Första advent

Jag har haft en riktigt mysig helg helt ledigt från allt och umgåtts med fina människor. Och nu på söndagkväll bestämde jag mig för att ta itu med adventsstädningen. Som vanligt brukar jag aldrig ligga i tid med sådant. Jag brukar vara glad om jag fått julfint någon gång i december. Men nu tänkte jag försöka få klart det mesta i kväll. Ville passa på att städa också, då jag insåg att det verkligen behövdes. Så jag vill inte tända första ljuset i ljusstaken förrän det är städat och fint. Jag hoppas att jag kan tända vid midnatt. Det vore väldigt mysigt!

Jag ville mest bara skriva och berätta vad jag ägnar min söndagkväll åt. Kanske är det fler där ute som inte hunnit göra klart inför advent än? Misstänker att jag inte är den enda  : )
Tack också för alla fina kommentarer! Ska svara er sen så fort jag får lite tid över.

Trevlig advent allihopa! Önskar er en mysig söndagkväll ♥
112904Stryker juldukar. Denna jul tänkte jag försöka fixa några julgardiner också.
112905Och lille Nanook ligger och sover mitt i all röra.

35 Kommentarer på “Första advent

 1. Peter Ståhlberg

  Inspirerad av dina bilder gick jag ut och fotade. Ägnade kvällen åt att göra ett bildspel. Avslutade dagens expidition med lite adventsfika (äppelpaj och pepparkaka samt choklad). Har också läst 67 sidor bakåt i tiden i din blogg. Inte färdig ännu. Kommer fortsätta hela vägen till början så jag är ikapp tiden så att säga 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men vad kul att du gick ut och fotade och gjorde ett bildspel 🙂 Glad att du kunde finna lite inspiration här.
   Och det är inte illa att läsa igenom hela bloggen 🙂 67 sidor är ju ganska långt bak kan jag tänka mig. Vad roligt att du vill läsa ända till början. Jag såg nu att det är hela 2281 blogginlägg publicerade. Så det är ju en hel del 🙂

   Kram ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad duktig att ägna hela dagen åt plugg. Hoppas att det gick bra ♥ Du får ha lite adventsmys i efterhand. Kram ♥

   Reply
 2. Perk

  Städa inte ihjäl dig Jonna! Jag har hunnit få upp julstjärnan i fönstret. Du passar som vanligt bra
  i ljusblått. Min idol Nanook har hittat rätta positionen ser jag ..haha!

  Reply
  • Jonna Post author

   Hehe nejdå det ska jag inte göra. Jag städar lugnt 🙂
   Och tack ♥ Ja Nanook hittar alltid den rätta positionen haha.

   Reply
 3. Bella

  haha nä du är inte ensam om att ”vara sen” för vaddå, får man upp pyntet på 1a advent så är man ju i tid 😀 sen måste man ju inte he fram alla julgrejer just till 1a advent utan det är väl mest adventsstake och stjärna i fönstret och sånt (tycker lata jag) som är prio 1 på advent :p

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja jag håller med, det räcker ju med adventspyntet. Julpyntet tar man ju lite senare 🙂
   Kram ♥

   Reply
 4. Gizze

  Du är ju helt underbar Jonna!
  Fantastisk på alla sätt
  Här har varit en fin advent!
  Hoppas mina inblandade var nöjda 😉

  Önskar dig en fin start på julen när du tänder ditt första ljus! Hälsningar från Gizze i Värmland
  gizzezfikaochsurdeg

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack vad fint sagt!! 🙂 ♥
   Skönt o höra att du haft en fin advent!
   Önskar dig också en fin start på julen. Kramar!

   Reply
 5. Madeleine

  Åh ha en mysig advent! Jag har också slängt upp julpiff idag efter att vi kommit hem från Global Climate March. Blev väldigt effektiv men nu är det klart och jag njuter av en lussebulle till ljudet av ösregn.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men vad fint att ni varit på Global Climate March!!
   Och vad gott det lät med en lussebulle! Synd att det regnar bara 🙂 ♥ Kram

   Reply
 6. Anette

  Glad första advent Jonna! Ja, här är en till som inte har hunnit göra klart! Till råga på allt gick min dammsugare sönder när jag höll på att städa. Men adventsljusstaken och stjärnorna är i alla fall på plats och lyser vackert. Hoppas du får en fin stund med ditt tända ljus sedan! <3 Själv ska jag nu följa Nanooks exempel, fast i sängen då. : )

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack detsamma! Och åh vad typiskt att dammsugaren gick sönder! hoppas den går att laga då 🙂
   Men skönt att du fick upp ljusstaken och stjärnorna i alla fall! Kram ♥

   Reply
 7. Christoffer B

  Oj är det redan advent? Ja tänk den som hade tid med sånt haha 😉 En annan kom ju precis hem från en långresa…
  Men jag får väl iallafall önska dig en glad advent! Eller trevlig advent? eller vad man nu säger, det är väl tanken som räknas..? 🙂

  Förresten.. ”lille” Nanook hehe? Antar att han alltid kommer heta så för dig förstås oavsett storlek.. 😛

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det är inte alltid lätt att hänga med. Jag brukar ofta glömma bort första advent 🙂
   Härligt det låter med en långresa!

   Haha ja han är ju inte så liten egentligen, men ja, han kommer ju alltid heta så ändå 🙂
   Kram ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack 🙂 ♥
   Haha skönt att man inte är den enda då 🙂 Hoppas det gick bra med pyntet 🙂 ♥

   Reply
 8. Tess

  Jonna!

  älskar att du delar med dig av bilderna i det tidigare inlägget, och att dessutom få följa med i hur skapande gått till. super inspirerande! använder ofta dig när jag tänker på och pratar om unga kvinnor i norra delen av Sverige som går sin egen väg och ”vågar” skapa sitt liv utefter vad hjärtat säger och vill ha. du är en sann inspiratör och helt modig, en förebild!
  vill också passa på att fråga vart din fina jacka kommer ifrån? vill väldigt väldig gärna ha en prick likadan 🙂

  fortsätt med det du gör för det gör det så himlans bra! kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Tess!
   Men åhh tack fina du!! Vad otroligt glad jag blir för dina ord. Det värmer i hjärtat! ♥ Så fint att du ofta använder mig som exempel också. Det gör mig så glad!

   Hmm menar du den jackan jag haft på mig i senaste blogginläggen? Det är en annorak som jag köpt på fjällräven.
   Den finns på deras hemsida senast jag tittade 🙂

   Kram på dig ♥

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.