Årets trädfotograf 2015

Det är med en enorm glädje och värme i hjärtat som jag nu får meddela att jag vunnit tävlingen ”Årets bästa trädbild 2015”, som anordnats av Vi Skogen. Jag är så glad att jag skulle kunna springa ett varv runt jorden. Det känns så fint. En ära!
Tusen, tusen tack alla som röstade på mig. Jag är så obeskrivligt lycklig och tacksam. Kan inte sluta le! 

Tänk om jag anade det, den tidiga morgonen i skogen när jag stod där med en tjocktröja över pyjamasen och kramade om en gran. Tänk om jag visste då att den bilden skulle ta hem den här fina titeln. Men allt jag tänkte på då var vilken magisk morgon det var. Något alldeles speciellt. Och jag kände en glädje över att få stå där bredvid granen. Som om vi delade på känslan.
081506

Att fota träd är något jag gjort i flera år och jag slutar aldrig förvånas över deras mystiska och vackra utstrålning. De fascinerar mig. Och många gånger jag har fotat mig själv med träden. Det har blivit ett sätt för mig att fotografera, och visa på den där samhörigheten och kärleken mellan naturen och människan. Den där kopplingen till naturen som vi till stor del tappat i samhället idag. Naturen, skogen, träden…de är så viktiga för oss. Mer än vad vi kan ana ♥

Det har varit en händelserik dag idag, och bland annat så har jag blivit intervjuad i P4 Västernorrland som ni kan lyssna på HÄR. Och tidningen Allehanda har varit här idag för att göra ett stort reportage som kommer ut både i tidningen och på webben om några dagar, i både skrift, bild och film. Det ska bli spännande att se!

Jag gjorde en liten film med några samlade trädbilder som jag tagit under åren. Kommer även lägga in några av bilderna här i inlägget. Idag vill jag hylla träden, som ger mig så mycket inspiration!

090310 090316 090315 090305 081108 090311 090318 090306090314 090308 090304090312090313 090319

99 Kommentarer på “Årets trädfotograf 2015

 1. Fanny

  Vilka otroligt vackra bilder! Träd är verkligen något speciellt, med egna själar. Stort stort grattis, väl värt att vinna!
  Kram

  Reply
 2. Sara

  Stort grattis! Det var du verkligen värd! Så magiskt fina bilder du tar och den som var med i tävlingen var verkligen inget undan tag!!

  Reply
 3. Henry

  Jonna-mina varmaste gratulationer !
  Jag har det så önskar för dig!!
  Du förtjänar verkligen det för dina
  mästerlig bilder! 😀

  Reply
 4. Christoffer B

  Ja hehe.. vad var det jag sa? Det var ju inga problem det här! 😉 Direkt när jag såg tävlingen visste jag att den skulle passa dig perfekt, sen när du kom med bland finalbidragen var det ju liksom ingen tvekan längre. Stort grattis och kram på dig Jonna! Du är bäst! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh TACK för att du tipsade om tävlingen!!! Utan dig hade jag inte vunnit den! Så tusen, miljoner TACK! 🙂
   Kramar ♥

   Reply
 5. Johan

  Först och främst: Grattis till tävlingen! Inget snack om saken att du var den värdiga vinnaren. Som du säger, en bild som flätar samman naturen och vår egen värld, en tanke kanske även väcks om hur vårt mänskliga sätt bör hållas gentemot alla levande ting.

  För det andra… Återigen lämnar du mig mållös av ditt sätt att skapa. Alla bilder, filmen, musiken… Jag sa faktiskt tyst för mig själv ”Hur gör du…?” för att strax därefter drunkna i mystiken till ett vackert piano, i ett landskap som jag vet finns, men som jag aldrig fått gestaltat för mig på ett mer förtrollande sätt. Detta är magi, detta är konst, i sin allra skönaste form…

  Du nämnde tidigare att jag borde skriva en bok. Kanske borde jag skriva om dig då? Eller åtminstone något inspirerat från dig, då den kreativa sidan väcks till liv av att få skåda ditt arbete.

  Mästerligt gjort, Jonna.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh som alltid…TACK för dina fina, målande ord. Så vackert skrivet!!
   Det värmer i hjärtat att du tar in allt jag gör så djupt. Att du ser det på det sättet som du gör. Det är fint.
   Tack Johan! ♥

   Reply
 6. Rasmus

  Träden bara står stoisk vackre där genom årtionden, ja århundraden, oberoende av om människan strular och orsakar dårliga tider eller råker ha bra tider en period. Dom lagrar våra avfaldsprodukter, koldioxiden och lämnar i gengäld ifrån sig livsnödvendigt syre, växer på sig och står till vår disposition som ved, papper, virke mm. Klart vi gilla träd och vad dom ger oss. Lika klart att du mästerligt viser oss deres skönhet. Därför är du värd detta pris.

  Reply
 7. leif

  Grattis… du är fotogenisk och du är ett fotogeni. Fortsätt med det och du må lycklig bli.alla dina foton gör mej svag,dom är mäktigare än Svea rikes lag. Att titta på dom är en gåva,nu får jag svårt att sova.,…

  Tack så mycket.

  Reply
 8. Mormor Trollpackan

  Ett STORT GRATTIS till din vinst den är du verkligen värd.
  En doktor sa till mej en gång att träd är det bästa som finns för oss människor.
  Man ska krama dom och få styrka från dom och det funkar faktiskt.
  Både i sorg och glädje får man ro och ny energi när man står där och kramar.
  Att sen folk stirrar på en som man vore totalt felprogrammerad det bryr i alla fall inte jag mig om.
  Så fortsätt snälla du o ge oss inspiration med dina fina trädbilder.

  Reply
 9. Leif Pettersson

  Gratulerar!
  Är inte förvånad. Vem, om inte du, skulle klara av denna utmaning. Du gillar och tar dig an utmaningar och prövningar. Både det möjliga och omöjliga. Inget är omöjligt. Det omöjliga tar bara lite längre tid.

  Grattis ?! Tusen gånger om!

  Reply
 10. larsleksing

  GRATTIS !!!! Det kan man kalla en riktig jordskreds seger, du hade ju kunnat ta vilken bild som helst av dom, You rock girl.

  Reply
 11. Tomas.

  Du tar dina trädbilder i en vacker komposition som får mig att stanna upp, en paus några andetag stilla i andra tankar. Ofta med ett leende sen tillbaka till den jag är mellan 7 o 4. Skön musik till filmen. Roligast är ju den när det rasar snö på dig. 😉 Än en gång Grattis JJ.

  Reply
 12. Elsa

  Grattis Jonna dina bilder är så fantastiska så jag hoppas att du någon gång i framtiden skriver en bok om din otroliga resa genom livet( något jag är säker på att det blir) och att du använder många av dina helt magiska bilder för att beskriva denna resa grattis igen och en stor kram ? ??

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack! Och det hoppas jag med! Skulle vara väldigt roligt att skriva en bok någon gång.
   Kramar ♥

   Reply
 13. Ramona

  Stor grattis 🙂 Är så himla glad att du vann, väl värd vinsten då jag inte kan få nog av dina underbara bilder.
  Kram och njut av fredag <3

  Reply
 14. Eskild

  Du kunde ha vunnit med vilket av dina trädbilder som helst, det gamla vissna trädet på din udde är alltid så fint, verkar konserverat i tiden. Min favorit är nog bilden där du vackert ligger utplacerad på gammaltallen, som håller på att vika sig ned i tjärnen och försvinna förevigt, vilken komposition hela den bilden är!! Vilken vacker tjärn!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack Eskild!! Ja faktiskt, jag tror den favoritbild är min favoritbild också. Den morgonen var helt magisk, och bilden bara kom till utan tanke innan.
   Kramar ♥

   Reply
 15. Delice.bloggplatsen.se

  godmorgon Jonna.
  här är 11 grader och dimma och här sitter jag och äter frukost med ett tänt ljus på bordet och läser din blogg och tittar som vanligt på dina helt underbara bilder.
  som någon sa så är du stor inspiration för många tror jag,ialfall är du det för mig.
  ha en underbar dag och GRATTIS.
  /Delice

  Reply
 16. Anna

  Åhh, dina vackra bilder! Berör mitt hjärta varje gång. Kul, då får vi läsa om dig än en gång i Vi tidningen, som är lika inspirerande som du är.
  Stor kram! ♡

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack!! ♥ Ja det ska bli kul att komma med i den fina tidningen igen! 😀
   Stor kram till dig med ♥

   Reply
 17. Anette

  Åh så kul att du vann! Hoppades ju på det då bilden är en av mina favoriter; vacker och uttrycksfull, i all enkelhet. Stort grattis Jonna!

  Reply
 18. Magnus

  Stort grattis Jonna!
  Jag är inte det minsta förvånad för du är i en klass för sig när det gäller att fånga och förmedla känslor via dina bilder. Flera av de andra finalbidragen var vackra fotografier men jag tyckte att din var den enda som hade en riktig koppling till tävlingens tema.
  Stor kram!

  Reply
 19. uppochhoppa

  Vilken kreativitet du har i dig! Stort, varmt grattis till vinsten. Välförtjänt! Jag får en sån där härlig känsla i kroppen, lite som att jag nu också varit i naturen idag ( hej favoritställe) och som om jag delade en hemlighet med träden jag med, på samma sätt som du tydligt delar era. John Bauer möter 2000-talet = Jonna Jinton. Fint!

  Reply
 20. Birgitta

  Stort GRATTIS!! din bild är så fin och man känner verkligen din samhörighet med skogen, naturen och trädet.

  Reply
 21. Carolina

  TACK för dessa fantastiska bilder, så vackra. Jag älskar 0.28 i videon, har du möjligtvis några planer på att sälja den som fotoprint? 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.