Livet just nu

Idag har det varit en så fantastiskt fin dag. Nästan som om sommaren kommit tillbaks igen.
Fast det är något alldeles speciellt med varma höstdagar. Det tycker jag är härligare än varma sommardagar. Det är något med den höga luften som gör det blir så skönt att andas. Man slipper det där kvava som högsommardagar har. Och myggen försvinner allt mer för var dag som går.

Jag har nog aldrig varit med om att det är så mycket blommor kvar i september. Ängarna har liksom börjat blomstra på nytt. Nya prästkragar och blåklockor.
Jag plockade in en bukett med blommor för att ha inne i ateljén medan jag jobbar. Jag älskar att ha en bukett med blommor inne. Jag blir så glad varje gång jag tittar på den och det känns som att man får in en liten bit av naturen.

Även om det varit så otroligt fint ute idag så har jag spenderat mesta delen av dagen inne. Jobb med mail, bildredigering och lite smått och gott. Bland annat har jag skrivit ut en bild på fine art paper och ramat in. Jag ska nämligen skänka en vinst till Röda Korsets lotteri i Junsele, som jag ska åka och leverera i morgon.
Det blev en av mina favoritbilder. Mellan dröm och verklighet. Jag hoppas vinnaren kommer tycka om den!
Och jag blev så himla glad när jag gick och hämtade posten och fick se att halsbandet jag köpte i förrgår redan hade anlänt i postlådan! Det är ett halsband som min ”granne” Hanna i Skalmsjö gjort. Hon bor bara några mil bort härifrån och driver bloggen Bland skog och havHon har börjat tillverka smycken under namnet Hannas Finheter av återvunnet tyg, och jag tycker de är så galet vackra. När jag fick syn på det här blåa halsbandet blev jag kär direkt. Och när jag fick syn på det i verkligheten var det ÄNNU vackrare än jag kunnat ana. Jag tycker idén om att använda gamla tyger i smycken är så himla fint. Att låta något gammalt få ett nytt liv.

Farmors vind skulle rensas och där fanns en drös gamla tygsnuttar, trasiga förkläden och delar av kläder som blivit sparade i många år. Ja, förr sparade man på det mesta för att kunna återanvända det på något vis. Istället för att kasta detta tog jag reda på det. Det tog ett tag innan jag kom vad jag skulle göra men sedan fick jag en idé om smycken. Det ni ser nedan är exempel är resultatet! Jag kan ju inte behålla alla själv och därför väljer jag att sälja. ” – Hanna

Gå gärna in på hennes Instagram om ni vill se mer av hennes vackra smycken.
I somras skickade hon en jättefin ring till mig med ett vackert brev, efter att jag hade skrivit inlägget om att inte räcka till. Jag blev så rörd och glad. Det blev en sådan uppmuntran, och tänk vad mycket det gör att få känna att man inte är ensam. Att få stötta varandra när saker och ting känns tunga. Det är ovärderligt. Trots att vi aldrig träffats (vilket är helt galet eftersom vi bor så nära!!!) så känns hon som min granne en bit bort i byn 🙂
Haha, jag som hade tänkt ta en fin outfit bild med smyckena. Men allt katt-och hundhår på min kjol sänkte kvalitén på den där bilden rejält. Haha, men det är verkligheten med att ha djur. Kan ju säga att jag är en flitig användare av klädvårdsrulle (haha vilket roligt ord, visste inte att de hette så…googlade på ”rullar som man tar bort hårt från kläder med”). Tack gode gud för klädvårdsrullar.
Jag unnade mig också en stunds målning idag. Började med andra lagret av en målning jag påbörjade för ett tag sedan. Oftast målar jag flera lager, som jag låter torka emellan. Det ger målningen mer djup. För övrigt är jag SÅ peppad på att göra inlägget om målning längre fram, som många önskat. Ska göra en video också, och verkligen ta er in i min värld av målning. Det ska bli så galet roligt, och jag hoppas att många kommer kunna känna sig inspirerade efteråt och våga ta fram färger och börja leka. För det är precis det jag gör. Leker mig fram.
Jag har ju nämt tidigare att jag ska jobba stenhårt med min kommande kulnings-CD nu under hösten och vintern. Målet är ju att den ska bli klar under 2018. Så nu har jag riggat upp min lilla studio här hemma, med ett keyboard som jag köpte förra vintern för att bland annat experimentera med melodier. Sen har jag en mikrofon och ett musikprogram som jag köpte till den nya datorn, Logic X Pro. Alltså, när jag för första gången startade programmet här om kvällen och började sjunga i mikrofonen och leka mig fram med olika effekter så var det som om jag upptäckte en ny mening med livet haha! Alltså, SÅ roligt det är att skapa musik!

Jag tycker min studio ser mycket mer proffsig ut än vad jag är. Skäms nästan om någon kommer in och tror att jag är haj på det här. Men jag håller precis på att lära mig, och det är så galet roligt. Jag kommer ju inte använda min hemmastudio för att spela in skivan, men jag använder det för att jobba fram mina låtar och för att spela in olika kulningar som jag sedan skickar till Mats, en otroligt duktig musiker som jag samarbetar ihop med.
Det ”jobbiga” är att när jag sitter och spelar in melodier och annat så får jag så mycket inspiration. Jag får idéer till filmer jag vill göra. Till foton jag vill ta. Till sagor och berättelser. Det är helt galet. Jag kommer behöva fara till Stora Sjöfallet väldigt snart, på grund av att jag fått en idé som jag inte kan släppa taget om. Så snart blir det en roadtrip igen.
Kan inte hjälpa det. Det är någon inre röst som tvingar mig 🙂
Avslutar med en bild på Nanook i hans nya favoritfåtölj. Mitt hjärta brukar smälta när jag sitter framför datorn och jobbar och sedan får syn på att han lagt sig i fåtöljen. Det ser bara för gulligt ut.

Det var lite från min torsdag, och livet som det ser ut just nu.
Hoppas ni haft en jättefin torsdag! KRAM på er ♥

44 Kommentarer på “Livet just nu

 1. Leif

  Jag har nyss hittat åt dig och din blogg och jag måste säga att det är med glädje jag läser den och med ännu större glädje jag ser dina bilder. Så kul att se din kreativitet. Fortsätt så här fina du.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack Leif!! Jättekul att du hittat till min blogg nyligen och att du tycker om den!
   Varmt välkommen ♥ 🙂

   Reply
 2. Pernilla Persson

  Hej Jonna! Vad roligt att du så smått börjat med CD. Jag väntar med spänning på slutresultatet! 😍 Trevlig helg! Kram från Falkenberg🌸

  Reply
 3. Tanis

  Lovely post Jonna. You are an absolute inspiration for me and I love to hear about your days in each and every post. I thank you from the bottom of my heart. I especially love the photo of Nanook:). He is so beautiful and looks like such a sweetie sitting in your chair💕💕
  I wish for you a good night!
  Hugs from Canada🍁

  Reply
  • Jonna Post author

   Awww ♥ You have no idea what a big smile you just gave me with your wonderful comment. Wow, that means so much to me ♥ Thank YOU from all my heart. And Nanook is giving you a big kiss 🙂 ♥
   Lots of love!!

   Reply
 4. iza

  Så härligt med sådant !! Känner att jag själv knappt hinner sitta vid datorn på samma sätt nu.. Full fokus framåt!
  Ser fram emot att höra mer om målningarna jag med, himla roligt !! 😀
  Idag är det en sådan här ”tråkig” kommentar dag :/ Men det är så ibland! 😀

  kram!!

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhh, inte ska du tänka att det är en ”tråkig” kommentar dag ♥ Älskar dina kommentarer, oavsett vad du skriver.
   Blir alltid glad o så ditt namn! ♥ Och jag som är SÄMST i världen på att kommentera andras bloggar.
   Tycker det är så himla fint med er som tar er tid att kommentera. För åh…det betyder ju allt!!
   Att få läsa kommentarerna är det roligaste med bloggandet.

   Kan tänka mig att du har mycket att göra nu. Visst har du påbörjat en utbildning nu också va?
   Hoppas allt går bra ♥ KRAM och ha en underbar helg!!

   Reply
   • iza

    Jo, jag började en utbildning i måndags, som väktare. Det är 5 veckor kvar, så den är ganska intensiv, träningsvärken är ett faktum av all fysisk träning, hjärnan är mosad pannkaka av all info/juridik. Det är fett kul, och väldigt utmanande, men otroligt roligt! Somnar som en bebis varje kväll ungefär…! Hahaa!
    Åh, tack. Det är alltid kul att höra att det uppskattas, även dagar det känns som ”tråkigt”, och sådant. Men det är ju när hjärnan är pannkaka orden halkar på efterkälken…!
    Det är alltid kul med kommentarer, och du får ju minsann en uppsjö av dem! 😀 Så förstår att de måste vara väldigt kul! 😀
    TAck detsamma hörrudu :* <3
    kram!!!

    Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad kul o höra det!
   Och åhh jaa webshopen kommer upp snart 🙂 Det dröjde lite längre än vad jag tänkt.
   Ska fixa lite nya grejer med den, men ska verkligen se till att den kommer upp så fort som möjligt.
   Jätteglad att du frågar om det! ♥ Kram!

   Reply
 5. Gunilla T

  Det sägs att kreativitet föder kreativitet!
  Jag började scrapping för ca 6år sedan blev det att testa att ”våga måla” en kurs för att bara släppa loss!
  Fotografering hör ofta ihop med scrapping! Jag gillar att fota men bara med min mobil för jag har inte vågat gå vidare!
  Sjunga har jag alltid gillat har varit med i körer tidigare och funderar nu på att börja nu igen på gamla dagar!

  Du är full med kreativitet och Jonna jag gläder mig med dig att du har så stor talang med kulning! Ja jag kommer ihåg hur snabbt du lärde fig spela dragspel!

  Jag vill önska dig ett stort lycka till med att leka dig fram i din studio!
  Det kommer att bli en mkt fin CD det är jag helt övertygad om!
  Kram

  Reply
 6. Lindan

  Jag kan riktigt KÄNNA hur du bubblar av inspiration…!! Och det smittar av sig…tack! 😉 Ibland kan jag själv dock ”drabbas” av någon slags ”överinspiration”, som sedan istället leder till handlingsförlamning…Hoppas det inte drabbar dig! :* 😉

  Guuud så KUL med ”egen musikstudio”…Förstår att du glädjs åt den!! Anar att det kommer skapas storverk där så småningom! 😀

  Lite på språng här…Men ville ändå försöka få iväg några rader (varit ute i Himmelsdalen ovanligt mkt nu, och då blir det inte att jag kommenterar *iallafall inte utan att få nervsammanbrott på mobilen*)
  Superfina smycken..och vilken bra idé att återanvända tyger sådär! (y) 🙂

  Nanook kan nog se söt ut i vilken fåtölj som helst (fast den han ligger i nu ser ju lite extra mysig ut – de passar ihop! <3 )!

  Kraaam på er, hela högen av gullskallar!!

  Reply
  • Lindan

   ps. Grattis till nomineringen!! Självklart har jag röstat på dig!! Du har ALLTID min röst, det vet du!! <3 <3 <3

   Reply
 7. Melissa

  Love your new piece of jewelry. I made something similar for my mother-in-law using a piece from her wedding dress and her husband’s army uniform. She loves it & wears it everyday. The materials were going to be thrown out so I saved them, made the necklace and teddy bears out of the rest. She now has reminders of her wedding and sweet husband, everyday.

  Reply
 8. Sofia

  Häftigt! Känner igen mig i mycket av ditt tankesätt, fast vi är två olika människor, med två olika uppväxter. Så såg jag din tavla med det blåa/vita och mormorsgula i. Jag målade nämligen en liknande tavla för ett halvåren med en blåmes i ^^. Så häftigt! Att två själar kan finnas på två olika sidor av världen och ha liknande sätt att se, men aldrig möts förens jag hittade din blogg. Tack för stt du delar med dig. Fortsätt lev i nuet, fortsätt drömma och vara här och nu. Känns som om du har en förmåga att leva i dagen.

  Reply
 9. Monica

  Vad fint du har i din ateljé, ser så trevligt ut och fint ordnat med allt, smyckena så fina och du med men nästan så att Nanook är finast av allt:-), så fin och vilket trevligt sällskap!

  Reply
 10. Dixi Wonderland

  Va många roliga projekt du håller på med Jonna. Är så glad för din skull för jag vet hur mycket du har kämpat i alla år. Och jag lovar dig att personen som vann tavlan kommer känna exakt samma lycka som jag när jag fick hem min.

  Reply
 11. Lily in Montana

  How nice your studio is! It’s so true that creativity begets creativity – your projects all seem to fuel each other. I can understand how you might feel as if there’s not time to do all that you want to. The necklace is very pretty, love it when old things are given new life.

  Reply
 12. Lotta

  Din studio/ateljé ser så himmelens mysig ut, Jonna! Även om det är härligt väder ute så är ju ett sådant krypin just den plats man kan vara på och jobba utan att bli stirrig och störd av bråte eller oharmonisk inredning.

  Vad roligt att du ser fram emot att ta in oss i din målar-värld också! Jag känner igen mig så väl i det här med att förvandlas till en idéspruta (min mamma brukade säga det om mig ofta, haha), och jag älskar ju många olika sätt att uttrycka min egen kreativitet på, men när det kommer till att måla så har jag av någon anledning inte vågat. Eller jag vet inte vad det är. Har försökt men det blir alltid att jag ritar istället. Önskar så att jag kunde lära mig måla för just det här med att blanda färger och att ha ett stort område att bara gå lös på känns som att det skulle vara så härligt. Lite svårt med mina färgpennor. 😉 Så jag ser verkligen fram emot att få se hur det går till när du skapar dessa förunderliga målningar. Vi gläds så åt de två vi har här hemma. Och nu med höstmörker och tända ljus så ser galaxmålningen ut som ett fönster till yttre rymden. ❤️ Så vackert.

  Vilken fin och kreativ idé och vackra smycken Hanna tillverkar. Att göra gammalt till nytt och återanvända tycker jag är så roligt och värdefullt. Det finns så mycket man kan göra och hitta på och mitt huvud blir ibland totalkaos när jag får olika idéer här hemma till vad jag vill göra med saker från föregående generationer. Och vad fint och omtänksamt av henne med ringen där. Förstår att det värmde. ❤️

  Jag kan inte se något hår på dina kläder, fast nu har jag ju inte glasögonen på mig, haha, kanske är därför. 😊 Men så fin bild ändå.

  Så otroligt roligt att få blicka in i din arbetsvardag, och få se din lilla verkstadshjälpare mysa i fotöljen.

  Nu ska jag försöka sova även om hela kroppen värker. Skördemaskinen fick totalstopp pga att hela hjulet satt fast i havrestjälkarna som hopats och packades som berget. J fick inte plats att krypa in där allt satt fast så jag var tvungen att ligga halvt inne med huvudet i själva skördehjulet i evigheter kändes det som. Är alldeles öm nu men vi fick igång allt till slut. Om jag skriver konstigt så är det min hjärna som halvt redan somnat. Haha

  God natt fina du. Många kramar till både dig och Nanook. 🤗✨

  Reply
 13. Karen LotusHeart

  Inspirador *°✫♫¸¸.✫💎♫¨´`’✫♫¨´`’*°♫✫
  ¸¸ .♫✫¨´`’*°♫✫♫💎💜¨´`’*°💙✫♫¸¸*°✫♫¸¸.✫💎♫¨´`’✫♫¨´`’*°♫✫🎵💫*°✫♫¸¸.✫💎♫¨´`’✫♫¨´`’*°♫✫
  ¸¸ .♫✫¨´`’*°♫✫♫💎💜¨´`’*°💙✫♫¸¸*°✫♫

  Reply
 14. Sandy Cravens

  Hi Jonna! Thank you for sharing the beauty of this day! Inspiring, yes! It was lovely here, as well, and everything bright and cool, and the lake sparkling in the golden light of Indian summer. There is something nostalgic about it – like yellowed parchment and old lace. Can’t wait to hear your CD, and hopefully get a copy! So beautifully haunting! I tried kuhning with some neighborhood cows and I’m not nearly as practiced or good as you are, but guess what? It worked! They came to me! How exciting! I am so grateful for your blog, as it has opened up my world to nature’s beauty in your homeland! And I love Nanook. He seems like a sweet, old soul. Peace & love to you. S-❤

  Reply
 15. Katharina

  På tal om klädvårdsrulle; när jag var barn så bodde det en tant i grannhuset som var sömmerska. Hon hade katter, vilket resulterade i mycket katthår på de plagg hon sytt eller modererat på något sätt. På den tiden fanns det nog inte klädvårdsrullar, för jag minns hur hon alltid satt med en tejprulle och drog av håret från tyget innan hon skulle lämna det till kunden.

  När jag liks är här inne och kommenterar så vill jag tacka dej för allt vackert du delar med dej av. Jag är en trogen följare, som är dålig på att kommentera.

  Ha det gott och hälsa familjen!
  Kram Katharina

  Reply
 16. Magnus

  Sommar i norr och höst i söder. Känns ju som ”upp- och nervända världen”. Tog lite sovmorgon idag och när jag väl tog mig ur sängen kändes det kallt inne så höstens första brasa brinner i kaminen nu. Mysig i och för sig men var tog solen och värmen vägen den här sommaren?

  Finns det något du inte kan när det handlar om skapande? 😉 Du har hur som helst en vacker ateljé och studio. Jag ser dessutom att det är mycket planerande också. Många Post-It-lappar blir det lätt då. Ser hur som helst strukturerat ut.

  Stor kram!

  Reply
 17. Susanne

  Tack för att du delar med dig av ditt kreativa liv i både bilden och texter. Kanske är jag lite sent ute med att kommentera om ”önskeinlägg”, men jag älskar verkligen dina reseskildringar. Själv är jag lantbrukare med djur och har svårt att komma ifrån, men när du är ute och reser känns det som att jag får åka med på ett litet hörn….

  Reply
 18. Jennifer

  Så härligt med fint väder! Här nere är det kallt och regnar varje dag nu, men jag vet ju att det brukar vända och bli härligt varmt igen ett tag efter att första höstrusket slagit till, så jag längtar efter det! ☉ Så fint du har i din ateljé! Det ser så mysigt och rofullt ut. 🙂 Spännande med cd-skiva och en video om din målning, den vill jag gärna se! Du är en stor inspiration och det är kul att få följa dig! 💕

  Reply
 19. anonym

  Hej! Jag läser ofta din blogg numera, det började med inlägget om sömnparalys och sedan har det blivit att jag är här då och då nuförtiden. Nu har jag ju hunnit se lite i bloggen sedan dess sas, och vet ju lite vad du målar och fotar. De tavlor jag älskar mest är dina rosa guld tavlor. De får jag aldrig aldrig nog av! De skulle jag kunna tapetsera hela hemmet med. Med guldpasspartouer.
  Jag har ju sett dina fototapeter. Det jag undrar, kan du inte ta fram ett riktigt snöbjörkmotiv i vinter? Eller när det är fukt och det blir frost på alla grenar. Det skulle vara något att vila blicken på en vägg.
  Jag känner igen detta med att vilja allt samtidigt. Jag har en vän som är så. men tyvär blir det för hens del mest prat och lite verkstad pga det. Tråkigt för hen har mycket bra ideer. men kreativiteten splittras upp.

  Jag är glad att du har energi nu mot för tidigare innan sommaren där du nästan kände dig tyngd och att saker blivit måsten och krav.
  Din entusiasm smittar verkligen av sig! 🙂

  Tex så är inte jag någon friluftsmänniska alls, men du får mig ibland att vilja ta skogspromenader etc, eller måla eller fota osv. Jag bor ju i ung din miljö och område så även jag har den vackra skogen ängarna, livet på landet och närheten till Junsele tex. För att låta lite väl lokalpatriotisk men ja det är vackert här och man får någon slags ro i själen här. Även jag utflyttad från större stad, för att finna mig själv, och andra. Ha det bra, ses mer här på bloggen och kanske någon gång in real life eftersom vi inte är alltför långt ifrån varandra. 🙂

  Reply
 20. Christiane

  love the picture of Nanook in ‘his’ chair . . . . . our dog Noah has his own chair also . . . . it is the best wing chair in the house and a lovely blue velvety covering which he took to and made it his own . . . . . and we don’t mind a bit 🙂

  fall must come early to Sweden in the north country but we also in the states have had some cool nights already . . . . enjoy the cool that fall brings with it, I say

  Reply
 21. Wilda

  Vilken inspiration du är! Känner hur kreativiteten lever upp inom mig bara av att läsa dina ord och se dig stråla i både ord och bild. <3 Tack!

  Reply
 22. Juliette

  Jonna, I’ve really been enjoying the quality of your blog – very inspiring. I’m wondering though as I’ve noticed you’ve recently won an award -do you have a hard time transitioning to the hustle and bustle of ”city life” even for a short while after spending so much time in the quiet countryside. If not or if so, I would like to hear in future blogs about how you cope with the changes in environment. I’m hoping this makes sense. Take care.

  Reply
 23. Johanna o Pano

  Vad fint du har inne hos dig, ser väldigt trevligt ut! =) Det har verkligen betydelse för kreativiteten att ha lite ordning o reda,,Ibland får jag plöja mig genom post o pappershögar innan jag får ro att slå på datorn, men jobbar på att ha bättre ordning,,På tal om det försöker jag få lite ordning på den blogg jag startat, men tycker det är rätt svårt med det datatekniska, kanske kan skylla på att jag inte hör till datagenerationen,,Jag önskade ju ett blogg-inlägg tidigare om att driva web- butik men jag skulle också hemskt gärna läsa om blogg- tips! Vilka är dina bästa tips för en säker blogg som inte blir full med spam o skumma kommentarer?? O hur får man dit copy-rightsymbolen på sidan, vill ju vara rädd om mina bilder! Ja du hör ju, skulle gärna gå en kurs men finns ingen här i närheten vad jag sett, kanske får försöka starta en om det går att få tag i någon kursledare =)
  Hursomhelst, väldigt fint halsband!! Ska genast kika in på den bloggen! =) Hoppas helgen är fin, här ösregnar det, men tack vare det blir det mer datatid,,,kram!

  Reply
 24. Anneli

  Hej angående önskeinlägg så skulle jag tycka det va så kul om du kunde tipsa om fotografering och redigering , va så jag började följa din blogg, när jag sökte på fotobloggar.
  Du ger så mycket inspiration med dina vackra bilder, så det skalle va intressant med lite redigerings och foto tips.
  KRAM 🙂

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.