Tacksamhet

Jag är helt överväldigad av all den respons jag fick på mitt luciainlägg igår. Finner knappt några ord. Känner en sådan djup tacksamhet för allt. Det var en sådan skön lättnad efter en tid med mycket tankar och spänning inför lucia. Jag kände verkligen hur hela själen liksom tog ett djupt andetag och slappnade av. Trots att det inte blev som jag tänkte så blev det så himla bra ändå. Tack för att ni fyllde gårdagen med så mycket kärlek, ljus och värme. Det betydde så enormt mycket ♥

Efter en vacker luciadag med ett första litet snöfall på länge kom en kväll med fullmåne och supermåne, och stjärnfall och rimfrost. Det var som om vintern började på riktigt. Allt på en gång. Och det var så vackert ute att jag hade kunnat vara ute hela natten.
Fullmånen lyste så vackert upp snön som fallit under dagen. Och precis när jag knäppte av den här bilden i natt så föll ett stjärnfall på himlen. Jag blev så otroligt glad att jag fick med det på bild. Ni ser det som ett litet vitt streck på höger sida. Jag blev så ställd nu när jag inte längre behöver önska snö när jag ser stjärnfall. Så jag önskade ingenting alls. Istället ägnade jag en stund åt att känna tacksamhet åt att jag har allt jag kan drömma om. I huset där framme låg min älskade Johan och sov, med hundarna och katterna. Fönstret i min ateljé lyste upp så varmt mot det kyliga nattljuset och där stod jag ensam i natten och beskådade stjärnhimlen och fick ta djupa andetag av den friska vinterluften.
Den mäktiga fullmånen.
Efter en vacker natt kom en vacker dag. Jag har vänt på dygnet senaste veckan eftersom det blivit många sena nätter i ateljén med alla julbeställningar. Så jag kommer inte igång på riktigt förrän ganska sent på dagen. Nästan när solen är på väg ned igen. Det gäller verkligen att skynda sig ut för att få lite dagsljus, så jag gjorde det idag. Det var så otroligt vackert ute med frosten som börjat lägga sig på träden och den vackra aprikosfärgade himlen. Precis en sådan här dag behövde jag idag.
Nayeli följde med ut och hämtade ved.
En frostig björkskog kan vara något av det vackraste jag vet. Där här lilla björkdungen ligger på andra sidan vägen av huset jag bor i, så jag har många bilder på de här björkarna genom åren. Spelar ingen roll vilken årstid det är så har de alltid något vackert att visa upp. Nyutslagna, skira gröna löv i maj och frostiga vita grenar i januari.
Jag gick runt i byn lite och fotade. Ibland finns det allra vackraste så nära att man inte ens behöver leta någon annanstans.
Den här stunden idag gav mig lite ny energi inför den kommande natten i ateljén. Det är mycket nu med att försöka få iväg allt så det kommer fram innan jul. Men som sagt, den här tiden är så mysig. Och som pricken över i:et håller Musikhjälpen mig sällskap om nätterna. Och en kopp varm glögg.

Tack igen för allt ni ger! ♥ Hoppas ni haft en jättefin onsdag och att ni får en fin kväll!
Kramar i massor!

25 Kommentarer på “Tacksamhet

 1. Marina

  Åh, så vacker världen var hos dig idag. Säkert är vintern på väg till Grundtjärn på riktigt den här gången! Här i London där jag bor har vi haft solsken och 14 plusgrader idag. Helt knäppt, kändes nästan som om våren var på ingång… haha 🙂 nu längtar jag hem till Sverige där jag ska fira jul, hoppas på riktig vinterkyla!

  Helt magiskt förresten att du fick med stjärnfallet på bild!!! Wow!

  Reply
 2. Lena Svanold

  Här där jag bor har vi nu sedan dagar med dimma och plusgrader. Känns mer som oktober:)
  Håll kvar i dina idéer, en vacker dag kommer allt falla på sin plats. Är så glad att du mår bättre och sluta aldrig drömma. Dina bilder är fantastiska och en vacker dag när jag har lite mer pengar på kontot vill jag beställa en bild från dig. Ha en fin kväll. Med vänlig hälsning, Lena
  http://www.lenasvanold.de

  Reply
 3. Lindan

  Men guuuud så vackert!!! Här är det barmark, samt 50 nyanser av brungrått….o.O :/ Tur jag har sjöarna och himmelen att förlita mig på då ögonen behöver vila på något vackert – och så på DIN BLOGG förstås!!! 😀 <3 ÄLSKADE verkligen bilden på träden med fullmånen ovanför!! Det var något med stämningen i den bilden som gick rakt in i själen!

  Vad glad jag blir för din skull att åtminstone DU fått lite vinter och snö nu!! 😀 Och rimfrost!! Vet ärligt talat inte när jag såg det i "verkligheten" sist…?! Hoppas det bidrar till lite härlig julstämning nu! 🙂 Själv försöker jag förtvivlat hitta lite stämning genom att läsa litteratur som utspelar sig i juletid, lyssna på julmusik samt pynta här i min lägenhet….Haha…wish me luck! 😉

  Men alltså, att du lyckades knäppa av kortet mitt i stjärnfallet!! 😀 Coolt! Tyckte det var så fint att du faktiskt inte kom på något du önskade dig just då, utan att du kände tacksamhet och glädje över allt det fantastiska du faktiskt redan har…… <3

  KRAM från södern…. 😉 <3

  Reply
 4. felicia

  Ja vilken otrolig måne det är nu, så stor 🙂 Älskar att snön har kommit, hoppas den får vara kvar till jul! 💕 Mysiga bilder!

  Reply
 5. ♥Maria Alvljus♥

  Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma
  Alla sova i enslig gård, djupt under midnattstimma
  Månen vandrar sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran
  snön lyser vit på taken…
  Endast Tomten är vaken…

  Skrivet av en gammal poet som hette Viktor Rydberg.
  ♥ ♥ ♥

  Reply
 6. Jorma

  Här har vi lite lätt rimfrost och haft klarblå himmel hela dagen. Jag såg ett riktigt kraftigt stjärnfall lite lagom till höger om månen när jag gick ut på balkongen i morse vid femsnåret 🙂
  Du har det så himla vackert uppe hos dig, och du fångar det så perfekt <3
  Kramar

  Reply
 7. larsleksing

  Som alltid underbart vackra bilder men jag ser bara ett fint ved tag med björkarna, men så är man kanske lite skadad.

  Reply
 8. Ida

  Det är vi som ska tacka dig kära Jonna. Utan dig som skriver och fotar så vackert, har vi som läser din blogg inget att tacka för.
  Ta vara på all ny energi du fått av det vackra vädret. Stor kram! <3

  Reply
 9. Marie

  Sååå vackra bilder!
  Jobba inte ihjäl dig innan jul nu bara. Hinner inte paketen fram i tid, så kommer de efter jul. Ingen katastrof 🙂
  Kram kära Jonna

  Reply
 10. Lars 8463

  Gomorgon varma fina du!!
  Nu är det torsdag den
  15 december

  En ny morgon
  Som ännu inte mött
  gryningsljusets möjligheter

  En ny dag
  Som du ännu inte mött
  andras tankars möjligheter.

  Önskar dig en underbar dag.
  När du möter själar du inte mött,
  andras inspirerande möjligheter.

  Jag är GLAD
  Att jag mött
  DINA tankars möjligheter.

  En varm kram

  Reply
 11. Magnus

  Tänk vad lite snö kan göra mycket för hur naturen ser ut. Här är ingen snö men två dagar i rad har rimfrosten vuxit till sig och bara det lilla gör stor skillnad. Solen tittade fram igår och trots att den står så lågt på himlen så njöt jag av att ha den rakt i ansiktet när jag körde till jobbet. Idag är det däremot dimma ute. I alla fall än så länge.
  Ha en fin dag där uppe i skogen!
  Stor kram!

  Reply
 12. Janet Doane

  What beautiful windows into the soul of your world these are, Jonna… every photo I breathe in the winter magic, the night sky, amazing moon, the snow and frost, how lovely you look in the birch trees, carrying wood, your sweet little cat, the lights shining in the dark from your home. I am reminded that when we view the world with our hearts how transformative this is. To find the beauty around us, in the simple things, day by day.

  Reply
 13. Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom

  Jag vet inte hur många gånger jag kan skriva ”dina ord och dina bilder är magiska” utan att verka fånig MEN så är det! <3

  Hoppas att du tycker att det är ok att jag idag tipsar om Musikhjälpen som håller auktioner för att alla barn i krigsdrabbade områden ska få rätt till skola. Jag auktionerar ut en av mina målningar, kika gärna in och titta på min blogg så hittar du tavlan och även länken till auktion.

  KRAMAR

  Reply
 14. Anne

  Hej Jonna! Tusen tack för den jättefina tavlan som kom hem till mig igår! Vilket gediget arbete! Det kan man kalla konst på alla sätt och vis.

  Reply
 15. Hanna

  Hej Jonna <3

  Jag tänkte att vi som är dina läsare kanske kan hjälpas åt att sprida lite kärlek tillsammans med dig!
  Det vore jätteroligt och bra om du startar en "bössa" på Musikhjälpen (http://bossan.musikhjalpen.se/) och sen berättar för oss vad du döpt bössan till. Sen kan vi alla hjälpas åt att dra in pengar till din bössa!! 🙂

  Kram!
  Hanna

  Reply
 16. leif

  Hej Jonna grattis till livet.
  Jag önskar dig allt gott det är givet.

  Skogen viskar kärleksvisa ord.
  Strunta i allt ont som sägs på denna jord.

  Lyssna på oss som vajar för vinden.
  Kom till oss vi öppnar kärleksfullt grinden.

  Hos oss kan du öppna ditt hjärta. 💕
  Dina tankar känner ingen smärta.

  Endast glädjetårar får finnas.
  Du är bäst det ska du minnas.
  💓

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.