Önskeinlägg?

Godmorgon kära ni!
Eller, just i skrivande stund är det inte morgon längre. Tänkte göra det här inlägget för några timmar sedan men blev kvar i skogen lite för länge.
Det är måndag och en ny härlig vecka har börjat. Jag hoppas ni alla hade en riktigt fin helg. Min helg har såklart innehållit mycket jobb här hemma med att få ordning efter vattenläckan. Johan har fortsatt renoveringen och jag har monterat möbler och städat som en galning. Men det känns alltid skönt efter varje helg när vi kan se att vi tagit några steg till mot att bli klara.

Innan jag visar några bilder från helgen så tänkte jag skriva lite om det som det här inlägget i huvudsak skulle handla om. Nämligen önskeinlägg!
I somras så kom jag på idén att jag varje vecka skulle vilja skriva ett inlägg om ett ämne som ni läsare har önskat. Jag har ju då och då fått lite önskningar om inlägg och ibland frågor som skulle vara mer intressant att svara på i ett inlägg istället för i kommentarsfältet. Så den här veckan tänkte jag börja med!
Och därför tänkte jag nu höra med er om det är några av er som har någon speciellt blogginlägg som ni önskar att jag ska skriva?
Det kan vara allt möjligt. Stort som smått.

Något ni undrar över, några tips ni vill att jag ska ge, något ämne ni vill att jag ska fördjupa mig i. Frågor och funderingar. Vad som helst!
Skriv gärna en kommentar med era förslag. Det måste inte vara just under detta inlägget. Jag läser ju alltid era kommentarer så kommer ni på ett önskeinlägg längre fram så är det bara att skriva!

Jag kan ärligt säga att det ibland är himla svårt att från sitt eget perspektiv se vad andra önskar läsa. Ibland har jag total inspirationstorka och har ingen aning om vad jag ska skriva. Trots att det säkert finns massor med saker som ni gärna skulle vilja ta del av mer. Då är det ju perfekt att ha en lista med era önskeinlägg. Jag har redan skrivit upp några förslag sedan tidigare. Men skulle gärna fylla på den med fler. Jag skriver ned alla era förslag så kommer jag varje vecka att välja något av ämnena. Hoppas ni tycker det känns som en rolig idé!

Som sagt så ägnades helgen till att greja här hemma. Men vi tog en liten paus från renoveringen för att ge oss ut i skogen och plocka lite bär. Idag (första måndagen i september) så börjar jakten och då känns det inte lika lätt att röra sig i skogarna som man vill. Och vi har inte plockat några blåbär än så vi tänkte att det var bäst att passa på igår innan både jakten och frosten sätter igång.
Vi åkte iväg några minuter ifrån byn, till ett ställe där jag för det mesta brukar plocka blåbär.
Dock var det precis som jag anat och hört, ett riktigt dåligt blåbärsår. I alla fall här. Jag brukar ju äta mycket blåbär när jag är ute i skogen men jag har lagt märke till att det är ganska glest med blåbär på buskarna i år.
Vi åkte till några olika ställen men blev ganska besvikna snabbt. Det tog jättelång tid att ens få ihop till en dl blåbär.
Efter en stund så bestämde vi oss för att strunta i blåbären i år och plocka lingon instället.
Så vi åt istället upp de blåbären som vi hade hittat.
Lingon är nog det allra roligaste att plocka. Det går så snabbt och lätt. Efter bara 10 minuter kan man plocka en liter bär. Dock var lingonen istället lite för omogna för min smak. De ska hellst få mogna någon vecka till så det blir sådär riktigt mörkröda. Men vi plockade tillräckligt för att göra en burk sylt. Sen åkte vi hem igen 🙂
En kopp kaffe och lite bärrensning efter en tur i skogen, och sedan lite syltande. Det var en välbehövlig paus i renoveringen. Det alltid viktigt att blanda nytta med nöja. Att inte bara jobba. En liten stund av något annat kan ibland vara guld värt.

Nu är det ny vecka och den ser jag verkligen fram emot. Nu ska jag koka mig en kopp kaffe och sedan svara på lite kommentarer här på bloggen! Att läsa era kommentarer är bland det bästa jag vet ♥ Och glöm inte att skriva era önskningar på blogginlägg om ni har några! 🙂 Hoppas ni får en fantastiskt fin måndag! STOR kram på er allihopa!

50 Kommentarer på “Önskeinlägg?

 1. Kim

  Åh, jag skulle vilja veta:
  1. vad du har för ”utrustning” när du e ute å reser/vandra.. asså typ vilka skor, jacka och såna saker. Jag älskar friluftsliv och skulle vilja höra mer om de, från ditt perspektiv, typ vilka måsten du har när du åker ut å tältar själv etc.
  2. Sen undrar jag vad som hänt me Danny, inte sett honom på ettag, har han fått flytta till ny ägare permanent? Jag kanske har missat om du skrivit om de tidigare.
  3. höra om dina framtidsplaner/visioner.
  4. sen typ ett tips-inlägg typ: favorit mat, bok, film, spel, te, kaffe!

  Reply
 2. Mia

  Åh, vilken bra idé! Jag älskar alla före-och-efter-bilder! Jag hade gärna sett fler bilder av hur ni bor; hur såg det ut när du flyttade upp och hur ser det ut idag? Jag kan tänka mig att mycket förändrats! En liten genomgång (med tillbakablickar) av gården <3

  Reply
 3. Lovisa

  Åh, jag vet inte om du gjort det tidigare, men jag skulle älska att se ett inlägg som sammanfattar lite av sin resa sen du påbörjade ditt liv och din dröm i Grundtjärn! Jag började läsa din blogg för bara ett år sen och det känns som du har kommit så långt och att det ligger en massa kämpande bakom var du befinner dig nu.

  Reply
 4. Therese

  Åh, jag har ett önskeinlägg! Jag skrev för kanske en månad sedan, men kopierar in kommentaren här så slipper du leta bakåt ”i onödan” 😀

  Får man önska ett inlägg till framtiden? Det hade varit så intressant med en inlägg om alla dina målarsaker/-verktyg. Tex, Vilka är dina favoriter? Vad köpte du i början som du antingen inte använder längre eller som var helt onödiga köp? Något du önskar att du hade köpt från början? Otippade målarprylar? Hur många olika penslar använder du? Favoritmärken/modeller/storlekar? Hur förvarar du dina prylar? Lite målerinörderi sådär 🙂
  Ha det fint!

  Reply
 5. Sara

  Vilka bra tips och frågor alla redan nämnt, kan inte annat instämma på samtliga! Jag har några önskningar men vill först säga att jag tycker att du är så himla bjussig med dina inlägg redan. Som storstadsbo (som drömmer om att flytta ut till skogen) är det så skönt att få följa dina dagar och drömma sig bort i hetsen! Du skriver så långt och välformulerat och jag älskar hur det märks att du verkligen skriver direkt från huvudet. Det känns genuint!

  Men till önskningar; har länge tänkt på att du har så härlig musik på i bakgrunden! Jag är själv en person som har olika listor till allt jag gör. En när jag läser, en när jag målar och en när jag redigerar bilder. Skulle så gärna kika in på dina listor och se vad du lyssnar på!

  Och som dom tidigare nämnt är jag också nyfiken på dina tankar kring framtiden, tipsinlägg (andra bloggar, böcker, friluftslivs relaterat m.m.) och lite mer om hur du tänker och gör när du målar och vad du använder dig av.

  Men som sagt, älskar denna lilla plats som den är! <3

  Reply
 6. emblas.se

  Vilken kul idé!
  Ett skojigt inlägg/fråga som vore kul ifall du skrev om:

  Vad skulle du göra/köpa om du fick 1 miljon kronor i kontanter, och du var tvungen att spendera ALLT på 48 timmar? 😀 (Obs, du får inte spara, sätta in i fonder eller liknande!)

  kram <3
  Emma

  Reply
 7. Hanna

  Jag vill läsa mer om ateljen och ditt skapande. Jag är själv igång med att inreda en atelje och älskar inspirationen. Undrar även mer om hur du får inspiration och hur du bestämmer hur din nästa ”kollektion” av konst ska se ut eller ha för tema. Allt om konst alltså!

  Reply
 8. Anette

  Jag skulle gärna vilja läsa mer om ditt skapande. Främst om ditt målande, men även fotograferingen. Framför allt skulle jag hemskt gärna se fler filmer när du målar. Jag tycker de filmerna är så inspirerande och mysiga att titta på. Jag blir lugn av dem 😀

  Reply
 9. Monnah

  Först måste jag ju gratulera till nomineringen till Årets Influencer! Ska du inte fika röster här i bloggen? 😉 Annars hjälper jag gärna till:

  http://www.storainfluencerpriset.se/rösta

  Jag är så glad över att syrrans projekt Att Resa-podden uppmärksammas och har fått en nominering som Årets Business. Jättehärligt att se att deras hårda jobb gett resultat!

  Då det gäller önskeinlägg vet jag inte riktigt… Jag tycker du är så inspirerande oavsett vad du publicerar, haha! Vet flera som känner likadant. Något projekt som sträcker sig över en längre tid kanske hade varit roligt? T ex att ta ett foto på exakt samma plats en gång i veckan i ett år och reflektera lite runt tid och acceptans, att tidens gång liksom är något vi inte kommer undan. I dagens samhälle där det opereras, sprutas och smörjs för allt vad tygen håller för att försöka komma undan det oundvikliga känns acceptans verkligen som något jag önskar mänskligheten.

  Ha det gott!

  Reply
 10. Fia

  ÄLSKAR första fotot under din selfie-bild! Så mjuk och fin i färgerna; som en dröm.

  Här i Östersund har vi otroligt mycket rönnbär i år. Precis vartenda träd är alldeles smockfullt med röd-oranga klasar. Vilket kalas för fåglarna! 🙂

  Önskemål:
  På YouTube är vi några som önskar att du ville skriva i infoboxen vilken musik du spelar i respektive video. I din senaste vlog: ”A day in life with Jonna & Johan” så spelas det en kort sekvens av en låt i början av videon (när du går nerför trappan) som vi gärna skulle vilja veta namn och artist på. 🙏🏻

  Tack för allt som du delar med dig av. Din blogg är en underbar oas i en värld där så mycket fokus hamnar på snabbkonsumerad yta och katastrofer i olika former. Så thank God for Grundtjärn och en bloggande Jonna. 🙂

  Kram 💚

  Reply
 11. Francine

  Hello from Canada! I love when you show pictures and video of your walks in the forest as I too would love to escape from the city and your surroundings are so very beautiful and serene. I would like to know how you stay disciplined regarding being a self-employed photographer and artist. I fortunately am able to take a one year break from my job starting in December and want to dedicate that whole year to my artistic pursuits but am worried on how to remain focused and stay on track. Do you have any tips for artists (or anyone who is self-employed) on how to be productive but not lose artistic spontaneity? Thank you for all you do!!….your blog brings peaceful moments to a sometimes stressful life.

  Reply
 12. Claudia

  Dear Jonna!

  Your blog and your work is my inspiration!❤ I also like taking photos, I live near the nature too, and I am trying to capture the beauty of it, however I don’t feel very professional yet, since I take these photos with phone. But your works and photos are strongly inspire me, just like your paintings that I also like to do. Watching you painting was a tutorial for me how to do it.😊 Also I am amazed by your beautiful hair and your waves. Do you do them by braiding?☺ Thank you so much for sharing your special moments and your fascinating lifestyle in the nature!💓 You are my favourite photographer and painer! Nordic lifestyle and landscape is so special and like a real fairytale! Keep on going and sharing, and I wish you good luck with everything! xx

  Claudia from Hungary x

  Reply
 13. PJ:s byffé - från by till fe

  Mitt förslag till inlägg är att du berättar liter mera Grundtjärn som by och boplats. Hur många bor där, hur många är förvärvsarbetande, företagare, pensionärer osv? Finns där barnfamiljer och hur många pendlar? Hr ni gemensamma aktiviteter, fester, jobb, årligt återkommande händelser? Förändras byn när det blir sommar och ev. sommarstugor och fritidsbostäder befolkas. Blir det mera liv i byn då? Hur är samhällsservicen där, t.ex. vägplogning på vintern, sophämtning, posten, vattenförsörjningen, internet… Är det fler som flyttat dit förutom du och Johan de senaste 10 åren? Betar kvigorna i hela byn eller finns det annan jordburksverksamhet eller skogsbruk där? Vi vet ju att du älskar Grundtjärn och att naturen där är väldigt vacker men finns det något som är mindre bra? Vad blev det av vindkraftsparken inte så långt från Grundtjärn? – Många frågor och uppslag och du kanske inte kan svara på alla eller gå in på rent personliga uppgifter men det vore kul att höra lite mera om Grundtjärn som by. Själv uppskattar jag att bo i en liten by alla årstider. Roligt när alla sommargäster kommer men jag uppskatter like mycket lugnet och stillheten höst och vinter. Naturens gång och skiftningar.

  Reply
 14. Sireen S.

  Great! I would like to know, what camera and lens do you use for taking photos and video. I really love your work you inspire me so much 🙂 thank you for that

  Reply
 15. Jana Goesch

  Hey Hey liebe Jonna!!!
  Ich habe mich wieder sehr über deinen schönen Beitrag gefreut!!! Danke dafür…
  Mich würde mal interessieren, warum du keine Angst hast, so allein im Wald zu sein?! Dann hattest du mal einen Beitrag/Video, wo du einen ”Ufo-Vogel” gehört hast, das fand ich sehr spannend!!! Warum bist du nicht weggelaufen sondern hin gelaufen? Und wie bist du zum Kulning gekommen, kann das jeder lernen?
  Ich freue mich schon auf deinen nächsten Bericht mit wunderschönen Bildern!!!
  Liebe Grüße Jana

  Reply
  • Lotta

   Jana, I took the liberty to ask for your comment to be translated by a friend because I was curious what you said about ”kulning” and suspected you, too, wanted to know more about it. I hope you are able to understand my reply. ❤️

   Jonna, jag är en sådan nyfiken själ att jag bad en vän som kan tyska att översätta. Jag läste tyska i några år i skolan men minns inte tillräckligt. Så här kommer översättningen, på engelska:


   Dear Jonna
   I was very happy reading your lovely post! Thank you for it..
   I would be interested, why you are not scared, walking around in the woods on your own? You were writing once about a Ufo-bird…you heared it. Why did you not run away then? Why did you go and look for it? I really liked this post.
   And how did you learn the Kulning? Is this something everybody can learn? I really look forward to your next post with your wonderful pictures. Cheers Jana

   Reply
 16. Jonathan Snow

  I enjoy your posts. I also have spent lots of time in the woods. Each time there’s always something new or different to see. So I wonder if you hunt for meat at all. I have seen photos of you collecting berries, so you do hunt for those. The photos you post are real nice so you have a good photographer. What model camera is used most?

  Reply
 17. Amanda

  Om du skulle titta på hus i dag, vilka skulle dina högst prioriterade krav vara då? t.ex. vilka frågor hade du ställt och vad skulle du tittat på inuti och utanför huset?
  Mvh en som drömmer om hus men vilsen i bostadsdjungeln.

  Reply
 18. Petra Emanuelsson

  Solen sänker sig utanför fönstret nu och med lite tända ljus och en kopp te i handen har jag precis läst ditt inlägg. Jonna, det finns så mycket jag skulle vilja säga till dig, tacka dig för, fråga dig om… Så vilket passande inlägg. Jag brukar inte skriva något under dina inlägg, jag brukar mest bara njuta av dom. För jag vet, att du vet, att vi läsare finns här bakom skärmarna oavsett hur få kommentarer du får. Vi följer dig, för varje steg. Och jag tror jag talar för alla när jag säger, ”Tack”. Tack för att du får mig att orka med storstaden och det dagliga hamsterhjulet som aldrig tycks sluta snurra.

  Varje kväll innan jag somnar brukar jag slänga en blick på min vackra ”Andromeda” som du skickade till mig. Den står så fint på min målarbänk, och jag vet när jag ser på den att jag kommer dit snart. Jag ska få bli lika fri som du. Jag måste bara stå ut ett litet tag till. Tack.

  Det hade varit mysigt att få veta lite om dina tankar som ung. Har valet att packa väskorna och fly storstaden alltid varit lika självklar? Eller har det en gång funnits drömmar om storstads-livet? Vad avgjorde ditt beslut, och hur tog du första steget?

  Du är grym.
  Kramar Petra

  Reply
 19. Lotta

  Först vill jag bara säga vilken härlig selfie. Det där ljuset är mitt favoritljus och det bara glöder höst och värme över det. Så vackert! ❤️❤️

  Så. Nu kan jag fokusera, haha!

  Riktigt märkligt med blåbären. När jag var ute första gången och plockade så hittade jag ju hur mycket som helst men jag var där mest för lugnet och egen tid, så det blev ju inte så mycket. Sedan när jag gick tillbaka nån vecka senare så var allt bara borta!? Fattar inte vad som hände. Men lingon har vi massor, och jag har aldrig gjort egen lingonsylt (som jag älskar), men i år ska jag testa. 🙂 Och du har SÅ rätt i att blanda nytta och nöje. Båda funkar bättre. Till och med kreativiteten dalar och då kan bara en simpel grej som att dammsuga hjälpa haha. Däremot har jag i perioder stora problem med att släppa måsten, så då lider båda. Kan inte få det jag vill gjort för alla måsten och hus projekt ligger och gnager.

  SÅ. Då undrar jag – hur gör du? Haha Jag vet ju att du fotat/bloggat/målat i flera år nu, så jag säger ju till mig själv att det tar tid att bygga upp ett eget företag, jag räknar ju med att det kommer ta några år att nå dit jag vill med mina egna mål, och jag följer mycket av det du delade med dig av under samarbetet med Samsung. Men det hade varit himla roligt att få höra lite om hur det var i början, vad du märkt nu på efterkälken som du kanske skulle lagt mer tid på/mindre tid på, t ex. Känner mig hjärndöd just nu så det känns som att jag inte kan specifisera vad jag undrar över, haha. MYCKET finns ju säkerligen på din blogg som jag inte hunnit igenom ännu eller kanske t o m missat, så om du (eller någon utav er, Jonnas följare) kommer på något inlägg där du redan skrivit om det, så tar jag gärna bara en länk. ❤️

  Sedan har jag en fråga från min dotter. Hon undrar vilken din allra första målning var. Tyckte det var en riktigt rolig undran. 😃 Barn har sådana bra funderingar alltså. ❤️ (Här vill jag också stämma in med de som ovan undrar över ditt målande. Det hade varit JÄTTEROLIGT. Hade varit perfekt om du ville göra någon film om det, och min dotter frågar massor om målning och jag vet ju ingenting haha, men hon kom ju in på konstskolan nu, så där kommer hon förhoppningsvis få lära sig lite om hur man blandar färger osv).

  Detta blir LÅNGT! 🙈 Men en till bara. Hur lärde du dig kulning? Hittade faktiskt ett inlägg när jag googlade ”lära sig kulning”, och det var så roligt att din blogg ploppade upp där. Från 2016 tror jag det var. Läste om hur du hade varit på ett musikmuseum(?) när du var liten. Och hur det enda som fastnade från det besöket var kvinnan som kulade för er. Jag ÄLSKAR att sjunga, och så nördigt intresserad jag är av vårt ursprung, nordisk mytologi och fornnorden så skulle jag vilja lära mig. Så tips från dig som gör det så magiskt och som verkar ha lärt dig helt själv vore SÅ intressant. ❤️

  Till sist men inte minst så blev jag SÅ glad för ditt svar angående bilden av stockarna och eldörten i bakgrunden. Just precis det du tyckte, att det ser ut som de brinner tyckte jag med. Det är ju faktiskt så att mycket du delar med dig av här på bloggen eller på instagram ploppar upp då och då. Jag tycker det är så underbart att ditt sätt att leva och dina funderingar berör så många. Att din fokus på naturen och det vackra, det själsliga, det uråldriga som ligger inom oss får näring här och så tar vi med oss det. Jag tänkte på det nu också när en annan kommenterade på hur det du skriver om är så unikt. Och om vi bär vidare på det och uppmärksammar detta i vår egen vardag istället för elände och hemskheter – sådan ro och glädje du sprider över det ”lilla”, som egentligen är det allra viktigaste här i livet. Så jag är så tacksam för det jag med, för andra men också för egen skull. Att dessa tankar och funderingar du har som du delar med dig av fyller upp just de ställen som annars kanske skulle roffat åt sig oro eller tvivel. Att bli stoppad av som i detta exempel en vid sjö av eldört och minnas dina funderingar kring dem än att tänka vad som nu än for runt i huvudet på mig just då. Och att du kände så för mina bilder – du anar inte hur det värmde. Så tack för dina ord, Jonna. Det gjorde nog min dag! ❤️ ❤️❤️

  Många varma kramar till dig!!

  Reply
 20. Danny Moore

  My first comment is about bears. It is possible that the reason you didn’t find many blueberries is because bears are in the area….so be careful. Regarding vlog ideas my suggestion is to talk about everyday life in Sweden…building campfires, going to garage sales, going to the store, cooking Swedish food and things like that. Just talk and vlog about everyday life in Sweden……Danny/USA

  Reply
 21. Carl Stridsberg

  Hej Jonna!
  Som du kanske minns skrev jag om dig på min blogg redan den 2 Februari 2012. Minns du? Se http://hittaupplevelse.se/2012/02/jonna-jinton-och-livet-i-grundtjarn/
  Jag skrev bland annat så här;
  ”Många unga tjejer i Jonnas ålder bloggar. Men oftast handlar deras bloggar om mode och skönhet, smink, fest och nöjen. Och shopping! Så hittar man då, i bloggdjungeln, en flicka som skiljer sig från alla modelejon. En ung tjej som med sin kärlek till naturen, med skogen, tystnaden och den friska luften får många att själv längta efter samma liv!”

  Kanske var det för att jag själv är en naturmänniska, ( har ju jobbat halva mitt liv i skogen som skogshuggare. Är 65 idag så det blev ju några år…) som jag blev så inspirerad och fascinerad av dig, jag vill tro det.

  Men det jag undrar lite över det är om du i dina vildaste fantasier kunde tro att du skulle få en sådan framgång? Att din lilla blogg skulle bli en sådan succé och att ditt val och ditt sätt att leva skulle få så många att längta efter ett liknande liv? Så om du skulle vilja skriva lite om det, om din framgångssaga och vad du blivit mest förvånad över, och vad det egentligen är som gör att du har nått så många i hela vida Världen.. Dina vackra bilder förstås och din personlighet och utstrålning, ja, säkert. Men tror du att det är något mer? Att människor längtar efter att komma närmare naturen igen? Lite sådan, du förstår nog… 🙂
  Kramar/ Carl

  Reply
 22. Perk

  Jag skulle vilja läsa om dina favoriter inom musik. Nanooks smak vet vi ju redan, det är Chubby Checker med Let´s Twist Again!

  : )

  Reply
 23. Sofia

  Jag bara älskar dina naturfoton och jag undrar om du kan ge lite tips angående fotografering och inställningar och sånt? Har själv en enkel Nikon systemkamera, men fotar nuförtiden mest i Auto för att det är enklast, men skulle så gärna vilja lära mig att fota i manuellt också. Har nog testat en del tidigare men kommer aldrig ihåg hur jag sedan gjorde och varför det blev bra/dåligt den gången. Så kunde du kort berätta lite hur gör då du fotar?

  Sen undrar jag också vad du och Johan har för framtidsplaner framöver. Tror ni att ni kommer att bo i Grundtjärn för alltid?

  Tack för en underbar blogg!

  Reply
 24. Angelica

  Hej Jonna.

  Det är synd att det är så dåligt med blåbär i år, jag hade själv tänkt gå ut och plocka, men jag väntar nog till nästa år och hoppas det är bättre då.

  Vad kul att du vill att vi läsare ska få önska inlägg! Jag tycker allt du skriver och berättar om är som en hel sagovärld för mig som bor i stressiga Stockholm. Jag längtar att komma närmare naturen så som du har gjort och vet att jag en dag kommer flytta ifrån bullret när det är möjligt. Och jag måste bara berätta för dig hur mycket jag älskar din blogg och allt du gör! Det är en sån själ i din konst, dina foton och ditt sätt att uttrycka dig när du pratar. Det märks att du älskar det du gör och det är så fint att du delar allt det vackra med oss. Ibland gråter jag en skvätt när jag ser dina video-bloggar just för att det är så otroligt vackert! :’D <3
  Ville bara att du skulle veta hur otroligt inspirerande du är för mig och att det betyder mycket!

  Nu till önskeinlägget: Jag är lite nyfiken på hur du går till väga när du målar och skulle vilja se ett inlägg om tekniken du använder. Jag har sett några videos när du målar, men skulle vilja se mer i detalj. Att du berättar om tekniken, färgerna och dina redskap när du gör en tavla och om du har tid att du visar litegrann hur du gör. 😀

  Tack Jonna för den underbaraste bloggen jag vet!

  Reply
 25. Jenni

  Hej Jonna!
  vad roligt att du börjar göra sånna inlägg nu!! Har haft lite jobbigt senaste tiden o kopplat av med lite läsning av dina äldre inlägg :)! Har hoppat runt lite bland datumen men jag undrar när du flyttade från den gamla stugan till där ni bor idag? Och hur kmr det sig att du flyttade dit?
  Sedan hur du lärt dig redigera bilder? 🙂 sen en sista fråga är om du skrivit på en affärsplan någon gång, lr är det helt och hållet magkänsla som styr?
  Till sist, såg nästa inlägg om dina nomineringar, grattiiiiiiis!! 😃 Massa kramar till dig!

  Reply
 26. Emilia

  Jag önskar ett intro till akrylmålning eller egentligen all sorts målning, bra billiga färger, hur börjar man vad för papper osv 🙂

  Reply
 27. Renstrumpan

  1. Berätta mer om dina upplevelser med spöken/andar när du bodde i skolhuset.
  2. Vilka naturväsen har du kommit nära och sett?
  3. Mer filmer om din och Johans vardag – älskar dom.

  Du är en sån frisk fläkt och verkar ha en fin själ fylld med magi.
  kram

  Reply
 28. Janusz

  I would love you to write more blogs on your spiritual experiences like ”Sleep paralysis”. In February you wrote that you deliberately only hint at them because you consider them to be a sensitive topic for many readers. It certainly might be but there are more issues here.

  First of all they are your experiences. Holding back your expression of them is not good for you spiritually, because you deny a part of who you are as a person in this
  world. In order to grow spiritually we have to embrace every aspect of ourselves as human beings. It was very difficult for you to write blog on sleep paralysis for fear of being judged as having some mental problems, but look how much it helped you to clarify things for yourself. Look how many others have the same experiences and how much you helped them to gain some knowledge of this issue. There is nothing new under the sun. We all are like one big person in many little versions, having the same problems in different forms depending on a place of birth and circumstances of our upbringing.

  But there is more. Many people are desperate to find some opening beyond a reality they perceive with their five senses. Responding to this yearning and inspiring others is the very essence of your blog. In a certain sense your readers consider you a spiritual guide. I think of you as a modern version of shamaness, a medicine woman, a volva kona. I have a feeling that people will love to hear more about mysterious experiences you had.

  From a Vedantic perspective, mysterious or mundane, all experiences all exactly the same. They are all made of, appear within and dissolve back into an eternal
  background of pure consciousness that allows their existence but is not affected by them just like an ocean is not affected by waves on its surface. It is the background
  we are really interested in. Value of mysterious, as opposed to mundane, experiences lies in their ability to inspire a sense of awe. This may become an impulse towards
  further investigation into the nature of reality.

  Reply
 29. Maria

  1. Hade varit superintressant att höra mer om din resa till att bli helt egen företagare. Hur du byggde upp bloggen, målandet och fotograferandet för att tillslut kunna leva på det.

  2. Du har säkert gjort detta redan, men i så fall fler filmer ”behind the scenes” när du t ex är ute i skogen och tar dina fantastiska självporträtt.

  Reply
 30. Marthinebg

  Det har ikke vært noen blåbær å plukke i år her i østNorge heller 🙁 Håper på masse blåbær til neste sommer, for det er så herlig å fylle fryseren før vinteren 🙂

  Det hadde vært spennende å se flere bilder av huset dere bor i, sånt synes jeg er kjempespennende 🙂 Og så må du gjerne fortelle oss mer om de herlige kattene dere har <3

  Reply
 31. Caroline

  Grattis till nomineringen! <3
  Angående önskeinlägg, listor! Det är kul tycker jag =) Kan handla om allt mellan himmel och jord, allvarliga, mer lättsamma, ja vadsom =)
  Och mer inredning, tips, drömmar m.m, Du slår vilken inrednings-media-foto-montage som helst just för att ditt ser så genuint ut, sällsyntare syn för var dag. Jätte-fint!
  Ha en fin härlig dag! Kramar

  Reply
 32. Evelina

  Åh Jonna, jag tror jag spricker av lycka, vilket tillfälle att få ställa några frågor 😂 Jag skulle så gärna vilja veta lite mer om dig och din familj. Jag vet ju att du har två bröder, är de konstnärliga som du? Har du några roliga barndomsminnen? Har du fått stöd i familjen i val av yrke?
  Förstår om du tycker att det är för privata frågor att svara på, men jag skulle bli jätteglad om du kunde berätta lite mer om dig och din familj 😍

  Reply
 33. C

  Önskeinlägg om din fotografering!
  Din utrustning kamera etc.
  Hur du tänker när du fotar etc.
  Redigering
  Hur du planerar din videor (som bara blir bättre och bättre! inget illamående längre! ;))
  Jag har även önskemål att du filmar norrsken dvs gör en video av det vad jag förstår så rör sig norrskenet!!
  Längtar!

  Reply
 34. C

  Lite fler roadtrips i vårt vackra land!
  Ålskar när du bloggar om när du ger dig iväg på småresor!
  Du är den bäste ambassadören för vårt fina land!
  Ta gärna med dig Nanook!

  Reply
 35. Taylor

  Hello Jonna!
  You seem like such a spiritually connected person, and are such an inspiration to me. I would love to understand your spiritual beliefs better, do you think you could write about this sometime?
  So much love!

  Reply
 36. Rebecca J

  Hej Jonna!
  Först och främst grattis till nomineringen♡
  Som många redan har skrivit så önskar jag mera inlägg från ateljén. Flera målar filmer. Älskar dem. Berätta gärna var du köper dina målargrejor som träramar och dukarna, och hur man sätter ihop dem.
  Ha en superfin dag!♡
  Kramar

  Reply
 37. Solkatt

  Hej! Vilken underbar idé om önskeinlägg! Jag önskar att du skulle skriva om högkänslighet, du har gjort det engång för längesen, och det var så bra skrivet, gav mig så otroligt mycket, så mera om detta ämne tack! Så älskar jag att få se bilder från ditt hus i Grundtjäen, samt vloggar om ditt och Johans vardagsliv! Många kramar och tusen tusen tack för bästa bloggen nånsin!!

  Reply
 38. Sanna

  Jag har läst din blogg till och från i några år, och det som fick mig att fastna först var var ditt mod – modet att våga satsa på din dröm och flytta iväg norrut. Sitter själv och ”hemnet-knarkar” stugor/hus i Norrland minst en gång i veckan och drömmen vore verkligen att någon gång i livet bo norröver, eller åtminstone ha en stuga där. Bor nu i Södermanland, där jag växte upp, och har även bott i Skåne en sväng. Men jag tror ärligt att jag är född med ett norrländskt hjärta, blir alltid mer harmonisk i själen när jag åker norrut.

  I alla fall, så ser jag gärna fler inlägg med tema ”våga göra det du vill”. T ex – hur kom det sig att du började måla? Är det en dröm du alltid har haft, eller en hobby som råkade bli ett levebröd? Vilka inkomstkällor har du? Och då är jag inte intresserad av vad du tjänar, utan hur du från ”ingenting” (som det kändes när du flyttade uppåt) har skapat en så kreativ och lukrativ tillvaro. Har du jobbat ”som vanligt” någonstans sedan du flyttade upp? Extrajobb eller så? Hoppas du förstår hur jag menar. 🙂 Jag tänker att många är väldigt praktiska även när det gäller sina drömmar – ska jag flytta måste jag först ha ett jobb, osv.

  Sen så tycker jag att det vore intressant att du lyfter glesbygdsfrågan oftare – t ex som du gjorde med BB Sollefteå. Hur långt har du till en mataffär (både mindre och större)? Shoppingcenter? Post? Bio? Sjukhus? Vårdcentral? Skola? Ja, kanske ett inlägg med massa avstånd till ”vanliga” destinationer, för att visa hur livet är i när man bor i Norrlands glesbygd. Även hur ni ser på utvecklingen av glesbygden, finns det skolor kvar i de små samhällena, fiberutbyggnad, vägunderhåll… etc. Politiska frågor utan att du behöver bekänna färg, liksom. 🙂 Eller har du funderat på att engagera dig politiskt?

  Tack för att ni delar med er så fint av er vardag. Ni ger bränsle till min Norrlandsdröm!
  Kram

  Reply
 39. Victoria

  Hej! Jag skulle gärna vilja läsa mer om dina djur, din hund och dina katter, t.ex om deras personligheter 🙂 tycker det är roligt att läsa din blogg eftersom du verkar så äkta och snäll!

  Reply
 40. Christiane

  all posts are welcomed by me, especially with the ‘charm troll’ Nanook and the sweet cats, and the atmosphere of the nature in all of its seasons, so quiet and filled with peace;
  then the little red house in Grundtjarn and the table with the coffee and the candles . . . . very warm and reminds me of my Grandparent’s kitchen of so long ago wherein there was a large black stove with a rocking chair on either side, and a trestle table, and a wall of windows with red-checked curtains, so warm and filled with love . . . . . sometimes these happy memories of my childhood come back to me when I read your posts and see your photos, so thanks Jonna for sharing with us 🙂

  Reply
 41. Jana

  Dear Jonna,
  your tip with the Golden Milk was great. And I often drink it 😉
  I would be very glad about favorite or family recipes (also from your childhood).
  A big hug,
  Jana from Germany

  Reply
 42. Karin

  Jonna, du är så inspirerande och härligt. Jag skulle verkligen uppskatta att höra mer hur du använder, law of attraction och tacksamhet i din vardag, om du gör det strukturerat eller om det bara faller sig naturligt för dig och om det alltid har gjort det.
  Sen undrar jag om du har stängt din web shop?
  Allt gott, Karin

  Reply
 43. Sara

  Tack för alla vackra vyer och bilder du delar med dig av 🙂
  Jag skulle vilja läsa om målningsteknik i akryl och om att jobba med något ovanligt, all ha kreativiteten som sitt yrke och hur det funkar när man bor med någon som har ett mer ”vanligt” jobb. Tänker på sådant själv och känner att det kan vara svårt att förklara ens kreativa behov för att uttrycka sig.
  Med vänlig hälsning
  Sara

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.