En stund i solen

Senaste dagarna har varit sådär alldeles underbara. Blå himmel och skinande sol. Vårvintern har nått sin absoluta topp. Jag har spenderat en hel del tid ute under helgen, eftersom vädret just varit så himla fint. Har velat ta in varje sekund av solsken för att fylla på i det bristande lagret med D-vitamin.

I lördags åkte jag och Johan iväg med hundarna en sväng. Vi packade med oss lite matsäck och gick ut på isen för att bara ta det riktigt lugnt och låta hundarna leka. Det var en helt underbar stund. Vi la ut en filt på snön och bara låg där och pratade om allt och ingenting, drack kaffe och åt mackor, och kände solens värme i ansiktet.
031301

Någonting som verkligen förändrats sedan Johan kom in i mitt liv, är att jag nu känner skillnad på helger och vardagar, och det är så himla skönt! Innan har det liksom gått ihop i varandra. Även om jag ändå känt fredagskänsla så har det egentligen inte varit någon större skillnad på om det är onsdag eller lördag. Tvärtom så har helgerna innan varit dagar då jag på sätt och vis jobbat ännu mer. Men eftersom Johan är ledig på helgerna (han jobbar som elektriker) så smittar ju det av sig på mig. När han kommer hem på fredag kväll så är det som om han fyller hela huset med helg-känsla. Och så brukar vi hitta på något på lördagarna där vi bara är helt lediga och njuter av varandras sällskap. Jag mår så bra av det! När helgen är slut känner jag mig alltid avslappnad och redo för en ny vecka.
031302

Haha, tyckte Nanook såg så rolig ut på denna bilden så jag var bara tvungen att lägga upp den.
031304

Johan och Danny myser i solen. Åh vad hundarna var glada för denna stunden ute på isen.
031303

Det är sådana här dagar som behövs för att ladda på med lite ny energi! Jag tror det här var första riktiga dagen då jag varit ute i solen så länge. Kroppen måste nästan fått en chock. Men jag känner redan nu hur gott det gjorde. Jag tror jag kommer kännas mycket mycket piggare under veckan som kommer, bara för den här underbara stunden i solen i lördags.

Har ni fått någon sol på er i helgen? Eller har ni hittat på något annat mysigt? Hoppas ni haft en helt underbar helg! ♥

(Rösta på mig i Finest Awards här)

47 Kommentarer på “En stund i solen

 1. Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

  Åh vad mysigt 🙂 Härligt med sol, det har vi inte haft i Linköping nu i helgen :/
  Det är verkligen skönt med helgkänsla, det hade jag sällan när jag pluggade men nu när jag jobbar heltid så känner jag av helgkänslan lite mer 🙂
  Vilken fin mugg du har på sista bilden 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men vad synd att inte ni haft sol. Men den kanske kommer nu till veckan istället ? 🙂
   Ja jag kan tänka mig att helgkänslan kommer mer nu när du jobbar, och om du är ledig på helgerna. Så skönt att faktiskt känna den känslan. Det behövs! ♥ Kram

   Reply
 2. Linette

  Åh, vad ni såg ut att ha det mysigt! Bra du tar helg och ”bara vara” tid! Själv var jag kallad på undersökning hos tandläkaren igår. En lördag 😕Men det gick bra! Och idag har det lagats mat inför kommande vecka. Skönt att bara värma på när man kommer hem från jobbet. Och naturligtvis har det gåtts ett antal promenader med hunden! Och katten och jag har gosat i soffan framför tv. Kram på dig! ⛄

  Reply
  • Jonna Post author

   Skönt o höra att det gick bra hos tandläkaren! Låter som du haft en mysig helg!
   Kram på dig med ♥

   Reply
 3. Henry

  Hej Jonna,back after nearly 5 weeks in the far outback without internet and cell!
  How I missed my regulatory, ”daily” ration of ”Jonna” !!! 😉
  Har et fin solig helg och en spännande bra vecka!
  Jag kommer nu att läsa med nöje dinablogginlägg och bilder under de senaste veckorna ! 😀

  Reply
  • Jonna Post author

   Oh im so glad you are back Henry!! 😀 Where have you been?
   Have a wonderful week you too! ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Åh det låter jättemysigt! Och tack, detsamma!! Jättemysiga bilder du visat på bloggen ! ♥ Ha en jättefin vecka! Kramar

   Reply
 4. Anita

  Jonna, varför inte ta fram skidorna och åka på alla fina skoterspår som finns nu på Storsjön! Det är helt underbart och det finns massor av öar och holmar (36 st.) att sitta och fika på. Så slipper ni sitta på snön. 😉

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det kanske blir till att ta fram skidorna 😀 Ska i alla fall prova lite på spåren här i Grundtjärn! Det är ju verkligen perfekt tid för skidor nu 🙂 Kramar ♥

   Reply
 5. Felicia

  Ja håller med, så skönt med solen, jag har varit ute med mamis och vovven och spanat efter en utter som vi sätt inte långt hemifrån. Den syntes inte till men det var en skön stund ute i solen 🙂 Syns att ni hade det riktigt mysigt ni också.
  Önskar en fin vecka till dig och lilla familjen,
  Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh mysigt att spana efter utter 🙂 Hoppas ni får syn på den någon annan gång 🙂
   Önskar dig också en jättefin vecka! kram ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Åhh låter jättemysigt!! Förutom en smutsig hund haha. Men då vet man att dom haft det roligt 🙂
   Kram ♥

   Reply
 6. Jorma

  Det ser verkligen idylliskt ut där. Solen har tyvärr varit gömd här, men det har inte stoppat mig från några dopp i vaken 🙂
  Lugn helg här, bastu och quiz om lördagen som varit standard den senaste tiden (vann quizzet- yaay), annars lite slött.
  Är lite marstrött här, våren kan vara lite jobbig även hos mig, så det har varit mycket vila.
  Hoppas du får en fin start på veckan Jonna.
  Kramar <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Oooj dopp i vaken? Haha det låter väldigt kallt! Men ändå härligt och uppfriskande! 😀 Vad är det för quiz? 😀
   Ja men du, jag håller med, jag kan också bli väldigt trött om våren. Just i helgen kände jag mig väldigt pigg dock, så jag hoppas det håller i sig!
   Ha en underbar vecka! Kram ♥

   Reply
   • Jorma

    Haha, väldigt uppfriskande i sanning- krävs en ordentligt varm bastu intill för att funka 😉
    Pubquiz med lite allmänbildande tema, ganska svårt var det så av max 23 poäng vann vi med 16. Priset vi vann? Hotellfrukost för hela laget 🙂
    Jo, det är väl många faktorer som kan spela in lite i måendet, stress och lite väl mycket jobbiga händelser runtomkring har varit lite påfrestande. Då tar jag mig tid att vila och bara hoppas på en ordentlig vår- tror det blir lättare så fort jag kan ge mig ut och jaga lite checkpoints i området runtomkring stan på ”Hitta ut”. Cykelturer är till godo här.
    Kramar

    Reply
 7. Magnus

  Här har det varit gråmulet hela helgen. Jag som hade hoppats så på att få njuta av lite sol!
  Att sitta så där i snön med solen i ansiktet och bara vara är något av det bästa jag vet. Då njuter jag verkligen av snön. 😀 Men det funkar att sitta på en klippa nere vid stranden också.
  Stor kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh jag hoppas verkligen att ni får lite sol nu till dagarna istället! Nu har det blivit mulet här igen.
   Ja, jag håller med, att känna solen i ansiktet en vårdag är bland det bästa som finns. Hoppas du får en jättefin vecka Magnus!
   Kramar ♥

   Reply
 8. Kari

  Yes! I too enjoyed a surprisingly sunny day. It was so warm in fact, I actually took my shoes off and walked barefoot through the woods! It has been many months since I got to feel the earth on my skin… The snow just melted so the ground was soaked and squishy. Mud oozed between my toes. There were a few ice patches that hadn’t thawed yet so I had to tip-toe or sprint across them to keep my feet from freezing. But then I would find a dry patch of sun-kissed grass to warm my feet back up. When I got back to my car my feet tingled with sparks of earth energy. Yay for spring!

  Reply
  • Jonna Post author

   Wow that sounds wonderful!! I cant wait to go barefoot again! It is 2 months until the snow is gone here so i have to wait a bit 🙂
   I can understand you got a lot of energy by walking barefoot in the woods 🙂 Have a lovely week ♥

   Reply
 9. Sandra Brunnström

  Kan verkligen känna känslan av ro genom bilderna! Skönt att du fått tillbaka lite av helgkänslan, man märker att den är ganska viktig när man varit ifrån den ett tag, den ger en sådan boost ^^

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh ja eller hur, det är inte förrän man verkligen får känna helgkänslan som man inser hur viktigt det är 🙂 Låter som du också varit utan den ett tag. Kram på dig och ha en fin vecka! ♥

   Reply
 10. Bella

  Håller verkligen med om att man får energi av såna stunder 🙂 sol + dom man älskar och få vara i naturen = lyckopiller 🙂
  Jag har samlat energi i helgen på ungefär samma sätt som dig 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad härligt att du också varit ute och fått lite ny energi i solen! ♥ Kram

   Reply
 11. Mummi

  Mycket sol och skidåkning hela helgen!
  Helt underbart, känner hur det hettar på kinderna 🙂
  Härliga hundar ni har!
  Kram

  Reply
 12. leif

  Va mysigt. Med kokaffe förståss.
  Min fru skulle handla så idag blev det en

  Fika på ICA inget för dom rika 29.50 kr
  Semla och bryggkaffe, pantautomaten hörs skrika.personalen rusar,vill väl inte svika.

  Bypoeten har slagit till igen.

  Reply
 13. ISA

  åh så fin utflykt! har också försökt få så mycket sol det bara går, fått för mig att jag haft D-vitaminbrist i vinter 😉

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja jag tror nog vi är många som lider av D vitaminbrist! Skönt att du också fått lite sol på dig. Det behövs! ♥ Kram

   Reply
 14. Mira

  Ingen sol för mig denna helg men däremot en tur till Fotografiska i Stockholm där vi njutit av Erik Johanssons fantastiska fotokonst.
  Kom hem, tänkte på dig och dina foton. Mailade dem och föreslog att de skulle ta en titt på dina underbara foton. Pratade sen med en vän om det som sade att hon oxå skulle maila..
  Det skulle vara så jäkla häftigt att se dina bilder där i storformat!! Mäktigt.
  Tänk om alla dina följare skulle maila dit….. 😏
  Köpte Eriks bok som är fantastisk och tycker att du med ska ge ut en bok med dina bilder, vi är många som skulle köpa! (Och posters om du ställde ut på Fotografiska.. För att inte tala om hur många besökare det skulle ge dem….. )
  Hoppas verkligen att jag får se dina bilder där en dag ❤️

  Kram Mira https://www.instagram.com/mirawennstrom/

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhhh vad glad jag blir för din kommentar! Herregud vad gulligt att du mailat till dom och tipsat om mig. Du anar inte hur glad jag blir 🙂
   Ja min dröm är ju att få ställa ut några foton på Fotografiska, och också att ge ut en fotobok. Det vore som en dröm.
   Tack snälla för att du hjälper till!!! Det betyder så mycket!!
   Kramar ♥

   Reply
   • Mira

    Fick svar från dem att utställningsschemat är fullt i 1,5 år men att kommittén samlas 6 ggr per år och diskuterar kommande. Så kanske de tar en titt hos dig sen vid ett möte och hör av sig. Håller iallafall tummarna för det 😊👍🏻

    Reply
 15. Evelina - Evelinas Ekologiska

  Åh, vilken härlig stund! 🙂 Här har det också varit sol i massor i helgen. Våren är här!
  Jag har grillat korv, tagit skogspromenader, lyssnat på fågelkvitter och hängt med glada hundar. En väldigt fin helg 🙂
  Ha en skön söndagkväll <3
  /Evelina – Evelinas Ekologiska

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh..låter helt fantastiskt!! Åh äntligen är våren här!! 😀
   Ha en jättefin vecka!! Kramar ♥

   Reply
 16. Nicklas

  Inte mycket sol jag fått i helgen. Har ju så svårt att ta mig ut när jag går själv och skrotar! Däremot vart jag ute varje dag tidigare i veckan när jag hade min favorit lilltjejen här hos mig hela veckan nu när hon hade sportlov! Vi var ute och åkte skidor och pulka varje dag och hade sååå kul. Första gången jag har henne hos mig sedan jag blev sjuk och det gick bra! Fick lägga mig och sova lite ibland på eftermiddagen och hon tyckte det vart så konstigt hon tycker man ska sova på natten! Jag försökte förklara att man behöver sova lite på dagen när man inte mår bra. Hon strök mig över pannan för att känna om jag vart varm och sa ”men du är ju inte sjuk du har ingen feber”:)

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men så roligt att du fått finbesök i helgen. Låter som ni haft det mysigt! ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad konstigt och tänka sig att ni går mot hösten. Det är ju också en underbar årstid. Men ja, den första svenska vårsolen är speciell. Kram på dig ♥

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.