Att bevara livets ögonblick

Det här blogginlägget innehåller ett samarbete mellan mig och Epson

Det känns lite märkligt att jag fotat i princip varje dag i 7 år, och har sammanlagt hundratusentals foton på alla mina externa hårddiskar.
Men, jag har inte ett enda fotoalbum med mina bilder. Det är här jag känner att den digitala världen tagit lite för mycket utrymme. Är det någonting jag verkligen inte vill ska försvinna, så är det ju känslan av att få bläddra i ett fotoalbum. Att få blicka tillbaks. Minnas.
Stanna lite extra vid varje bild.

Den känslan kan jag aldrig få av att scrolla igenom bilderna på hårddisken. Eller scrolla igenom min Instagram. Det är något helt annat, och har andra fördelar. Men känslan som jag får av att titta igenom bilder i ett album, det går inte att få på något annat sätt än att just bläddra i fotoalbum.

Och helt ärligt, det är lite skrämmande. Tänk att så stor del av ens liv kan finnas bevarat i filer på en dator. De finns egentligen inte. De existerar inte på jorden i fysisk form. De bara svävar runt där som ettor och nollor i något vi inte kan begripa oss på riktigt.
Nog för att livet är skört, men vad är då en hårddisk? För mig är bilderna otroligt viktiga. Vilket de även är för många andra.
Ofta när man frågar vad en person skulle rädda först om huset börjar brinna, så är svaret ofta fotoalbumen. Det säger ganska mycket.

Jag tror det är för att i våra bilder har vi lagt så mycket känslor som vi inte vill glömma bort. Vi vill kunna minnas och känna det igen.
Fotografierna blir en dörr till det förflutna, och ger oss en nyckel till att låsa upp gamla upplevelser och sinnesstämningar, och ändå kunna känna dom på ett behagligt avstånd.

I så många år har jag gått och tänkt att jag ska ta tag i det här med att göra fotoalbum, och sortera efter olika år och händelser. Av någon anledning har det inte blivit av, förrän nu. I mitt samarbete med Epson så ville jag lyfta vikten av att faktiskt göra fotoalbum av sina bilder som annars ligger på datorn eller glöms bort på hårddiskar. Med hjälp av en riktigt vass fotoskrivare från Epson så har jag nu påbörjat detta projekt och börjat skriva ut mina bilder och lagt in i fotoalbum. Det här är en väldigt rolig, kreativ process men som definitivt kommer ta lite tid innan jag fått in allt jag vill i fotoalbum.

Men i det här blogginlägget och i videobloggen får ni följa med från början och se lite hur det går till när jag skriver ut bilderna, vilka papper jag använder och vilka fotoalbum jag påbörjat. Kanske kan det vara till inspiration för er som går i liknande tankar att göra album av bilderna. Kommer även ha en liten tävling i slutet där jag tävlar ut tre av min favoritbilder som jag skrivit ut på ett riktigt vackert fotopapper. 
Enjoy! ♥

Fotoskrivaren jag har är en semi-proffs skrivare som heter Epson Surecolor P600. Jag har faktiskt aldrig haft en riktig bra fotoskrivare innan så det var helt fantastiskt att få se vilken otrolig skillnad det är. Plötsligt blev bilderna ännu mer levande än vad det är på datorn. Annars brukar jag uppleva det som tvärtom. Den kan skriva ut i många olika format upp till A3+, som är 33 x 48 cm. Och det går även att sätta dit en rulle med fotopapper för att skriva ut panoramafotografier.

Just att kunna skriva ut i större format är något jag verkligen uppskattar, då jag nu framöver även kommer kunna själv printa ut en del av bilderna som jag säljer i min webshop. Det blir en helt annan känsla att faktiskt få skriva ut bilderna själv än att skicka iväg dom till ett företag som gör det åt en. Det känns mer som ett hantverk. Att få vara med under hela processen.
Det roliga är att den här fotoskrivaren faktiskt blev en stor anledning till att jag renoverade i ateljén. Den var större än min tidigare lilla skrivare och därför behövde den en bättre plats. Så det började med att jag skulle möblera om för att få bättre plats med allt. När jag ändå skulle möblera om tänkte jag att jag kunde passa på att måla golvet vitt. Och sen brakade det bara lös. Väggarna blev målade och jag fixade bättre förvaring och nya möbler (väntar fortfarande på mitt nya hörnskrivbord) och plötsligt hade jag en helt ny ateljé. Hade det inte varit för skrivaren som behövde en bättre plats så hade jag förmodligen inte satt igång renoveringen. Jag är SÅ glad att jag gjorde det. Och skrivaren fick en hedersplats här inne.
Jag brukar ofta få frågan hur jag organiserar mina bilder, och jag har helt enkelt mappar i datum från varje fototillfälle. Sedan ligger de alla utspridda på väldigt många olika externa hårddiskar. När en extern hårddisk är full, så har jag behövt köpa en dubbelt så stor, så jag får plats att göra backup på den gamla hårddisken till den nya, samtidigt som jag vill få plats med nya bilder. Och så fortsätter det sådär i all oändlighet.
De allra viktigaste bilderna har jag även som backup på nätet.

Men även om de finns där på datorn och hårddiskar att titta på och leta fram, så är det ju en helt annan sak att faktiskt ha bilderna sorterade i fina fotoalbum. Bara den tanken gör mig alldeles lyrisk. Att kunna ta fram ett album från ett visst år och bara sätta sig i fåtöljen en stund och titta. Minnas. Känna. Åh, jag längtar tills alla mina album är klara!
Det tog lite tid innan jag ens visste var jag skulle börja. Jag har så oändligt mycket bilder som jag vill sätta in i album. Men det tar också väldigt mycket tid för mig att leta fram bilderna och kunna sätta de i rätt ordning. Så jag valde att börja med något enkelt. Jag skrev ut bilder från resan till USA förra året så att jag kunde göra ett helt eget album för det. Och så skrev ut lite gamla godingar, när Nanook var valp och från min första vinter. Och så lite bilder från mitt och Johans första år tillsammans.

Jag skrev också ut en hel del bilder i A4 storlek för att sätta in i ett större album där jag ville ha lite mer ”konstnärlig” känsla. De där bilderna som betyder lite extra mycket för mig.

Detta är de olika fotopappren som jag använt mig av till utskrifterna. De två stora kartongerna är riktigt fine art paper i A3+ format, med 100% bomullsfiber. Det vänstra pappret ”Cold press bright” blev ett favoritpapper som ni kanske såg i videobloggen. De har lite lätt struktur, som ett akvarellpapper, och gör att bilderna får en väldigt levande och målande effekt. A4 bilderna skrev jag ut på ett papper som heter ”Archival matte paper”. Länk till fotopappren finns HÄR, och i videobloggen berättar jag lite mer i detalj om de olika fotopappren.
Jag har insett att själva fotopappret är jätteviktigt. Det är ungefär samma sak som med kameror. Det spelar ingen roll om du har ett grymt kamerahus, om du har usla objektiv. En sådan här fotoskrivare gör ju sig allra bäst med riktigt bra fotopapper.
Den här bilden skrev jag ut på pappret ”Cold press bright” som hade lite svag akvarellstruktur, och det blev så fantastiskt fint. Jag har aldrig tidigare sett den här bilden göra sig så bra som utskrift innan. Det blir så fin kvalité att det nästan känns som man kan gå in i bilden.
Det var verkligen svårt att sluta skriva ut när jag väl hade kommit igång. Det var så roligt att få greja med albumen och hela tiden såg jag nya bilder som jag ville skriva ut och sätta in. Jag höll på från tidig morgon till mitt i natten, och skrivaren gick varm hela tiden. Ändå behövde jag bara byta en enda färgpatron under hela tiden. DET gillade jag starkt.
Skrev ut dessa tre bilder som jag bestämde mig för att tävla ut här i blogginlägget. Läs mer om det längre ned.
Avslutade kvällen med något jag länge längtat efter att få göra. Sitta och bläddra i ett fotoalbum! Här med bilder från resan till Yosemite förra året. Nu måste jag införskaffa lite fler fotoalbum att fylla med bilder.

 

Tävling

Jag skrev ut tre av mina favoritbilder på pappret med struktur på, och dessa tre signerade bilder tänkte jag nu tävla ut här på bloggen.  De är i storlek A3+ format, alltså 33 x 48 cm. Från vänster uppifrån har vi ”Gryningen”, ”Andromeda” och ”Mellan dröm och verklighet”. Se tävlingsinstruktioner nedan. Jag meddelar de tre vinnarna på måndag! Glöm inte skriva in din mail-adress så jag kan kontakta dig om du vunnit.

Tävlingen består av en fråga och en motivering. För att vara med och tävla, så svara på följande i en kommentar till detta inlägg:

1. Hur många färgpatroner använder fotoskrivaren Epson P600
2. Vilken bild vill du helst vinna? Motivera kort varför.  (”Gryningen”, ”Andromeda” eller ”Mellan dröm och verklighet”)

Nu önskar jag er alla en riktigt trevlig helg! ♥

192 Kommentarer på “Att bevara livets ögonblick

 1. Maja

  Hej fina Jonna!

  En Epson P600 rymmer 9 patroner 😉

  Jag önskar vinna ”Andromeda” därför att jag snart tillsammans med min livspartner ska resa med vår ombyggda minibuss med start uppåt i landet under obestämd tid. Vi håller på att bygga och fixa för fulla muggar och jag sitter varje dag och letar efter nåt passande att hänga på väggen! Vad vore finare om inte en förtrollande bild på en alldeles magisk stjärnhimmel! Det är en av anledningarna till att vi reser norrut. För att slippa de distraherande stadsljusen som tyvärr tar över för det mesta här i södern. Tänk att få titta på den fina bilden varje dag innan vi somnar.. och har vi tur kanske vi kan få se nåt lika fint vi med nån dag! 🙂

  Kram på dig!

  Reply
 2. Lotte

  Den använder nio färgpatroner. Jättesvårt att välja men jag tror det blir gryningen. Jag är en ung tjej som precis gar börjar bygga upp mitt liv i en liten och gammal lägenhet (den är inte perfekt men jag älskar den för att den är min). Jag har länge tänkt att jag ska ha mer konst och grönt inomhus och just bilden gryningen påminner så mycket om Dalarna för mig med berg, dalar och vatten. Min pojkvän kommer från Dalarna och jag älskar att åka dit, jag känner mig som mest levande när vi är där och det vore en dröm att få ha det i lägenheten varje dag.

  Reply
 3. Jossan

  Det här är helt sjukt Jonna !! Jag var inne på Akademibokhandeln nu idag på förmiddagen. Skulle inte handla något särskilt, men älskar att gå runt i en bokhandel med pennor, anteckningsböcker OCH FOTOALBUM . Jag köpte ett fotoalbum, för helt plötsligt kände jag att jag ville ha mina bilder i album, och inte på hårddiskar lite här och där. Tror du att jag blev förvånad när jag gick in på din blogg och ser att du skriver om fotoalbum 😀!?
  Ja det är faktiskt inte första gången som det händer att du skriver om något dom jag precis tänkt på eller kommer att göra 😀
  Ja, du har helt rätt. Vi är nog många människor runt hela världen som saknar fotoalbum i dagens läge. Jag ska iallafall fylla mitt nyinköpta album med de bilder som betyder mest för mig 😀
  Tack för fina råd när det gäller fotopapper.
  Ha en riktigt trevlig helg Jonna. Ny ska jag tävla .

  Reply
 4. Sandra

  Vilka fantastiska bilder du tar Jonna! ♥ Håller verkligen med om att det blir en helt annan känsla när man tittar på utskrivna foton jämfört med på en skärm.

  1. 9 st färgpatroner
  2. Gryningen – dels för att motivet är otroligt vackert, men framförallt för att det är min favoritstund på dagen

  Ha en fin helg! Kram ♥

  Reply
 5. Ida

  Först vill jag börja med att tacka för ett jättefint blogginlägg men även youtubeklipp. Du verkar jättenöjd med renoveringen även fast allt ännu inte är på sin plats. Jag tycker det ser himla fint ut från det jag såg i videon!

  Till tävlingen så vill jag meddela att skrivaren använder 9 patroner och bilden jag önskar att vinna allra mest är Andromeda. Jag tycker hela bilden omfamna mig med känslor och mystik. Den är så otroligt vacker och skänker verkligen något extra till hjärtats innersta mittpunkt. Det vackraste jag vet är stjärnor. Så mystiska men ändå fridfulla. Att ligga och titta på en stjärnklar himmel kan vara bland det vackraste någonsin. Andromeda bjuder på allt på samma gång. En otroligt vacker bild!

  Hoppas du får en superbra helg Jonna och hoppas verkligen Johan blir glad för ditt fotoalbum. Om jag skulle fått ett sådant av min partner skulle jag gråta floder haha, men sån är jag, lite blödig kanske ;). Kram <3

  Reply
 6. James

  Hello Jonna
  an Epson p600 holds nine separate cartridges – specifically 3 variations of Black, Two variations of Cyan, Two magneta and one yellow cartridge.

  as for which one i want to win i want to win the photo titled ”dawn”. the reason for this is as of next week i start a new Job,, my first Job after graduation and university. this is a big start in my life after the darkness of depression and anxiety that was only resolved through therapy and Hygge. this new job like the photo is a new dawn/coming of the dawn. this photo i cannot help but feel constantly drawn and can relate to and would be such a wonderful photo to wake up to wherever i am. not only that but it will be perfect contrast to the photo/painting of Stonehenge at sunset i fall asleep to. One day i hope to see wonderful images like these in person as i am constantly drawn to Scandinavia and the Forest but in the meantime a beautiful photo of such a place i know will inspire me to keep strong and give me something to aim for.

  Reply
 7. Martin

  Tjena

  Tack för ännu ett mycket trevligt inlägg, kul o se hur ateljén börjar växa fram, ljust o fint. Det där med att framkalla sina bilder är du nog inte ensam om att inte göra. På den gamla analoga tiden så framkallade jag ju allt och satte in i album. Nu händer det nästan aldrig, på sin höjd någon gång om året som det blir någon liten canvas. Men det där med fotoalbum vad det länge sedan (tyvärr) jag pysslade med. Jag har länge funderat fram och tillbaka om eller när och vad jag skall köpa för skrivare. Jag är lite för kräsen för att köpa för billigt och rädd för att köpa dyrt om jag inte blir nöjd. Och sen kommer ju alla dessa typer av papper… det får du gärna göra ett eget inlägg om, vad är vad och när du använder vad. Jag såg att du pratade lite om det, mer som sagt det får du gärna skriva mer om eller varför inte video så vi får höra din underbara röst också 😉
  Att välja vilken bild som jag skulle vilja vinna utav dina bilder var inte så svårt i mitt tycke, Mellan dröm och verklighet, är den som jag gillar mest och det var den som jag tycker mest är du, inget ont om de andra.

  mvh
  Martin, inbiten bloggläsare av din blogg sedan lång tid

  9st patroner
  Mellan dröm och verklighet

  Reply
 8. Julia

  Hej Jonna!

  Har aldrig kommenterat innan men har följt din bligg väldigt länge. Får rysningar så vackra bilder du tar. En av mina absoluta favoriter bland dina bilder är den här ovan, andromeda! Blir glad bara av att titta på den ♡

  9 patroner som svar på frågan.

  Reply
 9. Jonna

  Jag blir verkligen så inspirerad av att titta på alla dina konstverk och vill väldigt gärna vara med i tävlingen för att vinna en av dina bilder.

  1. Epson P600 har nio stycken färgpatroner.
  2. Jag blev så förälskad i den tredje bilden ”Mellan dröm och verklighet” för att den är så otroligt vacker och har ett härligt djup! Jag blir glad när jag tittar på den. 🙂

  Reply
 10. Ina

  1. The answer is 9.
  2. I’d love to win ”Mellan dröm och verklighet” beause it captures the mysticity of winter frost and fog in such a beautiful way. I’m a dreamer and since I found your blog I dream about the mystic northern nature a lot and the beauty. I also love to make and print photos, but I’ve never been able to take such a breathtaking photo of a frosty winter morning.

  I totally know that feeling of wanting to print all the beautiful photos and it is so great to finally hold them really in your hands and hang them on a wall or put them in a photoalbum. Enjoy flicking through the pages and have a nice weekend! 🙂

  Reply
 11. Jennifer Navarro

  9. Cartridges
  I would choose ” Dream And Reality” because it truly looks like something I’ve seen in my dreams before ❤️
  Keep up the amazing work!
  Good luck everyone!!

  Reply
 12. T-E

  Printern rymmer 9 färger Jag önskar bilden ”Mellan dröm och verklighet” Bara av den orsaken att den med sitt fina motiv och underbara färger är den i mina ögon vackrast

  Reply
 13. Linette

  Hej Jonna! Jag vill gärna tävla, så mitt svar blir: 9färgpatroner. Och vinner jag så önskar jag att få fotot: Mellan dröm och verklighet. För att du beskrev att den blev så fin när den blev utskriven på din nya skrivare! Mvh Linette 🌸

  Reply
 14. Ehva Ehrenholm

  Hej Jonna !!
  Har följt dej på FB en tid o älskar dina bilder .
  Epson har 9 färger
  Vill gärna vinna Mellan dröm o verklighet .. för den får mej att tänka på det magiska att få leva här o nu.

  Reply
 15. Dixi Wonderland

  Vilket arbete du har gjort med videon. Det måste tagit så mycket tid att filma i alla vinklar, få med alla detaljerna. Älskar när du satt i fönstret och skrev. Såg så mysigt ut 🙂 Måste även säga att du är så himla snygg Jonna! Önskar att du kunde uppdatera varje dag men förstår att tiden ej räcker till. Men det är också roligt att längta för man vet att varje blogginlägg kommer vara lika magiskt som detta 🙂

  Naturligtvis vill jag också vara med och tävla.
  Rätt svar är: 9 patroner
  Min motivering: Jag har bloggat sen 2005 och det skulle ta mig över 10 år innan jag hittade mig plats i denna bloggvärlden. Jag älskar mode och skönhet men min kärlek för naturen är minst lika stor. Jag kände länge att jag inte kunde fota mina outfits ute i naturen då ingen annan gjorde det men så fann jag din blogg på nytt. Det var som att öppna en Sagobok från när man var liten. Det bara exploderade inspiration och jag skriver detta nu men tårar i ögonen för jag tror inte du förstår hur otroligt mycket du gjort för mig bara genom att dela med dig av dina vackra bilder och texter. Idag fotar jag alla mina bilder där jag vill fota dom. Vi ska faktiskt åka iväg senare ikväll och fota en outfit bland en massa vitsippor i solnedgången kombinerat med såpbubblor 🙂 Jag har även vågat ta steget att börja jobba som fotograf, något jag aldrig trodde att jag skulle göra. Det hade betytt så mycket för mig att äga ett så vackert fotografi taget av den fotografen som fick mig att våga gå min egna väg och göra det som gör mig lycklig. Om jag hade fått den stora äran att sätta upp ”Mellan dröm och verklighet” här hemma hos oss så vet jag att min dröm kommer bli min verklighet även fast jag antagligen aldrig kommer bli lika duktig som du så tänker jag kämpa.

  Reply
 16. Senja

  Rätt svar: 9 färgpatroner!

  Jag önskar jag kunde vinna ”Mellan dröm och verklighet” då jag skulle vilja sätta upp den på väggen i mitt lilla läshörn, jag bor i Dublin sedan 5 år tillbaka och jag saknar verkligen den svenska naturen något oerhört, stämningen, ljuset och för att inte glömma den ljuvliga doften! Skulle den sitta där på väggen skulle jag kunna kika upp lite då och då när jag får hemlängtan och kunna drömma mig tillbaka till skogen jag växte upp brevid.

  Ha en underbar dag!

  Reply
 17. 55:an

  Hej Jonna

  9 st färgpatroner.
  Mellan dröm och verklighet fastnade jag för.
  Vinner jag får jag ha dig i huset varje dag☺
  Kram på dig

  Reply
 18. Kerstin

  Hej!
  Tack för ett mysigt och innehållsrikt inlägg! Kul att få följa dig i din vardag och extra kul är det att få se bilder ifrån mina hemtrakter, även om jag är född ännu längre norrut. Jag bor numera utomlands och dina bilder ger mig sån hemlängtan! Älskar vår svenska natur, luft, klimat, mörker, ljus ja allt förutom då kanske mygg och knott som inte är så trevliga 🙂
  Jag vill gärna vara med och tävla om en bild som jag kan hänga på min vägg och längta hem 🙂
  Vill gärna ha den som heter ”Mellan dröm och verklighet”. Den känns hoppfull!
  Frågan om patronerna; svaret är nio stycken.
  Allt gott! Kramar från mig!

  Reply
 19. Sabina Ströberg

  Hej Jonna 🙂 så himla härlig video, alla dina videos har en sån härlig känsla 🙂

  1. En Epson P600 rymmer 9 patroner.
  2. Jag skulle så gärna vilja pryda en av mina väggar med bilden Gryningen. När jag ser bilden så känner jag en sån glädje i kroppen. Kan inte sluta titta på den. Där är något över bilden som får mig att tänka på trilogin sagan om ringen, (favoritfilmen) den där mystiska men så vackra skogen.
  Bara att se bilden får mig att vilja ge mig ut med kameran, det är precis vad jag vill att bilderna på mina väggar ska vara, inspiration.

  Fortsätt att inspirera som du gör och förändras aldrig 🙂

  Reply
 20. Whit

  1. I promise I did my own research: 9 ink cartridges (http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2478570,00.asp)
  2. I love ”dream vs. reality”. The fog in the background, instills a sense of mystery. It evokes a sense that any minute something quite unnatural could emerge from the fog. The birds in the foreground soar and swirl beautifully giving a sense of depth, deepening the sense of mystery. The three birds and trees, create a perfect balance within the piece itself. I have followed your blog for about a year now and have enjoyed it immensely! Your photographs are incredibly beautiful and have inspired me. I purchased my own camera to capture the beauty around me on the shores of Lake Superior, which too makes grand fog banks during the spring and fall. We also like to make pine needle tea from the white pine, collect fiddleheads and ramps in the spring. I loved your skiing videos, it makes winter a little more bearable to get out into it. Thank you for being an inspiration to my own art and keep it up.

  Reply
 21. Jorma

  Det är i sanning något visst med att ha bilder i album. Skulle verkligen behöva skriva ut ett gäng bilder här, min senaste fysiska album la jag bilder i hösten 2009, så jag lär ha att göra. Tack och lov har jag väl hyfsat bra ordning på alla bilderna, ungefär samma sorteringsmetod som du beskriver 🙂
  Skrivaren har nio patroner, och Andromeda är den bild som jag ser skulle passa mig bäst. Jag är lite av en rymdnörd, åtminstone när det gäller populärkultur. Men även ett fotografiskt intresse för rymden finns, stjärnhimmel och norrsken är något jag sååå gärna jobbar mer med. Och det vackra fotot skulle verkligen göra sig perfekt i mitt blickfång ovanför datorskärmen där jag i nuläget bara har en tom vägg. Tror lägenheten är i behov av lite Jonna Jintonsk magi som kan inspirera till egna stordåd 🙂
  Ha en fin helg <3
  Kramar

  Reply
 22. Eva

  Skrivaren har 9 patroner för att skriva ut sina fantastiska bilder!
  Gryningen är en helt fantastisk bild då den påminner mig om utsikten från släktens hus ute i skogen i Dalarna. När man vaknar upp på morgonen där och ser ut genom fönstret ut över sjön så ser det nästan precis ut sin på din bild!

  Reply
 23. Hanna B

  ~ Heeej Jonna ~

  Jag vill gärna tävla om en bild!

  1. 9 st

  2. Då jag är lite utav en scifi-nörd, skulle jag väldigt gärna vilja hänga Andromeda på väggen, så jag kan ”blicka ut” över stjärnhimlen även en mulen o regnig kväll! 🙂 Jag gillar rymden för den är både vacker o skrämmande på samma gång, o jag tycker du lyckats fånga den precis såsom jag föreställer mig den!

  Kramkram!

  Reply
 24. Åse

  Vackraste foton från vackraste människan ❤
  9 patroner har den och du beskrev ”Mellan dröm och verklighet” så otroligt fint så jag håller mina tummar hårt för den✊🏻

  Kram Åse

  Reply
 25. Mariam

  9 st färger, skulle bli överlycklig om jag vann andomeda ,har alltid gillat den bilden speciellt

  Reply
 26. Jana

  Hej Jonna,

  I’ve never commented on here before but I’ve been following your blog for quite some time now (using the google translator 😉 ) Especially during exam time at uni I’m losing myself in your beautiful words and pictures. I think your photographs speak to so many different people in so many different ways and judging from the wonderful comments here, it’s no different with the three pictures above.
  The one that stood out to me was ”Gryningen”. It almost reminds me of an ink drawing, i don’t know… When I look at it, I feel like I’m walking through fresh and misty morning air together with my dog. It pictures the tranquility and peace of a day that has not yet begun. I would love to wake up to this piece of art every morning, which is why I would frame it and hang it in my bedroom.

  Also I’m so impressed with the results from this printer (which uses 9 cartridges)! I might put it on my wishlist now.

  All the best to you and John and your whole pet family!
  Jana

  Reply
 27. Sabina

  Hej Jonna!
  Det här bidraget kommer kanske bli förlorat bland de andra bidragen, men jag testar skriva ett eget ändå.

  1. Fotoskrivaren använder nio stycken färgpatroner!

  2. Om jag ska kort motivera varför jag skulle vilja vinna din fina bild ”Andromeda” är det för att den inspirerar mig att dra ut i skogen med varmt kaffe i en termos och både fota och kolla på stjärnhimlen.
  Jag har nyligen börjat med astrofotografi men det som är synd med Stockholm är att stjärnor syns inte lika tydligt här, dock så försöker jag mitt bästa ändå. Som ikväll, då det är höjdpunkten av ett kometregn, och jag ska försöka fånga det. Din bild är så vacker, och det är en sådan typ av bild jag hoppas att jag kommer kunna ta någon dag.

  Tack för chansen Jonna! Mvh Sabina <3

  Reply
 28. Anna-Maria

  Åh vilka fina bilder.

  Skrivaren rymmer 9 patroner.

  ”Gryningen” är den bild hag skulle vilja vinna. Det visar mig en tid av stillhet när naturen långsamt börjar vakna till liv med hopp och kraft för den nya gryende dagen.

  Reply
 29. Erika

  Jag förstår precis känslan av att få hålla i sina bilder i fysik form! Man blir stolt och de blir oftast vackrare utskrivna (om man har ordentligt fotopapper och en bra skrivare) än digitalt.

  1. 9 st färgpatroner.
  2. Jag blev helt förundrad av det underbara ljuset i ”Gryningen” och skulle bli jätteglad om jag kunde få ha den hängandes på väggen i mitt rum; morgonen skulle bli så mycket bättre om jag kunde få vakna och se ett av dina foton! ❤️

  Reply
 30. Carina Olsson Sjöström

  Skrivaren har 9 patroner.
  Om jag skulle ha turen på min sida och skulle vinna ligger ”Andromeda ” mig närmast om hjärtat, dom två andra är också helt fantastiska så det är egentligen svårt att välja. Tusen tack för alla vackra bilder du bjudit oss på, många är helt magiska.

  Reply
 31. Johanna Eriksson

  Hej Jonna!

  Vilket fantastiskt blogginlägg! Jag blir oerhört inspirerad att göra album jag också, men tanken på att gå igenom alla dessa hårddiskar skrämmer mig lite 🙂 Men du har så rätt. Känslan att se FAVORITERNA, de bilder som väcker något inom dig, på en och samma plats. Magiskt!

  Epson p600 rymmer 9 bläckpatroner. Och jag skulle helst vilja ha Gryningen. Den rymmer allt det magiska jag ÄLSKAR med naturen. Ett stilla lugn, tystnaden, vindens sus genom ny krispig luft. Fantastisk 👌 Men de är otroligt vackra alla tre så skulle inte gråta om jag ägde vilken som 🙂

  Trevlig helg! Kram från Dalaskogen

  Reply
 32. Ulla

  1. Nio färgpatroner
  2. Gryningen
  I vel öte sova gåode lääng om mörrna. så hä våor råolit å håva åtminschtone en bild
  opa vöre hä si ut hä i gå miste om!
  Ytterligare en lektion i världsspråket pitemål 😉

  Reply
 33. Malinmittiprick

  Åh, nu blev jag sugen på att sätta mig ner och göra fotoalbum jag med!
  Skrivaren använder 9 färgpatroner. Det är ju nästan omöjligt att välja bild, de är underbara alla tre! Jag önskar mig Andromeda, med den fantastiska stjärnhimlen bakom skogen som jag älskar. Bilden utstrålar tystnad, lugn och ljus i mörkret, precis vad jag vill ha mer av i mitt liv.

  Reply
 34. Torsten

  Hej Jonna
  Epson P600 har nio stycken patroner
  ”Mellan dröm och verklighet” är min favorit, det är väl så det så kallade livet är, man kan aldrig vara säker om man drömmer eller är i en verklighet.

  Reply
 35. Maria Persson

  En Epson innehåller 8 patroner färg å en svart=9 patroner totalt.
  Jag önskar Gryning Om jag vinner då jag älskar den. Ska imorgon stiga upp kl 04 för att vara ute på myren då solen kommer kl 05. Där i gryningsljuset ska jag lyssna på Orrarnas fina sångspel. Även älg, rådjur, räv, tranor å andra fåglar finns. Fotar massvis och har en bra bit över 100 000 bilder på hårddisken sen nåra år. Varit mycket uppe i fjällen samt Norge. Natur/djurfoto är jag fast i. Följt dig några år och inspireras av dig. Tänk…..även här i södra Sverige hade vi förra året 4 vackra norrsken och 2 hittills i år. Du är en underbar tjej Jonna. Lycka till med allt du tar dig för. Ett signerat foto från min insperationsförebild vore guld värd. Kram till er.

  Reply
 36. Fredrik Klasson

  1. 9st
  2. Mellan dröm och verklighet för att den är så otroligt vacker att det nästan gör ont i själen!

  Reply
 37. Ingvild

  9 patroner
  Skulle gjerne ha vunnet ‘mellom drøm og virkelighet’ fordi jeg likte det utrolig godt, og jeg tror min kjære hadde likt det enda bedre! 🙂

  Reply
 38. Gale Harris (U.S.)

  I love your move to photo albums. They give so much pleasure and inspire reflection whenever you look at them.
  9 cartridges
  It’s hard to choose between the 3 images because they all have a wonderful dreamlike quality. But Andromeda is the closest to the vision I hold in my mind’s eye every night before I fall asleep.
  May I say I think you are an EXCEPTIONAL photographer!

  Reply
 39. Sissel Anita

  Epson P600 har ni fargepatroner.
  Jeg håper inderlig at ”Mellan dröm och verklighet” vil flytte til Lofoten i Norge, fordi det vil jeg drømme meg inn i når virkeligheten er vond.

  Reply
 40. Cecilia

  1. 9 st färgpatroner
  2. Alla bilderna är så vackra!! Var och en på sitt sätt. Dock så är jag väldigt svag för alla stjärnorna på natthimlen; om jag måste välja blir det bilden ”Andromeda”. Den är perfekt – natthimlen med alla blinkande och glittrande stjärnor, lugnet över sjön, vindstilla, tyst och fridfullt. Jag upplever vardagen som så hektiskt och fylld av krav, då hade det varit härligt att kunna lyfta blicken och för en kort stund drömma mig bort och känna inre frid. Jag skulle sätta upp den på jobbet, där jag tillbringar så mycket tid vid datorn, och ha som en påminnelse att inte glömma bort att andas och att jag måste stressa ner emellan för att få kraft till att göra ett riktigt bra arbete även på sikt.

  Dina bilder är underbart vackra Jonna och din blogg ger så mycket glädje!

  Reply
 41. Sonja

  Nio patroner.
  Tack Jonna,för din inspirerande video och dina härliga bilder. Gryning är så hoppfull,Mellan dröm och verklighet är helt magisk men om jag skulle ha turen att vinna önskar jag mig Andromeda. Jag har bott i storstad hela mitt liv och här ser man sällan ett himlavalv pga all belysning dygnet runt.

  Reply
 42. Isabella Karlsson

  1. Skrivaren Epson P600 har sammanlagt 9 patroner, en riktig drömskrivare!
  2. Mellan dröm och verklighet skulle jag vilja vinna, den har redan inspirerat mig till ett skriva en text efter en tids skrivkramp. Det är något magiskt över den och visar en bild av det trolska som finns i vårt vackra land. Skulle gärna skriva mer utifrån dina vackra bilder, du inspirerar mig i mitt eget skapande! Tack!!

  Reply
 43. Stina Eriksson

  9 färgpatroner
  Mellan dröm o verklighet
  Nytt hus med vita väggar behöver fina bilder som sätter igång tankar och drömmar.

  Reply
 44. Roman

  Nice pictures! The printer perfectly conveys the magic of your images, and surely it is good to keep images in material form, considering finite lifetime of hard drives.
  As for the contest 🙂
  1. There are nine color cartridges used in the printer, although some of them are of black and gray color.
  2. I would choose Andromeda for two reasons: first, it is a picture from a winter season which inspires me so much, and second, I really miss the stars here in the city. So it would be great to imagine that your picture is a window to a wonderful starry winternight somewhere in the north.

  Jonna, may I also ask about my order on your website. The order number is ART101. For some reason the website didn’t charge me for shipping, and I only noted that after completing my payment. Have no idea what to do to pay the shipping cost.

  Reply
 45. MalinB

  Rätt svar: 9 stycken färgpatroner
  Varför och vilken jag vill vinna?

  Jag väljer gryningen, Är inne på mitt 7:e år i stockholm bland betongen och stressen och denna bild för det får mig att tänka och längta tillbaka till skogen och naturen där jag är uppväxt. Längtan till lugnet samtidigt som bilden bringar hopp om en ny morgondag när allt känns lite extra svårt💖

  Reply
 46. Marie

  Hej Jonna!

  Svar: 9 patroner.

  Jag vill vinna ”Mellan dröm och verklighet”, eftersom jag såg mig och mina två systrar där som de tre fåglarna. Vår mamma gick bort 6/4 och vi tre systrar satt med henne de sista dagarna hon fanns på denna jord. Hon fick ett cancerbesked och gick bort två och en halv vecka senare. Chockartat och overkligt. Det är som mellan en dröm och verklighet….Har det ens hänt? På fredag har vi begravning och vi åker allihopa till vårt barndomshem, vilket känns i hjärtat.

  Senaste gången jag åkte ”hem” innan hon blev sjuk var i januari då jag även ville fota norrskenet som du inspirerat mig till. Se gärna bilderna i min lilla blogg.

  Tack för din underbara inspiration och din inställning till livet!

  Kram Marie

  Reply
 47. Dennis Hansson

  Skrivaren använder 9 olika färgpatroner! (varav 4 olika typer av svart!) Om jag vann, så skulle jag helst vilja ha motivet ”Mellan Dröm och Verklighet”. Dels därför att motivet verkligen gör skäl för namnet, samt att jag nästan har samma typ av landskap vid mina svärföräldrars sommarstuga. Den skulle verkligen passa utmärkt som en tavla där!

  Reply
 48. LN

  1. Den använder sig av nio patroner.

  Jag vill vinna ”Gryningen”, för att det är en sådan där bild som jag kan drömma mig bort i. Den skulle hänga så fint under min långbåge och påminna mig om skogen och naturen varje gång jag sätter mig i vardagsrumssoffan i min lägenhet i centrala Luleå. När jag ser den bilden kan jag nästan höra storspoven sjunga.

  /Ellen

  Reply
 49. Lisa

  I do not nessesary need to win the photos (although I really feel inspired by those magical views), but I just want to say, I love your new studio, now that I’ve seen some more pictures of it. 🙂 And it is indeed very important to have pictures dear to you in an actual photo album. Great idea for future projects of mine 🙂 Thank you. I love all your images. I can imagine its very satisfying while its also really hard to pick the photos you really like.

  I wish you a really nice weekend as well!
  Love, Lisa (from the Netherlands)

  Reply
 50. Amanda

  1. Totalt 9 färgpatroner.

  2. Mig spelar det absolut ingen roll vilken utav bilderna, de är alla lika magiska! 😙

  Reply
 51. Elin

  Hej Jonna.
  1. Epson skrivaren har 9 färg patroner.
  2. Gryningen, eftersom det är den absolut härligare stunden på dagen + att ha denna på väggen som jag kunde titta på närsomhelst på dygnet vore alldeles perfekt! ”Skogslivet” är helt enkelt det bästa livet. 😄 ha det bra och ta hand om dig!

  Reply
 52. Maria Björkman

  Finaste Jonna, så gärna jag skulle hänga en av dina bilder på min vägg!

  Såvitt jag kunnat utläsa, handlar det om nio färgpatroner.

  ”Gryning” önskar jag mig. Den slår an en sträng av barndomsminnen hos mig, när mormor väckte mig tidigt om morgonen för att jag skulle följa med henne och morfar ut på morgonfiske på den lilla insjön där vi bodde. Trots att jag var liten, kommer jag aldrig att glömma dessa magiska morgnar – med just sån drömsk känsla som du förmedlar på din bild.

  (Jag växte upp hos mina morföräldrar, de gjorde mig till den jag är. Jag fick behålla dom länge, båda blev gamla. Morfar gick bort för nio år sedan, min mormor orkade ända till nyss. Annan dag påsk gav hennes gamla kropp upp, och på fredag i nästa vecka ska hon begravas.)

  ”Gryning” önskar jag mig, Jonna!

  Reply
 53. leif

  Nio patroner skall det vara.
  Nåt annat kan jag inte svara.

  Mellan dröm och verklighet sänder tankar om en oändlig styrka, som svävar upp ur dina förfäders oändliga mödor. Luften vibrerar, rovfåglarna kretsar, vattnet ropar längtande.Vi fanns här en gång.

  Den väljer jag.
  Ha en mysig helg. Kram.

  Reply
 54. Mia

  Vill börja med att tacka för en bra blogg! Tycker att du har så fantastiska bilder!

  Som svar på frågan svarar jag 9 färgpatroner.
  Det är svårt att välja mellan de fina bilderna, men ”Mellan dröm och verklighet” tilltalar mig extra mycket!

  Reply
 55. Emmeli Myhr

  Svaret är nio.
  Jag önskar vinna Gryningen då den skulle passa perfekt i sovrummet så man alltid vaknar och somnar till den! Du tar så sagolikt vackra bilder som man verkligen kan drömma sig bort till. Att få äga ett sådant fotografi av dig vore en ära!

  Reply
 56. Terese

  Hej!
  1. 9 st
  2. ”Mellan dröm och verklighet”
  Den skulle göra mig så så glad, helt fantastisk!
  Tack för härlig inspiration!

  Reply
 57. Julia

  Dina fotografier går raka vägen in i hjärtat, Jonna, varenda en av dem. De är så obeskrivligt vackra att det är svårt att sätta ord på känslorna de förmedlar.
  Jag häpnade när jag såg ”Mellan dröm och verklighet” – den utstrålar magi och frihet, men också ett stilla lugn och jag förstår inte hur du kan fånga så många olika känslor och stämningar i en och samma bild. I vilket fall är det helt fantastiskt att vi får lov att följa med dig i din vardag och ta del av den magi du skapar med din kamera.
  1.9 patroner
  2. Mellan dröm och verklighet

  Reply
 58. Evy

  Hej Jonna 😀

  Vilket jobb du har framför dig. Sååå himla kul. Jag gör ett album med 300 bilder från varje år bara för säkerhets skull.
  Det svåra är ju att välja bilder …

  Och välja skrivare är inte heller lätt. Hoppas du blir riktigt nöjd med din 😀

  Självklart vill jag vara med och tävla om en bild. 😉

  1. Epson P600 använder 9 patroner
  2. Bild 1, ”Gryningen” föll jag för direkt, så norrlänning jag är. Så om jag har turen att vinna så är den ett självklart val. Tänker på de små abborrfyllda tjärnarna i Härnön då jag ser den bilden.

  Lycka till med dina utskrifter och trevlig helg. Kram från Evy

  Reply
 59. Maja Hurtigh

  1. En Epson P600 rymmer 9 patroner.
  2. ”Mellan dröm och verklighet.” För ett år sedan flyttade jag och E in i vår första lägenhet. Han är 2 år och vi trivs väldigt bra i vårt nya hem. Sakta men säkert börjar saker att komma på plats, men vad som verkligen saknas nu är konst som kan pryda våra väggar. Jag faller sällan för konst, men det här fotografiet verkar otroligt vackert, och jag vill gärna se hur utskriften blev på pappret, nu när du beskrev det som så vackert 🙂 Det vore fantastiskt roligt att få vinna detta!

  Reply
 60. Johanna

  Svaret är 9 patroner.
  Jag skulle vilja ha dem alla tre då de är helt makalösa var och en på sitt sätt. Men ska man nämna en så ska man och då blir det gryningen. Anledningen till att jag låter den glida upp på förstaplats är för att den skulle påminna mig om att varje ögonblick är en början på något. Ibland vet man på vad, ibland inte. Jag känner att det är så lätt att glömma bort sig i den här stressiga världen och samhället som är. På något sätt skulle den här bilden få mig att minnas att man hela tiden får nya starter, nya morgnar, nya dagar att förfara över. En gåva utan dess like. Min uppväxt var mitt ute i skogen. Idag är den mitt i stan. Gryning skulle vara ett fönster mot något jag en gång hade och saknar. Påminna mig om att jag en gång kan komma tillbaka när tiden är inne…

  Tack för underbara bilder och tankar annars! Du är en förebild och en fantastisk inspiratör!

  /Johanna

  Reply
 61. Mari Koivisto

  Alla dina bilder är som tagna mellan dröm och verklighet. Helt magiska. Och därför blir det även den jag väljer om jag skulle ha lyckan att vinna. Jag tror att jag faktiskt befinner mig någonstans mitt emellan dröm och verklighet själv efter en tids utmattningssyndrom. Men med en positiv inställning, beslutsamhet, nyfikenhet, mod och massor av insikter har jag på ganska kort tid lyckats vända och börjar se mitt liv ur ett helt annat perspektiv. Livsglädje och med siktet inställt mot nya mål kommer att medföra positiva förändringar i mitt liv. Ditt blogginlägg petar mig ytterligare i en fantiserad riktning. Varför bara fantasi när det kan bli på riktigt? Tack Jonna. Det här var precis vad jag behövde. Ett tecken…och att jag behöver en Epsonskrivare med 9 patroner. <3

  Reply
 62. bertilgunn

  Hej Jonna!
  Svaret är 9 st patroner.
  Jag skulle älska att få vinna ”Mellan dröm och verklighet”.
  Den påminner ju om dig, för jag tänker att det är där du
  befinner dig allt som oftast!
  Kram!

  Reply
 63. Carola Bladh

  Underbara bilder! Kan förstå hur spännande det var att skriva ut! och göra fina album.
  Nu till tävlingen…..9 patroner, och jag skulle vara lycklig över at ” ha” bilden ” mellan dröm och verklighet ”……den ger mig en härlig känsla…av det magiska i naturen…som i gränslandet….när det är så vackert och ” mäktigt” att det nästan känns som om det inte var verkligt…..ja ..precis som titeln antyder! MELLAN DRÖM OCH VERKLIGHET! Det är min önskan och DRÖM som jag hoppas blir VERKLIGHET!!!!!

  Reply
 64. Henry

  Hej fantastiskt Jonna – tack för tävlingen EPSON P 600
  1. 9 patroner
  2. jag önskar ”Gryningen”. Det är mitt minne av en av mina favoritplatser
  i svenska Lappland nära Sorsele. En plats som jag ser i mina drömmar,
  och varje år besök igen!
  Hälsningar från Tyskland, Henry
  hrjnitsche@gmail.com

  Reply
 65. Agneta Lundström utanför Piteå

  9 st patroner.
  Gryningen vill jag så gärna vinna
  att vara uppe tidigt gör att jag kan hinna
  göra allt roligt som jag vill
  vara ute, baka och lägga in sill !

  Reply
 66. Elisabet Andersson

  Skrivaren har 9 bläckpatroner.
  Jag brukar inte tävla om man ska motivera för jag är så dålig på att uttrycka mig i skrift. Man nu vill jag såå gärna vinna. Det spelar ingen roll vilken tavla jag vinner men om jag skulle ju välja så så väljer jag Andromeda. Det är en då obeskrivligt vacker blåfärg i den bilden. En riktigt härlig sensommarnatt.

  Reply
 67. Ria

  Hej Jonna!

  1. Fotoskrivaren har cartridges for 9 färger.
  2. Det är svart al välja vilken foto jag önskar mig. Jag tycker alla tre är så skönt. Alla tre påminner mig av naturen i Sverige.
  Jag bor i Holland och saknar mest at titta på stjärnorna och vintergatan när jag titta up på natthimmlen. För mycket ljus runtomkring gör jag kan bara se den mesta ljusaste stjärnor. Så, om jag vinna en foto, jag hoppas det blir ‘Andromeda’. Jag kann titta på stjärnor när jag önskar och se dem även under dagtid 😉

  Reply
 68. Asiek

  Witaj =}
  Po ciężkim dniu w pracy, wracam do domu, robię sobie gorącą herbatę i zaglądam do Ciebie. Uwielbiam Twojego bloga!
  Masz dar przekazywania dobrej energii zamkniętej w pięknych zdjęciach.
  Moje serce skradła ”Andromeda” dlaczego? bo przywołuje mi na myśl dzieciństwo. Gdy byłam małą dziewczynką Tata pokazywał mi gdzie jest ”wielka niedźwiedzica” a gdzie mała i jak wygląda mleczna droga… Dzięki temu nie bałam się ciemności i wieczorami wychodziłam łapać świetliki (małe żuczki, które świecą w nocy) 🙂
  Dobrze, że Jesteś Jonna!

  1) Epson P600 ma 9 wkładów
  2) ”Andromeda”

  Reply
 69. Bysse

  Epson P600 använder 9 patroner.
  Om jag skall välja bild skulle jag helst välja alla tre men i topp ligger nog ”Gryningen”
  Den påminner om fisketurer när man tältat någonstans ute i det vilda. Man minns den
  känslan när kröp ut ur tältet någon tidig morgon och dimman fortfarande låg kvar över vattnet.
  Bilden kan också beskriva sen kväll när dimmorna lägger sig över vattnet och allt är lugnt och stilla.
  Nu när man är pensionär blir det sällan några fisketurer. Tiden räcker inte till av någon konstig anledning.
  Till sommaren ska det väl ändå bli av. Jag och kompisen har suttit och studerat lite kartor och kanske
  blir det någonstans i trakterna där du bor. Ev. att vi hyr en stuga i Omsjö. Med ålderns rätt känns det
  lite obekvämt att tälta. Ryggen brukar protestera på morgonen när man vaknar.
  Ha en trevlig helg önskar Bysse.

  Reply
 70. PJ:s byffé – från by till fe

  Jag känner igen mig. – Som en tanke när jag läste ditt inlägg om att printa ut bilder och visa dem i album och fotoböcker, eller inramade på väggen, så fick jag idag hem en laddning bilder från en fotofirma som skall in i ett album. Jag tänker också på samma sätt: massor med bilder på hårddiskar men när tittar jag på dem och vad föreställer de? Det senaste halvåret har jag kört igång ett projekt med att få de bästa bilderna och sådant jag vill dokumentera på papper och in i album med datum och info. Min första digitala kamera köpte jag 2002 och sedan dess har bilderna samlats på hög i externa hårddiskar med åtföljande back-up på back-upen. Många hd blir det! Nu finns gräddan i album och mera presentabelt. D.v.s, jag har kommit till år 2014 så jag ligger bara tre år back. 🙂

  Vi skall också komma ihåg att bilder på papper kan för äldre människor vara en stor tillgång för minnen och samtalsämne. Hur ofta har jag inte upplevt i mitt hembygdsforskande att äldre människor som tycker att de inte har något att berätta levt upp när de fått se gamla bilder och formligen exploderat i minnen.

  Annars använder jag Kiliaro och Flickr för förvaring och visning på nätet. Kiliaro med automatisk uppladdning från dator och mobil men privat, allt åker upp. Flickr för publik visning och utvalda bilder. https://www.flickr.com/photos/8114206@N07/sets/

  Att ha egen fotoprinter ger naturligtvis stor frihet att skriva ut bilder när som helst och också kunna vara kreativ med bilden i hand. Inte helt fel att ha en bra fotoprinter. Själv har jag en utmärkt Canon men den är troligtvis inte i klass med din bamsing av bilderna att döma.

  Tävlingen: 9 färger används och därmed borde det vara 9 färgpatroner till Epson P600. Helst vill jag vinna ”Mellan dröm och verklighet” därför att den är en av dina tidigare bilder med det ihopsjunkna båthuset, fåglarna och inte minst trädet, det gamla, torkade, livlösa men ack så ståtliga. Det var så vi lärde känna Grundtjärn en gång i tiden. Tänk att få ha en tidig Jonna Jinton på väggen!

  Reply
 71. Anders

  Hej Jonna!
  Svarar ”9” som alla andra!
  Vilken bild?
  Alla är jättefina, men min favorit är ”Gryning ” för alla de fina detaljernas skull, fångade på ett magiskt sätt!

  Reply
 72. Sonja Homblad

  9 färgpatroner .Svårt att välja vilken bild ,helst skulle jag valt alla ,men den med fåglar får jag nöja mej med ifall turen är på min sida .

  Reply
 73. Caroline Skytt Becker

  Epson 600 använder 9 färgpatroner.

  Jag vill vinna din fina bild ”Mellan dröm och verklighet”. Jag såg dig i ett reportage i tidningen Land som jag fått av min mamma för många år sedan. Jag kommer ihåg att jag blev så fascinerad av dig och du bodde då i den gamla skolan. Jag har följt din blogg sedan dess. Alltid lika roligt att gå in på din blogg och läsa när du har skrivit ett nytt inlägg. Du inspirerar verkligen människor och dina bilder får mig att drömma mig bort från verkligheten, så vackra 🌺

  Reply
 74. Jackie Peacock

  Hi Jonna from the Lake Tahoe, California region!
  The answer to your question I believe is 9 ink cartridges 🙂
  I don’t have a very creative way to express how much I would love to have a photo of yours, but it would be truly wonderful. If I could choose, I would pick the ”Andromeda” because it reminds me of home and makes my heart ache with joyful memories. I simply love it.

  Jackie 🙂

  Reply
 75. Malin

  1. Skrivaren använder nio färgpatroner.

  2. Jag föll för ”Andromeda”. Det känns som om stjärnhimlen hade vänliga ögon som beskyddande blickar ner på jorden.

  Reply
 76. Lovisa Hedlund

  Vad glad jag blev när jag såg att du tävlar ut dessa fantastiska bilder!
  – Epson 600 använder sig av nio färgpatroner.
  Att vinna din magiska bild ”Mellan dröm och verklighet” skulle göra mig helt utom mig av lycka. Jag är fullkomligt förälskad i de skira rosa tonerna på himlen och den tysta stämningen du lyckats fånga i detta ödelandskap. Just en bilden gör mig så inspirerad och får mig att längta ut till naturen. Jag skulle älska att ligga och titta på den om kvällarna och bara drömma mig bort, just dit.

  Reply
 77. Sandra

  1. Skrivaren använder 9 patroner.
  2. Underbara bilder <3 Jag skulle vilja rama in och hänga upp "gryning" i mitt hem på grund av de vackra färgerna och känslan av lugn och mystik i motivet.

  Reply
 78. Henriette

  Hej Jonna!

  Skrivaren använder 9 patroner.

  Jag önskar mig att vinna Mellan Dröm och Verklighet på grund av det som jag känna när jag titta på den. Det är svårt att fatta i ord men det har mycket med längtan att göra och hur denna motiverar mig att förverkliga min dröm och flytta till Sverige på landet och i naturen.

  Tack så mycket för din blogg och inspirationen och känslorna du ger mig varje dag.

  Henriette

  Reply
 79. Therese

  Hej!
  1. 9 stycken patroner.
  2. ”Mellan dröm och verklighet”, älskar färgerna och den skulle vara så fin att sätta på väggen i trappan till övervåningen 🙂 (I vilken jag nu som höggravid måste stanna och vila i ibland när jag går upp :p Kunde ju vara trevligt att ha något vackert att kika på då när jag stannar och pustar, haha!)

  Reply
 80. Diarmuid

  Dearest Jonna,
  You bring much joy into our lives …thank you for sharing such a wonderful gift.
  Answers:
  1. Nine cartridges
  2. Between dream and reality.

  May the blessings be.

  Reply
 81. Daniela Buchauer @kreatelife

  Hy Jonna,

  Epson has nine ink cartridges.

  I’m very happy for your third Picture ”Dream and Reality”. The first reason is, its your Picture and you have very beautiful Photos. And thats your creativity. And the second reason is, dream and reality is for me the same.
  Dreams can will to reality and we can all do that, whats our dream is. You live your dream in the reality.
  Have nice days.
  Bye from Dany

  Reply
 82. Petra Emanuelsson

  Hej Jonna.
  Epson P600 använder sig av nio färgpatroner.
  För bara några månader sedan fann jag din blogg av en ren slump. Det var videon ”Bollywood á la Norrland” som ploppade upp, och jag kunde inte hålla mig för skratt. Sedan barnsben har jag drömt om ett torp och en hund i ett stillsamt och läkande Norrland, och du har blivit bekräftelsen på att det faktiskt är möjligt. Tack.
  Andromeda, magisk. Jag tycks skymta båda glädje och sorg långt där borta. Glädje i en form av förväntan som vilar bland sjärnorna, en förväntan om en framtid som ingen har sagt att jag ska få vara en del av än. Och en sorg, så tung som bara universum kan. Kanske vilar min saknade mamma där uppe bland stjärnorna någonstans. Kanske, finns inget alls.
  För mig har det aldrig handlat om att vinna. Jag vill bara dela mina tankar till någon jag tycks känna så väl.
  Kramar Petra, 18

  Reply
 83. Kyhan

  I could not understand a word but your eyes spoke loud enough! (Don’t you think this could have reached more people if it would have been in English or at least have English subtitles, Google does translate the printed word but video……)

  Reply
 84. Elisabet

  Nio färgpatroner är det.
  ”Mellan dröm och verklighet” vill jag vila mina ögon på varje morgon när jag vaknar. Några minuter i mellanlandet innan verkligheten tar vid.

  Reply
 85. Zo

  Hej Jonna! Tack för du delar din vackra själ så generöst genom din konst!
  Jag vill så gärna gärna jätte jätte gärna vinna Andromeda, för den påminner mig om att jag inte är e n s a m !
  På fråga 1 svarar jag 9.
  Jag hejar på dig å din utveckling som konstnär å människa, å en dag kanske, när allt stämmer, kanske, bara kanske jag kan njuta av en av dina målningar!
  Kram 💛

  Reply
 86. Malin

  Hej Jonna!
  1. Fotoskrivaren rymmer 9 st färgpatroner.
  2. Jag blev helt förälskad i ”Gryningen”, det är en väldigt vacker tid på dygnet som jag vill uppleva mer av trots att jag i grunden är en nattmänniska. Jag har precis flyttat in i en solig och ljus lägenhet och ”Gryningen” skulle göra sig så fin på min tilltänkta tavelvägg som kommer gå i drömmiga färger. Kram!

  Reply
 87. Charlotte Stenman

  1. 9 patroner.
  2. Andromeda. För att jag älskar att luta huvudet bakåt och njuta av en stjärnhimmel. Bara ta in hur stort universum är. Och just den blå färgen i denna bild var min favoritfärg, och hade fortfarande varit det om jag inte hade börjat uppskatta skogens gröna mer. Mossgrön, du vet riktigt grön, inte med en kall blå ton. Mina väggar är för tomma nu. Jag har satt upp bl a en tavla av en skog med dimma över, från Lagerhaus, men något mer personligt, småskaligt och inspirerande hadr e varit trevligt… kanske på väggen längs med sängen i min lägenhet i Göteborg. Den lägenhet som jag inte vill ge upp, men som jag samtidigt vill lämna för att bo i en liten stuga med egen trädgård där jag kan odla egen mat och ha höns, och ha nära till en mossig, grön skog.
  Appropå det, vet du några bra mossiga skogar vid Göteborg? Såna som kan fångas så fantastiskt bra på foto, med mossa, trädstammar och en solstråle som silar ner genom barren?
  Jag såg precis din presentation när jag letade upp detta ställe för att presentera. Wow. Du inspirerar mig. Jag vet bara inte vart jag skulle flytta – vill inte flytta bort från mina syskon och syskonbarn i Gbg. Eller hur jag skulle försörja mig. Borde kanske börja med att ta körkort.
  Jag hoppas att jag vinner, så att jag kan påminnas om min dröm, och om din dröm som du uppfyller i detta nu, när jag ser Andromeda på min lägenhetsvägg… och sedan på en stugvägg.

  Reply
 88. Jon Ross

  There are nine cartridges in this printer. The chrome inks are super stable.
  I think I would like Andromeda the best (blue is my favourite colour). One of my very favourite pictures you made is the one at night on the road with the lantern. It’s very beautiful and your post processing is spot on.
  Warm Regards,
  Jon

  Reply
 89. Katarina Julin-Forssen

  9 färgpatroner. Mellan dröm o verklighet!
  Har du fått mina mail om dom två bilderna som jag ville köpa för något år sedan redan??
  Nu har jag glömt namnen på dom igen,
  måste kolla.

  Reply
 90. Helena Wiman

  Hej Jonna!
  Klockan är 03.15, jag vaknade och kunde inte somna om, så nu ligger jag här i soffan, ser ”GRYNINGEN” komma och hör fåglarna kvittra utanför fönstret… Samtidigt surfar jag in på din fina blogg och läser om det som jag själv har som ett stort projekt… ”Fotoalbum” IRL! Du har nu inspirerat mig att försöka komma igång med detta!😊
  Epsonskrivaren du använder har 9 färgpatroner.
  Jag önskar vinna din bild ”Gryningen” då den skulle passa perfekt i mitt sovrum, jag skulle då kunna minnas denna natt/ gryning med fågelsång och allt!
  Tack!
  Helena

  Reply
 91. William R. Dickgraber Sr

  Epson Sure Color P600 has nine separate cartridges.

  My choice is Andromeda…because we cannot dream till we have room to wander.

  Reply
 92. Wendy

  1. Nio patroner 😛
  2. Jag hade valt bilden ”Mellan dröm och verklighet” eftersom den tilltalar mig rent bildmässigt men också på grund av att jag har många drömmar just nu men också en verklighet att ta tag i.

  Reply
 93. Judy Zhang

  Hi Joanna!

  Your photos are so beautiful! I’m not sure this competition is worldwide, but I love your photos anyways. I’m from New Zealand and turning 14 this year. I hope one day I can learn your language and visit Screen. The Epson P600 uses 9 colour cartridges. I would like to win ”Mellan dröm och verklighet” because it is so calming and dreamlike. The mist and colour of the sky set off a very fairytale-like feeling and the birds, lake and trees complete the calming scene. I can’t wait to see your photo album when it’s finished! You inspire me to get out there and take pictures too, though Sweden is much more beautiful.

  Lots of love from Judy Z

  Reply
  • Judy Zhang

   I meant to say “visit Sweden” not “visit Screen” but my phone autocorrected me, sorry 😅😫

   Reply
   • Judy Zhang

    I’m also very sorry about the error in your name :/ My phone doesn’t seem to recognise foreign names and therefore it changes what I type.

    Reply
 94. Linda Toyota

  The answer is 9 cartridges…that’s a lot! I can see it does great quality pictures though. If I am a lucky winner I would love to have Andromeda! I remember when you came to my state to visit Yosemite…I’m sure you got some wonderful pictures!

  Reply
 95. Maria Bontell

  1. 9 färgpatroner
  2. Mellan dröm och verklighet för att den är vacker och färgskalan passar perfekt i mitt lilla hus som jag kämpar med att renovera och inreda.

  Reply
 96. Willy Hammer

  Din printer har nio färgpatroner.
  Jag är väldigt förtjust i den nordiska naturen och som pricken på iet så är du själv så fin och go. Vilka magnifika bilder du tar så det blir svårt att välja. Men jag älskar både varma och kall färger blått och orange är mina favoriter.
  Så Andromeda är nu mitt val.
  Kram på er alla.

  Reply
 97. Katarina Eriksson

  Hej Jonna!
  1. Fotoskrivaren har 9 färgpatroner!
  2. Jag skulle vilja vinna ”Gryningen”.
  Jag har följt dig på bloggen, facebook och instagram i ca 1,5 år. Dina bilder är mer än bara bilder – dom är helt magiska! 🙂 Du är en mästare på att fånga känslan i bilden och berätta en historia med dina bilder! Jag har en jobbig tid på många plan i mitt liv just nu, men du ger mig ett lugn och en styrka att kämpa vidare! Man får ett leende på läpparna när du har lagt upp ett blogginlägg, lägger upp en bild på instagram eller en video på youtube! Och det leendet behöver jag just nu! Därför skulle det vara underbart att vinna en bild! Det skulle betyda mycket för mig att ha en bild från dig som får pryda väggen här hemma! Jag skulle sätta upp den i sovrummet så att det är det första jag ser när jag vaknar!
  Tack för att du är du och för att du inspirerar mig!
  Kram Katarina

  Reply
 98. Katja

  1. Den här 9 patroner.
  2. Skulle jag vinna skulle jag bilda ha ”Gryningen” faktiskt skulle min dotter få den till sitt rum dör den skulle passa in jätte bra. Den här så härliga färger och ser så magisk ut!
  Hon skulle bli överlycklig!

  Reply
 99. Josefine Bergner

  Hej Jonna!
  Jag älskar att titta på din fantastiska gåva att fota, att måla och drömma. Jag kan inte säga att jag är den som läser blogginläggen mest frekvent men någon gång då och då.
  Jag har däremot en mycket nära vän och extra pappa/hyresvärd som följer dig och har ett fadershjärta som tänker på dig i det du genomgår och får utstå emellanåt från följare och annat. Jag hade själv velat tävla om en av tavlorna men han är för mig värd att få ha ett av dina fantastiska verk uppsatt på en väl vald plats hos sig så därför gör jag ett försök.

  1. 9 patroner (trodde inte dessa nyanser fanns då jag själv bara beställt till en enklare skrivare alltid)
  2. ”Mellan dröm och verklighet” (då min vän älskar att själv försöker få fram naturens färger i sina olika målningar hemma och den har den här rosa som är mycket mystik över som jag vet han skulle älska att studera”.

  Reply
 100. Kristina S A

  Hej Jonna 🙂

  Så fina de blev med det papperet som liknar akvarellpapper.

  Jag brukar inte vara med i tävlingar men vem kan motstå att få välja en av dina fina bilder… Det blir bra med vilken som helst av de tre, men helst ”Gryningen”.

  1. 9 patroner.
  2. Dina bilder är som akvareller många gånger, och speciellt dessa tre. Din bild skulle göra sig väldigt bra hemma hos mig, förmedla skönhet till varje person som ser den och göra mig glad och tacksam för livet varje gång jag ser den hänga där inramad med passepartout, på min vägg. Vilken lycka <3 🙂

  Reply
 101. Anneli Weiner

  1. Skrivaren använder nio färgpatroner.

  2. Mellan dröm och verklighet.
  Exakt där befinner jag mig just nu.
  Igår lämnade jag ett jobb som jag trivts på i flera år. För att jobba närmare mitt hem, gå ner i tid och ha ork över till det som är viktigt för själen.den här helgen vilar jag. På måndag börjar mitt nya liv. Det känns lite overkligt. Mellan dröm och verklighet …
  En av de första sakerna jag ska göra med tiden jag får tillbaka är att vara mer ute i naturen. Jag har tappat bort det lite grand de senaste åren.
  Naturen har så många dimensioner. Med öppna sinnen finns så mycket att ta in.
  Vi behöver den energin, och friheten.
  Just det känner jag i din fina bild ”Mellan dröm och verklighet”.

  Reply
 102. Susanne

  Hej Jonna.
  Den använder nio färgpatroner.
  Om jag vinner vill jag helst ha Andromeda.
  Sa upp mig från mitt jobb i går för att i augusti börja på ett nytt. Det känns så bra att våga ta steget från det som inte känns bra, känner mig lättare i hela kroppen! Andromeda ger mig känslan av en oändlighet, dit vi alla kan nå om vi vill! ❤

  Reply
 103. Sandra

  Det här inlägget gjorde mig så varm, och jsg blev så glad när jag såg att du ville tävla ut bilderna!

  – 9 patroner har skrivaren

  – Jag skulle vilja vinna antingen Gryning eller Mellan dröm och verklighet. Jag har en tuff och stressig period i livet just nu och dina bilder (och din blogg) ger mig ett sådant innerligt… lugn. Jag hade velat sätta bilden i vårt sovrum så att jag kan ligga i sängen och vila ögonen på den när jag behöver stilla min själ.

  Reply
 104. Anna

  Ååå, jag har drömt om att skaffa en fotoskrivare ett tag nu just för att jag vill ta tag i alla mina foton och skapa album. Ännu har jag inte gjort det, men detta kännes som en liten spark i rumpan 🙂

  1. Epsonskrivaren har 9 stycken färgpatroner.
  2. Gryningen är helt fantastisk. Den ger en känsla av mystik samtidigt som den inger hopp om en ny dag som startar som bär med sig nya möjligheter. Det är precis så jag känner i gryningen på helger då jag går upp tidigt och kan sitta själv i lugn och ro med en kopp kaffe och bara lyssna på tystnaden.

  Reply
 105. Jonnah

  Såå sjukt avis på skrivaren! Den ska upp på min visionboard =) En dag ska jag äga en sån!

  1. 9 patroner
  2. ”Mellan dröm och verklighet”. Blev helt chockad när det stod tävling i inlägget, för jag såg just den bilden högre upp och tänkte att det var det vackraste jag sett på länge! Så tävlas den ut <3 Underbart. Jag tycker att den speglar hur man ibland kan känna sig kall (eller nere) men samtidigt ha en massa varma färger inom sig. Kan inte släppa hur vacker den är. Du är så otroligt duktig, Jonna! =)

  Ha det underbart! <3

  Reply
 106. Pernilla Skogsberg

  9 patroner.

  Jag skulle vilja vinna ”gryning”.
  Den vackra bilden påminner om Åttjärnen i Önskan, Skorped där min familj tidigare ägde ett fäbodvall.

  Jag tycker mycket om dina fina bilder och det är så roligt att följa ditt arbete i bloggen!

  Reply
 107. Sheila

  Good morning from East Coast of USA!
  The printer takes 9 cartridges
  You have inspired me first of all with your voice, and looking at your creativity and art work it’s so lovely! I would love the picture on the bottom, with the pinkish color in it (Dream and Reality) because it is my favorite time of day and when I am often up and out shooting photography. It is 5:13 AM here now and I’m going to get out and shoot for sunrise ! Many blessings to you Jonna!

  Reply
 108. Birgitta Machac

  Hej Jonna!
  Det är nio patroner.
  Bilden jag skulle vilja vinna är mellan dröm och verklighet. Jag älskar namnet på bilden och bilden är underbart vacker. Det är något speciellt med ljuset och den rosa färgskalan som fångar en speciell känsla hos mig. Det är en känsla av hur vacker och spröd vår natur och vår vistelse här på jorden är. Dina bilder förmedlar känslor, det var först nu när jag skulle försöka uttrycka känslan i ord som jag förstår varför jag gillar dina bilder så mycket .
  Mvh Birgitta

  Reply
 109. Shanelle

  Hej Jonna! Jag vill självklart vara med i tävlingen, och här kommer mina svar:
  1. Fotoskrivaren Epson P600 använder 9 st färgpatroner.
  2. Jag önskar att vinna bilden ”Mellan dröm och verklighet”. Motiveringen är att jag tycker att den bilden är så himla vacker och jag skulle bli jätteglad om jag fick hänga upp den på väggen här i lägenheten! 🙂 Tack för en alltid lika inspirerande blogg!

  Reply
 110. Britt-Marie Vängelin

  Hej! Skrivaren har 9 färgpatroner.
  Blir jag en vinnare, så är det allra mest till ”Mellan dröm och verklighet” jag önskar. Motivet och det ”sköra” du har fångat, med ljus, ton och fåglarna, blir så otroligt vackert.

  Reply
 111. Jolanta

  1. 9 patroner
  2. Gryningen. Älskar dina naturbilder. Det underbara, svenska landskapet i kombination med den trollska dimman gör ju bilden helt magisk.

  Reply
 112. Sofia

  Men åhhhh ❤️ Så vackra bilder och så inspirerande inlägg!

  1. 9 patroner
  2. Mellan Dröm och Verklighet.
  Älskar den bilden! Och eftersom jag står inför renovering, och nyligen bestämt färgskalan till sovrummet, så kunde du inte ha valt en bättre bild att lotta ut! Utifall jag inte vinner skulle jag gärna ta emot information/länk om möjlighet att kunna köpa just det motivet. 🙏🏻

  Kram! 😊

  Reply
 113. Marit

  Åh så underbart detta blogginlägg var, och videon, jag blev så glad av allt! Du är en sån inspiratör och glädjespridare, jag älskar att läsa din blogg, för den får mig alltid på bra humör! Nu blev även jag inspirerad till att sätta bilder i album.. Jag vill förstås också vara med och tävla; skrivaren har 9 patroner, och om jag skulle få turen att vinna en av dina vackra bilder så skulle jag vilja ha ”Mellan dröm och verklighet”. Den bilden är magisk på nåt sätt, den tilltalar mig på flera plan. Bilden innehåller ett stort lugn, men också vemod. Man kan drömma sig in i gränslandet mellan dröm och verklighet….som rymmer så mycket! Jag har sen tidigare 2 av dina bilder, med rosa i sig, båda med drömmande motiv, och denna bild skulle göra sig perfekt tillsammans med dem i en helhet på väggen i mitt (så småningom) nyrenoverade hus! 🙂

  Reply
  • Bernhard

   Vilket underbart blogginlägg – jag gillar om din uppmärksamhet på alla detaljer som musik, känsla, innehåll, färger, Nayeli, natur ….

   fotoskrivare Epson P600 använder 9 färgpatroner

   Om jag vinner, önskar jag ”Gryningen”. Detta foto är för mig som drömmer om Sverige. Din livsstil och dina bilder inspirerade mig att lära mig detta vackra svenska språk för tio månader nu. ”Gryningen” skulle få en mycket speciell plats i mitt hus och vore en bra motivation att fortsätta lära mig svenska. Dina blogginlägg kan jag redan läsa på svenska och jag förstår din video …. vilket gör mig väldigt glad.

   Hoppas ni har en fin helg!

   Reply
  • Jonna Post author

   Hej Marit!

   Tack så jättemycket för din fina motivering! Jag valde dig som en ”extra” vinnare och tänkte maila dig nu, men såg att du inte lämnat någon mailadress.
   Så maila gärna mig med din adress på contact@jonnajinton.se

   Kram!
   / Jonna

   Reply
   • Marit

    Yes vad underbart att jag var en av de lyckliga ”extra” vinnarna, jag har mailat dig nu!

    Reply
 114. Pia Eskelinen

  1 9 patroner
  2 Gryningen är den som berör mig mest

  Jag tycker om att ta bilder och delar gärna mina bilder i olika grupper
  bilder jag själv tycker om eller som jag tror kan ge inspiration eller glädje åt andra

  Reply
 115. Johanna

  Hej talangfulla Jonna!

  Jag undrar när du började fota och om du alltid har haft ett så stort intresse för det?

  Reply
 116. Carina

  Skrivaren använder 9 patroner.

  Jag tycker väldigt mycket om alla dina bilder och skulle bli överlycklig över vilken som. Men om jag måste välja en är det Andromeda. Det är en bild som fångar mig och känslan är att jag sugs in i bilden. En drömvärld som jag vill vara en del av och som jag inte kan se mig mätt på.

  Reply
 117. Ida D

  Åh, vad ljuvligt att du får skriva ut dem nu och sätta i album. Jag brukar själv beställa mina fotografier, men verkar ju helt klart värt att kunna ha en egen skrivare också.

  Är gärna med i tävlingen!
  1. 9 🙂
  2. Andromeda skulle jag önska att vinna. Den påminner mig om stjärnhimlen när jag bodde hemma i Ö-vik och åkte till landet som barn. Det var en så stor skillnad mellan landet och stan. Skulle få vara fint att få ha den här på väggen nu när jag bor i Helsingfors, där stjärnhimlen sällan syns lika väl.

  Reply
 118. Mira

  1. 9 st
  2. Jag skulle vilja vinna Mellan dröm och verklighet, för att den bilden gör att det känns i magen varje gång jag ser den. För mig symboliserar den en nystart, att våga tro på drömmar och framtiden.
  Skulle dock välja att ge bort den till en väldigt viktig person i mitt liv, som haft det väldigt tufft och som behöver få känna som jag känner när jag ser bilden.

  Reply
 119. Jeannine Cook-Battles

  It holds 9. I follow you from America. I first became aware of you from your kulning videos. I have since been following you every step of the way. Your artwork has been a tremendous inspiration to me. The beauty you convey through your art and your quiet presence opens up a whole new world to so many people, including me. To be able to look up daily and see your original artwork on my studio wall would serve to remind me in my journey to create art……to never give up, would mean more to me than I could express in words……it would be between a Dream and Reality……and for that reason this would be the photo I would choose.

  Reply
 120. Johanna Rydell

  Tack för att du delar med dig så inspirerande!Gillar dina bilder så jättemycket!
  vill gärna vara med i utlottningen….
  Svar: 9 patroner
  Bild: mellan dröm och verklighet
  Håller på att inreda vardagsrummet i vårt torp där vill jag bara ha saker som jag gillar och som ger energi…bilden mellan dröm och verklighet skulle passa jättefint där!
  Må gott!kram johanna

  Reply
 121. Annica

  1. Den använder 9 st färgpatroner.
  2. ” Mellan dröm och verklighet” för att det är en av mina favoriter och har varit ända sedan första gången du visade den, sen är den en typisk Jonna-bild 🙂 Mellan dröm och vakenhet är också ett facinerade tillstånd där vi kan få många nya insikter, något som jag gillar.

  Reply
 122. Mell

  Hi Jonna <3

  The Epsom P600 uses 9 ink cartridges.

  The photo I am most drawn to is "Between Dream and Reality" the reason being, the name itself first of all. I'm a dreamer. Ever since I was a little girl, I always dreamed about travelling all around this beautiful world of ours. I am now 23 years old and I am proud to say that I travelled for 5 years, but I had to work hard to make that happen for myself. I've moved on to different things since then, but I still continue to strive to make my dreams become a reality. This would be a perfect reminder to keep persevering, no matter how challenging it can become trying to make your dreams come true.
  Second of all, just looking at the photo fills me with a sense of peace and serenity. The colours compliment one another so well! Just looking at this photo makes you not want to give up on your dreams. (:
  You are so skilled at photography!

  Thank you so much for this contest!
  Big Hugs to you!

  Reply
 123. Filippa

  Satt som förtrollad och kollade på dina fantastiska verk, alltid lika inspirerande!

  1. Skrivaren använder 9 patroner.
  2. Gryningen – Den förmedlar den underbara känslan av gryningen, min favorit tid på dygnet.

  Kramar till dig Jonna!

  Reply
 124. Jenny

  1. Skrivaren har nio patroner.
  2. Gryningen. Dels för att det är något magiskt med gryning, när man går upp tidigt och får vakna tillsammans med naturen. Det finaste jag vet. Men också rent estetiskt då den skulle passa in ruskigt bra hemma hos mig.

  Hoppas du har en fin helg!

  Reply
 125. Camilla Johansson

  Hej Jonna!

  9 patroner
  Jag skulle vilja vinna ”Mellan dröm och verklighet”
  Den inspirerar mig till att vilja måla!! Och titeln säger allt..😍
  Må så gott!
  Camilla

  Reply
 126. Åsa

  Hej fina Jonna 🙂
  9 patroner
  åååh jädrar så svårt…Gryning, fast det spelar egentligen ingen roll vilken, eller jag kunde verkligen inte välja, jag tycker alla 3 är så himla fina och det skulle vara så roligt att ha ett verk av dig på väggen, då jag tycker du är en fantastisk fotograf, bloggare och kvinna.

  Stor kram Åsa

  Reply
 127. Lisa-Mari

  Hej Jonna!

  Skrivaren använder 9 st patroner.

  Om jag vinner önskar jag mig bilden ”Andromeda”. Den bilden är så vacker och får med så många av stjärnorna som jag spanar på från mitt eget hem i norrländska skogen och önskar att jag kunde köpa en riktig stjärnkikare.

  Reply
 128. Karolina

  Skrivaren använder 9 patroner.
  Jag tycker ”Mellan dröm och verklighet” är en sån vacker bild. Jag pluggar just nu i Umeå och längtar hem emellanåt, så därför hade denna bild passat bra på min vägg så att jag under mina pluggpauser kan titta på denna bild och drömma mig tillbaka till min hemby i Norrbottens skogar!

  Reply
 129. Alexander Bergner

  Skrivaren rymmer 9 patroner med olika kulörer 🙂
  Jag älskar bilden Gryningen för den får mig att drömma bort, bortom alla problem som finns. Man får en som en viss glädjekick när man kollar på den och den får mig att minnas när jag var liten och min far tog med mig ut till en sjö då vi skulle fiska, och det där vattendraget ser exakt ut som den sjön vi var vid. Men tyvärr har stora skördarmaskiner gått fram och förstört det mesta, så det går ej att fiska och man blir bara ledsen när man åker dit.
  Men din bild får mig att drömma tillbaks och le.

  Reply
 130. M

  Vilka underbara bilder det blir med skrivaren!

  Självklart vill jag vara med och tävla!

  1. 9 patroner
  2. Mellan dröm och verklighet, eftersom den är otroligt vacker och talade direkt till mig med sina färger i rosa toner. Sen att jag är en jordnära person som verkligen lever mellan dröm och verklighet gör att den skulle passa så fint hemma hos mig.

  Ps Jag älskar verkligen att du har börjat måla i rosa och guld! Bästa kombinationen! 💖

  Reply
 131. Malin

  Tack för ett inspirerande inlägg!

  1. Fotoskrivaren Epson P600 använder 9 patroner.
  2. Jag älskar ”Gryningen”, man kan verkligen drömma sig bort när man ser bilden.
  Den påminner mig om Norrland, en plats som på kartan är långt bort, men som ligger närmast mitt hjärta. Bilden gör mig glad och jag tänker på många fina stunder därifrån. De tidiga mornarna när man full av förväntan skulle gå ner till sjön och vittja nät. Stunden när det känns som allt runt omkring en fortfarande sover och det är helt tyst och fridfullt. När daggen ännu är kvar i gräset och dimman ligger lätt över sjön. Blir lycklig bara jag tänker på det. Gryningen är en fantastisk tid på dygnet och på något sätt känns det som att den är full med energi. Bara att veta att man har en ny dag framför sig. Det hade varit helt fantastiskt att få ha en sådan här fin bild på väggen hemma och varje dag bli påmind om magin från gryningen, och magin från Norrland.

  Kram Malin

  Reply
 132. Hanna

  1. Nio patroner

  2. Andromeda. Den påminner mig om universums storhet och makt. Jag tror att livet står skrivet i stjärnorna och bilden är en fin påminnelse om att min livs historia kanske skrevs innan jag föddes. Så när livet är jobbigt vore det fint att ha den som påminnelse att allt har ett högre syfte och att universum tar hand om en!

  Kram

  Reply
 133. Johanna

  Fotoskrivaren har 9 stycken färgpatroner 🙂

  Jag skulle vilja vinna ”mellan dröm och verklighet” med den märkliga motivationen att jag älskar nakna och döda träd. Finns inget som får mig att tappa andan som det!

  Var din förmåga att fota och fånga just träd som fick mig att börja följa din blogg för många år sen 🙂

  Nu håller jag tummarna !

  Reply
 134. Ida

  1.Skrivaren använder sig av nio bläckpatroner! 🙂

  2.Jag fastnade direkt för motivet ”Andromeda”. Jag har alltid fascinerats av rymden och stjärnor, och denna bild speglar rymdens oändlighet och storhet. Den fångar upp det magiska och mystiska och jag skulle himla gärna vilja ha denna bild på min vägg för att kunna drömma mig bort.

  Tack för en fin blogg, fortsätt med det du gör!
  Kram!

  Reply
 135. Erika

  Åh dina foton är som konstverk och dina inlägg alltid inspirerande på olika sätt!

  9 färgpatroner i skrivaren.

  Kan inte se mig mätt på fantastiskt vackra fotot Gryningen så det skulle jag bli så lycklig om jag vann.

  Reply
 136. Lars 8463

  Hej 👋
  Tänkte på tiden och omsorgen
  som är nedlagd på det här inlägget
  och andra när du gör ett samarbete.
  På meningar som
  ”Fotografierna… och ändå kunna
  känna dom på ett behagligt avstånd”
  På bilderna
  På videon

  Eftersom min hjärna är… tja hahaha
  och OM jag hade tävlat.
  1. Antalet färgpatroner den använder
  beror på hur mycket jag skriver ut.
  2.”Mellan dröm och verklighet”
  För titeln och bilden fångar känslan
  både i mitt liv och dom andra bilderna

  I ”Gryningen” När mina ögon
  som fortfarande är fulla
  av nattens drömmar
  Möter livets taktfasta vandring
  genom tiden och mot dagens
  verklighet.

  I ”Andromeda”När mina ögon
  möter stjärnljuset efter dagens
  verklighet.
  Ljus som vandrat så länge
  genom tiden.
  Så hur det verkligen ser ut nu
  kan jag bara drömma om.

  ”Mellan dröm och verklighet”
  För i mina ögon är den inte bara
  en spegel för mina egna
  Utan full av bilder av någon annans
  tankar och drömmar.
  Som jag får ta del av i min
  verklighet.

  Hoppas ni har en helg
  som är precis som ni vill.
  Kramar till er

  ❤ För din känsla för känsla.

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Lars!

   Först och främst, TACK för allt fint du skriver på min blogg! Det är inte bara jag som blir helt tagen av dina vackra ord. Du verkar vara en sådan fantastiskt fin människa.

   Nu vet inte jag om du egentligen var med och tävlade på min blogg, eftersom du skrev ”OM” du skulle vara med och tävla. Och du har inte lämnat en mailadress så därför skriver jag till dig här. Men jag valde några extra personer utöver de tre vinnarna som jag ville ge en A4 print till med önskat motiv från motiveringen. Och jag skulle jättegärna vilja skicka en print till dig, som tack för allt fint du skrivit och som tack för dina vackra tankar om bilderna.
   Så om jag får skicka en print till dig, skicka gärna ett mail till mig med adress.

   Återigen, tack för allt fint du skriver. Du förgyller kommentarsfältet i bloggen och sprider en sådan otroligt vacker känsla.
   Tack tack tack <3

   Kramar
   / Jonna

   Reply
 137. Kim

  Oj, den sktivaren låter ju fantastisk! Då blir de till att börja spara!
  Epsom p600 använder nio patroner.
  jag skulle vilja ha ‘Gryning’, jag ska flytta tillbaka till England efter 1,5år i Sverige, min man är från England och det har inte riktigt funkat för oss i Sverige så nu ska vi tillbaka dit. Och även om jag älskar England också så har den svenska naturen en plats i mitt hjärta som jag ärligt kan säga att ingen plats jag vart på kan jämnföra sig med. Nu i och med flytten så skulle jag så gärna få me mig en del av den svenska naturen till sydvästra England och därför så skulle jag så himmlans gärna vilja vinna ‘gryning’ med vattnet, dimman och skogen som allt ligger mig så varmt om hjärtat!

  Reply
 138. Mia Danielsson

  Hej Jonna, jag vill Tacka dig för dina inspirerande texter, bilder och framför att musiken som är helt sagolik. Jag har precis som du enorma mängder bilder som är lagrade på olika hårddiskar m.m.
  Så nu kommer jag att kolla upp skrivaren Epson som du rekommenderar och hoppas på att det blir en present till mig själv från mig. Och att jag kan börja skriva ut mitt liv i bilder.
  Älskar det lilla i naturen som kan bli det vackraste på bild.

  1. Om det stämmer så har Epson 9 olika färgpatroner.

  2. Andromeda – Jag har så långt jag kan minnas alltid tittat upp mot stjärnorna, en specifik stjärna, en längtan som jag inte riktigt kunnat sätta ord på förrän jag för några veckor sedan träffade en äldre herre som berättade att jag var ett stjärnbarn. Mitt hem finns där 💖

  Reply
 139. Gabriella

  Den rymmer 9 patroner~

  Jag hade velat ha Andromeda i mitt sovrum , om jag vann <3 Den är magiskt och tar en till drömmarnas och mystikernas värld.

  Reply
 140. Birgitta

  Så underbara bilder och vilket fint inlägg om att skapa fotoalbum!
  Jag villnaturligtvis också delta i tävlingen mitt svar blir
  9färgpatroner
  Bilden Mellan dröm och verklighet
  Den tavlan vill jag ha i sovrummet, tänk att få somna till fina drömmar och vakna till den underbara bilden. Älskar motivet och färgtonen i den.
  Hoppas nu på tur och önskar dig en skön söndag.

  Reply
 141. Magnus

  Ja, album är mysigt! Jag har några från tiden före digitalkameran slog igenom. Det är fantastiska tidsdokument om inte annat. Min Pappa gjorde ett album till mig och ett till min bror. Han delade upp albumen i tre delar med bilder på släktingar både på hans sida, Mammas sida och så sista tredjedelen med bilder från min brors respektive min uppväxt. Tyvärr gick han bort innan han hade hunnit skriva bildtexterna så vi vet väldigt lite om vilka personerna är på de gamla fotona.
  Jag får nog börja spara så jag kan köpa en bra fotoskrivare och göra ”årsalbum”, för nu gjorde du mig sugen på lite ”regnväderspyssel”. Dels är det ju trevligt att skapa albumen men framför allt att sätta sig och titta i dom och väcka gamla minnen till liv igen. Den fantastiska USA-resan jag och kompisen gjorde i höstas är något som jag absolut skulle vilja samla i ett album!

  Skrivaren du har använder 9 (!) färgpatroner.
  Väljer du mig som en av vinnarna så skulle jag vilja få ”Gryningen” då det är den tiden på dygnet jag gillar bäst men på grund av mina arbetstider nästan aldrig får uppleva numera. Att få sitta ute i skogen en tidig vår- eller sommarmorgon och höra hur småfåglarna börjar vakna bland träd och buskar för att sen bjuda upp till morgonkonsert…..

  Stor kram!

  Reply
 142. Sandra

  Epson P600 använder nio färgpatroner.

  Jag skulle vilja vinna Andromeda, den påminner mig om natthimlen vid sjön vid min mormor och morfars hus. De är båda på andra sidan nu och jag saknar att åka hem till dem. Bilden skulle jag sätta upp på min sovrumsvägg och tänka mig tillbaka <3

  Reply
 143. My

  Hej fina du! ❤ 9 st patroner tror jag 😊 Alla tavlor är fina men skulle välja mellan dröm och verklighet. Bilden är magisk och jag älskar träd!

  Reply
 144. Nicole

  Letade i texten och kollade på videon men hittade ingeting om vart du har köpt fotoalbumen och om du limmade fast bilderna eller använde dig av hörn? Är nyfiken på detta då jag också skriver ut bilder och sätter in dom i album, har dock inte hittat något album som är perfekt. Vill helst inte limma fast bilderna så nu använder jag album med plastfickor men tyckte det blev så fint med det svarta albumet du gjorde så därför jag undrar!

  Reply
 145. Caroline Gunnarsson

  1. Epson P600 använder 9 patroner.
  2. Plötsligt står jag här mitt i livet och inser att det jag söker och längtar efter är något helt annat än det jag har. Jag vet inte riktigt vilken väg jag ska ta men varje gång jag läser din blogg faller en bit på plats! Det blir allt tydligare att jag längtar bort från materialistisk konsumtion och stress till ett liv som jag känner igen från barndomen – bo på landet med djur och natur nära. Jag skulle gärna önska vinna ” Mellan dröm och verklighet”. Bilden är så otroligt vacker och varje gång jag tittade på den skulle den påminna mig om att drömmar kan bli verklighet precis som din blev!
  Mvh Caroline

  Reply
 146. Inger Clarén Bastuvägen 1D 92051 Gunnarn

  Om jag vinner vill jag gärna ha Mellan dröm och verklighet ser så mysigt ut precis som då man drömmer ibland att det kan vara 😊

  Reply
 147. Angelica

  Hej Jonna!
  Så roligt att du har börjat att göra fotoalbum. Jag har nyligen själv börjat att göra det och det är verkligen hur roligt som helst!

  En Espeon P600 rymmer nio stycken färgpatroner.
  Jag och min pojkvän har precis flyttat tillbaka upp till Norrbotten efter två år i Uppsala. Det skulle vara så roligt att få pynta våran lägenhet med din vackra bild Andromeda. Jag älskar naturen och dina bilder visar verkligen hur vacker och mäktig den är.

  Du är bäst Jonna. Jag ser upp till dig så mycket. <3

  Reply
 148. Jenny

  Hej Jonna,

  så otroligt glad att jag fann dig av en slump för några månader sedan. Sen dess har min inspiration bara växt, tack!

  1. 9 patroner
  2. Gryningen – Beskriver för mig det härliga med livet, d.v.s. att man kan urskilja vissa delar tydligt medan andra är dolda i morgondimman och ju mer dagen(livet) fortlöper desto mer ser man.

  Hoppas du haft en fin helg,
  varma hälsingar Jenny

  Reply
 149. Emma Boman

  1. 9 patroner

  2. Å vad jag skulle vilja vinna ”Mellan dröm och verklighet”. Den får mig att känna mig som jag tittar in i en dröm. Som den skräckälskare jag är älskar jag att det skulle kunna vara en otäck dröm. Bilden är lite surrealistisk, man vet aldrig vad man kan vänta sig komma vandrande. Så fantasieggande! Dessutom skulle den passa utmärk med en annan av dina bilder som jag snart tänker beställa!

  Reply
 150. Fanny

  Tänk om jag kunde fota så fina bilder som dig Jonna, då har jag inte heller kunnat sluta skriva ut och fylla dem i fotoalbum! 🙂 Jag vill så himla gärna vara med och tävla och håller alla mina tummar och tår.

  Fråga:
  1. 9 stycken patroner.
  2. Både tidigare och senare än jag trodde är det nu dags för mig att ÄNTLIGEN få flytta ut på landet i en liten stuga. Bort från staden och den fruktansvärda tillvaron i lägenhet. Som jag längtat!!! Och min motivering är att jag mer än gärna vill ha en av dina bilder på väggen i mitt nya hem. Jag ska dessutom äntligen för första gången få ett eget litet arbetsrum och där vill jag bona in mig ordentligt, med en bild tagen av dig bland annat 🙂

  Alla bilder är så vackra men jag väljer Mellan dröm och verklighet.
  Mail: fannydahlin91@gmail.com

  Reply
 151. Sara

  Åh vilket underbart inlägg! Jag älskar fotoalbum och försöker se till att skriva ut mina bilder med jämna mellanrum.

  1. Fotoskrivaren använder 9 färgpatroner.
  2. Jag skulle väldigt gärna vilja vinna ”Andromeda”. Allting med bilden tilltalar mig, rymden, stjärnorna och färgerna. Nattbilder får mig att tänka på att vi bara finns en kort tid på jorden och att vi ska ta tillvara på alla fina ögonblick.

  Reply
 152. Monnah

  Fina Jonna. Tack för att vi får dela din talang och passion!

  Jag skulle så gärna sätta upp Andromeda i vårt allrum på övervåningen då det står klart i sommar. Tänk att vara så nära himmelen hemma under tak!

  Ljuset i mörkret
  Det vackra, det skimrande, det oändliga
  Mitt i mitt eget universum
  Mitt Andromeda

  Reply
 153. Marie

  Hej!
  1. Epson skrivaren använder 9 patroner
  2. ”Mellan dröm och verklighet” då namnet på fotografiet fångar mig och får mig att tänka på min pojkvän och våran situation just nu. Jag hoppas att kärleken ska övervinna allt. Fotot är dessutom helt magiskt och att få ha ett av dina foton på väggen skulle vara en ära. Att kunna ta så fantastiska foton och kunna skriva ut dom själv är något jag själv vill lära mig en dag. Fortsätt med det du gör. Fantastiskt.

  Reply
 154. Verena

  Skrivaren använder nio färgpatroner.
  Jag skulle jättegärna vilja vinna ”Gryningen” eftersom jag älskar färgerna och stämningen i bilden, den skulle verkligen passa in i mitt hem!

  Tack för påminnelsen om att skapa fotoalbum av alla sina foton! Det måste jag verkligen ta tag i!

  Reply
 155. Jennifer

  1. 9 st
  2. Jag skulle väldigt gärna vilja hänga upp ”Gryning” på väggen hemma.
  Gryning, speciellt nu i maj månad är så magisk. Tyst, klar och med en doft som snart lovar av värme och grönska. Det känns som om tiden står stilla och att en har fått en ny chans på något vis. Och för mig blir den här sommaren en ny chans. Ny lägenhet men min sambo och 10 månaders son efter en tumult tid med sjukdom, död och konflikter som vi har kommit starkare ur. Vi har fått en två och bor allesammans i samma rum, vilket fungerar ett tag till framöver. Vi är mest tacksamma över att vi hittat något. Väggarna är vita och vi köpte en hög med tomma ramar idag på ett loppis, ihop med vårt livs första egna köksoffa. Ramarna skulle jag vilja fylla med bilder som får mig att känna kärlek, glädje och lugn. Precis som dina bilder får mig att känna.
  Tack för din fina blogg förresten. Ljusglimtar från ditt liv lyser äver upp mitt!
  Kram & ha det gott!

  Reply
 156. Jef

  Hi Jonna,

  First of all greetings and all the best from Belgium. 🙂

  The Epson has 9 ink cartrigdes.
  I love the photo ”Andromeda”! I love the blue and dark.

  I hope you had a great weekend.

  Reply
 157. Elsie

  1. Nio patroner

  2. Jag väljer ”Andromeda”. Fotot säger mig ”hemma”. Sjön, skogen, stjärnorna på himlen. Det var naturen vid mitt barndomshem. Vattnets vågor av stillhet, skogens rogivande sus, natthimlen med universums ljus… en tid att sakna…

  Reply
 158. Diana

  Hej Jonna.

  1. Fotoskrivaren Epson P600 använder 9 st färgpatroner.

  2. En klar stjärmhimmel får mitt huvud fulla med tankar att lugna sig ner till en slags av tystnad. En tystnad där endast ens hjärtetankar sakta kan komma upp och stillsamt göra sig påminda. Hjärtetankar som kan få ens andetag att skälva och ögonen att tåras. Det kan få en att känna sig högst levande i ett universium där det inte existerar varken död eller liv nästan (“nästan” är en understatement) överallt. Och ibland kommer det inga sådana hjärtetankar och då räcker det med ens sinnestämning, alla slags tomhet inkluderad. Jonna, din bild får mig att känna den paradoxala känslan av att man är alldeles säker på att man kommer att leva i evigheters evighet, för att låna några ord från Den hemliga trädgården, och samtidigt vet att man när som helst kan slockna ut tillsammans med alla andra liv som tas i det ögonblicket.

  Hade jag kunnat få bestämma en plats som jag alltid ha till min befogenhet och kan komma dit när som helst och hur länge som helst, så skulle det vara en plats där stjärnor och galaxer finns överallt, ovanför och under. Ja, som att man svävar mitt i rymden (och utan att frysa eller kvävas!) fylld med gnistrande och flimrande stjärnor. Ärligt, jag tror att en sådan plats är vad alla behöver ibland. Sådana platser borde finnas i varje stad där de har parker och trädgårdar i brist på natur.

  Några av mina hjärtetankar är några insikter som jag fick under livets gång och som gick djupt i (rakt var det inte alltid) mitt hjärta. Dessa delar jag av mig med er nu. Motsatsen till kärlek är inte hat; det är likgiltighet. Hat är en slags affektion. Likgiltighet är många gånger mäktigare men även farligare än hat, även om det till synes inte är så. Lyhörd är en välbehövd förmåga och många verkar, tyvärr, försumma både att använda och att utveckla denna förmåga. Även jag glömmer bort det själv ibland. Att bara stanna upp och lyssna efter noggrannt och utan att förbereda vad man själv ska säga härnäst kan vara svårt och det är värt är att träna på. För ibland… Inte för att vara dramatisk, men för att vara uppriktig, ibland så handlar det om liv eller död. Det händer sällan, ja, men sakens innebörd väger tyngre. På tal om död, det här kanske kommer att svida en smula eller verka vara helt obegripligt: att dö av ålderdom är inte en naturlag. Det är helt ok (eller ”rätt” är det rätta ord) att inte acceptera döden (av ålderdom) och ändå inte kunna göra något åt det i nuläget och troligen för en lång, lång tid. Och det är modigt att kunna erkänna detta utan att använda aforismer för att försköna och normalisera åldrande och dödfall som konsekvensen. Bara för att döden har alltid funnits innebär inte att det är en naturlag. Dock kommer döden av ålderdom nog att existera en tid som för oss kommer att kännas som en evighet. En annan värdefull insikt jag fick är att kärlek är en lyx. Detta är ytterst viktigt att komma ihåg, speciellt som samhället ser ut idag där man tror att lyxvaror består av märkevaror. Och så har vi också tid… Men just tankar eller känslor kring tid har jag lite svårt att sätta ord på så jag tacksamt lånar en barnboks röst: ”Ty tid är liv. Och livet bor i hjärtat.” /Momo

  Ja, denna text syftar på bilden Andromeda. Även om Andromeda inte kan jämföras med den riktiga stjärnhimlen den natten bilden togs av dig så lyckades den bilden framkalla dessa tankar och känslor som jag nyss försökte uttrycka mig här och mycket mer just den här kväll. Detta i sig är en otrolig egenskap. Jag är tacksam för denna stund jag fick denna kväll. Att skriva en längre text och dessutom känna att orden flödar fram händer inte mig så ofta. Så, Jonna, tack!

  Reply
  • Diana

   Oj… Såg nu att min motivering är rätt längre än andras. Jag ber om ursäkt om den är alltför lång. Jag skulle också vara tacksam om ni kan förlåta mina grammatiska fel. Jag vill även passa på och tacka för din unika blogg och all tid och energi du lagt på den. Tack!

   Reply
 159. Ian

  hey hey Yonna I’d like to say how much I love your blog , it is such an inspiration to me, you can not believe how much. I look forward to every time you write and post the pictures and v.blogs you are very talented and such an angel, I would so much love to live like you, I hope one day I can.
  The completion, the Epsom printer takes nine cartridges, I like the picture ‘between dream and reality’ I would like to win so that you can send the picture to the young girl Ylva who travelled from Stockholm to see the film by Mitre Sohrabian about you in Lulea but arrived to late, she must of been so sad . I hope she left a contact. hey to your Johan your family and hug to Nanook

  Reply
 160. Nina

  1; 9 färgpatroner.
  2; Mellan dröm och verklighet hoppas jag få sätta upp på väggen här hemma, den berör mig ända in i magnerven av lycka med ett stort KABOOM!!
  Älskar fåglarna som seglar över ängen och vattnet, de magiska färgerna så vackert..och de kämpande träden som stolt visar att ensam också är
  stark om man vet att någon finns i närheten.

  Reply
 161. Olivia

  Den använder 9 färgpatroner!

  Jag skulle gärna vilja vinna ”Andromeda”. Har alltid varit fascinerad av rymden. Kan stå och titta hur länge som helst (eller tills jag fryser ihjäl, haha). Köpte en stjärnkikare för två år sedan och har sett några av Jupiters månar. Och även våran måne, riktigt häftigt att få se den på ”nära” håll. Brukar titta åt Andromedas håll men alldeles för långt bort att se. Men det är ändå vackert att tänka att den galeasen faktiskt finns där borta någonstans <3

  Reply
 162. Mimi

  Epson p600 använder sig utav 9 färg patroner totalt.
  Jag älskar ditt foto Mellan dröm och verklighet, så den hade varit underbar att pryda min vägg med. Men i ärlighetens namn så spelar det ingen roll <3

  Reply
 163. Jenneli

  Jag kände likadant. Fick lite ångest över att ha fotat så många fina bilder under många år utan att göra någonting med dem. Jag beställde hem flera stycken och satte in i album. Några blev till tavlor och en fick bli en stor canvas. Två fick även bli till pussel som jag gav bort i julklapp. 🙂

  Reply
 164. Camilla

  1. 9 färgpartoner ska skrivaren ha
  2. Jag skulle vilja ha gryningen. Dimman, nivåskillnaderna, de mjuka färgerna ger mig en härlig, rofylld, känsla.

  Reply
 165. Anna H

  Hej Jonna!
  Fråga 1: den använder sig av 9 olika färger.
  Fråga 2: ”gryningen” är den bild som jag får mest känsla av lugn när jag tittar på den. Jag blir glad och lugn, vilket är så viktigt för mig som just nu tacklas med stress och oro. Din blogg och dina bilder gör mycket för mig, de hjälper mig i det jag nu går igenom.
  Sveriges natur är så vacker och du fångar den så bra genom din kameralins! Tack för att du gör det så bra! Kram Anna

  Reply
 166. Johanna W

  Hej Jonna!

  Vad roligt med en utlottning 🙂
  Skrivaren behöver 9 patroner.
  Om jag skulle ha turen att vinna så skulle jag gärna vilja ha ”Mellan dröm och verklighet”, det är en så vacker bild och skulle passa utmärkt hemma hos mig. Jag har tänkt att jag gärna skulle måla av den bilden tidigare, tog en skärmdump på den just för den sakens skull.

  Ha det gott!

  Kram
  Johanna

  Reply
 167. Boel

  Kära Jonna! Här kommer mina tävlingssvar.

  1. Fotoskrivaren Epson P600 använder använder 9 färgpatroner.

  2. Jag vill helst vinna ”Mellan dröm och verklighet” för att den helt enkelt tilltalar mig mest och träffade mig rakt i hjärtat, bland det mest magiska jag har sett. Den påminner mig om mina barndomsutflykter i Orsas djupa skogar och har en melankoli över sig som sätter sig rakt i hjärtat, som en folkmelodi från svunna tider. Och så älskar fåglar och är en naturromantiker med ett otroligt stort behov av att komma ut i naturen. Tyvärr bor jag än så länge i en pytteliten lägenhet mitt i stan, dock i Dalarna, och hoppas kunna flytta till ett litet hus nära skogen snart. Min nuvarande livssituation gör det just nu inte möjligt men jag ger mig inte. Så tills dess får jag fortsätta drömma och gå ut i naturen så ofta jag kan och den här bilden kan faktiskt hjälpa mig på vägen mot mitt mål. För den påminner mig om vad som är viktigast i livet för mig: Naturen, djuren och en balans i tillvaron. Och så älskar jag den stil du har i dina bilder och målningar, så det skulle göra mig jättelycklig att få äga ett alster gjort av dig. Jag hoppas därför av hela mitt hjärta att jag blir vinnaren. Vänliga hälsningar, Boel

  Reply
 168. Linnéa

  Hej! Dina bilder är så mycket magi!
  Skrivaren använder nio färgpatroner.

  Jag bor i Göteborg och pluggar på Chalmers, men längtar till naturen och tystnaden mest hela tiden. Det finns pytteliten skog några minuter från min lägenhet och jag går dit när jag känner att jag måste andas. Ibland blir det liksom alldeles för mycket betong, spårvagnar och folk. Ibland får jag en känsla av att jag missar någonting. Att varje årstidsskiftning jag inte får se i sin fulla prakt är som att missa en storslagen föreställning. Kanske kan din tavla ”Gryningen” påminna mig om att naturen finns kvar när jag sitter halvt begraven i tentaplugg och kanske kan den till och med locka mig till att genomföra min dröm om att vandra i de stora skogarna och över fjället.

  Reply
 169. Ann

  Hej! Jag skulle gärna vilja vinna Gryningen för det är den bästa tiden på dagen för mig och jag älskar morgondimman 🙂 om jag skulle ha turen så skulle det vara så fint att se på den under den långa vintern här i norr och bli påmind om en tidig sommarmorgon.

  Reply
 170. Mel Bryant

  Love your work so much, it brings me much joy and makes me feel like I can escape the day to day life of a city just by viewing it
  1. The answer is 9 cartridges
  2. Andromeda – I love your night time prints because they remind me of the freedom that the night presents and highlights a peaceful, and not lonely time of day where the stars and trees keep you company and grounded. I love the blue tint to these night time scenes as well as it sends a calming feeling to the viewer, and reminds them of simpler times and fond memories of good nights.

  Reply
 171. Elsa

  Hej.
  Jag befinner mig just nu på en plattform i livet där jag försöker hålla mig stående och balanserad. Jag har ena foten som i en dröm då jag inom kommande veckor tar min universitetsexamen efter många, långa år av slit och skratt och har precis skrivit på anställningsavtal på ett riktigt drömjobb. Den andra foten balanserar i verkligheten med tunga privata delar som till och med känns för jobbiga att skriva om, det är ord som jag ännu inte vågat sagt högt då det blir så definitivt på något vis. Det känns som om jag befinner mig mellan dröm och verklighet för tillfället och vad passar då bättre än att få pryda min vägg med det vackra motivet med samma namn?
  Dina bilder inspirerar alltid men detta var nog det mest magiska jag har sett.
  Förövrigt så har skrivaren 9 patroner.

  Reply
 172. Matilda Gullberg

  Jag är ny följare av din blogg! Och är fast pga av dina drömska och vackra bilder! Vinner jag skulle jag bli jätte glad för bilden som du kallar. Mellan dröm och verklighet.
  //tilda

  Reply
 173. Madeleine

  Den använder 9 patroner

  Mellan dröm och verklighet för så känns mitt liv just nu. Jag bor i skärgården och nyper mih i armen, det är verklighet men känns som en dröm.

  Reply
 174. Ellen

  1. 9 patroner!
  2. Som ung tonårstjej läste jag ett reportage om dig i SOLO, och du var den första jag stött på som exakt beskrev den känsla jag själv alltid känt. I en liten lägenhet i Stockholm, samtidigt som tonårslivet pressade mig, blev du ofta min tillflykt. Jag kände mig instängd och vantrivdes, samtidigt som själen hade en obeskrivlig längtan av tystnaden, kvittret, ljuset, mörkret, friheten. Sedan den dagen har jag med stora ögon följt din blogg varje dag. Idag är jag fyllda 20 och ska i sommar iväg på min första vandring i Norrland – tack för att du varit en fantastisk inspirationskälla och förebild för mig! Jag skulle valt fotot Andromeda, eftersom jag tycker bilden motiverar mig till att våga, eftersom det finns något större och vackrare där ute som väntar.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.