Första dagen på resan

Hej på er!

Åhh, först och främst, tack för alla era gulliga kommentarer. Har stannat efter vägen några gånger och med glädje läst vad ni skrivit. Det känns ju verkligen som ni hänger med på den här resan. Så himla glad för det!
Jag befinner mig just nu på hotell Toppen i Storuman. Även om jag ju har en router så jag kan blogga från bilen så tänkte jag att jag kunde passa på att kolla om det gick att ta en kopp kaffe på hotellet och låna deras Wifi. Och det gick bra! De var så himla trevliga och hjälpsamma. Så nu har jag suttit här och grejat med lite bilder och redigerat en film från dagen som jag nu tänkte visa er.

Det har varit en väldigt härlig dag trots att jag spenderat största tiden i bilen. Känner en sådan härlig frihetskänsla i att susa fram över vägarna och veta att jag kan fara precis vart jag vill. Men jag har tagit det väldigt lugnt idag. Stannat lite här och där.
05202

052004

052003

Förberedelser inför radioprat!

Har dessutom haft två telefon-intervjuer i bilen idag så jag var tvungen att stanna på platser där jag visste att jag hade bra täckning. Den ena intervjun var för inredningstidningen Hem ljuva hem. De ville skriva ett litet reportage om min tapetkollektion.  Det kommer ut i tidningen i juli. Så kul! Och sedan var jag med i livesänd radio, i Marika i P4. Såg att några lyssnade på det. Programmet handlade om stress och de ville höra vad jag tänkte om stress i storstaden jämfört med stress på landsbygden. Så då stannade jag till i Vilhelmina ett tag.

052006Nu innan jag kom in till Storuman så gick vägen över Umeälven, och då var jag bara tvungen att stanna ett tag och ta en kopp kaffe nere vid vattnet och stenarna. Älskade denna plats. Helt perfekt att sitta här en stund efter många timmars bilkörning.
052007052005

Nu ska jag dricka upp kaffet och sedan får jag se vad jag gör i kväll. Om jag stannar i Storuman eller far vidare. Det återstår att se 🙂 Tack igen för alla fina kommentarer. Ska svara på dom lite senare i kväll från bilen. Vi hörs snart igen! Kram på er 

89 Kommentarer på “Första dagen på resan

 1. Louise Knight

  Have a great and exciting trip Jonna,I love your beautiful blog .. Such amazing scenery . Good luck and buen viaje from Spain.

  Reply
 2. Evelina

  Super super skoj att följa dig på resan 🙂 Blir riktigt avundsjuk, skulle så gärna göra en sådan resa själv.
  Kram och ta det försiktigt på vägarna.

  Reply
 3. Lotta

  Resan från Storuman mot Tärnaby när fjällvärlden helt plötsligt breder ur sig är oslagbar. Önskar dig en fanstastisk resa genom vårt vackra Lappland 💚

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh kan tänka mig det! Nu tar jag en annan väg men hoppas på att åka den vägen någon annan gång!
   Kram ♥

   Reply
 4. Evy

  Oj vad detta ska bli spännande. Hoppas inte myggen vaknat än bara ;-). Jag har aldrig varit norr om Umeå så det ska bli spännande att få se vad du hittar och uppleva det med dig. Sköt om dig och ge dig inte ut i björnmarker bara …

  Kram och ha en fin tur önskar jag dig.

  Reply
  • Jonna Post author

   Vad glad jag blir att du tycker det Evy! 🙂 Jo några mygg har vaknat. Såg dom igår vid älven 🙂
   Kram på dig ♥

   Reply
 5. Jenny

  Gud vad härligt Jonna! Min fredagkväll Som är fylld av massa plugg blev så mycket bättre med din videoblogg. Fick verkligen känslan att man är med på din resa och att vi ska på roadtrip tillsammans haha! Men lycka till och passa på att njut så mycket som möjligt. Ska bli spännande att fortsätta följa din resa! Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhhh men gud vad glad jag blir o höra det Jenny! 🙂 Så glad att du verkligen får känslan av att du är med på resan. Det är precis det jag önskar 🙂
   Lycka till med plugget! Kramar ♥

   Reply
 6. Berndt Johansson

  Trevligt att se. där vid Umeälven har nog även jag varit vi 2 tillfällen. Ta det försiktigt ju högre upp du kommer ju större risk för rena på vägen Kram o ha en go tur.

  Reply
 7. made by mary

  Men åh, vilhelmina! Jag har tänkt så många gånger när vi varit påväg upp till min morfar/mormor/farmor som bor i Kalix att jag vill åka till Vilhelmina. Avis! <3 Kul att få hänga med på resan iaf!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh..hoppas du får åka till Vilhelmina snart! 🙂
   KRAM på dig fina du! ♥

   Reply
 8. leif

  Nice mission med en superbil

  Roligt att se din glädje den är verkligen genuin
  Ha en härlig fortsättning
  Jag följer med du är fin.

  Reply
 9. cloudberrie

  Vad roligt att se ”mina” trakter genom dina ögon & upptäcka nya vrår i det välkända. Har ena dottern i Sollefteå, bor i Gällivare, uppvuxen i Dorotea, gått gymnasiet i Vilhelmina, ätit julbord på Hotell Toppen osv 🙂 Välkommen norröver! Kör försiktigt & kram till dej!

  Reply
 10. PJ:s byffé – från by till fe

  Vilhelmina är ett vackert namn på en kommun. Vacker natur också, speciellt närmare fjällen. Som kuriosa kan nämnas så finns (fanns) i närheten ytterligare två kommuner som också fått namn efter samma drottning, nämligen Fredrika Dorotea Vilhelmina av Baden, gift med Gustav IV Adolf. Kommunnamnen är alltså Dorotea och Fredrika även om Fredrika idag ingår i Åsele kommun. Troligen de enda kommunerna i riket med kvinnonamn.

  Reply
  • Ulf

   Kiruna är också ett kvinnonamn, men där var det tvärtom. Första barnet som föddes i Kiruna fick heta just Kiruna.

   Reply
 11. Lena - gott för själen

  Vilken himla härlig grej det där. Bara dra iväg planlöst så där!

  Och vilka fototapeter. Underbart härlig känsla i bilderna. Jag hade verkligen velat ha dem allihop bara jag haft en lämplig vägg!

  Kram Lena

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack så jättemycket Lena!! 🙂
   Så glad att du gillar tapeterna!
   Kramar ♥

   Reply
 12. L

  Om du har lyst å ta deg en tur over grensen og til Tromsø, må du bare si i fra! God tur videre 🙂 Kan også komme med tips litt lengre sør i Troms.

  Reply
  • Jonna Post author

   TAck så mycket!! Skulle gärna åka till Tromso, men det får bli en annan resa 🙂
   Kram ♥

   Reply
 13. Ewa

  Så härligt Jonna och så spännande att följa dig och se allt genom dina ögon!
  Kör lugnt och kram!

  Reply
 14. Linnea

  Bra vägar!? Kör 363:an som sträcker sig Umeå-Sorsele-Ammarnäs… Där snackar vi om att Vägverket inte har sina prioriteringar! Men SÅ värt ändå att åka upp dit 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Jasså vad trist =/ Ja jag kan tänka mig att vissa vägar inte alls är bra. Men jag kanske jämför med grusvägarna där jag bor. Där snackar vi dåliga vägar där bilarna förstörs. Kramar ♥

   Reply
 15. Kenna

  Vad mysigt att vi får följa dig på din resa! Hörde din intervju med Marika.
  Kör försiktigt !kram
  Kenna😍

  Reply
  • Jonna Post author

   Glad att du tycker det! Och så roligt att du hörde intervjun 🙂
   Kram på dig ! ♥

   Reply
 16. ^^

  Roligt att vi får följa med dig på denna resa =) Och vad duktig du blivit på att tänka på hur du flyger runt med kameran. Framsteg absolut, heja heja =) Kör försiktigt ute på vägarna & ha en fortsatt fin resa i norr!

  Reply
 17. Lina

  Åh, vad spännande att få följa med dig på äventyr. Du är så inspirerande och modig som ger dig iväg själv och utan en bestämd resplan. När du vågar kasta dig ut i det okända känns det som att jag också kan våga följa mina drömmar och kasta mig ut jag också. Tack för att du är den du är och delar med dig av dig själv och ditt liv. Kram Lina

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh…men tack för dina jättevackra ord. De värmer i hjärtat. Kram på dig ♥

   Reply
 18. Åke

  Jag satt i bilen när du var på radion,så jag stannade och lyssnade på din juva stämma.
  Kör försiktigt ,akta dej för älg och renar

  Reply
  • Bernt nordenmark

   Precis min tanke också, se dig för efter älg längs väg och vägkanter. Dom har precis börjat stöta bort kalvarna å då börjar påkörningar av älg öka. Mvh eftersöks jägare västerbotten

   Reply
 19. maggie

  Skall bli såå kul att följa din resa!
  Kom ihåg att det blir bäst när du inte filmar när du rör dig, dvs filma bara när kameran är något så när stilla!
  Annars kommer åksjukan som ett brev på posten…….

  Reply
  • Jonna Post author

   Kul att du tycker det!! Och ja jag ska försöka filma så lugnt som möjligt 🙂
   Kram ♥

   Reply
 20. Pamela

  I check your website several times a day… just in case you have posted something new! 🙂 You really do make me feel like I am on a trip with a friend. That is a special gift, to be able to convey that, without ever having met you.

  I saw in one of your photos today, that we could see some of your camera gear in your car. I wonder if sometime you would talk about the kind of gear you have, and what you have found the most useful when shooting outdoors. I know the photo comes from the artist, not the camera… but still, I know you would have good advice.

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww…thank you so much Pamela. Your comment made me really happy! ♥
   And thank you for your suggestion. I will make a blogpost with what gear I use 🙂
   Have a lovely weekend!! ♥

   Reply
 21. Elle

  Så härligt)
  Ta turen in på den norska sidan och upplev Helgelandskusten med alla öarna som ligger som pärlor å räcke och rad.
  Du kommer inte att ångra dig:)
  Kör försiktigt!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh ja jag kan tänka mig att det är vackert. Skulle gärna vilja åka dit också, men det får bli en annan resa.
   Tack, jag lovar att köra lugnt! Kramar ♥

   Reply
 22. Lena

  Välkommen till Storuman! Ta gärna en tur upp till Utsikten i Storuman. Ligger ovanför hotellet. Helt fantastisk vy där uppe.

  Reply
 23. Lars 8463

  Gomorgon fina du!
  Citat, bara få vara mig själv!
  Det hoppas jag också.
  För ditt bara vara är så mycket!
  Skulle sakna dig om du blev
  någon annan.
  Backa försiktigt 😉
  Gissa vad jag tänkte, sa när
  jag gjorde samma sak 😀
  Kram

  Reply
 24. Ole

  Du bliver også fulgt her fra Danmark – både i hverdagen og på denne din store rejse.
  Det første vi hørte til dig var din skov-jodlen – din underbare same-sang.
  Siden har vi fulgt din udvikling i samklang med naturen. Du rører ved nogle dybe følelser, som bor i alle – de skal bare vækkes.
  Og nu – det er også så underbart – ser det ud til, at du følger samme rute, som vi gjorde i 2003 på vej til Bodø i Norge: Via Storuman og Wilhelmina.
  Det er et eventyr.
  Fortsat god rejse – både her og nu – og i din personlige udvikling som menneske.
  Jonna – du skal vide, at ”vi” er et dansk ægtepar på 64. Du taler med lethed henover flere generationer.
  Og vi lytter!!
  💕

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack så jättemycket Ole! SÅ glad jag blir att ni följer mig från Danmark!
   Tack för dina fina ord. Kramar ♥

   Reply
 25. Ralph

  Hej god morgon Jonna!
  Ursäkta, igor skrev jag nagot fel: Vägen mot Stora Sjöfallet är den mot Ritsem, INTE mot Kvikkjokk! Önskar dig en jättefin dag!
  Ralph

  Reply
 26. Emma

  Åhva roligt med filmen! Hoppas på fler 🙂 Kan verkligen känna fin glädje och förväntningar!

  Reply
 27. Magnus

  Jag erkänner! Jag är avis! Vill också ge mig iväg på en roadtripp norrut! Det är 13 år sedan nu som jag senast var norr om Siljan, och det är på tok för länge sedan så jag ser verkligen fram emot att få följa med på din resa. Det är ju såå vacker där uppe!
  Stor kram och kör försiktigt!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh hoppas du får ge dig ut på en roadtrip snart igen då! Det är ju verkligen en härlig känsla att bara dra iväg sådär.
   Glad att du följer mig på resan. Kramar ♥

   Reply
 28. HojnaSandra

  Åhh, vad härligt att få hänga med dig på din resa. De norrländska inlandsvägarna är så otroligt vackra! Ska bli spännande att se var ditt nästa stopp blir! Kör försiktigt!

  Reply
  • Jonna Post author

   Jaa åhh älskar de norrländska inlandsvägarna. Så vackra!!
   Och tack, jag lvoar att köra lugnt. Kram på dig ♥

   Reply
 29. Teresa

  Så himla roligt att få ”följa med” på din resa. Jag lider av ångest/panikångest och har pga det blivit jätte rädd för att åka bil. Förr älskade jag att hoppa in i bilen och bara bege mig iväg utan att veta vart jag skulle hamna. Nu får jag panik av bara tanken. Får dock tillbaka den där underbara frihetskänslan nu när jag hänger med på din resa. En dag ska jag övervinna mina rädslor och mår bra igen, men tills dess tackar jag dig för att du delar med dig av dina äventyr! 🙂 Kör försiktigt och njut! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack för din kommentar Teresa. Låter riktigt jobbigt med din panikångest. Men är glad att du kan få tillbaks lite av den där h ärliga känslan när du följer mig på min resa nu. Det värmer o höra!!
   Kram på dig!! ♥

   Reply
 30. Birgitta

  Vilken härligt start på din resa! Hoppas att du hamnar vid Vindelnälven också för det är verkligen 2 helt olika upplevelser efter regleringen. Ha en fortsatt fin resa✨🌞

  Reply
 31. Hanna

  Så roligt att följa din resa och
  att se mer utav vackra Norrland.
  Ha en bra fortsatt resa.

  Reply
 32. Monique Avalon

  Så kul 🙂 Jag är från Storuman ursprungligen. Det är brodern som äger hotellet. Förstår suget och spänningen så väl. Själv drog jag till en lantbruksby i Norge och en fiskelandsby på Kreta. Bor där hälften hälften och utforskar sinne och själ 🙂 Önskar dig massa lycka, framgång och fantastiska upplevelser <3

  Reply
 33. Tia

  As always, I’m visiting your blog this morning. It is so fun to journey along with you and see your images. Unfortunately, I can’t understand Swedish so I don’t know what you’re saying in the videos. Perhaps you could throw a bit of English in there once in a while for those of us here in America. Godspeed, have a lovely journey. Will be following along with you.

  Reply
 34. Crystal Groves

  It is sometimes fun for me to try to understand what is going on in your videos by watching your face and expressions since I only speak English. It is a good and fun challenge for me 🙂

  Will you be doing any videos in English?

  Reply
 35. Tea

  Har haft mitt livs stressigaste vecka den här veckan, så jag har inte hunnit mer än att snabbkolla på bilderna du lagt upp. Nu ska jag läsa och se alla dina filmer! Tack för att vi får följa med på din resa, det är så mysigt! 😀

  Reply
 36. Pontus

  Hej, finns det möjlighet att träffa dig i Storuman? Vet fina platser och vill lära mig om kulning 😀

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.