Frukostbullar

Ni som läst min blogg länge vet ju att jag väldigt sällan, ja nästan aldrig, delar med mig av något matrecept eller liknande. Även om jag väldigt gärna önskar att jag kunde göra det, så är det helt enkelt inte min starka sida.
Men nu kommer det faktiskt ett litet enkelt tips på jättegoda frukostbullar, som jag gjorde för första gången i morse.

Jag hade inget bröd hemma, och ingen mjölk, och de två ingredienserna är typ basen i mitt skafferi och kylskåp. Utan mjölk och bröd känns det som om jag inte kommer något vart. Jag brukar alltid baka scones när brödet är slut, och det är ju gott, men jag hade tröttnat lite på det nu och dessutom blir dom så himla hårda fort. Eller så gör jag bara fel. Jag vet inte.

Men så googlade jag lite och hittade ett snabbt och enkelt recept på frukostbröd som bara tar 20 minuter att göra och som varken behöver, smör, jäst eller mjölk. Så jag provade att göra dessa, och de blev SUPERGODA! Åh, nu är jag helst fast. Jag kommer nog baka varje morgon nu. Därför tänkte jag bara dela detta tipset med er. Många av er kanske redan gör sådana här frukostbullar men för mig är det som om en helt ny värld har öppnat sig haha.

112401

OK here we go. Det här bli ca 9-10 stycken bullar.

Du behöver:
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/4 tsk salt
2 msk sirap
2½ dl vatten

Blanda mjölet, bakpulvret och saltet i en bunke. Häll sedan i vattnet och sirapen, och rör om till en deg. Ta mjöl på händerna och rulla degen i bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 200 C, ca 10-15 minuter. Klart!

20 Kommentarer på “Frukostbullar

    • Jonna Post author

      Haha ja det är helt perfekt om man är lat av sig på matfronten. Det är nämligen jag också. Men dessa var så himla enkla 😀
      Lycka till 🙂 🙂

      Reply
  1. karin

    Ett hett tips är att istället testa kalljästa frukostfrallor typ dessa http://www.ica.se/recept/kalljasta-frukostbullar-422355/ De kräver visserligen jäst, men du gör dem kvällen innan och sedan bara in i ugnen på morgonen. De blir överlägset mycket godare, får längre hållbarhet och blir lite som surdeg i konsistensen (knaprigt på ytan och segt inuti, istället för smuligt som bakpulverbröd). Otroligt lyxigt!

    Reply
  2. Markus

    Surdeg kan jag rekommendera! Det låter svårt men det är jättelätt. Egentligen krävs bara mjöl, vatten och lite tid. Du matar den med mer mjöl några gånger över en vecka så växer den till sig.

    Reply
  3. Nel sud del nord

    Oj! När jag precis tittade in trodde jag att jag hade laddat upp en annan blogg, det brukar inte finnas recept i din. Det är vi andra som skriver om bland annat mat 🙂 Välkommen i gruppen 🙂 Och ”ditt recept” provar jag direkt! Tack!

    Reply
  4. Stone & Gravity

    Tack för tipset! (Men är glad att du inte postar recept regelbundet, då hade jag tröttnat helt på att titta in.)
    Blev jättegoda! Men behövde lite mer mjöl än angivet. Och de fastnade lite på bakplåtspappret. Jag penslade mina med lite vatten när jag tog ut dem. Kanske kan hjälpa från att de är alltför hårda i morgon.

    Reply
  5. Jos

    Katten här älskar stjäla osten från nybakt bröd på frukostbordet och det går blixtsnabbt. Är det olivbröd stryker det också med Jag vet inte varifrån han har lärt sig det.

    En duktig fotograf att inspireras av som ser de fina nyanserna och ljuset i tillvaron, även i vår mat, är Francois Gillet. Länk.

    Undrar om han har någon katt som stökar till så fort den får ögonen på något intressant och matnyttigt??

    Reply
  6. Stu

    Hehe, the same but without syrup, rolled out flat, and fry in a pan = Scottish bannock 🙂 goes well with thick lentil and veg soup, good winter food 😉 I’ll try the buns for sure…
    Thanks Jonna ! 😀

    Reply
  7. F

    Såg enkelt ut! Men inget slår ju en egenbakad tunnbrödbit på morronkvisten. Okej, jag vet, tunnbröd kanske man inte ställer sig och bakar på morronen bara för att få bröd på frukostbordet, men ändå! Provat riktig tunnbrödsbakning nångång?
    Mvh

    Reply
  8. Anonym

    Testade detta, men hatar att få degkladd överallt på mig och hela köket, så jag formade bullarna med sked. Håller med om att mer mjöl behövs! Fick ut 6 stora bullar och hade i ugn 175C på varmluft 20 min. Riktigt goda med lagrad Gamle Ole -ost, brieost, olivolja och vitlök och en tomat till.

    Reply
  9. Annette

    hej.
    jag kör oxå detta recept.
    går ju att variera hur mycket som helst.
    man kan ha ost i, morot,russin…
    ha en bra kväll.

    Reply
  10. Pingback: Julklappstips. | REAKTIONISTA

  11. Leona Erlandsdotter Johnsen

    Hej Jonna! Jag brukar göra exakt samma bullar och jag brukar byta ut en del av vetemjölet till havregryn och så brukar jag ha i linfrö, pumpakärnor och solrosfrön. Jättegott!
    Jag hittade din blogg igår av en ren slump och jag har knappt kunnat sluta att läsa. Så vackra tankar och sådan inspirationskälla du är! Tack. Varma hälsningar Leona Erlandsdotter Johnsen

    Reply
  12. Pingback: Så mycket kärlek | Jonna Jinton

  13. Pingback: Videoblogg och bilder från helgen | Jonna Jinton

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.