levmerpamindre.blogspot.fi/

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja vad kul att du skrev om den boken. Jag skrev ett blogginlägg om den boken en gång. Har den här hemma. Älskar den <3 Och hon är så inspirerande!

   Kram

   Reply
 3. Johan

  Ibland är det tillåtet att ventilera över energikrävande ting, det viktigaste är att inte låta det som triggar det få ligga kvar efteråt, vilket du inte verkat haft några problem med. Stod faktiskt härom dagen och handgrävde med spaden och marken var bara fylld av sten än var jag slog ner den. Det kändes som om jag grävde tonvis med jord, blodsmaken kom i munnen, men när jag tittade så såg det inte ut att hända nånting alls. Fick exakt samma känsla som du beskriver. Ville bara vråla rätt ut! haha men på något vis kom jag in i som en andra andning, att man fann sig i att detta skulle ta mycket längre tid och vara mycket jobbigare än vad som var tänkt från början. Då gick det bättre.

  Man blir så lugn av att titta på dokumentären om dig. Jag hann titta i ca 2-3 min och sen fylldes soffan av båda hundarna och båda katterna och alla skulle ligga tätt intill mig. (det blev ganska trångt) De gånger detta händer är då jag mår väldigt bra och är lugn och avslappnad, och då verkar det smitta av sig. Jag tror du har samma energi runt dig som man känner från träden när man är ute i skogen. Den där harmoniska känslan som får en att känna sig ”tom och lätt” på något vis. Som att något ”stannar”. Att bara få frid i sitt inre. Svårt att förklara…
  Roligt att få veta lite om hur du går tillväga då du gör dina tavlor och bilder. Väldigt kreativt minst sagt! Tavlorna som du berättar om är ju så himla fina! Skrattade till i den sekvensen då man ser Nanook stå på bakbenen och tittar ut genom fönstret när du håller på med annat. Såg så roligt ut 🙂

  Otroligt fint sammansatt dokumentär, fast samtidigt, med det materialet så är det nog svårt att inte få den att bli fin.
  Visst kommer det mer? 🙂

  Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack för din fina kommentar!

   Kul att du kände igen dig i det där. Och jag förstår precis vad du menar i att man tillslut finner sig i situationen och då känns det plötsligt så himla mycket lättare. Som om man accepterar det och slutar göra motstånd.

   Och vad myyysigt det lät när du tittade på dokumentären med hundarna och katterna! Haha åh, det gjorde mig glad. Och så vackert skrivet ”Jag tror du har samma energi runt dig som man känner från träden när man är ute i skogen”. Awww.. så himla fint. Det värmer verkligen o höra det.

   Haha ja jag brukar också skratta åt Nanook när han står och kikar ut sådär. Han gör det ganska ofta 😀
   Jajamen det kommer ett till avsnitt!

   Ha en fin helg! Kram

   Reply
   • Johan

    Ja, det blev en mysig stund, alla ville titta och lyssna på Jonna 🙂 Så det måste ju vara något speciellt med dig och din energi.

    Haha va roligt 🙂 men vad är det han ser där ute? Han är nog som du och blir glad av att bara se naturen där utanför.

    Åh, vilken tur att det kommer ett till, även om man hade velat att det skulle vara ännu fler. Men jag misstänker att det inte blir den sista dokumentären om dig 😉

    Kram

    Reply
 4. Verena

  Hej Jonna! I det här avsnittet pratar du ju om att du klara dig på ganska lite pengar per månad och jag skulle bli så glad om du kunde skriva lite mer om det på bloggen. Jag har också dragit ner på många onödiga utgifter och klarar mig på ca 7-8000 kr i månaden, så jag jobbar mycket mindre än de flesta andra och hinner njuter av livet mycket mer. 🙂 Jag tycker att det borde lyftas fram lite mer i media att nästan alla faktiskt kan prioritera bort saker i sina liv för att få mer tid. Och vad är mer värdefullt än tid?! Det skulle vara kul att läsa dina tankar kring att leva mer på mindre!

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Verena!

   Tack för din kommentar! Och vad härligt att du också dragit ner på onödiga utgifter och klarar dig på mindre. Ja men absolut, tack för tipset, det ska jag absolut skriva mer om! 🙂

   Kram!

   Reply
   • Birrgit

    Hej! Jag undrar hur du tänker kring pension till exempel. Det låter fint att jobba mindre, klara sig på mindre, men det krävs ju också att tänka framåt. Jag har funderat att gå ner i arbetstid men oron inför en framtid med för lite, när jag kanske inte kan jobba längre, har hållit mig tillbaka.

    Reply
 5. Annica

  Verkligen ett jättebra avsnitt 🙂 Jag gillade när du pratade om att leva med någon och undrade om någon ville bo sådär…och du började skratta, det var min favoritscen 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack, kul att du gillade det!
   Haha, ja de va en rolig scen. Jag var väl inte helt bekväm med att prata om den biten haha, så då får man skämta till det lite 😀

   Reply
 6. Annika

  Känner en stor varm lycklig känsla av se på din film, den fyller mig med inspiration. Det går aldrig att kopiera någon annans liv. Men det liv som du skildrar, och din kärlek till naturen är så härlig att se. Vill bara springa ut nu och krama ett träd, och känna alla skogens dofter. Du är så fantastisk på att uttrycka dig på ett enkelt och avskalat vis. Så tack för att du delar med dig!

  Reply
 7. Helena

  Fantastiskt avsnitt! Fått rysningar i kroppen under båda avsnitten jag sett och längtar så sjukt mycket tillbaka till allt min uppväxt i Holafors innehöll.
  Naturen, tystnaden, lugnet, sinnesron. Hoppas och önskar att jag i framtiden kommer ha möjligheten att bosätta mig på ett sådant ställe igen, en plats där man verkligen känner att man hör hemma på riktigt!
  Du är en fantastisk inspirationskälla Jonna och man blir så otroligt lycklig av att se de liv du lever.
  Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Wow vad glad jag blir att du fick rysningar av avsnitten!! 🙂 Förstår din längtan till Holafors där du är uppväxt.
   Och tack så mycket, är så glad för dina fina ord.
   Kram!

   Reply
 8. Björn

  Jättebra fortsättning på reportaget om dig! Du lever livet precis som det ska levas! Det bästa av allt är att jag själv också lever mitt liv så d.v.s. i harmoni med naturen och utan en massa måsten, stress och andra otrevligheter. 🙂

  Reply
 9. Martina

  Dokumentären inspirerar mig till att våga göra det jag vill och har drömt om. Tack Jonna för att du har öppnat dörren till min nya värld!

  Reply
 10. Evy

  Detta avsnitt var om möjligt ännu bättre än första. Undras om det kommer att sättas ihop alla avsnitt sedan till en längre film som går att köpt? Jag skulle nog köpa den direkt bara för känslan av frihet och Ångermanland som den utstrålar.

  Superfint Jonna. Du är min idol, bara så du vet 😉

  Reply
  • Jonna Post author

   TAck Evy, kul att du gillade det! Hmm ja det var en bra fråga faktiskt!! Ska fråga dom 😀 Det vore roligt.
   Haha åh vad fint, det är en ära att få vara din idol! 😀 Kram! <3

   Reply
 11. Jenny

  Jag är så glad att jag har hittat din blogg via dokumentärserien. Du och din berättelse är så inspirerande och dokumentären är SÅ bra. Måste även säga att dina bilder är så vackra och de får mig att längta tillbaka till de norrländska skogarna. Tack för att du har fått mig att tänka annorlunda på vad jag egentligen vill.
  Kram

  Reply
 12. Nicklas

  Tack för ännu ett fint avsnitt i dokumentärserien visst kommer det ett avsnitt till? Känner igen mig i det där du berättar att ibland när man te.x kommer till stan tänker man vilken gammal sliten tröja jag har skulle nog behöva en ny sådant man inte tänker på när man är hemma. Brukar ibland tänka om man ändå hade haft obegränsat med pengar så man kunde köpa vart man ville men nej skulle nog inte vilja ha det så ändå. Tror man uppskattar det mer om man får pengar över ibland och man kan köpa lite nya kläder! Varför en tv av senaste modell med massa kanaler, varför lyxiga dyra möbler, varför bilar av senaste modell? Klarar mig så bra med min gamla tv med baskanalerna, mina möbler som inte är av senaste modell och mina gamla bilar! Din gamla Volvo funkar ju så bra som jobbarbil och rullar varje dag:) Sov nu så gott efter dagens skogsarbete! Kram <3

  Reply
 13. Stu

  Hej Jonna this is brilliant, i wish it had subtitles (or that i could understand Swedish!) but it’s a really nice portrait of you even without sound. Great stuff you should be really happy with it ! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww im glad you watch it even if you dont understand a word! 🙂 Ya i wish there was subtitels. Maybe in the future they can make subtitles! Im gonna ask them 🙂

   Reply
 14. Sara

  Fantastiskt Jonna! De fångar dig på ett fint sätt och jag blir så glad och varm av klippet. Tack för att du delar med dig av dig själv! Visst är skogen fantastisk?

  Reply
 15. Majalina

  Det är så underbart att få se lite hur du lever, verkligen fint! 🙂 Jag försöker också att leva utan att köpa en massa saker hela tiden, man behöver egentligen inte så mycket – och det man behöver kan man oftast köpa secound hand.

  Jag har precis börjat jobba på kontor och blir helt förfärad över hur folk lever, de pratar hela tiden om att skaffa nya bilar, större lägenheter och finare saker. Jag blir så himla ledssen av det. Själv lever jag och min sambo billigt, köper inget onödigt och försöker tänka på hur vi behandlar miljön.

  Planen är att tjäna ihop tillräckligt mycket pengar för att kunna köpa en segelbåt och segla iväg mot solnedgången..! Vi får se hur det går med det, men drömma kan man ju alltid göra 😉 Tack för att du är en så stor inspirationskälla! Stor kram, majalina.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack för dina fina ord!
   Och vad otroligt vackert det lät med er dröm om att segla iväg mot solnedgången! Fick nästan rysningar. Åhh…lycka till! Det är klart ni ska göra det!! Kramar!

   Reply
 16. Jos

  Att enbart gå igenom en tallskog är rena hälsokuren. Av enbär har jag provat efter ett gammalt recept från norrland göra välsmakande alkoholfri enbärdricka,. Av att se Edit med Jonna blir jag inspirerad och glad. Mera! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Det lät väldigt gott. Det måste jag prova. Och tack, glad att du gillar dokumentären 🙂

   Reply
 17. Hanna

  Ett väldigt fint avsnitt! Du är duktig på att prata och få fram vad du menar, man lever sig in i det du säger. Sedan jag började läsa din blogg så har du inspirerat mig att älska naturen ännu mer än vad jag redan gjorde.Tack Jonna! 🙂

  Reply
 18. Emilia

  Himla bra – båda avsnitten. Jag tror också det är önskvärt att inte ”bara” storstäderna räknas. Vi behöver alternativ och du visar att det är möjligt. Filmerna fick mig att komma ner i varv. Bra också att du konkret berättade att du kan leva på 6000 kronor per månad – den kunskapen visar att livet kan bestå av så mycket mer än pengar och prylar. Ledig tid är ovärderlig.

  Kram
  Emilia

  Reply
 19. Birgitta

  Så fint program. Det är så levande och du får fram hur bra livet går att leva utan lyx och trängsel. Naturen och enkelheten som betyder så mycket visar du så fint. Blir imponerad av ditt skapande också. hur mycket jobb som ligger bakom dina underbara bilder. Ha en fin helg och njut av kanske de sista sköna färgspelen för i år.

  Reply
 20. Dick Scott

  En underbar film; såg även första delen. Du är en fantastisk person som har gjort vad många drömmer om men inte vågar. Att tro på sig själv och följa sitt hjärta! samt att söka inom sig själv istället för utanför. Ju fler som följer sin inre sanning desto lyckligare kommer denna värld att bli. Du är en pionjär som visar vägen och inspirerar många! Önskar dig all lycka:)

  To fly like an eagle~~
  To dare like a bear~~
  To rise like the sunshine~~
  To love instead of fear~~
  Dick Scott

  Reply
 21. Evelina - Evelinas Ekologiska

  Så otroligt bra! <3 Klarar mig också på en lön som skulle gå till lägenhetshyra i en storstad, galet. Nu har jag och min sambo bott i den här lilla staden i Hälsingland (min hemstad) i 2 år. Drömmen om hus börjar närma sig då vi kikar på hus att hyra..så spännande 😀 Till våren blir det nog, längtar!
  Jättefint och inspirerande avsnitt <3 Du är grym!
  /Evelina – Evelinas Ekologiska
  http://evelinasekologiska.femina.se/

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack Evelina <3 Så inspirerande att läsa att du också klarar dig på en liten lön. Man klarar sig faktiskt väldigt bra på väldigt lite. Och så spännande med husplaner!!! Åhh vad roligt! 🙂 Förstår att du längtar!
   Och tack, DU är grym! Kramar! <3

   Reply
 22. Skorpan

  Vilken fin och vacker film, mina ögon tåras när jag ser dig och Nanook. Ni är så fina tillsammans och sekvensen när han står och kikar ut genom fönstret är hur underbar som helst! Önskar dig och dina fyrbenta en fantastisk höst och längtar redan efter nästa filmavsnitt.
  Stor kram
  Skorpan

  Reply
 23. Ehwa

  Hej Jonna!

  Vill bara skicka en hälsning till dig, den enda bloggare jag följer på nätet.
  Det beror inte på att jag är så ryyyyysligt gammal (49) utan på att det inte finns någon blogg som gör mig så glad och rofylld som din.
  Jag har också ett hus på landet, alldeles nyköpt bland de småländska hagarna, och jag vet precis hur du känner dig mitt i tystnaden i naturen. Finns inget bättre!

  (Min blogg är inte offentlig men jag delar den gärna om jag får en request. :-))
  Massor av kramar
  /Ehwa

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack snälla för din fina hälsning. Det värmer o höra att du tycker om min blogg, och att den gör dig glad och rofylld. Vilka fina ord! Det gör mig jätteglad!
   Det låter som du bor på en underbar plats! <3

   Kramar!

   Reply
   • Ehwa

    Kramar tillbaka! Du förtjänar massor av kramar för att du delar med dig av ditt liv i skogen.

    Jag kikar in nästan varje dag och säger hej. Om du lyssnar noga så hör du det. 🙂

    Ehwa

    Reply
 24. Hanna Skoglund

  Såå inspirerande och bra film.
  Man bara njuter.
  När man tittar på din film så vill man bara packa ihop sitt bohag
  och flytta ut till naturen.
  Vad roligt att få se ditt målande.
  Så himla fint.
  Längtar till del 3.

  Ha en underbar helg.
  Kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhh tack!! 😀
   Jag tror nästa avsnitt kommer nästa torsdag.
   Ha en underbar helg du med! Kramar

   Reply
 25. Emma

  Vilket fint avsnitt! 🙂 Kul att få se hur du bor och lever på film också. Inspirerande med en bloggare som ser det fina i naturen och små detaljer i vardagen och inte följer strömmen i samhället. Jag pluggar och bor inne i stan, men drömmer alltmer om att bo på landet, ha djur och leva på ett eget företag där jag får chansen att vara kreativ på nåt sätt. Till skillnad från mkt annat man ser på internet som bara gör att man känner krav på att göra sånt man ”borde” så blir jag glad när jag läser din blogg och får nya idéer om hur jag skulle vilja ha det i framtiden. 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack så jättemycket för din fina kommentar! Är glad att du tycker om mina blogg!Och vilken härlig dröm du har om att leva på landet och ha eget företag. Är helt bombsäker på att du kommer nå dit <3
   Kramar

   Reply
 26. Marie i skärgården

  Äntligen!!!

  Jag har letat efter en blogg som din:)

  Letat efter andra som har valt andra vägar i livet än dom typiska. Känner så väl igen mig i ditt liv med alla funderingar och utmaningar!

  Jag har alltid trott att jag ska få ett gäng ungar och sen flytta hem till mitt barndomshem i skärgården och leva där i resten av mitt liv ensam med mina ungar.

  Vart nästan så, fick en unge och lyckades få med min sambo på det hela i ett svagt ögonblick som jag tror att han både är överlycklig för men samtidigt har ångrat många gånger ?

  Jobbar i vårt familjeföretag och samtidigt tar vi hand om skog mark och alla djur på ön. Får ofta märkliga funderingar från andra om hur jag har valt att leva mitt liv. Vissa tycker att vi har det allderles för förspänt och andra tycker att vi är helt tokiga och praktiskt taget misshandlar både oss själva och vårt barn socialt..

  Ser så fram emot att följa dig vidare på dina äventyr och känner mig jätte inspirerad av dig!

  Ha en fin kväll!!

  Reply
  • Jonna Post author

   Men TACK, så glad jag blir för din kommentar!! Och välkommen hit <3

   Vilken vacker dröm och så fint att den blev verklighet! 😀 Låter så vackert att bo i skärgården med skog och mark och djur. Men förstår att det är mycket jobb också. Så tråkigt att andra ska behöva lägga sig i sådär och komma med märkliga funderingar bara för att ni inte följer med strömmen. Forsätt kämpa! <3 Tittade in på din blogg en sväng och det såg riktigt fint ut! Mysigt med kalvar!

   Tack igen för dina fina ord. Ha en fin kväll du med!
   Kramar

   Reply
   • Marie i skärgården

    Tack för fint svar!

    Det var som ett av dina tidigare inlägg om att du skulle vara en bakåtsträvare! Så himla märklig kommentar.. Vi ska väll bara vara glada att alla är olika och har olika drömmar!

    Ja det är ungar i varje ände av den här gården nu?

    Reply
 27. Christina

  Tack för ännu ett bra avsnitt! Tänker tipsa om dokumentär på min blogg sen när alla avsnitt är ute. 🙂 Annars, vad har du för fotoutrustning, jag tänker objektiv? Är så intresserad av att börja fota natur och landskap men har ingen aning om vad jag skall satsa på.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack snälla! Så glad jag blir att du kommer tipsa om dokumentären sen 🙂
   Jag har en Nikon D800, och tre objektiv till det. Ett allround objektiv med ganska bra zoom – 28-300. Det köpte jag till när jag köpte kameran. Sen har jag ett fast 60 mms objektiv, som är ett macro objektiv men funkar bra till allt annat också. Fotar ganska mycket med det faktiskt. Och sen har jag ett fast 50 mms objektiv som har väldigt kort skärpedjup. Så det är dom jag använder 🙂 Finns massvis med sjukt bra objektiv. De jag har är väl ganska ”normala” men de har funkat bra hittils. Men det finns många objektiv att dregla över 🙂
   Kul att du blivit intresserad av att börja fota natur och landskap! Lycka till, hoppas du hittar en bra fotoutrustning! 🙂
   Kram!

   Reply
 28. Anne

  Åh! Jag känner hur jag måste kommentera på det här! Sedan jag hittade din blogg har jag drömt om ett liv som ditt, fast vid min egen stuga. Jag har tänkt att ”åh vad vackert det måste vara att vara ett med både naturen och miljön” men samtidigt har jag tänkt att det hela kanske bara är romantiserat med hur vackert och magiskt allting är i din blogg.. Men efter de här två avsnitten så vet jag att så inte är fallet! Jag älskar dig äkthet och det har jag alltid gjort. Jag längtar efter tystnaden efter att bara influeras av det som är äkta, mig själv, naturen och livet. Det är inte romantiserat utan det är bara så det är, naturen är romantisk och hur underbart är inte det?! Tack för att du inspirerar mig Jonna!

  /en 23-åring i Göteborg som längtar ”hem”

  Reply
 29. Eiya

  Jonna, jag är så glad att jag hittat din blogg. Jag lever ungefär som du gör, i de djupa skogarna i Västernorrland. Hela mitt 25 åriga liv ha jag sprungit runt ensam i skogarna, kramat träd, följt åarna och klättrat upp för bergen. Då är jag lycklig och hel. Skogen har verkligen en själ! De är svårt att förklara känslan för människor som bor i städer eller i större samhällen. Mina bästa vänner är olika platser i skogen, det är dem jag saknar när jag reser bort! Hur kan jag förklara det för andra? Hur kan jag förklara att jag kan gråta mig till sömns för att min vackra stig genom skogen förstörts av avverkning. Därför har jag under min uppväxt känt mig lite konstig och annorlunda. Men sen jag hittat din blogg behöver jag inte känna mig konstig. Det finns fler som jag, och som du.

  Reply
 30. ~M~

  En så fin film!
  Det är så härligt att få följa med naturen , det du skriver om och dig.
  I dina bilder finns lugnet!

  Reply
 31. Anette

  Har sett andra avsnittet nu. Lika fint som det första! Vackert filmat, stämningsfullt… och du är såå inspirerande! Vet du om dokumentären kommer att sändas i ”vanliga” SVT också så småningom? Det vore kul om den visades i sin helhet för fler människor tycker jag!

  Reply
 32. Sofia

  Såå Inspirerande<3 Själv bor jag i en liten stuga halva året och lever på väldigt lite pengar. tyvärr är det bara möjligt april-okt på just Den här platsen, men jag skulle gärna avancera till heltidsboende i framtiden och betraktar det här som ett pilotprojekt, jag lär mig odla mat och hushålla med tillgången på vatten och andra resurser. jag slås förstås av ditt mod att släppa taget och kasta dig ut i det okända. men som någon vis person sa; vi konstnärer gör inte konst för att tjäna pengar, vi gör det för att vi måste. precis som livet också är ett stycke konst, när man följer sitt hjärta:)

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.