Jag älskar dig Norrland

111101

För att du ger mig utrymme att expandera.
För att jag får springa fritt över dina myrar och för att du svarar på mina rop med ekon som hörs över berg och dalar.
För dina oändliga skogar och mystiska grusvägar som leder mig till platser bortom verkligheten.
För dina kontrast i årstiderna som ständigt ger mig inspiration och en känsla av att varje dag är alldeles ny.
För din friska, kristallklara luft som fyller mina lungor med liv.
För dina älgar, björnar, renar, vargar och örnar. För hjortronen och blåbären, för granarna och björkarna.
För dina spegelblanka sjöar, livliga bäckar och kraftiga forsar som dansar fram över dina stilla landskap.
För tystnaden så stark att jag hör mina egna hjärtslag.
För dina bäcksvarta nätter och kritvita vintrar. För norrskenet och rimfrosten.
För doften av urskog och för den magiska dimman som dansar över dina tusen mörka skogstjärnar. 

Jag älskar dig Norrland, för du när min själ och ger mig livskvalitet. 

41 Kommentarer på “Jag älskar dig Norrland

 1. Gizze

  Vacker musik!
  Otroligt vackert beskrivet av allt du älskar med Norrland

  Jag hadealdrig klarat mig såå nära alla djur (fast jo jag vet att vi har både björn, varg och en massa älgar inpå knutarna 🙂

  Fin kväll och trevlig helg på dig Jonna! / Hälsar Gizze i Värmland

  Reply
 2. Erika

  Så fint du beskriver ditt älskade Norrland. Finns oändligt mycket att var tacksam för, det har du beskrivit så fint!
  Undra vad låten heter? Pianomusik som det här, är det vackraste jag kan höra. Jag längtar också efter frost gärna med lite dimma i gryningen. Det blir så vackert tillsammans!

  Önskar Dig en fin helg!

  Reply
 3. Nicklas

  Fint du beskriver Norrland! Är så glad att jag tog steget och flyttade upp hit du inspirerade mig! Här ska jag leva och här ska jag dö. Ny vacker header<3

  Reply
 4. Hanna

  Åh Jonna, så fint! Jag har aldrig varit i Norrland, men jag drömmer mycket om att få besöka detta vackra landskap. Jag skulle trivas så himla bra.

  Reply
 5. Evelina

  Jag har följt dig länge nu, och älskar dina bilder och ditt driv. Men du kanske ska flytta upp till riktiga norrland (norr om umeå) innan du bestämmer dig för om du älskar det eller inte 😉 Vi har haft frost i en månad och snön kom igår!

  Reply
 6. Lena D

  Så vackert du beskriver din kärlek till ditt landskap! Och vilka foton du tar, Jonna, de är magiska! Du kanske har skrivit det, men jag frågar ändå – har du någon fotoutbildning, eller är du självlärd? Fantastiska är dina bilder hur som helst, och tack för att du delar med dig av dina upplevelser! Lena D

  Reply
 7. R::bert

  Do not wonder about »thousands of visitors« when you are writing such beautiful things! 😉

  Btw: I’m glad to see a new header picture. I think it fits very well to your blog. Almost as good as the winner photo with you hugging the tree in the övik sweeter. 😉

  Reply
 8. Christoffer B

  Fantastiskt fint skrivet Jonna. Som om din starka kärlek inte redan syntes i allt du gör och är, så kom denna kärleksförklaring. Jag hade själv kunnat skriva under på detta, och då har jag knappt ens varit i norrland. Men det känns så självklart. Som sagt, drömmen lever än. En vacker dag.
  Men till dess gläds jag åt tanken att du finns däruppe och får leva i frihet.

  Kramar!

  Reply
 9. Anonym

  Tack för din vackra hyllning av dette landskap som även jag älskar, och tack för att du är en del av det!

  Reply
 10. Henry

  Jonna- så vackra ord, bild och musik! ♥
  Det ska ta min själ och mina längtan till
  Norrland som drar mig varje år till Norden!
  En särskild gratulation för utmärkta friska luft
  och skog header! Have a nice weekend! 🙂

  Reply
 11. Carl Stridsberg

  Oj, så vackert, Jonna!

  Sådär känner man bara om man verkligen älskar sitt landskap och sitt land! Du ger oss inspiration och jag ska försöka skriva något liknande om mitt eget vackra län, Halland, nu. Älskar ju min lilla stad så mycket så jag har en egen sajt om den, http://lovelaholm.se – Med hjärta för bygden!

  Inte lär det bli samma vackra kärleksförklaring som den du skrivet men man gör så gott man kan. Det viktiga är ju att hjärtat får vara med! 🙂 <3

  Ha en skön fredag och låt oss hoppas vi alla klarar oss undan "Olyckan",,,

  Kramar

  Reply
 12. leif

  Tack för att du beskriver mitt hemland så vackert. Landet där naturens tårar idag förvandlas till vita snöflingor som magiskt faller på dom frusna ängarna….här förblir dom en blöt sorg fram till Jul.
  Kram

  Reply
 13. Eva

  Förstår precis :)! Det känns som att komma hem varje gång jag kommer till Norrland.
  Vilken stämningsfull och omfamnade bild. Du är en fantastisk fotograf.

  Reply
 14. Magnus

  Det var en väldigt fin kärleksförklaring! Och jag instämmer i den, även om jag inte bor där, för de är så jag har känt de gånger jag passerat Östersund och fortsatt norrut. Jag gillar vyerna över de stora skogarna och fjällhedarna i norr! Det ger mig en liknande känsla som när jag sätter mig på en klippa i yttersta havsbandet och ser ut över havet.
  Kram från ett regnigt Bohuslän!

  Reply
 15. Skorpan

  Jättefint skrivet! Ändra ä till e bara så gör du en språknörd nöjd (”svart som beck”)
  och pluralform i din (dina) kontraster

  Reply
 16. Inger Löfvenius

  Tack för att du påminner om naturen o skogens magi 🙂 Du själv känns som en härlig blandning av en älva och Ronja Rövardotter. Den livskraft du delar med dig av är fantastisk!

  Reply
 17. Anna

  Jättefin ny header – samma som en av bilderna jag köpte av dig. Kan inte vänta tills de är inramade och sitter på mitt kontor, skönt att vila blicken på då & då. Och tack för fint inslaget paket, sånt känns extra lyxigt!

  Reply
 18. Lindan

  ÅÅhh vad fint beskrivet!! Jag är säker på att Norrland njuter lika mycket av dig som du njuter av Norrland…! <3

  Reply
 19. Erika

  Magnus: När jag såg Jonnas Header tänkte jag direkt på motiv till sagoböcker när jag var liten men, kom inte på namnet det stod helt still, så skrev du det jag funderade över, illustratör John Bauer. Så tack för det! 🙂

  Reply
 20. Ehwa

  Vet du, ibland är din blogg det enda jag orkar läsa när jag har datorn uppe. Världen brinner och hatet pyr överallt. Jag känner mig så oändligt trött på att allt känns så hopplöst. Somliga dagar vill jag bara flytta till mitt torp i skogen och aldrig läsa en nyhet igen. Aldrig se på TV. Bara vara jag, utan oro och rädsla. Världen blir liksom för mycket ibland och dina ängar, stenar och gräs blir det enda jag orkar landa i. Tack!

  /Ehwa

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.