Lyckan i att få skapa

Det är en helt vanlig tisdag i oktober och utanför fönstret är det mulet och blåsigt. Katterna är bara ute en kort stund för att sedan komma in igen och lägga sig på någon mysig plats och sova. Jag har varit inne i min lilla ateljé hela dagen idag. Slagit in paket och fotoprints och suttit framför datorn och jobbat lite. Ibland tar jag in datorn hit bara för att jag älskar stämningen här inne i ateljén. Bara om det är städat förstås.
101801Det syns kanske inte, men jag gjorde en storstädning här inne här om dagen. Ni kan inte ana hur det såg ut här inne efter utställningen. Massor av kartonger, bubbelplast, papper och annat. Jag hade bara lastat in alla grejer här efter utställningen och inte packat upp något. Men nu i helgen fick jag ett ryck och gjord ordning. Det gick nästan inte att gå in här. Så nu känns rummet plötsligt gigantiskt stort efter städningen. Nu kan man gå in här, och andas.
101808101802Det känns så skönt att få komma igång med den här typen av arbete igen. Nu när sommarens och höstens intensiva period är över är det en lättnad att komma igång med vardagen och rutiner.
101807Nu har jag äntligen kommit igång med fotoprints igen! Det var nästan ett halvår sedan som jag sålde fotoprints på min webshop. När jag bytte webshop i våras så hann jag inte fixa den biten direkt och tänkte göra det efter sommaren. Men så visste jag ju att jag skulle vara borta väldigt mycket i september och eftersom webshopen och beställningar av fotoprints kräver mycket tid hemma och inne i ateljén så kände jag att det var lika bra att vänta med att sälja fotoprints tills oktober. Så NU, i helgen uppdaterade jag webshopen med fotoprints, nya tavlor och även printar av original målningarna. Ni hittar min webshop på www.artbyjonna.com 🙂
101804Det känns ganska surrealistiskt att få slå in mina målningar i paket för att sedan skicka iväg till nya ägare. Det är något jag för ett år sedan bara kunde drömma om. Det är både en liten sorg och en stor lycka på samma gång. En sorg för att jag fäst mig vid tavlorna och för att det är konstigt att tänka sig in i att jag kanske aldrig mer kommer se tavlan på riktigt igen. Alla målningar bär ju på sin egen historia. Jag kan minnas vilka låtar jag lyssnade på när jag målade. Vilka bilder jag hade i huvudet och stämningen i ateljén. Som en liten själ som skapats av färger och penseldrag. Men en lycka, över att den nu ska få prova sina vingar. En lycka över vetskapen att den kommer hänga på någons vägg någonstans i Sverige, och förhoppningsvis skänka glädje och inspiration. Den får ett nytt liv. Ett hem med en fri vägg som kan ge målningen den plats den förtjänar, till skillnad från min trånga ateljé här i Grundtjärn.

Ärligt talat har jag tjutit av lycka varje gång jag fått sålt en tavla. Den första såldes i somras och jag kommer aldrig glömma det ögonblicket. Jag slängde mig på gräsmattan och tog ett hårt tag om gräset så att det nästan skar in i mina händer, för att vara säker på att jag inte drömde. Johan stod med undrande ögon och såg på innan jag hann få ur mig vad det var som hade hänt. Jag ville bara skrika rakt ut av glädje haha. Det var ju så nyligen jag började komma ut med mitt måleri och visa upp det för världen, därför känns det så extra, extra roligt att faktiskt redan nu få känna att det blivit en del av mitt jobb och att jag med gott samevete kan spendera tid här inne och måla på nya kollektioner. Jag kan beställa nya dukar, nya färger och fortsätta utveckla måleriet. Jag har så mycket idéer att jag nästan inte vet vart jag ska börja.
101805101806Nu blir det en försenad lunch, en kopp kaffe, en promenad med hundarna och sedan ska jag fortsätta kvällen här inne. Vill passa på att tacka er för era frågor på förra inlägget också! Ska bli kul att göra en video sedan när jag svarar på dom 🙂

Hoppas ni alla har en jättebra tisdag! KRAM på er ♥

48 Kommentarer på “Lyckan i att få skapa

  1. barbro

    Det måste vara härligt med en egen atelje, även om den inte är så stor som du önskar. Men nu till det jag ville skriva om.

    Land söker nu Årets Lantis och jag och mina vänner har röstat på dig. Jag hoppas nu att fler kan/vill rösta på dig genom att uppmärksamma att detta här. http://www.land.se/arets-lantis Tänk bara vad Jonna gör till Lucia 🙂

    Det handlar om Årets 100 hetaste lantisar.

    Reply
  2. Martina

    En sån UNDERBAR atelje du har! Jag har alltid velat ha likadant men har aldrig haft möjlighet till det. Du är helt otroligt duktig på det du gör Jonna! Din blogg är en ständig inspiration för mig, jag kikar på dig vartenda dag! Det ger mig dessutom en liten bit av Sverige dagligen vilket ger mig lycka i min själ. Tack för allt du gör!

    Reply
    • Jonna Post author

      Men åhh..så fint skrivet Martina!! TACK! 🙂 Såå glad att du tycker att min blogg inspirerar.
      Jag hoppas du får en egen ateljé någon dag!! Stor kram ♥

      Reply
  3. Lindha

    Älskar dina tavlor. Skulle jag lägga 24000:- på konst så skulle jag lätt välja ett par av dina tavlor. Så skönt att se något annat än Carolina Gynning-kopior. Dina tavlor känns. Som en vinternatt, en sommarmorgon, som frihet. Äkta. Lycka till med ditt skapande!

    Reply
    • Jonna Post author

      Men åhhh, så himla roligt o höra att du tycker om tavlorna. Vad vackert beskrivet.
      Det värmer i hjärtat! TACK! Kram!! ♥

      Reply
  4. Martina M

    Åh, vilken ljuvlig ateljé! Men Jonna, blir det någon kalender i år? Jag vet att du haft lite äventyr med dem tidigare men jag skulle så så gärna vilja ha en för 2017 <3

    Reply
    • Jonna Post author

      Tack Martina!! Ja jag älskar verkligen ateljen. Är så glad att jag har den!
      Nej det blir ingen kalender i år tyvärr :/ Det blev bara 2012 och 2013. Det blev så himla mycket jobb med kalendrarna så jag kände att det räckte med kalendrar efter det 🙂 Men TACK ändå!! Så fint av dig att du ändå ville ha en för 2017.
      Kanske någon gång i framtiden om jag kommit på ett smidigare system för att sälja kalendrar 🙂
      Kram på dig! ♥

      Reply
    • Jonna Post author

      Vad kul att du tycker om den! Ja man får mycket lust till att skapa när man går in där 🙂
      Kram på dig ♥

      Reply
  5. Finurliga fröken

    Vilken fantastisk ateljé du har! Vilken dröm! Jag drömmer om ett eget rum att få vara kreativ i. Där man kan stöka och skapa och sen bara stänga dörren. Och röja upp när man har lust. Kram

    Reply
    • Jonna Post author

      Åh ja precis, det är ju det som är så skönt med att ha en ateljé. Man behöver inte städa upp efter sig direkt. Man kan stänga dörren och sedan återgå direkt till skapandet utan att behöva plocka fram saker på nytt igen. Det gör det så lättillgängligt 🙂
      Håller tummarna att du får ett liknande rum att vara kreativ i! Det borde alla få 🙂
      Kram på dig ♥

      Reply
  6. Emmelie

    Åhh.. Det är något magiskt över dig och din ateljé är helt fantastiskt! Jag hade lätt köpt en tavla eller två om jag bara haft pengar.. Tänk vilken ynnest att få ha Jonna konst att beundra.. En vacker dag kanske och tills dess ska jag nog iaf köpa en fotoprint som en början..

    .. Tänkte även när du har så mycket minnen kring skapandes av tavlorna, följer det med någon etikett (i brist på bättre ord) som beskriver var den skapades/inspiration/vad du lyssnade på osv..? Om inte så hade det kunnat ge dina konstverk lite extra krydda, går ju bara skriva stödord och variera utförande (text/stil).. Kanske att nått barr eller så får följa med oxå.. Sådär smått exotiskt och lite annorlunda och nått som du säkerligen hade kunnat göra.. 🙂

    .. Jag kan föreställa mig dig boendes med kärleken och djuren på en stor gård med lika stora ägor och naturen runt knuten där du och din fantasi+kreativitet kan gå bananas..!

    .. Förresten.. Vad är dina drömmar när det kommer till boende egentligen, hade roligt att höra vad du tänker och känner kring det eller är du kanske nöjd som det är nu? 🙂

    Reply
    • Jonna Post author

      Men åh vad gullig du är 🙂 Vad glad jag blir att du gillar mina tavlor!
      Och tack för tipset om etiketter till tavlorna. Har inte tänkt på det, men tyckte det lät så fint nu när du beskrev det.
      Ska absolut fundera på det och se vad jag kan göra 🙂

      Och mina drömmar vad gällande boende så är det att få bo kvar här i Grundtjärn, och greja och renovera på huset och bygga upp en atelje vid sidan om 🙂 Lät mysigt med en gård också. Kanske i framtiden att man skulle kunna skaffa lite djur också 🙂
      Kram på dig ♥

      Reply
  7. Marina

    Så underbart vacker konst! <3 Det lyser om dig av skaparglädje! Vilken underbar känsla det måste vara att kunna börja sälja dina tavlor. Jag har nyligen hittat tillbaka till skapandet och längtar tills jag kan ha en egen ateljé. Kram Jonna!

    Reply
    • Jonna Post author

      Men ååh tack Marina!! Vad kul o höra ♥
      Och vad härligt att du nyligen hittat tillbaks till skapandet. Fantastiskt ju!! Håller tummarna att du snart har en egen ateljé också. Det förenklar skapandet så otroligt mycket! Kram på dig o lycka till! ♥

      Reply
  8. Stu

    Good to see you have brought your photo shop back, i was recently wondering why you stopped selling pictures.
    Best of luck Jonna.

    Reply
    • Jonna Post author

      Aww nice to hear from you Stu 🙂 And Im glad you like that my shop is back again!
      Thank you so much! Hope everything is good with you ♥

      Reply
  9. ISA

    Inlägg som dessa har fått mig att vilja ha en egen atelje!! vettafasen vad jag ska skapa där, men ändå 😉 en kreativ hörna!

    Reply
    • Jonna Post author

      haha vad söt du är 🙂
      Ja men jag tror nog att ALLA människor skulle få lust till att skapa något om de kom in i en ateljé. Det liksom gör att man blir kreativ.
      Så jag hoppas du får en egen ateljé någon dag!! 🙂 Kram på dig ♥

      Reply
  10. Gunilla

    Ja, vad glad jag blev att du säljer photoprints igen! Jag har letat. Alla dina foton är underbara, men jag har en speciell favorit.

    Reply
    • Helene

      Jag också! Blev nästan lite rädd att du hade slutat sälja dem, för jag har också spanat in på ett särskilt foto som jag ska ha på väggen en vacker dag. 😀 <3

      Reply
    • Jonna Post author

      Åh men vad kul o höra Gunilla och Helene!! 🙂
      Jag undrar vilka foton det är som är era favoriter 🙂 Jätteglad att ni tycker om mina bilder och att ni är glad för att webshopen är tillbaks igen.
      Kram på er ! ♥

      Reply
  11. Monica

    Vad fint du har och fin ateljé, det ser somrigt ut därinne med alla färger och ljus. Så kul att du har massor med idéer att förverkliga, låter spännande. Lycka till med allt!

    Reply
  12. Magnus

    Önskar jag hade haft en liten kombinerad snickarverkstad och ateljé. En plats där man kan pyssla när lusten faller på, eller bara gå in och sätta sig en stund. Tyvärr finns det utrymmet i det hus jag har idag. Närmast kommer väl garaget i så fall, men det är ju inte så där mysigt och ombonat med alla verktyg och trädgårdsredskap som måste förvaras där tillsammans med bil- och båtsaker. 😀

    Ska titta in i din shop en stund nu innan det är dags att gå och lägga sig.
    Stor kram!

    Reply
    • Jonna Post author

      Åhh ja en snickareverkstad och ateljé, det låter ju helt fantastiskt!! Önskar att du hade plats för en sådan 🙂
      Håller tummarna att du har det snart 🙂
      Hur går det på resan? 🙂
      Stor kram på dig ♥

      Reply
  13. Sonja

    Hej, printrar du dina photoprints hemma eller hur gör du? Funderar själv om jag ska sälja prints, men vet inte om det bättre att printer de hos en proffs och sen säljer…
    Tack för sina bilder och en fin blogg!

    Reply
    • Jonna Post author

      Tack Sonja!
      Jag printar hos proffs 🙂 Jag har inte en så bra skrivare hemma, och sådana stora skrivare som kan skriva ut riktigt stora prints kostar flera hundratusen kronor. Så när jag får beställning så skickar jag en beställning hos dom jag printar hos, och sedan skickas det hem till mig. Och sen skickar jag hem till kunden 🙂 Men det funkar jättebra.
      Kram på dig ♥

      Reply
  14. Mimmi

    Har du läst Trädens hemliga liv Jonna? Jättebra bok som handlar om att träden kommunicerar, känner och tar hand om varandra! Har just börjat läsa den och tänkte på dig. 🙂

    Reply
    • Jonna Post author

      Åhhh JA! Vad sjukt. Jag fick den boken av en jättesnäll läsare nyligen.
      Har läst den varje kväll innan jag somnar. Blir så galet fascinerad av den boken. Börjar redan nu se skogen på ett helt nytt sätt.
      Tycker det är konstigt att vi inte lär oss detta i skolan. Det finns så mycket okänt om träden.
      Kul att du också nyligen börjat läst boken! 🙂
      Kram på dig ♥

      Reply
  15. made by mary

    Älskar lite extra att se bilder från din ateljé. Det tar mig tillbaka till när jag gick konstskola när jag var 24. Det var så härligt kreativt och utvecklande. Det är verkligen allt från glädje och kärlek till rädsla och ledsamhet som man lämnar ifrån sig när man skapar på det sättet. Jag minns fortfarande doften som kommer från ateljén. Som om färgen blandas med skaparglädje och positiv energi. Mina favoriter i din shop är Artic soul, Winterdream och Silence. De talar verkligen till mitt hjärta! Kram finis

    Reply
    • Jonna Post author

      Åh så vackert du skriver Mary ♥ Kan tänka mig att det måste varit SÅ roligt och utvecklande att gå i konstskolan. Kan förstå att du minns doften från ateljén. Jag har alltid tyckt att skapande platser luktar så gott. Så jag förstår vad du menar.
      Tack för att du delar med dig av de fina minnena ♥
      Och tack, sååå glad jag blir att du gillar de tavlorna. Kram på dig finaste du ♥

      Reply
  16. Rebecka

    Vilken fantastisk ateljé du har. Om jag någon gång flyttar till hus så kommer det vara ett måste. Tycker dina tavlor är fantastiskt vackra, hade jag haft råd hade jag gärna köpt en. Verkligen inspirerande att följa din resa och se hur bra det går för dig med allt. Det inspirerar mig till att ta tag i mina egna projekt.
    Kram på dig!
    http://www.nouw.com/hellofebruary

    Reply
    • Jonna Post author

      Åh men tusen tack Rebecka!! Vad glad jag blir för dina fina ord ♥
      Och åhh jaa, jag hoppas du får en egen ateljé någon gång. Det är verkligen något som alla borde ha.
      Att få ett rum till att bara skapa…det liksom gör att man blir mer kreativ 🙂
      Kram på dig!! ♥

      Reply
  17. Thess

    Magiska bilder på norrskenet! Blir alltid så lugn inombords när jag ser detta härliga ljusfenomen. Känns nästan som att se dina filmer och bilder!
    Är helt tagen av din film när du balanserar stenar (den med hjärtat och du dansar runt den i slutet) den gör mig lugn 😀 Måste prova stenbalanseringen, ser tokigt enkelt ut.
    Har frågat tidigare men inte fått ngt svar, men kommer du berätta om hur du fotar/gör film? Hade så gärna velat få lite tips på hur du tänker när du skapar film och gärna veta vad du har för utrustning.
    Stor kram!

    Reply
  18. Charlotte

    Åh, Jonna! Elsker denne type af indlæg. Har også selv et lille atelier i mit soveværelse, og ELSKER (som dig) at tilbringe tiden der, ved det hvide kanvas og de uendelige muligheder. <3

    Reply
  19. Dixi Wonderland

    Jag blir så himla nyfiken på vilka liv din själ tidigare varit en del av.
    Så kreativ som du är så måste den varit med om så himla mycket. Du skriver helt fantastiskt, fotar magiskt och skapar fantastisk konst. Måste erkänna att jag blev så kär i så mycket du skapat när jag besökte din hemsida. En vacker dag ska jag lägga en beställning. Hade varit så roligt att få ha din konst på väggarna. Bor i en liten 1:a och just nu får jag endast plats med mina egna fotografier 🙂

    Reply
  20. Fru Gurkmeja

    Hejsan Jonna!
    Helt fantastiskt vad fina tavlor du målar och så magiska foton du tar!
    Har mailat dig några ggr, men vet inte om du kanske är fullständigt överröst med mail??

    Det jag undrar är ifall du fortfarande säljer smycken??

    Allt gott!

    Meja

    frugurkmeja.blogspot.se

    Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.