Glad påsk!

Hej på er allihopa!
Nu är påskhelgen här och jag tänkte mest bara skriva ett litet inlägg och önska er alla en GLAD PÅSK! Här kommer helgen spenderas med nära och kära, så det blir en lugn och skön påskhelg. Vad ska ni göra i påsk?
Oavsett, hoppas ni får en fantastiskt helg. STOR kram till er alla ♥

77 Kommentarer på “Glad påsk!

 1. Anders

  Glad påsk, du härliga ”häxa”!
  Här i storstaden London får jag försöka jobba upp lite påskstämning med lite svenskinspirerad mat, njuta av alla träd som står i full blom och umgås med min dotter som är här för första gången sedan augusti förra året (hon bor i Kenya annars) samt med goda vänner! Längtar till sommarvistet på landet i Mälardalen!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh låter ju som en väldigt härlig påsk. Så kul att din dotter är på besök!
   Och underbart med träd som står i blom. Glad påsk ♥

   Reply
 2. Frida

  Varför fotograferar du dig själv så mycket med olika prinsess sagotema, vill du bli modell? Tycker att det känns som att du har en narcissistisk besatthet när du bara fotograferar dig själv så mkt, fast du är långt ifrån ensam. Alla bloggtjejer gör det idag. Undra hur hälsosamt det är egentligen, att spendera all sin tid med att fotografera sig själv hela dagarna. Dina naturbilder är däremot väldigt vackra så fortsätt fotografera naturen! 🙂

  Reply
  • Leffe Leffe

   Du är ju avundsjuk på Jonna för att hon är så vacker. Det är ju Jonna vi vill se,
   snart kommer hon att lyckas att flyga till blåkulla,då få vi fira med kaffe och bulla.

   Glad påsk och kram till dej och JONNA.😇

   Reply
  • Jonna Post author

   Ända sedan jag började fota för 6 år sedan så har jag använt mig själv i bilderna. Dels för att jag älskar att kombinera naturen och människan. Jag har inget intresse i att endast fotografera naturen. Utan min passion är helt enkelt att förmedla naturen MED människan.
   Men sen är ju en stor del också bloggen. Jag har en livsstilsblogg där jag ofta är med i bilderna själv för att visa vad jag gör osv. Det skulle kännas himla tråkigt att bara lägga upp naturbilder. Så ser jag på saken, och jag kommer fortsätta vara med på bilder även i fortsättningen 🙂

   Reply
  • Birgitta

   Om man vill förmedla hur naturen och människan ska fungera bra tillsammans måste man välmta med människan i bilderna. Självklart blir det då sig själv man tar med i bilderna, med alla krav på godkännande och publiceringslagar så skulle det inte fungera att ta spontanbilder och sedan lägga upp! Jag tycker Jonna gör helt rätt så fortsätt vara den naturmänniska du är Jonna!!

   Reply
 3. emblas.se

  Glad påsk!
  Hoppas ni får en härlig helg 🙂
  Själv åker jag och pojkvännen till Gripsholm över helgen för att bo på värdshuset och besöka slottet, blir mysigt! <3
  kram
  Emma

  Reply
  • Jonna Post author

   HAHA 😀 Vad gulligt. Ja man vet ju aldrig. Tillslut kanske!
   Hoppas ni får en underbar påsk. KRAM på er ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   Men så mysigt med påskbrasa. Det var många, många år sedan jag var på en sådan senast. Men minns hur mysigt det var när man var liten.
   Hoppas du får en fin påsk PJ. Kramar ♥

   Reply
 4. Lindan

  Sötast påskkärringen den här påsken!! <3 😀 Bra att din kvast verkar funka! Min är besiktigad och redo för avfärd…Vi syns i Blåkulla!! 🙂

  Glad påsk på dig ditt lilla gullefjun!! 😀 😀 😀

  Reply
  • Jonna Post author

   Haha men åhhh tack Lindan!! Och härligt, då syns vi i Blåkulla 😀
   KRAM på dig ♥

   Reply
 5. Janusz

  Wow… It looks that our dear volva kona finally figured out the right magic spell to fix her alternator, managed to recharge her batteries and starts blooming again. You are the cutest broom raider of them all. I will do hiking on moderate trails while listening to my favourite spiritual teacher. I sync his videos to my iPhone and use bluetooth headset so I can still hear natural sounds. Happy Eastern to you and Johan from Canada.

  Reply
 6. Perk

  Glad påsk Jonna! Ha en härlig helg. Sagt det förut men den där röd/vita kjolen är het! Visst var det din mormors?

  Reply
 7. Sommer

  Hey Jonna ! I replied to your comment on the last blog post but I didn’t see it so I’ll post in here too… just wanted to send you some links for the astrology and more music!
  Astrology: this site mystic mama is great for more insights! http://www.mysticmamma.com/mercury-retrograde-april-9th-venus-jupiter-saturn-pluto-retrograde-action/

  This song is super cute and about following dreams running off into the woods and being next to the one you love!
  Distant lands- Rabbit Wilde
  https://open.spotify.com/track/6MwFs0LqFOlXZWfb4KbVS2

  Nakho bear and medicine for the people latest album but the first two Albums were magic as well: fav songs changes/love letters to god etc
  https://open.spotify.com/album/5RlQ9S1M
  YXzEEZdc8BCxgY

  Reply
 8. Kristina

  Fin och rolig bild. Hur gjorde du den???!!!! Rolig film. Ditt påsk inlägg blev som ett roligt och glatt påskgodis för mig. Tack. Och att du fotar dig själv på dina bilder tycker jag är trevligt och helt okej. Det är många bloggare som gör det. Är det inte ett sätt att bjuda på sig själv.Tack för att du gör det

  Reply
 9. Anonym

  Instämmer helt med Frida 👍
  Jonna har tappat allt intresse för sin blogg. Jag har följt den från första början och satt som besatt och läste hennes fantastiska inlägg om hur hon kämpade i sin stuga med att elda för att få lite värme mitt i kalla vintern med en innetemperatur på några få plusgrader och låg i köket framför kaminen i overall. Starkt gjort av en 20 årig tjej , att välja det fina naturnära livet helt ensam och lämna tryggheten från storstaden. Inte många i den åldern som väljer det livet. Men hon kämpade på i många år och vägrade lämna sitt Grundtjärn. Vad tanken var med hennes bloggstartande funderade man inte ens över. Allt var så naturligt på ett vackert och ärligt sätt. Hennes ordval att utrycka sina känslor över naturen är mycket fina , dock så blir det lite tjatigt i längden. Och det börjar bli lite larvigt överdrivet många gånger. Har fantasin tagit slut undrar man. Kortet från dagens Insta bild är en gamal bild som även användes förra påsken ! Samt ett mycket kort blogginlägg som mest kändes som ” måste skriva något ”
  Angående att du tar så mycket kort på dig själv och lägger ut finner jag med konstigt. Det var ju naturen som du brann för och flydde till. Nu är det mest videobloggar på dig där man tydligt ser att du vill framhäva en sida av dig själv som du verkar ha jobbat fram. Samt bilderna du tar är mer på dig själv än naturen. Fotomodell kommer du aldrig bli. Du är snart 30 år och nu och då är man inte aktuell som modell. Det erbjudandet borde du fått när du var yngre i så fall. Att du själv tycker att du är vacker behöver du inte bevisa med massa bilder på dig själv hela tiden. Vi vet hur du ser ut och dom som följer dig saknar nog den blogg du hade en gång i tiden då den var mycket givande och intressant. Sluta blogga och gör det som du brinner för istället. Tiderna ändras , och du med dom. Nu har du Johan och din kulning skiva ( hur nu en sådan skiva ska kunna bli en storsäljare? Ska du kula i ca 1 timme eller hur tänkte du där ? Platsar bättre på din blogg eller YouTube , men en skiva ….? Ja vi får väll se. Ni andra som försvarar Jonna kan knipa käften . För alla har rätt skriva vad dom tycker om en bloggares inlägg och ha invändningar om sådant som dom reagerar på. När gamla bilder hela tiden återkommer så tröttnar man. Samt hennes nuförtiden väldigt korta blogginlägg som är väldigt intetsägande. Så lägg ner och gör nått annat istället. Livet går ju vidare. Du har säkert flera saker på gång , så ägna dig åt det istället . Måla , fotografera ….. nya föremål tack. Man kan ta kort på en kotte eller en trädgren och redigera så det blir vackert . Varför åka till kala fjäll för att hitta inspiration ?
  Du är en duktig kvinna , så visa vad du går för istället för att hela tiden försköna dig själv. Det tror jag du vinner på i längden. Långt inlägg , men kanske en eftertanke till Dig !!!

  Reply
  • PJ:s byffé – från by till fe

   Ha, ha, vilken glädjespridare! Glad påsk på dig, det kan du behöva.

   Jodå, du har rätt att uttrycka din åsikt, vars kontenta är att Jonna skall lägga ned sin blogg. Då vet vi det.

   De flesta andra vill fortsätta att följa och läsa Jonnas blogg, det är bara att kolla kommentarerna. Att en bloggare ibland kan ha brist på inspiration är inget ovanligt men jag tycker ändå att Jonna lyckas bra med spännande och intressanta inlägg med jämna mellanrum. Eller varför inte bara framföra en enkel påskhälsning till alla läsare? Något hade jag höjt på ögonbrynen om den inte kommit.

   Det som gör att jag har Jonnas blogg som min favoritblogg är hennes ärliga och chosefria framtoning tillsammans med förmågan att i ord och bild förmedla naturens skönhet och mysterium blandat med vardagliga händelser och utflykter. Vad mera kan man begära? Detta är kanske en kommentar mera till Jonna än till en anonym missnöjd. Jag vill bara uttrycka min glädje över att din blogg finns; ta inte åt dig av ett fåtal negativa kommentarer, vi andra är mångdubbelt fler vilket lätt kan vara glömt när nålstick ges.

   CD:n ser jag fram emot. Hur du fyller den blir spännande att se och höra, du har ju många strängar på din lyra, eller skall vi säga knappar på dragspelet.

   Reply
  • Iza

   Jag blir otroligt ledsen av sådant här. Klart man får yttra sin åsikt. Men måste man angripa? Måste man verkligen vara elak? Jag är rätt övertygad om att det finns otroligt och galet många fler som bara lägger konstant upp bilder på sig själva, mer än vad som är här i den här bloggen. Och det är också otroligt galet många som vill ha det så. Du är, som jag förstått inte en av dem. Och det är helt okej.
   Bara för att man lägger upp mycket bilder på sig själv, måste man väl knappast bli modell? Det är ju inte riktigt så det funkar. Precis som att man många gånger kanske inte har så många mer än sig själv att fotografera när man får en fotoidé? Eller hur? Ska man inte göra den då, för att ”någon inte vill att jag ska lägga upp bilder på mig själv?”

   Är inte bloggen längre intressant för dig, så är det knappast någon som tvingar dig att läsa.

   Sen vill jag egentligen inte vara den, men om det är viktigt att man yttrar sin åsikt, så har jag lärt mig att om man står för den, ska man inte göra det anonymt.

   Jag hoppas du får en trevlig påskhelg!
   Mvh / Iza

   Reply
   • Jonna Post author

    Frida och Anonym (Sofia), ni är helt fria att uttrycka vad ni än vill om mig eller min blogg. Tycker ni att det jag gör är trist eller att bloggen blivit sämre eller vad det än må bara, så är det självklart fritt för er att tycka och säga det. Bloggen förändras med åren, i takt med att mitt liv förändras. Vissa läsare försvinner och tappar intresse, och vissa tillkommer. Vissa tycker bloggen var bättre förr, vissa tycker den är bättre nu. Det är så det funkar.

    Så även om ni är fria att uttrycka er kritik, så är det inte så mycket jag kan göra åt det. Det är glimtar av mitt liv jag delar med mig av här på bloggen. Känner ni inte att det ger er något av att läsa min blogg längre så är det bara att sluta läsa. Det är inga som helst konstigheter med det. Jag kan inte ändra mitt liv för att göra läsarna nöjda. Det vore absurt. Jag kommer fortsätta göra det jag älskar, och skapa blogginlägg, bilder och texter som känns rätt för mig. Och så känns det fantastiskt fint att få dela det med läsare som uppskattar att få ta del av mitt liv genom bloggen.

    Som tur är så är ju inte detta någon produkt ni köpt och betalat pengar för. Det är ingen uppsägningstid.
    Ni har helt fri vilja att gå in och läsa här. Och om ni inte tycker att det är samma känsla här som förut och blir besviken på mina inlägg, så är det ju helt enkelt så ni känner. Men den enda som kan göra något åt det är ni själva. Känns ju himla trist om ni ska fortsätta gå in på bloggen och låta den väcka sådana negativa känslor som jag märkte av i era kommentarer.

    Och Sofia, jag har läst dina tankar och åsikter, men anser att en del av din kommentar inte är okej.
    ”Jag heter Sofia och har träffat Jonna personligen . Hon är en glad och trevlig tjej. Men jag vet saker om henne som hon uttryckt. Folk som hon utnyttjat och sårat för egen vinning skull.”

    Det anser jag vara personligt påhopp och därför kommer jag ta bort din kommentar. Jag tar aldrig bort kommentarer som innehåller kritik, åsikter eller annat. Men när någon går in för att vara rakt elak, sprider falska rykten, eller skriver personliga påhopp, då finner jag ingen anledning att ha kvar den.

    Sist men inte minst så önskar jag er glad påsk! ♥

    Reply
    • Sofie

     Hej Jonna.
     Ett tecken på att du känner dig träffad med andra ord. Du skriver att man får uttrycka sina åsikter båda positiva och negativa. Sedan tar du bort kommentaren?
     Må väl

     Reply
  • Sofi

   Men du som skriver ovan- vad är egentligen poängen med din kommentar? Du skriver i slutet att du du tror att det kan få Jonna att tänka efter, men det enda inlägget förmedlar upplever jag är din kritiska inställning. Exakt varför skriver du ett sånt här inlägg? Jag tänker att det kan vara fint att fundera lite extra innan man talar om för andra, bloggare, kompisar, familjemedlemmar etc, att de gör fel saker, att det de gör inte är intressant eller att du tycker det de gör är konstigt et.c. Vad tror du en sån här kommentar får för effekt? Mår du bra när du skickat en sån kommentar till någon? Och varför söker du dig inte till bloggar du gillar istället?

   Reply
  • Leffe Leffe

   Oj vilken Bitter kvinna du är..
   Du verkar inte ha haft mycket roligare i livet än att klaga på andra, svårt med sömnen har du också som skriver så tidigt på morgonen.
   Det Jonna uträttat skulle du inte klara 1% av om du så höll på hela livet vilket inte blir så långt om du fortsätter i den negativa riktningen.
   Ett stort hurra för Jonna som håller oss andra på gott humör bloggar kullar och till Fjällen kör.
   Jag är en fjällfarare sen många år, den som inte förstår är att beklaga okunnigare än ett får.
   Glad påsk Jonna fortsätt till blåkulla det ger mycket mer än orden från en bitter kvinna som aldrig ler.

   Reply
  • Lillan

   Jag håller med Anonym en hel del tyvärr, jag har också följt dej Jonna sen du började och det var en äkta och levande tjej. Nu känns det tillgjort och anpassat för att få så många läsare som möjligt. Jag tror inte det är glimtar ur ditt liv som du säger utan tvärtom det känns som du anpassar ditt liv efter vad som blir bra på bloggen. Det måste vara jobbigt att allt du gör ska se bra ut och locka läsare, var finns DU i allt detta nu?
   Du är duktig och kreativ så snälla du gå inte vilse, låt bloggen bli äkta igen och ägna dig åt det som gör DIG lycklig, bli inte slav under att få många läsare o göra dig till.

   Reply
  • Camilla Andersson

   Och ändå ägnar din tid åt att vara inne på hennes blogg och skriva en lång kommentar.. Jag och säkert många med mig tycker Jonnas blogg både var och är helt fantastisk. Och vet du, man kan sluta följa en blogg om man inte gillar den längre. Det finns säkert andra bloggar som passar just dig bättre.

   Ha en fin dag!

   Reply
 10. Perk

  Bra rytet Jonna! Chuck Berry, kungen av rock & roll dog nyligen (Johnny B Goode) han hade sagt ”Go Jonna Go”. Jag har ju träffat honom så jag vet. Hoppas vi alla har en bra påsk nu!

  Glad påsk Jonna från Perk!

  Reply
 11. Lotten

  Vi är nog många som slutar läsa denna blogg nu. Tjafs om det ena eller andra är inget vi vill ha.
  Glad påsk på er 🐣🎂.

  Reply
  • Perk

   ”Vi Vill ha”. Vadå ha? Måste vara rekordet i dummaste inlägg fråb botten-Lotten. Skall nu inte elda på saker och ting för mycket men ändå hemskt tycker jag när en söt tjej som Jonna visar bilder av sitt liv och tar sig tid att önska oss alla en glad Påsk. Ptölisgt blir smutskastad.? Skrämmande!

   Perk

   Reply
 12. Annie

  Glad Påsk Jonna! Älskar din lilla filmsnutt; satt och log stort här och väntade på att du skulle flyga iväg till Blåkulla:)
  Själv hade jag närmaste familjen här i går – långfredag – och bjöd på påskmat och go’fika. Nu är det ishockey och virkning som gäller resten av helgen:)) Och att ta hand om en stor disk i köket…

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack Annie!! Jätteglad att du gillade min lilla filmsnutt haha 🙂
   Låter som du haft en mysig påsk med familjen. Den där stora disken känner igen igen haha. Hoppas det gick bra med den! 😀
   Kram på dig ♥

   Reply
 13. Ellie Maria

  Glad påsk finaste Jonna 🐥Underbar bild och video med kvasten 😅 Hoppas du får en riktig mysig påsk. Ibland när jag känner mig oinspirerad i mars/april så brukar jag leta efter de där första knopparna på träden och få ett lyckorus över de första tecknen på liv, efter att naturen har sovit så länge.
  Du har den mest magiska blogg, med så fina vackra texter och bilder som griper tag i hjärtat. Låt aldrig några sura människor påverka dig. Stor kram och ta hand om dig 💕

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tusen tack Ellie Maria! ♥
   Och så fint att du brukar leta efter de första knopparna på träden när du känner dig oinspirerad den här tiden på året. Brukar själv känna sådan otrolig glädje när jag får se de där första knopparna. Så jag förstår dig ♥
   Och tusen tack för dina jättefina ord. Du anar inte hur glad jag blev. Ler i hjärtat.
   Så tack, tack tack ♥

   Kramar!

   Reply
 14. Janusz

  Frida and Sofia, your problem is that you have very narrow definition of what beautiful and interesting is, limited to some bucolic images and texts that will make you feel better. What is really beautiful and interesting in Jonna’s blog is the whole situation she is in and her willingness to share parts of it with her readers to inspire them. Force of Existence pulls young girl out of big city and brings her to small village to figure out a lot of stuff for herself. There are ups and downs and things constantly change as they always do. Frida and Sofia you better start learning from it because you might be the next ones. Do you think that you are in a firm control of your lives ? Existence can rearrange them very quickly. What happened to Jonna happened to me and this is why I sit on the sideline trying, sometimes clumsily, to cheer her up. Are you accusing her of lack of inspiration ? Show me one artist who did not struggle wit it. Do you think she posts pictures with herself
  in them out of narcissism and to promote herself. Her images are an integral part of what she does. Where you see a theme from an older picture I see the beauty
  of renewed joy in her expression after coming from a long slump. I see the depth of Buddhist wisdom manifesting: ”This too shall pass”. You have every right to
  to express your opinions but their timing is the worst of all. How could you not see the spirit in her short blog ? How could you ruin her and many others Eastern
  weekend ? Non-injury in thought, word and deed is the most fundamental principle of Existence because everybody knows how it feels to be injured. Please, do not take my comment in a wrong way. It is obvious that someone injured you and you just repeat the same, old pattern. Start with forgiving them or you will keep injuring others, and ultimately yourself, over and over again. I learned it in a long, hard way.

  Reply
  • Jonna Post author

   Janusz, I really want you to know how much I appreciate your comments. I really love your way of looking at life. And I really love this comment. How you talk about control, constant change and forgiving. To me you sometimes feels like life-teacher. You write things that I tend to think if many days or weeks after. Until I really understand it. I am very thankful that you ”sit on the sidline” trying to cheer me up. And it is never clumsily. It is always brilliant.
   If you every wrote a book, I would love to read it.

   And also, thank you for this comment♥
   I hope you had a wonderful weekend.

   Lots of love ♥

   Reply
   • Janusz

    Thank you Jonna. You are very welcomed. I am so glad that my comments can be of some help to you. But it works both ways. Your blog is such an inspiration for me. I read your text and view your pictures and whole sentences of a comment start unfolding in my head and my job is just to select the most relevant ones. It happens very often also that many days or weeks after I read or wrote something suddenly I see more depth and meaning in it. It feels like somebody or something wants me to express for you and for myself what I write and it is such a joy and learning experience to do that.

    Reply
 15. Anonym

  On Easter my family gets together and has a big family dinner! we are all Italian and it is very loud and noisy. hope you have a wonderful Easter!

  Reply
  • Jonna Post author

   That sounds so amazing! Hope you had a lovely weekend with your family.
   lots of love ♥

   Reply
 16. Lars 8463

  Hej Jonna
  Här hemma har vägen blivit bar.
  Så jag kanske är ute och cyklar
  när jag läser symboliken.

  ”Never give upp”
  Se när du försöker, gång på gång
  få din idé tanke dröm att lyfta.
  Få se bilden av glädjen
  när din idé tanke dröm har lyft.
  En inställning
  En bild
  Som aldrig blir gammal

  Ditt liv i Grundtjärn
  Ditt liv i Skogen
  NÄVER GIVE UP

  Önskar alla en fortsatt fin påsk
  Har själv en mat och sov helg.
  Suttit med svarsägget
  jag fick för några dagar sedan.
  Mumsat på allt ordgodis.
  Det är tur att ord
  kan ge så mycket energi.
  Men att det är ”bara”
  det inre som växer.

  Kramar

  Reply
  • Jonna Post author

   Så vackert att få läsa dina ord som alltid ♥ 🙂 Då kanske vi var ute och cyklade samtidigt du och jag.
   Jag tog fram cykeln för första gången i går. Åh, vilken känsla att få flyga fram sådär igen.

   Hoppas du hade en jättefin helg Lars. KRAMAR ♥

   Reply
 17. Anonym

  Hej 🙂
  Tror du att du skulle ha ett öga för Norrland och viljat flytta dit om du inte hade vart där när du var liten oså?
  O sen en till fråga 🙂 hur träffades du och Johan? Ni är såå gulliga tillsammans!! 🙂
  Kraaam! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Vilken bra fråga! 🙂 Jag tror nog inte att det hade blivit på samma sätt om jag inte hade varit här när jag var liten. Det präglade mig så otroligt starkt, så det finns ju en risk att jag aldrig hade upptäckt det vackra med Norrland och Grundtjärn om jag aldrig hade fått vara här som liten.

   Jag har skrivit ett långt blogginlägg om hur jag och Johan träffades, så du kan läsa det här om du vill:
   http://jonnajinton.se/hur-jag-traffade-johan/

   Kram på dig ♥

   Reply
 18. HS

  Jonna, skulle du kunna skriva lite om Fjällräven Classic?
  Det är ju några månader tills det drar igång igen.
  Men om du skulle gå igen, vad skulle du göra annorlunda?
  Var du nöjd med packningen? Gick du så snabbt/långsamt som du ville?
  Vilka saker kunde du inte vara utan?
  Hur funkade toalettbesöken på vandringen?

  Vore roligt att läsa!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack för ditt önskemål om ett blogginlägg om Fjällräven Classic. Ska se om jag kan få ihop ett sådant inlägg! 🙂 ♥
   Kram på dig!

   Reply
 19. AnkiL

  Glad påsk önskar jag också med hela mitt hjärta!
  Jag tror de negativa kommentarerna mest uttrycker sorg, för det kan jag känna i alla fall. Bloggen var förut som en god vän det var spännande att titta in till för att se om det var något nytt, det gjorde inget om det gick nåra dagar emellan för det var personligt och genuint o ch spontant. Nu är det lite som att öppna ett glassig magazin typ ”Living a country life”, med den perfekta tekoppen på den lantliga duken med fina utsikten utanför fönstret bakom. Det är väldigt arrangerat och planerat om man jämför. Det är nya bilar, sponsrade resor och högt tempo. Ingen värdering i det, allt förändras och uppehället behöver man ju förtjäna. Men det är nog en saknad och kanske sorg hos en del följare.
  Det är inte heller konstigt att orken tryter eller inspirationen för med allt nytt och alla nya följare världen runt ökar ju kraven att prestera massor.
  Kanske man får välja om man vill skriva för en mindre publik och ha mindre krav och press och kan vara mer personlig eller så blir man riktigt känd och det blir som ett mindre företag kring ens person och då måste man verkligen leverera och prestera.
  Jag hoppas du och Johan har lugna och sköna påskdagar Jonna, du är så himla duktig och inspirerande . Var försiktig med dej själv och ta hand om dej ordentligt så du får vila mellan varven!

  Reply
 20. Nicklas

  Skit i vad andra skriver om dig . Fortsätt vara dig själv och du är så vacker så man vill bara se dig ❤️

  Reply
 21. Christiane

  I found this wonderful blog while I was grieving and it helped me to be calmer and more at peace. When I read critics, I wonder if they realize that Jonna brings gifts to her readers of the love of nature and animals and a simple way to live instead of the frantic pace of life we live in my own country, the US.
  I think if a blog can help a grieving person feel better, it has a healing quality as well as an inspirational one, and think Jonna should be given credit for sharing her world so generously and with such grace.
  Jonna, do not be discouraged by unkind critics, sweet child. You are doing good work and helping people more than you know. Hope your Easter was a good one. Hugs!

  Reply
 22. Amanda

  Är det verkligen en rättighet att framföra kritik mot någon annans personliga blogg? Var i användaravtalet står det om denna rättighet? Var i lagen finns den här paragrafen? Hittar jag den i FN:s konventioner om mänskliga rättigheter?

  Det är klart att ett öppet samtal med sina läsare är befriande och livgivande och härligt. Det är det som gör skillnaden mellan att sälja en produkt och att dela med sig av sitt liv. Visst är det naturligt att det kommer kritik mot sakfrågor som att bära päls osv. Det är en del av den öppna dialogen på nätet och något en får räkna med när en får många läsare.

  Men att en skulle ”ha rätt” att ”framföra kritik” som egentligen är personliga påhop? Var i hela friden har folk fått det ifrån?

  Att det är ”avundsjuka” eller ”sorg” är nog tyvärr lite förenklat. Det är nog mer en del av den problematiska kultur vi lever i idag, där vi anser att våra åsikter om andra är något vi har rätt att uttrycka. Vi bör inte tycka och tänka precis vad som helst, och vi SKA inte ge uttryck för allt vi tänker och tycker.

  En blogg är en blogg. Det är något som någon har skapat för att denne vill dela med sig av något. Vi är fria att läsa eller låta bli. Vi har inga rättigheter för att vi läser en blogg. Jag förstår inte problemet?

  Men ni som går i försvar med argumenten att Jonna är ”söt” och ”vacker” och att det är ”henne ni vill se”? Det är lite problematiskt att bloggskrivarens utseende tas upp i kommentarerna här så otroligt ofta, och övervägande från manliga läsare. Hennes utseende används också av somliga som anledning till varför de läser bloggen.

  Det ligger en ganska grov problematik och pyser här, lite i samma linje med att ta sig ”rätten” att kritisera. Att kommentera, bedöma, andras utseende (vare sig det är komplimanger eller negativt) är inte heller ok. Nu verkar inte Jonna ta illa vid sig av detta, men jag vet att många TAR illa vid sig, och det är viktigt att reflektera över.

  Det är aldrig ok att göra en bedömning av någons utseende utan att ha tillfrågats. Inte ens om det är positivt.

  GLAD PÅRREPÅSK! 🐣

  Reply
  • Christiane

   There is beauty when someone is kind and caring and loves people and nature and animals and is GRATEFUL for what is good. That is the kind of beauty that this blog represents to people, I think. A way of living that is healthy and allows a person to enjoy the simple things of life and to experience wonder and awe at the beauty of nature ……… that’s what attracts people to this blog. Jonna shares something she has found with people. That she does this does not deserve unkindness from anyone.

   Reply
  • Jonna Post author

   Jättebra skrivet Amanda. Väldigt tänkvärt.
   Tycker det är otroligt bra att du tar upp detta. Så TACK för det !

   Kramar ♥

   Reply
 23. Amanda

  PS. Jag tar upp detta, inte för att vara en partypooper, utan därför att kvinnor bedöms för sina utseenden Precis Hela Tiden, och vi MÅSTE börja reflektera över hur vi allihopa spär på detta i samhället, på nätet osv.

  Vi måste börja reflektera över det här.

  Mvh/Din Blöta Filt I Påskfirandet

  Reply
 24. Maria

  Tycker också det verkar vara en hel del gubbbar som håller på och skriver att Jonna är söt och vacker. Usch på er! Jonna skulle kunna vara ert barnbarn . Kram <3 <3

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.