Sensommarkväll

Det var den första kvällen i augusti. Efter en lång dag med renovering inne var klockan plötsligt runt midnatt. Vi glömmer både tid och rum när vi är mitt i renovering och skapande. Kvällens regn förvandlades till dimma när molnen skingrade sig. Luften kändes så ren och skönt svalkande när vi gick ut till vägen med soptunnan som hämtas varannan onsdag. Så vi bestämde oss för att ta en liten midnattspromenad genom Grundtjärn.
Det var en kväll som hade något sådär alldeles speciellt över sig. Det var som om det kändes i luften att högsommaren nu övergick till sensommar.
På den blålila himlen uppenbarade sig augustihimlens första stjärnor. De hade jag inte sett sedan tidigt i våras. Det är som om mörkret kommer med den vackraste gåva så att vi inte ska bli ledsna för att dagarna blir kortare. Vem kan säga nej till stjärnor?
Kvigorna spelade koskällornas sång som bakgrundsmusik till vår nattpromenad medan de lugnt vakande fram till stängslet för att säga godnatt.
När vi kom in tog vi en nattfika innan vi gick och la oss. Aprikoskräm med mjölk. Något som jag upptäckte för någon vecka sedan, och som jag nu inte kan sluta få nog av. Det smakar sommar.

Nu är det återigen kväll här i Grundtjärn, och jag ska spendera kvällen med att måla en gammal kökssoffa som vi ska ha till köket. Jag har alltid drömt om att ha en riktigt fin kökssoffa och nu är det snart verklighet. Idag köpte jag lite tyger för att sy en dyna och lite kuddar. Det kommer bli så fint. Ser fram emot att visa er sedan.

Tack för alla fina, underbara kommentarer. Ni är bäst! ♥
Hoppas ni haft en jättefin dag! Kram på er!

28 Kommentarer på “Sensommarkväll

 1. Lena D

  Vilken stillsamt vacker stämning du sprider med dina bilder och texter! Gott att höra att ni har det fortsatt bra på er ”semester” – visst är det en befrielse att rensa ut och ge rum för det nya!

  Reply
 2. Annica

  Låter härligt att rensa, sortera, slänga och renovera när andan faller på…inte när man måste 🙂 Ha en fortsatt skön sommar!

  Reply
 3. Jorma

  Låter så skönt att kunna göra saker i egen takt, och sen ha den där härligt vackra byn att promenera omkring i 🙂 Det är riktigt behagligt här nu, det har inte varit jättevarmt, men liksom lagom hela sommaren.
  Ha en fortsatt fin vecka 🙂
  Kramar

  Reply
 4. Melissa

  August is a season of getting ready for a change.The night skies are full of wonderful sights. We’re getting ready to view the solar eclipse and the Perseid meteor showers which are supposed to be the biggest ever and are always a good late night show.
  Glad you’re enjoy the season! Looking forward to seeing the results of your hard work.

  Reply
 5. sandrajunhammar.se

  Vilken fin kväll! Håller med dig om att är det mysigt att sommaren så sakteliga börjar övergå i sensommar ♥

  Läste tidigare inlägg om er rensning och städning, visst är det härligt med en rejäl utrensning! På något sätt är det som att när man rensar bland de fysiska grejerna så rensar man automatiskt ut en del mentalt skräp också – och kvar blir bara en känsla av lättnad, frihet och ny energi ♥

  Ofta känner man ett behov av att rensa i takt med att man växer och utvecklas, det känns liksom naturligt då. Jag har skrivit en hel del om vårt förhållande till saker och ett inlägg om att rensa bland sina prylar (en guide).

  Du verkar ju klara dig fin ändå, men om någon annan vill ha lite motivation och inspiration att rensa bland grejerna hittar ni guiden här: http://www.sandrajunhammar.se/rensa-bland-prylarna-en-guide/

  Önskar dig och alla andra en fortsatt fin sommar! Kram ♥

  Reply
 6. Lars 8463

  Hej varmhjärta
  Här hemma håller jag på att ”städa”
  dvs flytta runt berg av bra att ha
  saker som igentligen inte är så
  bra att ha.
  Eftersom det aldrig verkar bli tid
  för just den stunden (men kanske?!)

  Så det har blivit ett BERG
  av tidlösa saker bakom vedhögen
  Och som ska slängas när jag
  får en stund över. (Kanske?!) JO!!!

  Men samtidigt har jag hittat saker
  som jag inte visste fanns.
  Bland annat en dammig dammig
  påse som låg uppe på ett skåp
  i pannrummet.
  En påse som jag öppnade igår
  En påse vars innehåll
  flyttade mig i tid och rum.
  För den innehöll drygt 40 negativ
  och 17 stycken handskrivna brev.

  Minnen från den tid, när mamma
  var 19 år. Träffat min pappa
  Men ännu inte hade flyttat ihop.
  Vita orddukar målade med känslor
  om oro, lugn, sorg, glädje, KÄRLEK!!!

  Du varmhjärta
  Jag är GLAD att jag har mina ögon
  Som kan betrakta dina orddukar.
  Där dina känslor har formats till ord.
  Om oro, lugn, sorg, glädje, KÄRLEK!!!

  ”Skönt” att höra att du, ni mår bra
  Vi kommer nog aldrig (ska jag
  igentligen inte säga) träffas.
  Men när du vill, är det alltid ”trevligt”
  Att få träffa din bild.
  För den är aldrig ”negativ”
  Få möta dina känslor i ord
  oavsett hur dom mår.

  Varm kram

  Reply
 7. Lena Berg-Nordenberg

  Ljuvliga sensommarbilder kära Jonna. Du skriver det jag också själv upplever nu, att sommaren har ändrats till sensommar, med allt det innebär med svagare solljus, vemodskänsla, stjärnor som visar sig mm. Men augusti är i varje fall ännu en sommarmånad. Jag älskar att se när dimmorna lägger sig så vackert som Din bil visade. Det är så magiskt och underbart. Ska själv försöka komma ut till någon tjärn och fotografera detta. Ha det så bra!

  Reply
 8. ♥Maria Alvljus♥

  Vilka fina och sköna sensommarbilder. Jag kan höra kossornas bjällror
  när dom kommer fram till staketet och hälsar på er.
  Helt underbar känsla♥♥♥

  Reply
 9. Anonym

  Så vackert……….stilla o lite vemodsfyllt…likt augustidimman…..som även kommer med den första kylan……i kvällen……och då….hoppfullt vidare……med hela Himlafästet infångande liv o Lycka!! I färger som föder än mer Liv…!! Ja, och så alla stjärnorna…

  Jag tycker att bilden av Er är mycket fin.

  Reply
 10. Pauline

  När jag var liten och hälsade på mormor och morfar så fick jag aprikoskräm till kvällsfika också. Fast jag fick min kräm med ovispad vispgrädde, det var väldigt gott men jag undrar vad jag skulle tycka om det idag 🙂

  Reply
 11. Magnus

  Vilka härligt stämningsfulla bilder, men tiden går så fort! Snart är ännu en semester passerad och hösten närmar sig allt mer. Än är visserligen grönskan utanför fönstret tjock och frodig -och ett rådjur gick precis förbi- men fågelsången har nästan tystnat helt. Ett tecken på att sommaren lider mot sitt slut. Ju äldre jag blir ju mer ogillar jag den mörka delen av året, och för ett par dagar sedan läste jag någonstans att flyttfåglarna redan börjar röra på sig. Känns lite väl tidigt och tyder kanske på en tidig och lång vinter i år.

  Nä, nu får jag sluta gå händelserna i förväg. Ute skiner solen just nu så jag får skynda mig att äta frukost och komma ut en stund för om YR har rätt i sin prognos så ska det komma regn och åska framåt middagstid idag. Vill gärna hinna ta en promenad och fixa lite ute innan regnet kommer.

  Stor kram!

  Reply
 12. Miriam

  Åh, gud så vackert! <3

  Får alltid en stor dos hemlängtan när jag tittar in på din blogg. De små, små byarna som mest domineras av natur finns helt enkelt inte där jag bor. Drömmer en dag om att få köpa mig en liten stuga i Sverige, långt bort från allt.

  Magisk stämning.

  Reply
 13. Janusz

  This is definitely the loveliest time of the year. It is still warm but rarely insanely hot like it may be in June – July. August is a prelude to September – my beloved month
  of a year. What June started, September will finish. It is a time to start harvesting what we cultivated all year. Time for reflection on what was right or wrong with all our doing in this world. One year wiser we prepare for a new beginning.

  Reply
 14. Autismmamma

  Jag är en mamma, fru på 47 år och bor i Småland i en villa på en gård.
  Jag är positiv och glad och har haft sjukbidrag sen börja på 90 – talet. Mina intressen är djur, natur och mina egna älskade hundar. Det vore trevligt att lära känna nya vännner i en ålder av 46-60 år. Jag en ny bekantskapskrets att lära känna och umgås med. Min E-mail: happy0@home.se Blogg: http://autismmamma.bloggplatsen.se Vore ju skoj om du ville kika in till min blogg och sätta en tass där ler.
  När du ändå är här, så lägg gärna igen ett tassavtryck så jag kan besöka dig och din blogg!
  When you are here, so please write a comment, then I know who Im going to visit!
  När du först är här så skriv väldigt gärna några ord!
  Men skriv inte anonymt utan skriv gärna under med signatur!
  Välkomna in till mig!

  Reply
 15. Bodil

  Går dagligen, som alltid, in på din blogg.
  Konstaterar att ”Nej, hon har inte skrivit idag heller”.
  Det gör mig glad.
  Njut av din fria ledighet!

  Reply
 16. Autismmamma

  Jag är en mamma, fru på 47 år och bor i Småland i en villa på en gård. Vi är en mycker aktiv familj med många intressen och vi har två tånåriga barn.
  Jag är positiv och glad och har haft sjukbidrag sen börja på 90 -talet. Mina intressen är djur, hästar natur, simma, cykla, långa promenader,löpning och mina egna älskade hundar som jag träna lydnad, rallylydnad, spår, hundutställningar, drag .Jag rider tre pass per vecka på min ridskola. Hoppning och dressyr. Det vore trevligt att lära känna nya vännner i en ålder av 46-60 år. Jag en ny bekantskapskrets att lära känna och umgås med. Min E-mail: happy0@home.se Blogg: http://autismmamma.bloggplatsen.se Vore ju skoj om du ville kika in till min blogg och sätta en tass där ler.
  När du ändå är här, så lägg gärna igen ett tassavtryck så jag kan besöka dig och din blogg!
  When you are here, so please write a comment, then I know who Im going to visit!
  När du först är här så skriv väldigt gärna några ord!
  Men skriv inte anonymt utan skriv gärna under med signatur!
  Välkomna in till mig!

  http://autismmamma.bloggplatsen.se

  Reply
 17. Rosanna

  In che posto magico vivi! Magnifico! Beata te!
  Ti ho ”scoperta” tramite i tuoi quadri. Ma le foto che pubblichi nel blog sono fantastiche.
  Coraggiosa la scelta di mollare tutto e trasferiti in un paesino sperduto, ma vedo che ve la cavate alla grande! Complimenti per tutto. Continuerò a seguiti e godere delle immagini che pubblicherai.
  Ciao. Rosanna

  Reply
 18. Christiane

  a blessing to come to Jonna’s blog which refreshes one’s spirits

  in my own land, we mourn a young woman, Heather Heyer, who was killed as she protested against evil in the town of Charlottesville, Virginia (USA)

  coming to Jonna’s and seeing the pictures of the beautiful nature, I am nourished and refreshed and I know that there are places and people on this Earth who are caring, decent souls who are positive and representative of what is good and wholesome in this world . . . so thanks to Jonna and all like her who share that vision of peaceful living and simplicity and in friendship with the natural world

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.