Onsdag

Idag öser snön ner här i Grundtjärn och de nakna ängarna har nu åter fått sitt vita täcke över sig. Det blåser så starkt att det nästan var svårt att andas när jag var ute och gick i motvind. Och igår var den allra ljuvligaste vårdag man kan tänka sig. Kommer visa massor av bilder från gårdagen i morgon. Tänk att det ens är möjligt att det kan bli sådana här kontrast i vädret.

I morse kokade jag lite te på ingefära, citron och honung. Den där kuren som ska vara jättebra mot förkylningar. Johan har åkt på en rejäl förkylning och blev riktigt dålig under natten. Och jag har börjat få ont i halsen och känner mig redan lite dåsig. Det här är verkligen, verkligen ingen bra timing att bli sjuk.
Så vi åt lite extra nyttig frukost i morse med ingefärs-te och havregryn med lite bananer och hallon plockade här i Gruntjärn. Det är i alla fall ett litet försök att få stopp på förkylningen. Jag har ju hört att just ingefära ska vara otroligt bra. Men jag vet inte ens om det är möjligt att stoppa en förkylning om den väl satt igång? Har ni några bra tips? Alla tips mottages med öppna armar. Som sagt så vill jag absolut inte att vi ska bli sjuka nu, då vi på fredag ska åka till Uppsala för att jag på lördagen ska få ta emot ett fint kulturpris (!!!). Ska berätta mer om detta sedan.
Johan har ju redan blivit sjuk så jag bara hoppas att det ska gå över väldigt fort, och att mitt halsont inte ska leda till något mer.
Det är märkligt det där. Jag är nästan aldrig sjuk, men när det väl händer så brukar det alltid vara under en tid när jag absolut inte får bli det. Ofta om jag ska resa någonstans, eller om jag ska göra något speciellt. Vet inte om det bara är slumpen eller om ens immunförsvar liksom sänks av bara tanken på att man absolut inte vill bli sjuk.
Så det blir en dag här inne i värmen medan snöstormen far förbi. Hoppas att ni får en jättefin onsdag allihopa! Stor kram på er ♥

76 Kommentarer på “Onsdag

 1. M.H

  Koka inte ingefäran då försvinner mycke nyttigt ur den. Tugga fast på en liten bit färsk ingefära eller värm vattnet till max 60grader

  Reply
 2. Stu

  Yea we are getting hit with the same system, temperature is up and down by 15 degrees from day to day because of wind switching from south to north and back to south. Mega windy by the coast today, and hill tops are white again 🙂
  Ginger and lemongrass tea, it’s good stuff…

  Reply
  • Jonna Post author

   Ya it seems that its not only strange weather here in Sweden.
   Lovely with the white hill tops. I just love that view 🙂
   Lots of love ♥

   Reply
 3. Michelle

  Hej Jonna,
  what about having a sauna? (If you have one at your place) <3
  And ginger-lemon tea is one of my favorites as well. Other than that, I can just recommend to drink loooooots of water, it makes me feel much better when I feel like getting sick. And a lot of sleep, so your body can heal itself. But I am sure those are things you know yourself. Hope you feel better soon and do not get sick! I send you love and healthy vibes from Finland!

  Michelle <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Good idea! I have a sauna not far from my home 🙂
   And ya….water is good! I will drink a lot of water. Thank you so much for your advices.
   Lots of love ♥

   Reply
 4. Malin

  Hej Jonna! Först och främst vill jag bara säga TACK för all inspiration och glädje du skänker, varje gång jag känner mig lite låg kan jag gå in på din blogg och bara sjunka in i dina fantastiska bilder och vackra konst! Det gör mig alltid mycket bättre till mods; du skapar livslust, och är en sann inspirationskälla, så TACK för det!
  Sedan för att kommentera ditt inlägg, så hoppas jag att du känner dig bättre i halsen mycket snart, och Johan också förstås. När jag känner att en förkylning är på G brukar jag tänka ”jag är ALLTID frisk”, och låtsas att jag mår perfekt (samtidigt som jag pälsar på mig varma kläder och dricker otroligt mycket te och vatten). Så att vända på tankarna från ”jag vill inte bli sjuk” till ”jag är frisk” har faktiskt en positiv effekt! Fokusera på att vara frisk, istället för att vara sjuk, helt enkelt. Tankarnas påverkan är starkare än man kan tro. Sedan är ett ångbad aldrig fel, och att äta rå ingefära är också ett tips!
  Angående ditt andra inlägg med halt väglag kan jag tipsa om däckstrumpor! Om du inte hört om det förr, så är det typ ett par strumpor för däcken som man kan trä på när det är isigt ute. Det fungerar rätt bra!
  Önskar dig allt gott, och tack igen för allt du gör! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhhh men så fin kommentar!! TACK Malin, blir så jädrans glad för dina fina ord!! ♥ Verkligen glad att du mår bra av att läsa min blogg.

   Och vilka bra tips du kommer med! Och ja, jag tror stenhårt på det där med tankarnas kraft. Som du säger, att tänka ”Jag är frisk” istället för ”jag vill inte bli sjuk”. Ibland behöver jag bara påminnas om det . Så tack!
   Åh det där med däckstrumpor har jag aldrig hört talats om innan. Måste kolla upp!
   Tusen tack fina du!! Kramar ♥

   Reply
 5. Jorma

  Bastu är alltid bra, fast lite mer fifty-fifyy, antingen mår man bättre eller så bryter det ut ordentligt. Hoppas ni båda kryar på er snarast möjligt ju!
  Här var det snöyra i morse, men när jag tog mig ut från jobbet vid lunchtid så hade allt smält bort.
  Kryakramar till er båda ❤

  Reply
  • Jonna Post author

   Aha, ja du känns ju som en bastu-expert! 😀
   Kan tänka mig att det är lite fifty-fifty. Men skulle vara härligt att prova!
   Kram på dig! ♥

   Reply
 6. Veronica

  Ajdå, otajmat! Köp ColdZyme eller växtbaserade Echinacea (halsspray med röd solhatt). Det har hjälpt mig att bli kvitt halsont på bara 1-2 dagar! Värt att testa. Krya på er!

  Reply
 7. Ulla-Karin Lundberg

  Att stoppa förkylning med ingegära funkar då inte på mig ! Är nu förlyld och druckit färskpressad ingegäradryck med citron i sen dag 1, men för mig har det bars lindrat, inte hjälpt.
  Prova istället ta Kollodialt silver varje morgon, det finns flytande på hälsokost !
  Krya på er i snöstormen, kontrasternas månad kallar jag februari o mars ! 😊

  Reply
   • Märta

    Från Wikipedia:
    ”Silverpartiklarna i kolloidalt silver kan vara små, mindre än 1000 nanometer. Silverpartiklar i denna storlek kan frigöra stora mängder silverjoner.[2] Silverjoner är den giftigaste formen av silver, och är bland de mest toxiska tungmetallerna.[3] Silver i fast, metallisk form, är däremot ett tillåtet färgämne med E-nummer E174.[4]
    Kolloidalt silver har inga medicinska användningsområden, och I Sverige och hela EU är det är olagligt att sälja det som kosttillskott. Det är inte heller tillåtet att som privatperson i marknadsföringssyfte hävda att kolloidalt silver kan behandla cancer.”

    Det är INTE tillåtet inom EU att sälja KS som kosttillskott, det får bara säljas som vattenreningsmedel.
    Jag tror att man ska akta sig lite för det här.
    Vila är bästa boten!

    Reply
  • Jonna Post author

   Tack för era tips! Hmm vet inte nu om det är bra eller dåligt?
   Har inga erfarenheter av det. Lät ju farligt med den beskrivningen från Wikipedia?
   Oavsett, tack för att ni delar med er ♥ 🙂

   Reply
 8. Rebecka

  Har inga huskurer men det som har fungerat för mig är att tvätta händerna ofta, använda handsprit, sova mycket, inte stressa och hålla mig lite på avstånd från sjuka personer i min omgivning. Tar också C-vitamin och probiotika för att hjälpa immunförsvaret i dessa sjukdomstider 😷

  Reply
 9. Heidi

  Jag lärde mig receptet på ”golden Milk” på DIN blog och tycker det är det allra bästa mot förkylningar. 😀 Prova gärna!
  Gute Besserung
  Heidi

  Reply
 10. Beata

  Mitt bästa trick brukar vara att bara sova sova sova. Då går det över snabbare för mig. Hoppas verkligen inte du blir sjuk! Så spännande med ditt pris ❤❤❤

  Reply
 11. Wroni

  Ingefära, färskpressad citron och massa vatten, färskpressad juice med gurkmeja, hjälper en hel del, men det mest effektiva är att blanda typ 1,5 tesked bikarbonat i vatten och dricka. Smakar inte särskilt gott, men det är inte så illa. Det gör kroppen basisk (ph-värde) och det tycker inte virus och inflammationer om. Mina tips hjälper mig som har artros då de håller inflammationen nere och de har även förkortat en förkylning.

  Hoppas att ni båda mår mycket bättre snart.

  Vädret ändrades helt här med, igår var det solig försommar och idag storm och regn. Visserligen är det fortfarande varmt( jag bor i Tyskland). Vi är rätt bortskämda med temperaturerna här.

  Reply
 12. John Cupak

  I agree with most of the suggestions on recovering from a cold. My father used to also put in a teaspoon of brandy or whiskey in the honey and lemon tea to help cut the mucus. Good luck, and best wishes for getting better!

  Reply
 13. Rozanna

  Hi Jonna, The honey, ginger and lemon is a great idea. However, a cold is the body’s response to getting rid of toxins so should not really be supressed. I know a cold is horrible, but there is no real ”cure”, only lots of rest, warmth and liquids. Some colds are viral, but I also believe that at this time of year when the seasons are beginning to change that bodies have a ”spring clean” to get rid of accumulated toxins after the winter. It is ”better out than in” as we say in English! If you have a special occasion that you must attend then you can get cold blocker medication from the pharmacy to take short-term like Sudafed, etc. Hope you are both feeling better soon. Rozanna xxx

  Reply
 14. Susanna

  Jag brukar använda vitlökspressen till en bit ingefära och sen ställa hela härligheten i ett stort glas med vatten som får vara min följeslagare hela dagarna när jag är förkyld, jätteenkelt sätt att få ut så mycket som möjligt av ingefäran. African chai-the med mjölk och/eller grädde, mald kardemumma och kanel, toppat med färskmald svartpeppar och ibland nån kryddnejlika brukar bli mitt val av varm dryck. Kram och hoppas du kryar på dig!

  Reply
 15. Karine

  Krya pås dig!!

  Jag brukar göra ingefära-shots: en tesked honung med en rejäl bit ingefära på, att äta på en gång 🙂 gott men/och starkt!
  Och annars: sova mycket, mycket grönsaker, mycket vatten och övertala mig att jag inte är sjuk. Det brukar funka men jag vet inte hur mycket vetenskapligt och pålitligt det är 🙂

  Hälsningar från en Uppsalabo 😉

  Reply
 16. Cina

  Jag brukar äta en liten sked honung direkt fr skeden! ( väljer svensk-producerad honung, har fått för mej att den är bättre än importerad!?) och även honung i te. Mycket vitlök och chili-krydda i köttfärs, och spagetti till, mums! Och många C-vitamintabletter! Drick mycket vatten, och vila/sov är också ”medicin”!

  Reply
  • Cina

   Måste tillägga min kommentar; det är bra att VÄDRA REGELBUNDET, helst lite korsdrag om det går. Man vädrar bort en del bakterier då har jag läst någonstans!

   Reply
 17. Donna

  Vitamin C large amounts. It is a water soluble vitamin therefore what the body does not need will wash out of your system. Zinc will help also.
  Human studies have shown that this amount of vitamin C can not only reduce the duration and severity of the common cold—but can reduce the incidence of developing a cold as well. Not all common cold studies produce consistent results. This means more than vitamin C alone is needed to combat common colds, such as using the right dose of zinc acetate lozenges as soon as cold symptoms manifest.
  Good luck 🍀 hugs and healing energy

  Reply
 18. Taylor

  Please try fresh garlic chopped up on a piece of toast! Garlic is always the superhero when it comes to colds. Then I would also recommend Amla Fruit, it’s a super potent fruit with some of the highest amounts of vitamin C. You can purchase it in supplement form online! Sending love and healing blessings your way!

  Reply
 19. Åsa

  Hej 🙂
  Det finns ngt som heter kollodialt silver
  Man gör som en silver drink på lika delar rödvinoch ks, sen i med pressad citron.
  Du kan beställa det på nätet. Vissa hälsokoster har det också. Det tar bort virus, bakterier och mögel. Det är ett vattenreningsmedel eg. som du har i kranvattnet, men du kan dricka det, miljoner användare gör det och är väldigt effektivt.
  Tar du silver rent, ska du hålla det i munnen ett tag, under tungan, sen svälja.
  googla det!

  Sen kan du göra en ingefära dryck.
  Koka upp 1liter vatten, låt svalna till under 60 grader.
  Riv ner 1 dm ingefära med skal på på det grövsta på rivjärnet i vattnet. Låt det dra över natten.
  Sila bort ingefäran och pressa i 3 ekologiska citroner.
  Sen är det bara att ta huttar under dagen 🙂

  hoppas du blir kryer
  Stor kram
  Åsa

  Reply
 20. Åsa

  Näskanna är bra också från apoteket. I med ljummet vatten och ett mått salt, å så sköljer du näsan och gurglar i halsen.
  Salt dödar bakterier.
  Kram igen

  Reply
 21. Jeanette

  Hej Jonna!

  Jag brukar se till att jag kommer ut i friska luften även om jag inte mår så bra. En promenad tex. Jag brukar känna mig bättre efter lite rörelse än om jag bara ligger inne och andas ”gammal” luft hela dagen. Sömn brukar oxå hjälpa tycker jag. Jag tar alltid på mig lite extra varmt innan jag går å lägger mig, så att jag svettas under natten. Jag känner mig alltid bättre efter en svettig natt, som att man svettas ut basiluskerna 😅 Ibland måste ett klädbyte till under natten.

  Håller med de andra här som rekommenderar ingefärs te. Jag kände två gånger under året som gått att jag höll på att bli krasslig.. Var då mycket noggrann med att ta ”all in One Boost” som jag tar annars oxå men kanske inte så regelbundet.. Ingen av gångerna bröt nåt ut! Det är en naturprodukt från Betteryou.se. De kan jag varmt rekommendera.

  Krya på er och jag hoppas att tipsen från alla dina läsare hjälper! Kram

  Reply
 22. Anonym

  Här i Dalsland var det också snökaos i natt och det blåser i hellvete nu. En förkylning är en förkylning och kan (så menar jag) inte komma förkortas, men man kan kanske dämpa lite. Då är det bara att tar det lugnt och vila ordentlig. Jag brukar använda färsk riven pepparrot med het vatten och honung i. Krya på er och hålla tummarna att ni klarar er in till helgen.
  Hälsning Birgit

  Reply
 23. Jana

  Dear Jonna and dear Johan,
  ginger-lemon-honey is the best at the beginning of a cold.
  With sage gurgling against sore throat.
  Slide onion in slices with sugar: juice for cough.
  Sweating: Drink 2 cups of hot ginger-lemon-honey-tea or vegetable broth with dumplings (from egg and flour) and rest with 2 bedspreads for two hours, maybe repeat.
  Get well soon.
  Jana from Germany

  Reply
 24. Dennis

  Hi Jonna,

  For a Cure for your Cold would be Chicken Noodle Soup with or without Chicken or without noodles, Just the Chicken Broth would be Great.If you get the Can Soup try to get as Organic as you can. Also lots of Liquids,Tea etc.

  Feel better, stay warm,

  Blessings,Dennis

  Reply
 25. emblas.se

  Lägg några bitar ingefära i en flaska vatten och drick! Funkar finfint för mig! Jag tror att vatten är det som kurerar till stor del! 🙂
  Och vad kul att ni kommer hit till Uppsala, Sveriges finaste stad om jag får säga det själv! ^^ <3
  kram
  Emma

  Reply
 26. Anonym

  I usually have hot water with slice of lemon and some honey to drink during the day. Keep warm, rest and keep drinking. Wrap up warm if you go outside! You can put put some olbas oil in a bowl of hot water and inhale the steam too.

  Reply
 27. Lumiane

  Dear Jonna, fasting has always been a good way to deal with anything as the body goes into healing directly. All the animals in nature will do this, not eat when they don’t feel well and the recover really fast. 🙂 But I understand we do not always want or simply can fast because of our life’s priorities. Next would be vitamin C in big dosage and cut out all the acid food. (eat mostly veggies soup with lemon juice or salads or anything green) Juicing lemons and putting it in water and drinking at least 2L of lemon water or more all day help a lot the system to heal faster because it will stop the acidity. Also understanding that being sick is the body trying to let go of acidity and letting it do is job is always the best thing. Also finding the reason why the body is acid? Maybe it is stress? As you said it is always before important times, maybe in those times you stress a little more and that cause lots of acidity. Deep breathing in the sweet nature would do wonders in those times. Love is always the remedy, keeping calm, seeing the illusion of fears and always going at our rhythm. One step at the time doing our best but not going into tense or rushing. Coming back to peace, love and harmony ~

  Sending you waves of sweet nature love from Canadian forest 🙂 and wishing you and your lover a fast path back to harmony in the body <3

  Reply
 28. ♥Maria Alvljus♥

  Jag vaknade också upp i morse med ont i halsen. Som tur var hade jag en flaska med Carmolisdroppar hemma,
  som jag droppar i varmt vatten och dricker. Det är ett koncentrat av örter som hjälper direkt….finns på Hälsokost.
  Bädda ner dig under ett varmt täcke och vila kroppen är också bra♥.

  Reply
 29. Janet Doane

  Hi dear Jonna… so many good suggestions here… in addition I take echinacea, lomatium, osha, and colloidal silver. Eating light, berries, healing teas, plenty of fluids, no foods that create congestion helps me too. And rest, staying warm, all things you’re doing. I hope Johan feels better soon, coming on the heels of his sore back, urgh! And that you are able to avoid whatever it is that is trying to get in!! Much love!!

  Reply
 30. Sanna

  Älskar verkligen den vita snön mot den röda husväggen. Superfint. Önskar att jag bodde som dig, i alla fall några månader om året🙂

  Reply
 31. Erika

  Jag brukar skiva ingefära och citron och lägga det i téet efter det kokat, vet inte varför men det är vad min mor lärt mig!

  Jag känner igen mig i det där med att alltid bli sjuk i opassande tider, men skulle tro att det beror på att kroppen har för mycket stress att ta hand om så immunförsvaret hamnar i skymundan. Har inga vetenskapliga grunder för den teorin, men för min del blir jag alltid sjuk precis när det är mest stressigt med skolan.

  Tack för din underbara blogg och alla fantastiska foton! Kram, håller tummarna för att du inte blir sjuk ❤️

  Reply
 32. Sofia

  Kan Jang är ett naturläkemedel som innehåller echinacea (röd solhatt), Malabarnöt och rysk rot. Kanonbra mot förkylning och faktiskt influensan finns att köpa på apoteket. Lycka till!!

  Reply
 33. Janusz

  Malin makes a good point that on a mental level operative words should be ”I am healthy” rather than ”I do not want get sick”. Our subconscious minds do not hear ”want-do not want” only ”healthy-sick” and give you what you think about about most of the time. But once a cold starts it usually
  has to run its course. Many remedies can mitigate the symptoms but it is important to understand their cause. Rozanna is right that the cold is a body’s attempt to get rid of accumulated toxins. When I start getting sick I go on a fruit and vegetable juice fast, drink plenty of water and rest as much as possible. Body has its own intelligence how to deal with bacteria or viruses. They multiply in a mucous accumulated on intestinal walls. The secret to good health is to keep them sparkling clean. Explore food combining principles. I highly recommend writings of dr. Norman Walker, one of the precursors of Natural Hygiene. Eat foods high in fiber. It acts as intestinal broom. Avoid highly mucous forming food like diary. I take regularly probiotic supplement. Good bacteria in our intestines is extremely important in proper digestion. Reduce coffee intake when you feel sick. It acidifies the body. I know what you say to this. I consider coffee a holy drink myself. Jorma has a great idea of going to the sauna. We excrete a lots of toxins through our skin. And do not get upset and impatient with your own body that it lets you down when you need it to be healthy. It is doing its job as it is supposed to. Get well soon.

  Reply
 34. Lena D

  Nu är det ju inte så lång tid ni har på er innan ni ska iväg, kanske mest handlar om att lindra symptomen då. Honung, ingefära och citron som så många har skrivit! Hacka en gul lök och lägg bredvid sängen, luktar inte så gott men ångorna lindrar nästäppa. Växelvis kalla och varma fotbad, det sätter fart på cirkulationen. Kan Jang funkar för mig, det brukar finnas i mataffärer, och askorbinsyra eller annat C-vitamin. Om du har äpplecidervinäger hemma kan du ta en matsked i ett glas vatten och gurgla halsen med det, det tar bort bakterier, finns annars på hälsokost och i vissa vanliga mataffärer. Immunförsvaret sitter ju mycket i magen säger läkarna, och jag tror på det, men det tar ju lite längre tid att bygga upp. Probiotika för magen är bra, även Chlorella som finns på hälsokost. Manukahonung är bra för magen och motverkar både bakterier och virus, finns också på hälsokost men är snuskigt dyrt… På Apoteket finns olika tabletter receptfritt som lindrar halsont. Krya på er, hoppas verkligen ni kommer iväg – kulturpris, så spännande!

  Reply
 35. Ulli

  Nässköljningskannan från apoteket är super! Skölj näsan med ett mått salt och ljummet vatten. Jag har haft 1! förkylning på 1 år mot tidigare minst 10 på 1 år (arbetar i skolan). Jag vill iaf tro att det hjälper. Multivitamintabletter (mitt val kvinna) är också bra att kombinera med.

  Reply
 36. Lindan

  Åååh så TYPISKT att du ska känna dig krasslig just nu!! MEN så spännande med ett kulturpris!!! Wiii!! 😀 Tell us more!!! Nuuuuu!! 😀
  Jag är själv livrädd för att bli förkyld eller sjuk nu, för om en vecka drar jag till Teneriffffffa!! Tjoho!! *längtar ihjäl mig!!* Precis som du så brukar även jag lyckas bli sjuk exakt just när jag INTE under några omständigheter får/vill bli det…!! Om man nu tror på attraktionslagen (vilket jag har bestämt mig för att nog faktiskt gör.. 😉 ) så är det ju så att det man SÄNDER ut, frekvensen och energin och känslan, är det som universum återgäldar. Och vad jag förstår så är universum lite halvtrögt 😉 för det förstår tydligen inte ordet ”inte”…Så fokuserar man på ”jag får inte bli sjuk, inte bli sjuk, inte bli sjuk” så uppfattar universum ”bli SJUK”….Man bör istället försöka fokusera på ”friska tankar”. Tänka hälsa, styrka, vitalitet osv…Ja, du hajar! 🙂
  De flesta ”förkylningskurer” brukar väl rekommenderas att man tar mer i förebyggande syfte, eller precis i början av en förkylning..Men det skadar säkert inte att testa även i ett senare skede. Jag såg två tjejer på tv häromdagen, som skrivit en bok om hälsosam mat..Det fanns en gurkmejashot som tydligen skulle vara förkylningens största fiende…Funderar själv på att testa den! Googla gurkmejashot/Food pharmacy så hittar du den! Enligt tjejerna var det inget för barn eller veka män 😉 Men du är ju varken eller! 😀

  Ja du, vad ska man säga om vädret…Här i Jönköping regnar det så det smattrar mot rutorna nu…Och blåser på tvären…
  Skönt att sitta inne och kolla på ”Mästerkockarna” istället.. 🙂

  Ser fram emot att höra mer om kulturpriset!! Håller tummarna för att du klarar dig så att du kommer iväg!!!

  Varma och stora kramar!! :* <3

  Reply
 37. Tammy

  Jonna the teas with ginger are good also lots of vitamin C. Then make a pot of homemade chicken noodle soup there are alot of healing properties in it. Wishing you both a speedy recovery and much LOVE!

  Reply
 38. S

  Så synd att ni har blivit sjuka men tyvärr inte ovanligt så här års!
  Viktigt att förebygga förkylningar är enligt kinesisk medicin att se till att man inte blir kall dvs att klä på sig ordentligt så här års!
  Har sett att du ofta är väldigt tunt klädd nu på vintern till och med i en tunn klänning utan ärmar på vissa bilder!!!
  Jag dricker the varje morgon med riven ingefära och honung – riktigt mycket ingefära så att det är starkt!!!
  Bra för att förebygga förkylningar också! Detta är också tips från den kinesiska medicinen som bär på gammal visdom!
  Hoppas Johans rygg är OK eller på bättringsvägen – att skada ryggen är inte att leka med!
  Kram och må så gott till er båda!

  Reply
 39. Sandra

  Hej!
  Ramlade in på en av dina filmer på Youtube häromveckan och blev helt fast. Så fina vyer du delar med dig av! Tack!

  ”Gurgla” dig med saltvatten för det onda i halsen. Alltså ta ett glas vatten , häll i salt och rör runt. Jag tycker det funkar när det precis börjat komma! 😊

  Reply
 40. Heather

  I hope you and Johan feel better soon! Echinacea is wonderful for treating colds. You can use tea or tincture, but tincture is more powerful. Also a strong elderberry syrup is good. Lots of vitamin C and Zinc, too. Keeping your body temperature up is very important, as heat will fight the sickness. Be sure to wear a scarf and hat, even when you’re indoors. The ginger tea is very helpful, especially when drunk several times a day!! Wishing you best of luck on your healing journey!

  Reply
 41. Hanna

  Haha jag läste ”med lite bananer och hallon plockade här i Grundtjärn”. Såg framför mig hur det växte bananer i Grundjärn.:)

  Reply
 42. Jane

  De två senaste åren har jag inte alls varit sjuk, däremot har jag varit sjuk HELA 2017, hittills… 😉 Jag har haft lunginflammation, infektion i luftrören o bihåleinflammation. Går in på åttonde veckan som jag varit sjuk nu. suck.
  Tur så finns det EN trevlig blogg att läsa: din! 💕

  Reply
 43. Anonym

  För mig hjälper tabletterna Esberitox och te på vitlök och honung, värm vattnet till ca 37 grader o tillsätt pressad vitlök o honung. Undvik tung mat kött, bröd och även mjölk. Gör en kur med olika grönsaks juicer, soppor mm. Drick mycket vatten, viktigt för utrensningen!

  Reply
 44. Emelie

  Tips mot förkylning: Esberitox! Säljs i vanliga mataffärerna. Har hjälpt mig mota bort många förkylningar under åren. Krya på er! <3

  Reply
 45. Felicia

  Å hoppas förkylningen ger med sig och att ni får bli pigga tills helgen <3 Ingefära ska ju vara väldigt bra!
  Vad roligt med ett till pris! Grattis! Och vad roligt att det är just Uppsala för jag bor inte långt därifrån, hade varit så kul att få träffa dig och prata lite 🙂

  Krya på er nu <3

  Reply
 46. Emilie Bourdet

  Ginger, lemon and honey tea is good against cold indeed.
  One thing that helps a lot with me is when I have finished to brush my teeth, I put 2-3 drops of tea tree essential oil in my brush and rebrush my teeth.
  So the essential oil diffuse into the mouth, throat and nose and kills bacterias there.
  The taste is bad but I find it less nasty than putting the drops of tea tree EH into hot water and drink it.

  Reply
 47. Alyxia Johnson

  For me, lots of tea keeps me hydrated very well and it is good for the digestive and immune systems. I like using my tea ball and mixing different herbs with different properties so you get all the vitamins to fight sickness.

  Reply
 48. Jenny Franzén

  Vitlök är en suverän kur, prova hemmagjort bröd med vitlök och smör i ugnen, 175 grader ca 5 minuter <3

  Reply
 49. online courses

  An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a colleague who was conducting a little research on this. And he actually ordered me dinner simply because I stumbled upon it for him… lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending some time to talk about this topic here on your web page.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.