Back on track

Hej på er allihopa!
Det har gått några dagar sedan jag sist skrev här (det känns som en evighet sedan) och nu har jag äntligen frisknat till igen och är på benen. Vill tacka igen för alla fina tips och krya-på-dig kommentarer som ni skrivet! Ni skänker alltid så mycket glädje.

En februaribild från tidigare år.

Jag har knappt rört kameran de här dagarna och där ute pågår en långdragen snöstorm med kraftig blåst och yrande snö. I morgon är det den första vårmånaden, och NU först kände vintern sig redo att börja. Det är nästan så jag vill skratta åt eländet. Såhär mycket snö har vi inte haft på hela vintern tror jag. Varje gång jag går ut med Nanook nu så känns det som jag är med i en äventyrsfilm som handlar om en farlig expedition i Nordpolen. Det är såklart uppfriskande också, men just nu föredrar jag att spendera mest tid här inne i värmen.

Jag ville egentligen bara skriva ett litet inlägg och säga hej, och berätta att jag nu är back on track. Såg också att tidningen Lantliv lagt ut reportaget om mig på sin sida. Förut fanns det ju bara att läsa i tidningen. Plus att reportaget nu har lite fler bilder. Så vill ni läsa det så kan ni gå in HÄR.

Nu ska jag fixa lite lunch och sedan ta mig en stor kopp kaffe för att vakan till. Är lite hängig och trött idag! Men jag skyller på vädret.
Stor kram till er alla ♥

49 Kommentarer på “Back on track

  • Jonna Post author

   Thank you! 😀 So you have pancake day the last feb? We have ”semledagen”, which is like a typical swedish ”bun” or something, with alot of cream.
   Did you ate pancakes? 😀 ♥

   Reply
 1. Dixi Wonderland

  Men vilka fina bilder. Och reportaget var så fint skrivet. Jag följde faktiskt din blogg när du precis hade flyttat till skolan. Minns att jag tyckte det var så spännande men du uppdaterade inte dagligen så då tappade jag suget. Nu har jag hängt med sen du gästade LaLindas poddis och jag får ett sånt lugn av att läsa din blogg och framför allt inspiration 🙂 Skönt att höra att du mår bättre nu!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack Dixi!! Så kul att du gillade reportaget. Och helt otroligt att du följt mig så länge även om det var ett stort uppehåll där ett tag.
   Jätteglad att du hittade hit igen 😀 Blir alltid så glad för dina fina kommentarer! Kramar ♥

   Reply
 2. Lena Söderström

  Lika här första dan på jobbet sen i onsdags. Det är alltid lika kul å läsa å se dina underbara bilder. Du är fantastisk! Kram å krya på dej vidare.♡♡♡

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh skönt o höra att du frisknat till! ♥ Och tack för dina fina ord! Kram på dig ♥

   Reply
 3. Jeanette

  Här i Bohuslän har vi det så bart man bara kan få det 🙂 Dock haft vid två tillfällen där snöblandat regn har kommit. Nä, nu vill man ha vår känner jag!

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja jag kan tänka mig att ni har bar mark redan 😀 Så härligt ändå. Ja nu hoppas jag också på vår!
   Kram på dig ♥

   Reply
 4. Iza

  Härligt att du mår bättre! Det är väl inte snöstorm, men snön faller ner här uppåt i Boden likväl. Det är säkert en halvmeter snö ute i skogarna nu, har varit ute och pulsat igenom. Det är som ett träningspass! Men, ack. Så skönt att se granar/träden täckta av ett vitt lager av snö.
  Mycket varm oboy, och mys hemma blir det. Jag hoppas du får en fin tisdagskväll! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha ja att pulsa i snö är verkligen som ett tungt träningspass! Herregud vad trött man blir efter en stund.
   Vad fint det låter att ni har så mycket snö i skogen nu. Något av det vackraste som finns är ju när det ligger snö på alla träden. Sååå himla fint.
   Och åhh…varm oboy! ♥ Mums! 🙂
   kram på dig! ♥

   Reply
 5. Jorma

  Vilket trevligt reportage ❤😊 Härligt att du är på benen igen, det är ingen höjdare att sitta sjuk och knappt orka med dagliga sysslor. Kan tänka mig att där du bor där affären inte ligger på krypavstånd blir det än jobbigare. Må friskheten stå er bi nu! 💪
  Här har helgen bjudit på lite fotande, och en del gratismat 😁 Semlor har dominerat igår och idag. Tror jag får göra mars till årets startauppmånad för att återfinna sommarformen,vilket för mig handlar helt om att orka cykla upp för alla backarna i bygden utan att behöva syrgas efteråt 😉
  Ha en fortsatt fin vecka ❤
  Kramar

  Reply
  • Jonna Post author

   Kul att du gillade reportaget! 🙂
   Och vad roligt att du varit ute och fotat i helgen!! Och åhh…semlor! Jag åt också en semla igår. Det är sååå gott! 🙂
   Äsh, de är långt kvar till sommaren än 😀 ♥ Kram på dig och ha en fin vecka!

   Reply
 6. emblas.se

  Skönt att du är tillbaka igen 🙂 hoppas ni tar er igenom i snöstormen! Här i Uppsala är det en massa plusgrader/regn/sol – man vill typ skratta och det också… :/
  Trevlig vecka!
  kram
  Emma

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad kul att du tycker det! ♥ Glad jag blir 🙂
   Haha jaa…man måste nästan skratta åt denna skitvinter. Men skönt iaf att det inte snöar hos er.
   Jag var inte jättepepp på snö nu 😀

   Kram på dig och ha en bra vecka! ♥

   Reply
 7. Mike Lanzer

  I am so glad to hear that you are feeling better. Rest and relax and your body will finish the job of healing itself. Have a great day, Jonna.

  Mike

  Reply
  • Jonna Post author

   Glad to hear that! Ya it was a really good photographer that took the photos for the article.
   Lots of love ♥

   Reply
 8. Janusz

  Wonderful to see you coming back to your great spirit. Weather has been strange in Vancouver too. It is snowing again and this very unusual here
  this time of the year. You are right that laughing at the misery of weather is certainly the only healthy attitude we may have. Weather does what it
  does whether we like it or not and who are we to tell it what to do anyway. We can only adapt or perish. Speaking about adapting, if I am correct you have never mentioned trying snowshoeing in Grundtjarn. It is a great fun in a deep, fresh snow. You will enjoy freedom of getting to places it would be difficult to access otherwise and it is very natural to use them with or without ski poles.

  Reply
  • Jonna Post author

   Thank you for your wise words ♥
   Yes thats true, I have never trying snowshoeing here. I have tried it a bit when I was on sled-dog adventure. Its really good when its deep snow.
   I should get some for next winter.
   Hope you have a great week Janusz! 🙂 Lots of love ♥

   Reply
 9. Magnus

  Det var ett fint reportage! Fick aldrig tag i tidningen då du skrev om det så det var kul att få läsa det nu. Fina bilder var det också!

  Skönt att du känner dig piggare igen! Själv ”lyxade” jag till det och tog ledigt från jobbet idag. Jag gillar inte tisdagar då jag upplever dom som veckans längsta och segaste arbetsdag, och idag kändes det lite extra segt så när jag fick chansen att ta ledigt så tog jag den, så den här arbetsdagen blev bara 25 minuter lång. Gissa om katten såg förvirrad ut när jag kom hem vid ”fel” tid! 😀

  Ja nog sjutton är vädret rejält knepigt den här ”vintern”. Jag fick startat motorcykeln i helgen och han ta en liten, liten tur innan det började regn igen. När jag tittade på YR’s prognos för en stund sedan ser det ut som att vintern kommer nästa helg. Snö fredag – söndag och sen ner mot -9° i början av veckan. Hmm…. Här som var 8° grader varmt när jag körde hem från jobbet igår natt.

  Ha det bra där uppe i snövädret!

  Reply
  • Jonna Post author

   Vad kul att du gillade reportaget Magnus! 🙂
   Och åhh, vad glad jag blir att du unnade dig en dag ledigt! Ja, det är märkligt med tisdagar. Väldigt många tycker att det känns som veckans längsta dag. Så vad skönt att du fick vara hemma istället! 🙂

   Ja ni verkar fortsätta ha konstigt väder ni också. Tur du i alla fall han ta en liten tur med motorcykeln. Låter så himla härligt att åka motorcykel. Jag hoppas jag kan ta motorcykelkörkort någon gång i framtiden. Det vore så fantastiskt kul! 🙂

   Ha en fin vecka Magnus! Kram på dig ♥

   Reply
 10. Janet Doane

  It’s so nice to see you feeling better. Being sick really makes me feel so grateful to be well and alive once again! It is the feeling of purification too, of a fresh start. I love the photo of you in the magical forest, and know how you love winter and the snow, how it nourishes you in the deepest of ways. A couple of weeks ago, I dreamed of you in the forest so deep with snow, at a long wooden table glowing golden, as if a feast of some kind was about to take place. Much love, Jonna. ❤

  Reply
  • Jonna Post author

   Awww…what a beautiful dream you had. Thank you so much for sharing it with me. Made me smile alot! ♥
   And yes, i totally understand what you mean with feeling so grateful to be well and alive again after being sick. Its a wonderful feeling!
   I hope you have a great week Janet. Lots of love ♥

   Reply
 11. Lars 8463

  Hej 👋
  Enligt min vinterpäls
  som fortfarande är tjock
  och fluffig (ensamvarg med
  jättesnälla huggtänder)
  Så dröjer våren ett tag till.

  Glad
  Att du börjar må bra igen
  Så jag kan börja spåra
  dina ordspår igen.

  Tur
  Att du inte är pälsallergiker
  För här får du en
  KRAM!

  🐺

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha åhh tack fina du! ♥
   Ja jag tror också våren dröjer ett bra tag till. Men på något sätt känns det skönt också.
   Att veta att man har allt det där framför sig. Det är fint att få längta.
   Kram på dig och ha en underbar vecka du vackra själ ♥

   Reply
 12. Anna

  Tack för en superfin och inspirerande blogg Jonna! Men jag skulle så himla gärna vilja att du hade en smalare textspalt på bloggen. Din blogg är så fin och bilderna kommer verkligen till sin rätt, men som det är nu så läser jag bloggen via Feedly, just pga att spaltbredden är alldeles för bred på din blogg. Influencers of Sweden rekommenderar ca 80 tecken har jag sett, det skulle bli SÅ BRA tror jag om du hade det på din blogg. Dina ord är ju ofta lika fina som dina bilder, vill så gärna kunna läsa dem ordentligt tillsammans<3 Här är länken till texten om läsbarhet: https://influencersofsweden.se/tech-thursday-sa-gor-du-din-blogg-latt-att-lasa/.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack Anna för dina fina ord! Och TACK för tipset om spaltbredden. Jag har faktiskt aldrig ens tänkt på det!
   Läste igenom länken du skickade förut och kände att jag vill ändra nu på en gång!! Lärde mig så mycket av den texten. Så tusen ,tusen tack för att du berättade om detta. Jag är väl så van med texten att jag blivit ”hemmablind”.
   Ska se hur jag lättast ordnar detta!

   Tack igen! kramar ♥

   Reply
 13. Gabriella

  Men så glad jag är för att jag ”hittade” din blogg <3 jag blir alldeles rofylld i själen. Tack! Precis vad jag behövde…

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhh vad fint o få höra det. Tack Gabriella!!
   Å välkommen hit ♥ Kramar

   Reply
 14. Meja

  Hoppas verkligen att du kryar på dig ordentligt, Jonna! Grönt te med honung och färsk ingefära är mitt tips (och tänk på att inte lägga i honungen om teet är rykande hett. Det finns antioxidanter i honung som är värmekänsliga så vänta tills teet svalnat lite).

  Du skrev i din blogg den 24 feb att du gärna ville höra berättas om något roligt. Jag har just idag skrivit om en helt fantastisk sann historia (inte om mig!) som är upplyftande, som handlar om människor inre kraft (jag är licensierad Mental Tränare). En fascinerande berättelse!
  Vill du läsa är här en länk:
  http://frugurkmeja.blogspot.se/2017_03_01_archive.html

  /Meja

  Reply
  • Jonna Post author

   Tusen tack Meja för ditt bra tips med grönt te och honung! 🙂

   Och vad spännande det lät med historian du skrivit om. Ska absolut kika in på din blogg och läsa!
   Kram på dig! ♥

   Reply
   • Meja

    Tack själv, hoppas du kryat på dig vid det här laget, med eller utan te & honung. Bra att dricka grönt te överhuvudtaget, är mycket antioxidanter i det, precis som det t ex är i mörk choklad och färgrika bär (har tidigare jobbat som hälsokonsult/kostrådgivare).

    Historien om ”Mirakelmannen” är makalös och ett fantastiskt exempel på vilken självläkningsförmåga vår kropp har om den ges rätt förutsättningar!

    Allt gott till dig!
    Kram nere från Skåne!

    P.S. Vilka helt otroliga foton du lagt ut på dagens blogg – blows me away!!

    Reply
 15. Mitra Sohrabian

  Jonna, jag hoppas att du mår bättre älskade dig.tråkigt att blir sjuk. tack för dina fina bilder och så fint du är på tidningen Landet. Många kramar på dig och ta hand om dig.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.