Bättre sent än aldrig

Hej på er!
Det är redan kväll och den här måndagen gick verkligen fort. Jag kom nyss in efter nästan en hel dag ute. Har blivit sådär kall så jag inte slutar frysa hur mycket jag än klär på mig. Jag har fått ”hörven” i mig som man säger här uppe. Då brukar en varm dusch vara det enda som hjälper, så jag ska nog ta en riktigt lång, varm dusch snart så jag tinar upp.
Jag har varit ute och gjort lite allt möjligt idag, och tiden bara flög iväg. Först en härlig sparktur med Nanook, och sedan var jag ute i skogen några timmar för att fota och filma inför ett blogginlägg ni kommer få se lite senare i veckan. Och sedan har det varit några vändor fram och tillbaks till vedoden för att lasta in ved.

Det har blivit riktig vinter här nu. Känns som januari. Massor med snö och runt -20 på kvällarna. Snacka om att den här vintern verkligen gjort allt för att få en att bli förvirrad. Men det är bara att gilla läget och försöka hänga med i svängarna så gott det går. Älskar ju ändå vintern när det är kyligt och soligt, så det är ändå ganska skönt att vi hann få lite vinter nu innan den riktiga våren sätter fart. Bra sparkföre har det blivit också. Något som både jag och Nanook uppskattar.
I förmiddags var allting sådär vitt och grått, så att hela världen nästan såg svartvit ut. Men det är väldigt vackert på något sätt.
Haha!
Lite senare på dagen så släppte molntäcket och solen tittade fram med lite vacker vinterdimma. Så ni kan ju tänka er att det var en väldigt vacker dag att vara ute på. Väldigt kallt, men vackert.
Hoppas ni hade en härlig helg allihopa, och en skön start på den nya veckan! TACK för alla fina kommentarer på förra inlägget. Jag ska sätta mig ner lite senare ikväll och svara. Nu blir det först en varm dusch! Stor kram till er ♥

25 Kommentarer på “Bättre sent än aldrig

 1. Malin på Hammarsön

  Mysigt med spark i ett sådant här vinter väder.Vid for ut till Nora och mös härligt väder på isen.

  Reply
 2. Jorma

  Den här dagen startade med att jag fick pulsa fram ett par kilometer (en vanlig promenad från bussen till jobbet) i decimeterdjup snö. Det var liiite motigt, men det har blivit rätt så fint. Insåg även att jag måste bära med mig solglasögon hela tiden, blev sjukt bländad när jag kom ut från jobbet kring halv 1-snåret även om solen bara syntes svagt genom molnen.
  Helgen var bra, for iväg en sväng till min äldsta syster för lite umgänge igår. Fick ett koppel fina bilder på både gården och fåglar som härjade vid mataren 🙂 Skönt att komma från stan lite, om än bara för några timmar.
  Nu ska det sorteras Kalle Anka 😀 Ha en fin vecka <3
  Kramar

  Reply
 3. emblas.se

  Visst är den knasig denna vinter!
  Igår var det verkligen vårväder här, men idag har det blåst typ isvindar… Skumt!
  Oh well, det är väl bara att härda ut några veckor skulle jag tro^^
  kram
  Emma

  Reply
 4. Gizze

  Så härligt det ser ut med all snö! Nej missförstår mig uinte- jag vill inte ha snö nu här i Värmland när vi ingen fått tidigare…Snö här dec och januari till..Här är bara isande vindar, fast solen skiner…Nu soffan med surdegsmackor mannagrynsvälling och brasan tänd! Hoppas du fått upp värmen nu! Stor KRAM Gizze i Värmland

  Reply
 5. Lena Buhr

  Huvva, inte kul med hörven i sig, 🙂 ♥ när det händer mig, hjälper det med;1. en kopp hett the med socker;2. påföljande varmt, varmt bad…med tända ljus! Moaaah!

  Reply
 6. Em

  Vad härligt med sol och snö! En liten fråga: Går Nanook aldrig lös? Jag tänker att så som du bor måste det ju vara ultimat att kunna ha hunden lös jämt med tanke på glesbygd och ganska lite trafik? Jag bor utanför Stockholm och mina hundar går allt som oftast utan koppel men tvingas ha det oftare än jag vill trots allt, på grund av alla bostadsområden och tung trafik…

  Reply
 7. Pernilla

  Så härligt! Här på västkusten i Falkenberg har vi knappt haft någon snö alls utan bara grått och tråkigt. Så någon rejäl vinter får vi nog inte i år vilket är tråkigt då jag tycker om alla årstider, när de beter sig som de ska☺️
  Du har säkert skrivit om det förr men jag har tyvärr missat det inlägget; var har du hittat dina ursnygga skor? De är säkert inga skor för det blöta vädret vi har här men hade ändå varit kul att veta.
  Hoppas resten av din vecka blir härlig med vacker sol som glimmar i snön! Kram!

  Reply
 8. Monica

  Jobbigt när snön och vintern kommer nu men bara att gilla läget:-), roligt att åka spark i alla fall, man kan susa fram med riktig fart, det är härligt och fungerar ju hos dig med det föret. Ser härligt ut. Men hoppas våren kommer snart, börjar bli dags nu. Så vackra vinterbilder du fotat!

  Reply
 9. Iza

  Vackra vackra vinter. Massor minusgrader, rimfrost och en sol som ibland även inbjuder till snörök. Risk för norrsken även inatt, och det har varit 3 dagar i rad. Himla vackert. Får se om kameran hakar på till jobbet idag med…! Jobbar natt med att dela ut tidningar, ibland kanske man får syn på något…! Jag måste skaffa mig en spark alltså. Det är såå mysigt att åka fram på. Förstår att Nanook gillar det. Och du med, helt klart en mysig grej med vintern.

  Reply
 10. Lars 8463

  Du är modig du!!!
  Som kan skratta
  Trots Nanooks blottade huggtand
  och killer face.

  Jag är nog också modig!
  För jag fick träningsvärk i magen.
  😀

  TACK!
  För att oavsett temperatur
  Kommer jag aldrig få ”Hörven”
  När jag får besöka din värld.

  Reply
 11. Märit

  Ser att du och Nanook haf haft en njutningfull dag!
  Bor du i ”Per-Albintorpet” som man ser på första bilden?
  Min mormor och morfar byggde också ett sådant torp, fast i Jämtland.
  Du vet väl historien bakom dessa torp?

  Reply
 12. Magnus

  Det blev en lugn och stillsam helg och inte en ”ut-och-fotografera-helg” som jag hade tänkt. Enligt väderprognosen i mitten av förra veckan skulle lördagen bjuda på sol och sen ett rejält snöväder på söndag. Såg fram emot att få ta lite härliga bilder! Men icke då. Lördagen bjöd på regnskurar, som kom på tvären, och på söndag fortsatte regnet för att mitt på dagen sakta övergå i snö. Men, men, vi hade det mysigt inne i stugvärmen jag och katten! Jag ”åkte” dessutom både Vasaloppet och 5-milen i soffan på söndagen. 😀
  Stor kram!

  Reply
 13. Janusz

  So, in ” Early morning in Abisko” you were talking about getting a shamanic drum – wow !!! I do not listen very much to music these days.
  I prefer silence instead. But there is one kind of sound I could listen endlessly to. It is a low frequency, pulsating, rhythmical tone. This must be how mother’s heartbeat sounds when one is in the womb. When I think of it now it may be something similar to the sound the ice makes. This is a song
  I am totally enchanted by that involves playing a shamanic drum. Maybe you know it. Maybe it can be an inspiration in recording a kulning CD.

  https://www.youtube.com/watch?v=wsl-KHGe4Kk&index=14&list=PL9ML-PEAVUYubba9QIITDafor-rqFpWtV

  Reply
 14. Skogsnuvan

  Jo att bli så där genomfrusen känner jag igen. Jag har stundtals haft så kallt i mitt hus så där runt 9 grader men det var innan jag skaffade värmepumpen. När det är över 20 grader ute är det svårt att hålla värmen speciellt på natten när man inte kan elda i spisen hela tiden. Då när jag varit som mest frusen har jag lagt mig i ett hett bad och fått tillbaka värmen i kroppen. En flaska med hetvatten inlindad i en yllesocka att han nere vid fötterna i sängen är också bra eller en katt. men…..du har väl en gubbe som kan värma dig och det är kanske det allra bästa.

  Reply
 15. Åsa

  Hej,
  ibland undrar jag hur det känns, när du ska dokumentera det mesta. Kan du njuta fullt ut av din stund i naturen?
  Eller är det så att du fotar, å klarar av det och sen njuter?

  Jag kände den korta tiden som jag bloggade att allt detta fotande som jag behövde göra till bloggen, störde liksom mitt sköna flow 😀
  Men det är ju jag…bara undrar om det kan kännas körigt ibland?

  Mvh Åsa

  Reply
 16. Stu

  Helloooo, haha nice winter you have now! 😀 It feels like spring here today, but tomorrow could be anything!..

  Reply
 17. Lena Berg-Nordenberg

  Oj, så go vovven är! Önskar jag hade en med mig på mina vandringar i naturen! Ha det så bra! Kram!

  Reply
 18. Janet Doane

  I love these snowy winter shots of you in your beautiful wool coat, and sweet Nanook out for an adventure. I can feel your bright light energy, the joy you feel from the snow, how it makes all things ”right” within your being – as you savor these precious gifts, the seasons of Life. Much love, Jonna!

  Reply
 19. Isabel

  Love all your photos but that last one with you sitting and Nanook looking so loving at you was a killer!!! Pierced my heart!
  Have a wonderful winter/spring days/season/whatever, ha, ha 😉

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.