Första riktiga snön

Den kom äntligen. Snön! Vid midnatt när jag skulle ute till vedboden för att hämta in lite ved till morgonen så kändes det verkligen som vinter ute. Den där lukten av snö. Det knarrande ljudet under fötterna och känslan av snöflingor som smälter mot ansiktet.
Vilken känsla. Allt blir så ombonat och mysigt. Idag smälter den bort igen och vintern forsätter förvåna mig med sin värme. Men det går åt mindre ved och mindre tid till att elda, och det är ju himla skönt det också.

Har ni fått någon snö i natt?
111701Såhär glad var jag och Nanook över den vita, vackra snön! 
111702

59 Kommentarer på “Första riktiga snön

 1. Sandra

  Nä ingen snö här i Partille. Längtar, men tror att vinter hoppar över västkusten i år. Det är för varmt.
  Ser alltid fram emot dina små glädjeskutt, de är för sköna 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh jag hoppas ändå att vintern når till Partille! Men kan tänka mig att det dröjer ett tag. När den knappt kommit hit än 🙂
   Och tack, glad att du gillar mina glädjeskutt!: ) Kram ♥

   Reply
 2. {Rania Maria Photography}

  Oj vad mycket snö det kom ändå! Det snöade lite här på dagen både i förrgår och igår men det var inget som la sig och allt är borta nu, inte ens frost om morgnarna… Jag hoppas verkligen vintern kommer snart!

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det kom ganska mycket snö men det försvann lika fort. Nu är det knappt frost här heller. Åhh…jag hoppas vintern kommer nu så vi får lite vackra frostmorgnar 🙂 Kram på dig ♥

   Reply
 3. Robert

  I Stockholm kom det bara en himla massa regn. Men nu skiner solen igen och det ser ut att bli en behaglig promenad till jobbet om någon timme.

  Reply
 4. Magnus

  Nä, ingen snö än men så sent som igår förutspådde norska YR att det skulle komma lite nu den kommande helgen, men nu säger prognosen istället sol och några minusgrader. 😀

  Däremot är det idag exakt 20 år sedan Göteborg och övriga västsverige vaknade efter en natts kraftigt snöfall. Jag minns att jag precis hade svängt ut på motorvägen vid Stenungsund när man gick ut i radion med de första uppmaningarna om att stanna hemma och inte ge sig ut på vägarna. ”OK, då kör jag väl av på nästa avfart och åker hem igen”. Det blev nästa avfart, och nästa avfart, och…. Det var en meter höga plogvallar vid varje avfart och först vid Angerdesbron var det någon som plöjt genom snövallen och därmed gjorde det möjligt även för mig att svänga av. Valde då att fortsätta till jobbet och invänta dagsljuset där och sen åka hem igen. Vi lär ha varit bara åtta personer som stämplade in i monteringsfabriken på Volvo PV den morgonen. 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Men ÅH vad roligt att du nämnde den dagen!! Den minns jag!! Haha jag var bara 6 år då men jag minns den som igår. Bodde ju i Stenungsund då 🙂 Min pappa tänkte också fara till jobbet så han gick och väntade på bussen som aldrig kom. Tokar som ger er ut ändå 🙂
   Förstår inte hur det kunde snöa sådär mycket på bara en natt?? Helt galet. Hela fönstren var täckta av snö 🙂
   Kul att du påminde mig om den dagen 🙂
   Kram ♥

   Reply
   • Magnus

    Pliktkänsla kallas det väl. 😀
    Nä, men det var inte så konstigt egentligen att jag gav mig iväg för här hemma var det plogat, och likaså vägen in till Stenungsund. Där var gatorna också plogade och man hade börjat med trottoarerna så att din pappa gav sig ut var nog inte heller så konstigt. Det såg inte så märkvärdigt ut. Det var först när jag kom ut på motorvägen och såg att där bra var två hjulspår i höger körfält som jag började ana att det kunde bli problem, och det var ju i samma ögonblick som radion gick ut med den första uppmaningen om att stanna hemma. Hade den uppmaningen kommit bara 1-2 minuter tidigare hade jag inte kört ut på motorvägen utan vänt hem igen.

    Reply
 5. Nicklas

  Javisst vart det vackert med snön inatt men nu är det grått och trist igen! Ha en fortsatt fin dag trots gråvädret! <3

  Reply
 6. Stu

  Snow ♥
  Yeah our mountain tops have the first snow on them, need a break in the grey clouds to see them though. If someone could switch off the crazy strong wind that would be good too!..
  Have you ever seen any sign of Lynx around your area Jonna ?
  🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Ohh nice you finally have snow on the mountain tops! I hope you get some clear weather!
   Yaa we have lynx here. Neighbours have seen their paws in the snow one winter some years ago. And I think I saw one once from the car. But they are soooooo hard to see 🙂 But they are reeally cool! Do you have any lynx in your area?

   Reply
 7. Malin

  Åh! Drömmer om att vakna upp till ett vitt vinterland men det lär nog dröja innan man får se någon snö igen så varmt som det fortfarande är ute. Härligt att du fick en försmak i alla fall! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja åh jag hoppas att det blir en riktig vinter i år. Men den verkar seg. Det är varmt här också.
   Men vi får hålla hoppet uppe 🙂 Kram ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Haha åhh…fem minuters snö. Vad sött att du blev så glad ändå! haha 🙂 ♥
   Ja man får bli glad åt det lilla 😀

   Reply
 8. F

  Så underbart att snön försvann! Här i norra övikstrakten kom den och la sig på de höga bergstopparna runtomkring mig, men det blev snabbt plusgrader å regn så det töade ganska direkt. Gissa vem som blev glad?! Ju längre snön håller sig borta, ju bättre är det!! 😀
  Mvh

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh jasså men vad skönt att någon kan glädja sig åt det varma vädret! 🙂 Ja det finns ju för och nackdelar med allt ♥ Skönt när det inte är någon snö också, men det blir så himla mörkt och trist fotoväder 🙂
   Kram!

   Reply
 9. Emelie

  Jag har en fråga, ungefär vad är Din(inte den du lånar) kamera+det objektivet du använder mest värd?
  Inte för att jag tänker sno det haha, men jag kollar själv på kameror just nu och undrar vad man måste betala för att få samma kvalité på bilderna som du får.
  Undrar också vilken fjärrutlösare du har, de jag hittar räcker bara 5 meter 🙁

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men vad kul att du kollar på kameror just nu! 🙂
   Jag har en Nikon D800 (fullformatskamera) och till den har jag tre objektiv. Ett 28-300, ett fast 60 mm’s objektiv och ett 50 mm’s objektiv. Fjärrutlösaren är en Hähnel Giga T pro. Den kostar typ 950 kr nåt. Räckvidd 100 meter. Tycker egentligen inte den är superbra då den glappar ibland men den duger 🙂 Bättre än 5 meter iaf 😉
   Lycka till! ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Ja får hoppas på att den kommer dit också! Och att kylan håller i sig. Här har det smält massor.

   Reply
 10. Anonym

  Här kom snön i förrgår och igår hade vi världens snöstorm. Häftigt med vädret och fint. Jag tror att snön har bestämt sig för att stanna här nu 🙂 Det blev -8 grader här idag så snötäcket töar nog inte bort i första taget. Mysigt, nu blir det mycket koppar med te och stickandes på min halsduk.

  Reply
  • Stina

   Jag märkte nu att jag glömde skriva mitt namn i min förra kommentar.
   Jag har just hittat till din blogg och är inte supervan vid kommentarsystemet ännu 🙂

   Reply
 11. Sonja

  Härligt!! Jag bor ju i Tyskland, så har vi tyvärr nästan sommartemperaturer, typ 13 plusgrader! Längtar efter snö dock, snart är det advent!

  Reply
 12. Henry

  Underbar överraskning för dig! 🙂 🙂
  WOW, stora bilder. Tack för vinter&snö entusiasm.
  Här tyvärr alltför varmt, 12grad + och Regn och mycket våldsam Storm! 🙁
  Klart.se säger lite snö och minus temperaturer för Söndag…..kanske… 😉

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja ni har väldigt varmt också! Vädret börjar bli konstigare för varje år.
   Hoppas ni får lite snö också tillslut. Kram ♥

   Reply
 13. Dick Scott

  Visst är det härligt med snön; mycket ljusare och mysigare ute. Alla årstider har sin tjusning. Härliga hoppfulla:) bilder med din vackra vedbod i bakgrunden. Smart att använda skottkärran, jag brukar bära veden i famnen:)

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det är sant, varje årstid har sin tjusning. Och tack, glad att du gillar bilderna!
   Ja jag brukar också bära veden i famnen. Men ska jag hämta in mycket på en gång så blir det skottkärran 🙂
   Kram ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Ja det är ju en underbar känsla när första snön kommer. Håller tummarna att du ska få lite snö också ♥

   Reply
 14. Micaela

  Jag drömde faktiskt i natt att den första snön fallit här i Visby, men när jag vaknade upp insåg jag att det bara var en dröm. Får nog inse att när man bor på en ö i Östersjön så är chansen att få snö ganska liten..

  Reply
 15. Ulf

  Tycker också att snön gott kan få komma nu… och några minusgrader så den blir kvar och inte bara blir slask.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.