En paus i solen

Hej på er!
Det är fredag och jag sitter här i köket framför datorn med en kopp snabbkaffe för att det riktiga kaffet är slut. Persiennerna är neddragna för att jag ska kunna se skärmen på datorn bättre. Utanför är det strålande sol och jättevarmt. Som det har varit i flera dagar nu. Jag kan tänka mig att jag inte är den enda som egentligen bara vill var ute idag. Men jag har mycket jobb här inne under dessa dagar, så istället får jag ta små pauser och gå ut och njuta av solskenet.

Varje dag sedan det blev så varmt så har jag gått ned till sjön för att låta Nanook bada lite. Han blir så väldigt varm under sommardagar och nästan lider av värmen. Så det känns så härligt att få se han simma omkring och svalka sig. Man riktigt ser hur bra han mår då.
Då och då vill han att jag ska kasta en liten sten så han måste simma iväg och ”hämta” den. Ett lönlöst uppdrag. Men han älskar det. Han kan bada hur länge som helst. Jag tror jag satt här på stranden en halvtimma tills jag sen fick ropa på honom många, många gånger innan han tillslut kom upp.
Jag kunde inte låta bli att skratta åt honom. Han ser så rolig och nästan mänsklig ut när han bara simmar omkring sådär.
Jag och Johan har också badat i dagarna. Vattnet var mycket varmare sen sist, så nu kunde man vara i en stund. Igår blev det dock bara ett litet dopp för fötterna. Har ni badat något än? ♥
Hoppas att ni får en jättefin helg allihopa! KRAM ♥

27 Kommentarer på “En paus i solen

 1. Henry

  Hej Jonna , jag är med motorcaravon i Sorsele område.
  Luften är mycket bra varmt…
  men vatten… brrrrr nej tack!!
  Ha du också en supertrevlig helg nu, stor kram ♥ Henry

  Reply
 2. Stina

  Hej J!
  Har följt din blogg ett tag nu, men aldrig kommenterat (tror jag). Tänkte bara skriva ett litet Tack för att du ”grundar” mig! Jag följer så blandade bloggar, är t ex intresserad av träning och mode osv, men i grunden är jag en skogsunge från Härjedalen, och i din blogg hittar jag kärnan i mig själv.
  Å jag gillade verkligen inställningen till sommarvädret; ”bring it on” – man kan ju ändå inte göra ngt åt det, utan får jobba med sin egen inställning!
  Så kram på dig från ett annat skogsrå 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Stina!
   Åh, du anar inte hur glad jag blev för dina fina ord!! Verkligen, det betyder SÅ mycket att få höra detta.
   Tack snälla!! ♥ Ha en underbar sommar!
   Kram på dig

   Reply
 3. Jorma

  Det har blivit några dopp den senaste månaden, främst i anslutning till bastun. Men även då den inte varit uppvärmd utan ”bara” som svalka efter att ha jobbat. Det är omkring 20 grader i vattnet där då det är en ganska liten sjö. Vättern stoltserar nog med sedvanliga 12-13 grader så där har jag inte doppat mig än. Det är så väldans långgrunt där också så det behövs kommas ut en bit innan det går att doppa sig så benen hinner domna lång i förväg 😉 Det har varit ganska varmt de senaste dagarna, enligt min ”känsla” i alla fall, lite kvalmigt faktiskt. Så vi fick ett fint åskväder i onsdags med lite översvämningar som följd inne i stan. Här var den på behörigt avstånd, så det gick att få några bilder på blixtarna också 🙂 Äntligen!!
  Ha en fin helg <3
  Kramar

  Reply
  • Lotta

   Samma här! Jag brukade vara en badkruka men de senaste åren har jag nöjt mig med att bara sitta och titta på när andra badar. Man får liksom nog med njutning utav det. Dock så doppar jag fötterna, det är superskönt! 🙂

   Reply
  • Jonna Post author

   Vad fint att ni kan njuta vatten ändå, utan att bada. Det är ju faktiskt riktigt skönt att bara sitta vid vattnet. Det svalkar också 🙂
   Kram på er ♥

   Reply
 4. Lotta

  Nanook ser verkligen ut att stornjuta! Min hund, Loke, var lite halvt skeptisk i början då vi tog honom till sommarstugan, men sedan släppte det och han skuttade i. Däremot såg han lite halvt panikslagen ut när bottnen försvann och han simmade som en galning tillbaka till land. Haha Sedan på kvällen fick stackarn vattensvans. Det var verkligen underligt att se då hans svans går och går dagarna i ände. Vi tyckte så synd om honom och svepte in honom i en filt för att hålla honom varm.

  Ja, men får verkligen ta de där små pauserna. Det är vad jag gjorde just nu. Fast tvärt om. Jag var tvungen att gå in en stund. Är ute och jobbar med våran gräsmatta som känns oändligt stor, och så har vi en massa bärbuskar också så man får verkligen ta i och köra lite slalom med gräsklipparen. Den är gammal och blir trött så efter en stund lägger den av och då får man själv ta en break. 😉

  Önskar dig en riktigt fin helg och jobbarglädje. Vet inte om man säger så på svenska? Min svärfar önskade mig jobbarglädje häromdan när jag skulle ut och plantera träd och det hade jag aldrig hört förut, men det kändes jättefint på något vis. 😀 Kram på dig. <3

  Reply
 5. Jeanette

  Ser verkligen härligt ut 🙂 Vi fick ett par soliga dagar nu, men idag kom regnet igen. Känns helt ok då jag inte känner mig helt hundra och valt att stanna hemma från jobb idag och imorgon.

  Reply
 6. Melissa

  Taking breaks outdoors helps with creativity, there are several studies that have proven that. Lake Michigan was almost in the 70’s in some places. Time to go check out the lake, thanks for the reminder!

  Reply
 7. Wilda

  Älskar sommarbad ute! Jag har badat fem gånger hittills i år (i Mälaren) och jag längtar redan efter en gång till! Så uppfriskande!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh redan fem gånger! Vad modigt! 🙂
   Ja det är ju så himla uppfriskande!! ♥

   Reply
 8. Lars 8463

  Gomorgon fina du
  Sitter på den gamla,
  av tidens tand slitna bryggan.
  Har haft gryningsljuset
  och sjödimman som sällskap.
  Lyssnat på repeat till
  My heart will go on.
  Med Eddie Van Der Meer
  på gitarr, finns på tuben.
  Känner mig vemodigt lycklig.

  Om det finns en tid för allt
  varför finns det då så lite tid
  för allt som mitt hjärta vill känna?

  Tack fina du
  För alla pauser du ger mig
  i mina vardags tankar.

  Fick din penna forma några känslor?

  Kramar till er
  ❤ till er
  ❤ till dig

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh ♥ Lars, skulle du någon gång tänka dig att göra en liten bok med dina tankar och känslor?
   Tänk vad vackert det skulle bli ♥

   Reply
 9. Johanna - Panospoint.se

  Jag har badat flera gånger senaste dagarna i vår lilla sjö, blivit riktigt varmt nu! Det är underbart att simma en sväng o så torka i solen. Man blir som en ny människa, så avkopplande! Min hund Riki älskar också att bada o simma efter pinnar som jag kastar i. När jag simmar brukar han sätta sig på en stor sten vid strandkanten o titta ut mot mig! <3 Ha en fin helg i vackraste juni, kram!

  Reply
 10. Janusz

  It is hard to be inside in this weather. Short breaks at least give you some balance. I used to swim a lot. I am like Nanook, I do not like if it is too hot. My Maria used to be a sun junkie but I could endure sitting on the beach only if there was water nearby to cool off. I loved swimming with our little dachshund. In spots where I could reach the ground she used to rest on my shoulder. When we went hiking and she was tired running on her short legs, I carried her on my back like a little lamb. We were best buddies. But I do not swim much here. I do not like crowds on the beach and water is ice-cold everywhere all Summer. Have a wonderful weekend.

  Reply
 11. Bella

  Han är kanske ingen hund utan en stor badanka haha 😉 han är så himla söt Nanook 🙂
  Enligt mig är det bara hundar, småbarn och galningar som badar i såhär kallt vatten haha, så nä, inget bad än :p

  Reply
 12. Jennifer

  Jag och 7-åringen tog faktiskt premiärdoppet igår. Som vanligt tänker jag ”Det kunde vi ju gjort för längesen!”. Vattnet i havet hade hunnit bli 20° varmt här nere i Skåne och det var helt underbart! Nu får vi se till att bada så ofta vi kan när det är bra väder! 💙

  Reply
 13. iza

  Inte badat ännu, men det är nog dags att bege sig snart, kanske. Nu har vädrat molnat till sig lite, och det har regnat lite i helgen, (men jag var nere i Linköping dock, där solen brände mig) 😀
  Men bada är så mysigt. När jag väl kommit i…

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha ja, innan man kommit i är det ju mest en plåga. Men sen när man vant kroppen så är det så härligt.
   Hoppas du får ta ditt första dopp snart! 🙂 Kram ♥

   Reply
 14. Ingela

  Jag måste bara tipsa om den här apropå Nanook och det du sa på Instagram om att han inte riktigt hjälper till, jag tycker den är så rolig att jag skrattar högt varje gång jag läser den. http://imgur.com/7M4Q8Mh (Hoppas adressen funkar, annars kan du googla ”dog i halp” och klicka på översta bildresultatet)

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.