Städning och dans

Hej på er!
Och glad första advent, i efterhand! Jag hade tänkt göra ett sådant där mysig adventsinlägg igår men jag hann inte klart med städningen i tid. Så det var först i morse när jag klev upp i mörkret och möttes av det varma ljuset från adventsstjärnan i fönstret som jag fick en riktig adventskänsla. Och just nu i skrivande stund så faller äntligen snön. Men jag vågar inte hoppas på för mycket, men vilken lycka om den skulle få ligga kvar nu.

Igår ägnade jag hela dagen åt att städa i köket, medan Johan var i sitt hus och flyttstädade. Jag fick som tur var ett sådant där naturligt städryck, när det nästan blir roligt för att jag blir så galet kvävd av all smuts och hundhår att jag får någon slags superkraft. Jag bara måste få rent.
Och jag ville inte göra fint inför advent om det inte var rent i grunden, så att säga. Så då blev det en storstädning här inne.
112804Äntligen, för första gången i mitt liv har jag inhandlat ett par julgardiner till köket. Varje jul har jag gått och tänkt att jag vill ha julgardiner men det har aldrig blivit av. Men nu var det dags! Så jag tror städningen blev extra rolig eftersom jag visste att jag i slutet skulle få hänga upp de nya gardinerna. Som pricken över i:et.112803
112802Det var en väldigt vacker dag igår, och en del av mig ville bara ge mig ut och fota. Men jag sprang ut i stövlar och tog den här bilen som hastigast, när solen var på väg ner med miljoner snöflingor i luften.
112801Ganska sent på kvällen blev köket klart. Och jag älskar den där friden som blir i huset när man städat. Det är som om jag kan andas bättre och känner ett lugn i kroppen. Dock har jag några rum kvar som jag vill städa, men det tar jag senare.
112805Det blev så otroligt mysigt här inne. Som alltid när jag plockar fram julen så önskar jag att jag kunde stanna tiden. Konstigt nog är det precis samma härliga känsla när man plockar bort det i januari. Men just nu känns det helt fantastiskt mysigt.
Visar lite resultat av städningen i slutet av denna video som jag spelade in igår.
Nu önskar jag er en härlig start på den nya veckan! Och vill passa på att tacka för alla fina kommentar också. Ska svara er i kväll! 🙂
Stor kram på er ♥

37 Kommentarer på “Städning och dans

 1. Lindan

  Åååhh vilken underbar adventsstädning (och dans!!) !! 😀 Själv sitter jag här med någon typ av ”nackspärrs-axel-halvaryggen-ont”…typ! Det bara slog till igår…Så idag har jag ägnat hela förmiddagen åt att jaga rätt på någon naprapat eller kiropraktor för en akuttid. Lyckades till slut få en tid i morgon fm! (y) Så nu ska jag bara överleva tills dess….
  Så här blev det varken adventspyntat (och sannerligen ingen dans – även om jag blev väääldigt danssugen när jag såg din video!! 😀 ) Jag älskar verkligen att bara ”dansa loss” sådär ibland…! Gärna en riktig ”fuldans”..haha….Och sjunga till!! (mina grannar ääälskar mig, som sagt…;) )
  Men tack för att jag fick uppleva lite adventsstämning via dig!! 🙂 Och vad mysigt det såg ut när det blev klart!!
  Det var länge sedan jag hade julgardiner nu…Jag minns min första jul då jag flyttat hemifrån..Jag var bara 17 år, men den julen gick jag verkligen ”all in” (mest för att jag nog trodde att det var så man ”skulle göra”…;) ) SYDDE julgardiner, bakade pepparkakor med hemmagjord deg, hade en riktig gran, gjorde kransar av enris, bakade lussekatter…*puh*
  Sista åren har jag inte haft någon gran alls…men kanske är det dags för det igen. Det blir ju faktiskt en väldigt härlig och speciell julstämning av det….! <3
  Kan ni ha gran, med tanke på alla djur…?

  Kraaam, håller tummarna för att snön får ligga kvar (här är barmark, som vanligt! *muttrar lite*)!! (y) <3

  Reply
 2. Anders

  Helt galet – och helt underbart!
  Du får städningen att framstå som buskul…
  Tack för inspirationen, som vanligt – kan man kanske få se hur det blev med julgardinerna?

  Reply
 3. Jorma

  Härliga du! 🙂 Här blev det snabbt dammsugande och svabbande och upp med ljusstakar och fönsterstjärna i köket. Fördel med att bo litet, det krävs inte mycket ansträngning för att få till adventsstämning 😉
  Ha en härlig vecka
  Kramar

  Reply
 4. PJ:s byffé – från by till fe

  Oj då, där gick det livat till med städningen. Önskar att jag hade samma motivation. Lite dans hade kanske hjälpt fast risken finns att jag drattat omkull mitt i spannen. Det hade vart nåt. – Lite grann saknar jag Nanook som åskådare. Han brukar se helt borta ut när du dansar och står i. Som om han int begrip

  Inför jul brukar man få ha önskningar, eller hur? Jag önskar en låt på dragspel från en Jonna i Grundtjärn lagom till julen. Det vore nåt att inleda julen med. Allra helst Gläns över sjö och strand för den har så fin melodi och text. Men annat går också bra. Såja, nu var det framfört.

  Reply
 5. Martina Åkerman

  Guuud så mysigt det ser ut! ÄLSKAR dina julgardiner! Jag satt också upp min adventstake igår och ska sätta upp stjärnan ikväll. Vi firar jul på Sveskts vis varje år trots att vi har bott här i USA i 48 år! Viktigt för oss.
  Vi firade Thanksgiving här i Torsdags med stor kalkonmiddag och allt som hör till. Det är också jätte mysigt. Det är liksom starten på vår julsäsong.
  Kram på dig.

  Reply
 6. Jojhanna

  Hahaha vad roligt du verkar ha när du städar! 😀 O så mysigt det blev sen! 🙂 Jag skulle också behövt städa igår men istället var jag ute med hästarna i det fina vintervädret o sen på 50- årskalas,,Så nu är det bara att bita o kaoset 🙂 Ha en fin advent! 🙂

  Reply
 7. Marthine B.G

  Det er en fantastisk følelse når huset er reint, og jula har kommet på plass 🙂 Det er en hyggelig tid på året, midt i mørketida! Så fint det ble med nye julegardiner, nå ble det skikkelig julestemning.

  Reply
 8. Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom

  Du är ju för go! Som sjuk i utmattningssyndrom kan jag ibland längta efter att städa. Bara göra något normalt och vardagsaktigt som att städa. Det känns som ett friskhetstecken att göra vardagliga ting, sådant som oftast egentligen är tråkigt. MEN du visade ifs att det går att göra det roligt också 😉 KRAM

  Reply
 9. Helena Nygrund

  Det är nog bara du som kan få städning att se så roligt ut…jag kom på mig själv med att le mer och mer vartefter videon gick 😀
  Tack för all glädje du ger oss Jonna! ❤️

  Reply
 10. Jannike

  Helt fantastiskt glad i hjärteroten blev jag av att se din städning! Tack för en peppig vardagsglädjefylld film, det är i det lilla som det stora bor✨

  Reply
 11. Dixi Wonderland

  Jag städade och julpyntade hela lägenheten i helgen. Granen är redan uppe och i år är temat guld/gammelrosa. Den är så himla fin 😀 Har nog aldrig varit så här inspirerad under det kalla vinterhalvåret. I vanliga fall blir det ca 20 bilder i November men jag har slagit rekord detta året. Åhh om vi bara kunde få snö nu också 😀

  Reply
 12. Janet Doane

  We just got the biggest kick out of watching you dance and clean. Your home looks soooooo perfect and sweet and cozy after all the work and love you gave to it. Interestingly, we’re cleaning ourselves now, not with such intensity, lol, but still… maybe it’s in the air. Love the Advent light, and this super fun post. You’re such a good dancer!! ❤️❤️❤️

  Reply
 13. Annica

  Har en likadan adventsljusstake som du, den i koppar, det går bara inte att byta ut den mot något nyare…. det ska vara den modellen 🙂

  Reply
 14. Gunilla T

  Åh du är ju för go’ att bjuda på en underbar städ-dans till medryckande musik!
  Avsluta med en lugn och rofylld doft av nystädat hem!
  Julgardinerna är uppe och ljusen brinner!
  Där sitter du med din kära Johan och fikar!
  Önskar er många mysiga advents stunder framöver!

  Reply
  • Howard Hatzfeld

   Hello Jonna, from Sunny California, thank you for such a warm and playful video. A friend just posted the video of you calling the cows home which was one of the most beautiful soulish cattle calls I have ever heard. I enjoyed it so much. A friend commented, ”I want to be her”. Which I thought was very sweet and quite the compliment. I wish you and yours, a very Merry Christmas.

   Reply
 15. leif

  Ooops! Jonna jäntan did it again.

  Dom flesta olyckor i hemmen inträffar i köken.
  Statistiken säger inget om alla lyckor som inträffar i köken men detta var en sån.

  Nice performance Jonna och julpyntet var också av högsta klass.🎸♥

  Reply
 16. Annikas Ekologiska

  Men så Inspirerad jag blir att julstäda…TACK!!!!!!
  Hm, du skulle inte kunna tänka dig att skicka lite energi till mig va? Eller komma på besök och hjälpa till? 😉
  Tack för fin film!!! 🙂

  Reply
 17. Pamela

  Yay! So nice.

  The last 40 seconds were wonderful!! 🙂
  Of course, the earlier stuff made me laugh, but those last 40 seconds made my heart happy.

  Reply
 18. Magnus

  Du får väldigt gärna skicka ner lite av den där energin till mig! Jag tycker städning är något av det absolut tråkigaste som finns. Förmodligen för att det är så otacksamt då det nystädade läget går över så fort. I alla fall med djur i huset.
  Här ser ut att bli en fantastiskt fin dag. Solen skiner, det är nästan helt vindstilla, frost i gräset och fortfarande några minusgrader. Ska försöka hinna komma ut på en liten promenad innan jag måste åka till jobbet.
  Ha en fin dag!

  Reply
 19. Annmarie B

  Hej, precis hittat till din blogg…. Älskar den!!! Tack för alla fantastiskt vackra bilder som tar andan ur en. Superinspirerande konst och trevliga blogginlägg och vloggar. Härligt även med städningen med glimten i ögat. Kommer absolut att följa dig och dela! Bara kör på!

  Reply
 20. Birgitta

  nu skapade du inspiration igen! så härligt när du bjuder på dig själv i sköna videobloggar. Så fina gardiner och mysig adventsstämning du skapar, måste genast sätta igång här också, passa på med fönstren när det faktiskt är +1.

  Reply
 21. siet

  Hej,Hej
  Vad härligt julen som kommer, Tack för alla fantastiskt vackra bilder du delar med os.
  vi saknar Sverige enormt men tyvärr pa grund av jobb kan vi inte flyter tillbaka .
  kanske om ett par ar.
  Varan dotter dina fina vanter, tyvärr hitta ingen likände har i holland
  Kanske du kan skicka mig några kort sa jag kan försöka och sticka själv ett par tills henne som julklapp
  jag skulle vårrå väldig tacksam

  please fortsatta med din blogg som du gör nu , väldig inspirerad
  tack for dett

  har en valdig god jul

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.