En sång från skogen

Hej på er fina ni!
Åh måste bara säga att ni skriver så himla fina kommentarer att jag bli alldeles rörd. Tänk att jag har så många där ute som bryr sig, som peppar och kommer med goda råd. Jag är bara så galet tacksam för det. Så TACK, ni är verkligen de bästa läsarna man kan tänka sig.

Nu börjar snart helgen och trots att jag inte alls känner att jag fått tillräckligt mycket gjort den här veckan för att med gott samvete känna en skön ”fredagskänsla”, så känns det som helgen är väldigt välkommen. Jag och Johan ska dock spendera mesta tiden i hans hus i Överå och fortsätta med flytten. Det är väldigt mycket som ska göras när man ska lägga ut ett hus till försäljning, men det känns väldigt skönt att vi börjar närma oss slutet. Snart har vi bara Grundtjärn att rå om, och då kommer en stor sten lättas från våra axlar. Så nu kör vi på järnet tills det är klart!
120203120202
Denna fredag har mest bestått av jobb inne. Slagit in fotoprints som ska skickas iväg och svarat på mail. Spillt ut en hel kopp kaffe på den nya julduken och letat efter Nanook på rymmen. Dammsugit och plockat undan i ateljén. Och sen åkte jag ut en sväng för att få lite solljus, innan solen gick ner vid 13.30. Jag får alltid bråttom ut numera, eftersom jag inte vant mig vid att den går ner så fort.
Det var väldigt tyst och lugnt ute idag. Alldeles stilla, och klar himmel. Jag fick lite feeling och kulade lite. Det var en sådan enormt skön känsla att kula ute igen. Det har inte blivit lika mycket senaste tiden, på grund av vädret. Men nu äntligen var det dags.

Jag filmade lite, och provade den nya mikrofonen till kameran. Dock insåg jag att jag i framtiden måste stå ännu längre från kameran när jag kular, eftersom vissa höga och starka ljud inte alls tas upp bra och får ett ljud av dålig kvalitet. Inte lätt att veta vilket avstånd som blir bra. Men jag lär mig lite varje gång 🙂

Nu hoppas jag att ni alla får en riktigt mysig helg. Stor kram på er ♥

85 Kommentarer på “En sång från skogen

 1. Christina

  Trevlig & mysig helg önskar jag dig också!
  P.S När min katt hör dig kula kommer hon springande, hoppar upp i mitt nä och stirrar på dig på skärmen! 😀

  Reply
 2. Nathalie

  Du berör verkligen med din sång Jonna! Givetvis även med dina ord och dina bilder, men sången… Ska nog gå ut en sväng i vår egen skog och prova på tror jag. Kulning DIY skulle man kunna kalla det. 😉 <3

  Nathalie – attlevasindrom.se

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhh tack snälla du! Så glad att du blir berörd av det.
   Och jaa vad roligt att du ska ut och prova också! 🙂 Det låter ju som en underbar idé tycker jag 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 3. Hailey

  So very lovely. Your blog brings me so much peace and comfort and hygge.

  Would it be alright if I shared this video on my blog http://www.thelovelywild.com ? I will of course link back to your site! It’s become my favorite morning reading these days.

  Have a comfy cozy weekend Jonna!

  xoxo,

  Hailey

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww thank you so much Hailey! So glad to hear that 🙂
   And yes of course you can share it on your blog. That just makes me so happy ♥
   Hope you have a wonderful week!

   Reply
 4. Anders

  Hej min katt kille på 3 år älskar att höra dig kula kommer och hoppar upp i knät och tittar på dig och lyssnar.
  Ha en trevlig och mysig helg

  Reply
 5. Veronica Erford

  När du tar första tonen så kommer tårar och jag får gåshud, varje gång!
  Det är något med dina toner som berör mig ändå in i hjärteroten.
  Tack Jonna, du är helt underbar😊

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åh…så fint o höra att det berör dig så.
   Tack så jättemycket för dina vackra ord.
   Kramar ♥

   Reply
 6. Luz

  Dear Jonna, thank you very much for Kulning again, it is magical. Have a nice weekend, warm regards from Mexico.

  Reply
 7. Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom

  Tack för något som verkligen berörde mig! Det är inte länge sedan jag hittade in till dig första gången. Men blir berörd av både text, bild och nu du kular. Idag på min blogg skriver jag om fem saker jag behöver för att kunna överleva mitt utmattningssyndrom. Jag skriver bl a om smekningar på min bara rygg, vilket är som världens bästa lugnande medicin. Kände din kuling över min rygg, lika lugnande och skön! KRAMAR

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Eva. Så glad att du hittat hit och att du tycker om min blogg.
   Blir så glad för dina fina kommentarer. Det värmer o höra att du upplevde min kulning lugnande.
   Styrkekram till dig ♥

   Reply
 8. Hanna

  Blir alldelens varm i själen varje gång jag hör dig kula! ❤
  Skulle så gärna vilja lära mig detta! Men nån dag kanske man också kan ☺ Ha en fantastisk helg!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack Hanna! ♥
   Och jaa åhh det är klart du kan lära dig! Det är inte så svårt alls. Jag bara härmade i princip.
   Ska göra en video framöver där jag kommer ge mina tips på att lära sig kula också.
   Så, bara go for it 🙂 Kram på dig ♥

   Reply
 9. Birgitta

  din kulning skapar så skön känsla! För mig skapar den ett helt underbart minne från ett evenemang i Olympiastdion i Berlin, Sveriges gymnaster ”kallades” in (började sin truppuppvisning) just med kulning, den starka upplevelsen under några får sekunder minns jag riktigt väl när jag hör din kulning eka i skogen. Tack för sköna bilder och hoppas ni får en fin helg och att allt går bra med flyttbestyren!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh det lät som en häftig entré med Sveriges gymnaster. Så roligt o höra att min kulning påminner om det minnet.
   Kram på dig ♥

   Reply
 10. leif

  Hej! ha det mysigt själv .
  Du har en så vacker röst.
  Jag har sjungit in en gammal kärlekslåt på You Tube som belöning för din fina blogg.
  Har bara bytt ut huvudpersonens namn den är ju till dej.
  Men rösten kan ifrågasägas. skratta om du vill du får säkert roligt.
  https://www.youtube.com/watch?v=twv5nwgYWXc

  Helgkramar från leif

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh blev så nyfiken på videon. Men det står tyvärr att den inte är tillgänglig.
   Kan du försöka lägga upp den igen? 🙂
   TACK ändå ♥ Kramar

   Reply
   • leif

    Tyvärr den är borta nu.
    Några hann se den
    Men inte du.
    Kärleken är livets blod
    Den behöver alla
    Ger livslust och glädje.
    Dödar ångesten på vår jord.💜💛

    Reply
 11. ♥Maria Alvljus♥

  Så magiskt vackert, fridfullt och stämningsfullt…Jag blir tårögd♥
  Tack finaste du♥

  Reply
 12. Ingela Grundroth

  Åh, så härligt och vackert det låter! Och lite ovanligt att höra i samband med ljudet av frasande fotsteg i snön. Lite lustigt att när jag läste om katterna så hoppade precis en av våra kattgubbar nyfiket lyssnande upp i mitt knä! 😄

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack så jättemycket! 🙂
   Ja kulning verkar locka till sig katter väldigt bra 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 13. Lindan

  Alltså, Jonna!! Din röst är som en ängels!! <3 Du är ju så otroligt begåvad i ALLT du gör så man nästa blir arg….eller nja…mest GLAD!!! 😉 :p
  Jag kom preci på en STRÅLANDE idé – du borde något år regissera JULKALENDERN!! Alltså, den på tv – för barnen (och Lindianer! 😉 )!! De skulle ju ÄLSKA dig!!! Det skulle bli MAGISKT!!!
  Shit, det här måste vi prata mer om..!! 😉 😀 😀

  Ha nu en underbar helg…! Lycka till med "flyttstöket"!! Tänk vad skönt när allt är klart! (y)

  STOOOOR KRAAM!! <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh haha alltså älskar hur du beskriver saker 😀
   TACK FINASTE DU ♥
   Haha och regiserra julkalendern låter som ett väldigt svårt uppdrag haha 😀 Men tack för att du tror att det skulle bli magiskt 😀
   Kanske får spela in en egen julkalender haha 😀
   Och hoppas det gick bra med utställningen! SUPERFINA tavlor du hade valt ut.
   STOOOOOOOR KRAAAM 🙂 ♥

   Reply
 14. Lisa

  My god, how absolutely stunning are the sounds you’re producing. It’s like a song from the forest nymph! Absolutely heavenly! You are such an inspiration for me. Thanks for existing!

  Love Lisa from the Netherlands

  Reply
 15. Stu

  I’d love to walk through a crunchy frozen forest with those sounds ringing in the air, amazing.
  Ha en trevlig helg Jonna, Johan, cats and dogs!
  Stu

  Reply
 16. Hanne

  Varje gång jag spelar när du kular så kommer alla tre katterna och tittar väääldigt intresserat 😂 Så det funkar definitivt!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad roligt att alla te kommer 😀 Haha ja katter dras verkligen till kulningen. Vet inte varför 😀
   Kram på dig ♥

   Reply
 17. Kajsa

  Tack Jonna för alla fina videos och att du finns till för oss. Ha en skön helg och en stor kram till dig från mig.

  Reply
 18. Sandra

  Wow så otroligt vackert <3 Var har du lärt dig kula? Hur lär man sig? Det är något med skogarna och den urgamla sången, så mystiskt. Älskar det.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack så jättemycket Sandra! 🙂
   Jag lärde mig kula för ett år sedan ungefär. Började med övningar i en bok med tillhörande CD, som heter ”Kulning och lockrop” av Susanne Rosenberg. Sen har jag lyssnat på mycket kulning och härmat, och försökt hitta min egen ”röst” och stil. Det är inte så svårt som man kanske tror. Alla kan lära sig 🙂 SKa göra en video snart där jag kommer ge lite tips på hur man lär sig kula.
   Kram på dig! ♥

   Reply
 19. Caroline

  Varenda gång du står där och kular så tänker jag alltid på hur kul det skulle se ut om det plötsligt kom ett gäng renar, älgar, bävrar och björnar hoppandes ut genom skogen och du springer skrikande därifrån xD hahaha

  Reply
  • Jonna Post author

   Hahaha den tanken har slagit mig också faktiskt. Vet ju att kulning lockar till sig en del djur så jag är ju inte alltid säker på vad som händer om man står där ute i ingenstans. Skulle ju dock bli en väldigt rolig video 😀 ♥

   Reply
 20. Janet Doane

  Oh my! The SOUND of the kulning just took my breath away, and the echo, such a reverberation in my body. It is very exciting to hear… has a deep effect in my body, and touches my heart with profound emotions. I love the sound of your voice in the forest. Thanks so much, Jonna, for the video. Have a good weekend with all your plans!! ❤ ❤ ❤

  Reply
  • Jonna Post author

   I am so happy that kulning affect you in that beautiful way. Makes me smile so much.
   Thank you Janet ♥ So glad you liked it.
   Wish you a wonderful week ♥

   Reply
 21. Linda

  Thank you from Queensland Australia. Your voice helps to break through to something beautiful and oh so peaceful. I really enjoy your photography and videos and admire the way you live.

  Reply
 22. Sara

  Your videos bring me back to my favourite place up in northern Canada….I miss the north so much. Thank you for this bit of peace and memories! <3

  Reply
 23. Lars 8463

  Att hitta den unika balansen
  på sitt livs ”stenbalans”
  Kan vara både
  Tungt och svårt

  För en del stenar man får.
  Har så konstig form och tyngd
  att dom alltid har obalans.

  En del stenar man får.
  Har så perfekt form och lätthet
  att dom alltid har balans.

  Jag är GLAD
  Att jag får följa dig
  När du bygger din ”livsbalans”
  Få se när drömmar och tankar
  bli till dom stenar som har
  formen och lättheten.

  Kulning
  Har en form och en tyngd
  i sin lätthet
  Att den passar in i mångas
  balanser.
  Frågan är varför?
  Jag vet att du tänkt på det
  och skrivit om det förut.
  Men det är ett ljud som få
  har hört i magen och under
  sin uppväxt.
  Men ändå påverkas så många.

  Kanske för att ren stark känsla
  skapar ekon i vårt gemensamma
  ursprung?

  Önskar er en fin helg
  Och det blir det nog
  För varje bit
  som ni blir av med
  på den stora stenen.

  Blir till minnesbitar.
  På eran gemensamma
  ”livsbalans”

  Tankar
  Kram

  Från ”min värld”

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh vilka vackra tankar. Älskar att höra dina perspektiv på livet.
   Du tänker så annorlunda än alla andra. Hittar så vackra sätt att beskriva det på.
   Som alltid känns tack för litet. Men jag menar det verkligen.
   Tack för allt det vackra du delar med dig av.
   Kramar i massor ♥

   Reply
 24. Dixi Wonderland

  Bästa medicinen om man är stressad? Gå in på Jonna Jintons blogg! Jag får ett så harmoniskt lugn varje gång jag går in hit och jag älskar det. Du verkar vara så himla fin Jonna! Hoppas ni får en jätte fin helg du och Johan + alla era underbara djur 😀

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhh så gullig du är 🙂 Jätteglad att du känner harmoni varje gång du kommer in på bloggen. Det är verkligen det jag hoppas med min blogg, att den ska kunna vara som en paus 🙂 ♥ Tack för dina vackra ord…DU verkar vara så himla fin!
   Kramar! ♥

   Reply
 25. Lovisa

  Hejsan Jonna! Jag har följt din blogg under några år nu och jag tycker att du är så inspirerande och jag önskar dig allt gott!

  Jag har alltid beundrat dina bilder så mycket och det är en av orsakerna till att jag nu håller på med att försöka lära mig att fotografera! Så jag undrar om du har några tips på hur du lärde dig att fotografera och vad du tänker på när du använder din kamera?

  Massor av kramar!

  Reply
 26. Karin

  Vilken vacker kulning! Blev lite lugn inombords av den, tack det behövde jag just nu! 😄
  Med vänlig hälsning Karin

  Reply
 27. Veronica

  Så vackert, verkligen!!
  Angående ljudkvalitén, jag vet inte om du kan se ljudnivåerna på din kamera någonstans? Det står -24 osv. Jag tror, om jag minns rätt från min utbildning, att ljudnivån inte får slå högre än -6. För då blir kvalitén skadad, ljudet blir för högt för att tas in. Du kanske redan vet det här! Men jag skickar iväg ett litet tips ändå 🙂
  Ha en fin helg!

  Reply
 28. Magnus

  Kom just in från en promenad längs stranden. Vattnet låg som en spegel och ute till havs färgades himlen i aprikos färg. Här och var simmade små Viggar omkring. Och när jag sen sätter mig framför datorn och du bjuder på det här blev det liksom pricken över i:et på två timmars härliga naturupplevelser.
  Stor kram!

  Reply
 29. ulrica

  Det låter så vackert så jag får gåshud <3.
  Jag hoppas att husförsäljningen går jättebra och jag vill önska er all lycka när ni nu tar nästa steg i ert liv tillsammans.
  Stor KRAM

  Reply
 30. sanna

  Så mäktigt. Är helt tagen. Undrar hur tusan du gör det liksom, wow 🙂 <3 det är så vackert att man tror att det är inspelat i en studio, makalöst. Tack Jonna för att du visar detta. Så fint <3 god fortsättning, kramar i massor.

  Reply
 31. Pamela

  I love that you are walking out into the world and finding beauty, even if these past weeks have been difficult. To still seek beauty, even if you are in a dark place, is a big victory. And you not only went out into the forest with an open heart, but allowed us to share in the beauty of what echoed back to you!

  Thank you for a serene moment amidst the grey days of winter.
  …Looking forward to all that December holds!

  Reply
 32. Ninni

  Så vackert! Det du förmedlar just nu talar sitt eget vackra språk. Det är nu det händer. Det där spännande jag skickade en hälsning till dej om i början av hösten är här nu. Kram på dej Jonna!

  Reply
 33. Anna

  Vilken underbar kulning! Började tänka på Ronja rövardotter och musiken från filmen. Det var min absoluta favoritbok och film som barn! Ha det bra, kram! ❤️

  Reply
 34. Emma

  Så fint!
  Minns att jag alltid kulade för getterna och hästarna när jag växte upp!
  Måste ge mig ut och repetera lite ^^ det är ju trots allt inte så väldans svårt när man väl kommer igång 😀

  Kram
  Emma

  Reply
 35. Jannice

  Hoppas du har haft en mysig helg! ♥

  Jag skulle vilja be dig om en liten tjänst, idag är det sista dagen att rösta i Hårkontrolls modelljakt där jag är med och tävlar. Jag är så jäkla nära finalen och behöver alla röster jag kan få nu för att säkra en finalplats.
  Lämna gärna en röst här —-> http://www.harkontroll.se/tavlingsbidrag/jannice-skoglund
  En röst per mailadress räknas så har du flera mailadresser så rösta med alla 😉

  Ha en fin dag!
  Kram!

  Reply
 36. Frida

  Nämen har han bott i överå? haha och vi som precis har köpt ett hus i överå som vi renoverar och fixar i för tillfället! Det är så fint här, jag älskar verkligen vårat nya hus…😍

  Reply
 37. Cecilia Fransila

  Vilken inspirerande människa du är!! Älskar kulning, det är så vackert och man kan också finna sådan ro i det, borde själv lära mig!

  Du har aldrig funderat på att göra en skiva med kulning på? Det hade nog många uppskattat, för du gör det så bra!
  Mycket kärlek i december månad!

  Cecilia

  Reply
 38. Mike Sawyer

  ❤️Like the Light…it conquers the Dark!! Your Light is very beautiful…Thank you Jonna for sharing your light..❤️

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.