Tjugoåtta

Det var exakt sju år sedan nu, som jag satt här på stenen i Grundtjärn. Jag var precis 21 år fyllda och bodde i Göteborg. Jag minns så starkt vad jag tänkte och kände när jag satt här. Min största dröm var att bo i Grundtjärn. Det var de här kvällarna ute på ängen var väldigt betydelsefulla. Jag tror de var de som verkligen fick mig att tänka till. Att inse att livet är för kort för att spendera på något som inte känns rätt. Det var här, ute på ängen, som jag snickrade ihop mina vingar innan jag några veckor senare kastade mig ut mot mina drömmar, och flyttade till Grundtjärn.

Idag fyller jag 28 år, och har fått spendera sju helt otroliga år här i Grundtjärn. Kärleken till denna plats har bara växt sig starkare hela tiden. Det finns ingen annanstans på jorden jag hellre skulle ha velat spendera dessa år. Igår kväll gick jag ut på ängen igen och satte mig på stenen. Så mycket känslor välvde över mig att jag fick några tårar. Jag tänkte på allt som hänt dessa år, allt som förändrats och allt som fortfarande består. Jag kände en sådan djup tacksamhet att jag sju år senare faktiskt får sitta här på stenen igen, med ett liv jag då bara hade kunnat drömma om. Ett liv i Grundtjärn med allt jag älskar och önskat.
Och kvällen var så vacker. Just nu står hela Grundtjärn i blom. Det är den vackraste av tider när allting vibrerar av liv.

Alla myggor i kvällssolen ser ut som små flygande guldkorn.
Mitt vackra paradis.
Det doftar så gott av det torkade gräset från när Tage slår ängarna. Precis den doften som jag har så starka minnen från när jag var liten.
Och ifrån vår gård hördes gräsklipparen som min älskade Johan gick runt med. Sommarljud ♥

Att lägga sig ned i gräset på ängen är som att få insyn i en helt annan värld. Alla dessa starka färger och dofter från allt levande. Det är så fantastiskt.
Livet ♥
Tack för att ni följt mig under mitt tjugosjunde år. Nu ser jag fram emot att få vandra här på jorden i ännu ett fantastiskt år, och att fortsätta dela några av livets ögonblick med er. Stor kram på er allihopa ♥

62 Kommentarer på “Tjugoåtta

 1. Agneta utanför Piteå.

  Jag önskar jag vore som en riktig poet, en sån.som kan dikta så vackert Du vet. En sån som kan få orden att sjunga o klinga, men såna talanger det äger jag inga. Jag kan inte dikta så vackert minsann men låt mig få säga det lilla jag kan……..GRATTIS fina Du!

  Reply
 2. Marina

  Vilken underbar sommardag, blir så lycklig av att se dina bilder. Kan riktigt känna magin… Stort grattis på din dag! Kram <3

  Reply
 3. Ashish

  Happy birthday Jonna! I wish your life is always filled with love and joy. Thank you for sharing glimpses of your beautiful life, your music and your art with the world. You are truly an inspiration. My best wishes! <3

  Reply
 4. Melissa

  Happy birthday to you! It’s my birthday, too, although I’ve had a few more than you. Must be why I was attracted to your blog. I see a lot of similarities between us. I was just a little older than you when I moved to the place I love. Nature has always moved me. I’m so glad you have found your place you love. Enjoy the day!
  Wishing you a wonderful, healthy, happy, & prosperous year.

  Reply
 5. Perk

  Grattis Jonna! Har följt din blogg sedan 2011 och det har alltid varit glädjande! Minns
  fortfarande vedbodsbilderna från 2011, och du har ju inte blivit en dag äldre sen dess.

  Grattis ännu en gång!!!

  Reply
 6. Anders

  Stort GRATTIS, Jonna!
  Hoppas att du har haft en jättebra dag så här långt, och att den fortsätter att vara bra i många timmar till!. Tack för att vi får följa med på din livsresa!
  Kram!

  Reply
 7. Eva.

  Grattis Jonna! Du och dina vackra bilder kan verkligen få mig att att längta hem till mina barndoms skogar❤️.

  Reply
 8. Jorma

  Grattis än en gång 🙂
  Såna underbara bilder! Det skulle vara härligt att ta sig uppåt era trakter bara så en skulle kunna få uppleva den där blommande tiden igen. Här har det kommit lite längre och vissa arter har redan blommat ut för året. Midsommarblomstern gick väldigt snabbt, den fanns utmed vägen från bastun under ett par veckor, och nu är den borta, ersatt av lite andra arter tack och lov, men just den är lite av en favorit för mig. Den tar mig tillbaka till mina barndoms somrar på landet med allt som hör det till.
  Hoppas ditt tjugoåttonde år blir riktigt riktigt härligt <3
  Kramar

  Reply
 9. iza

  Nemän!! GRATTIS naturens ÄLVA <3 Hoppas du har och får en fantastiskt fin dag!! Då är du helt enkelt 1 år yngre än mig konstaterade jag, när jag såg din instagramstory. Det står ju 26 i beskrivningen 😉
  29 år i december, och med ganska stor chans att ha SNÖ på min födelsedag i år…!! Jag längtar faktiskt. Minns min första födelsedag, en onsdag, år oklart, men jag tror jag fyllde 9 eller 10. Det var första gången jag hade snöfritt som jag minns.
  Men skönt att fylla under sommaren. Ibland vill jag det också, men … Decemberbarn kommer alltid vara decemberbarn.

  Älskar dina bilder i inlägget, SÅ fina.
  Så stämningsfullt och fridfullt på samma gång.

  Du har poesi i dina ådror, likt kreativitet som en eldsjäl.
  Så lätt för ord, och så lätt för bild.
  En slags magi, utanför en dörr.
  Där platsen alltid är mer än vad man ser. <3

  Jag hoppas du äter massa med god tårta och har det fint. Kärlek och sol <3
  Kram fina du! <3

  Reply
 10. Henry

  Hej Jonna, just nu jag har mobile www på motorcaravan resa.
  Sedan min jettehjärtlig varm grattis till din födelsedag vid den 29.Juni ! 😀
  Alla lycka för dig!
  Jag följ din så otroligt mycket bra blogg redan så lang.
  Det är har blivid en del av mit liv.
  Tack så mycket och göra det så bra,
  Henry från Tyskland

  Reply
 11. Lotta

  Ett stort grattis på din dag, Jonna! <3 Och sådana underbart vackra bilder! De riktigt glöder av sommar och lycka. Bara helt fantastiska. <3 Nu är det rena rama drömmen att fota utmed landsvägarna med alla dessa fina blommor och all grönska. Var ute i tre timmar igår och det var bara utmed vår egen lilla väg och ner till bäcken–nja, lite större än en bäck. Man fastnar verkligen där ute, och speciellt i detta strålande väder.

  Jag önskar dig en fortsatt underbar födelsedagskväll med mycket mys! Och GRATTIS till din nya dator, förresten. Det är verkligen SÅ mycket roligare att jobba när man inte måste vänta på processer.

  Många goa kramar! 🙂

  Reply
 12. Sabina

  Oj vad fort tiden går, så många år som jag följt dig! Grattis! Hoppas du kommer fortsätta blogga i minst 100 år till <3

  Reply
 13. Ingela

  Åååh, nu måste jag ut och fota IGEN!! Jag blev helt tagen av solljuset i hundkäxen idag, och du har verkligen fångat den känslan i dessa bilder. Och du anar inte hur mycket jag har försökt fånga myggor på bild (utan att lyckas särskilt väl). 😀 Finare på foto än i verkligheten… Som du säger, de ser verkligen ut som guldkorn i luften.

  Reply
 14. Mary

  Happy , happy Birthday dear Jonna🎊🎂May all your wishes come true. Oceans of love on this special day. May your year be filled with an abundance of happiness, prosperity, smiles and laughter. ❤️💚💛💜💙

  Reply
 15. Roman

  Happy birthday, Jonna! Year by year, your talent grows like a tree, where every branch is different, unique and beautiful. And your photos are like flowers on this tree 🙂 Wishing you new breathtaking trips, boundless inspiration, joyful meetings with friends, and everything you’re dreaming of – may it come true!

  Reply
 16. Mia

  Grattis <3
  Du är ju till och med på ditt tjugonionde år nu! Dagen efter du fyllt 28 är du inne på ditt tjugonionde år att vandra på jorden. Och tänk vilken tur att du vågade välja dina drömmars plats!

  Reply
 17. Lisa

  Happy birthday to you <3
  Hope you've had a wonderful day. The pictures and actually your whole blog is so refreshing. I love everything! Your world looks so happy at the moment. Almost as if it couldn't be true, but.. from my own experience of life I know it can be true. A feeling of complete happiness. And the best part is that you can share it with the partner of your life, your soulmate.

  'Happiness is only real when shared' – Christopher McCandless
  This quote is so accurate. It's from the movie Into the Wild, based on a true story. This movie is my all time favorite, I am sure you would see the beauty of it too.

  Love and a warm hug, Lisa (from the Netherlands)

  Reply
 18. Jimmy

  Att våga ta det där steget som du gjorde kräver stort mod. Beundrar det du gör, det liv du lever, konsten du skapar och glädjen du sprider. Samtidigt medveten om att allt inte alltid är så lätt och enkelt. Men så är livet, det ger och tar. Ha en bra sommar!

  Reply
 19. Bysse

  Stort grattis Jonna!
  Har följt din blogg ända från början. 7 år!! Tänk vad tiden går fort.
  Ser fram emot att följa den många år till. Du ska ju ha en utställning i Junsele i juli
  och jag hoppas att jag kan komma dit, som pensionär har man ju så många andra åtaganden 🙂
  Det ska verkligen bli roligt att se dina verk i verkligheten.
  Många kramar! Bysse.

  Reply
 20. diow

  fina år jonna, och stor resa du gjort,
  jag fick länken till dig av en annan bloggare och vän och har följt dig hela vägen,
  har sett hur du har vuxit på så många sätt . . . och är glad för dig

  Reply
 21. Birgitta

  Fantastiska bilder och så fin text. Du är en människa att beundra, en förebild för många. Hoppas din födelsedag idag varit så som du önskat dig. Önskar dig många, många fler fina dagar framöver i Grundtjärn. Tack för det du skriver och fotar och delar med dig.

  Reply
 22. Karin

  Stort GRATTIS till dina sju år i Grundtjärn. Jag har varit med och läst din blogg i ca 2 år
  men håller på att läsa från när du flyttade från Göteborg till Grundtjärn, underbar läsning.
  Kram och tack för att du finns här med din blogg.

  Reply
 23. Märta

  Ett jättestort grattis på din dag!
  Jag har läst din blogg i många år nu och tröttnar aldrig på att läsa om dina tankar, naturupplevelser, ditt vardagsliv etc. Och allt ackompanjerat av så underbara bilder att även en inbiten Göteborgare börjar längta till ett Norrland jag aldrig sett 🙂

  Reply
 24. Kerstin

  Stort grattis på din dag Jonna!
  Tack för att du vågade kasta dig ut i ett nytt liv för sju år sedan! Din blogg och dina underbara bilder förgyller min dag varje gång jag läser och det ger mig alltid en sån fin stund med ro i själen.
  Tack för att du finns!
  Kram Kerstin

  Reply
 25. Hilding R

  Grattis. Känner en släng av avundsjuka då du kan ligga i gräset. Skulle jag göra det skulle jag resa mej upp med några hundra fästingar som sällskap. Kram.

  Reply
 26. Anonym

  Grattis Jonna! Hoppas du hade en fantastisk dag, för de är du absolut värd, du verkar verkligen som en trevlig person. Kram! 🙂

  Reply
 27. Rödluvan

  Grattis på födelsedagen! Du och Johan är de bästa ambassadörerna för ett liv på landsbygden långt , bort från avgaser och miljöförstöring. Tack för fina bilder.!

  Reply
 28. Thess

  Stor grattiskram Jonna!
  Såg ditt instainlägg och undrar vad för modell du köpt på din nya Mac? Ska själv köpa ny för just ändamålet redigera film/bild. Hur är din konfigurerad? Minne, processor etc.
  /Thess 🙂

  Reply
 29. Åsa

  Stort och varmt GRATTIS på din dag Jonna!! 🎉🎁🎂
  Hoppas du haft en underbar dag!

  Så otroligt vackra, stämningsfulla bilder också!
  Kram!!

  Reply
 30. Lars 8463

  Jonna
  Ett litet STORT varmt
  tack och GRATTIS 🎉

  Inte för tiden som gått
  utan ett litet men stort tack
  för dom ögonblicken jag fått dela.

  Ett STORT GRATTIS 🎉
  för dom bra ögonblicken vi delar
  för alla dina egna tidlösa stunder.

  Jag är inte säker på vad det säger
  om mig som person?
  Det får du avgöra.
  Men bland dom här sju årens
  alla uttryck som lämnat intryck.
  Finns ett speciellt rum.
  Med ord, rader och bilder
  som lämnat extra intryck.
  Om kyla, värme, drömmar, verklighet.
  sorg, glädje, längtan och kärlek.

  Men där finns även
  Weird moments behind
  a photography trip 1:14 – 1:25
  (och andra saker)
  😀 ❤

  Önskar dig ett nytt fantastiskt år.
  Som du får vandra
  efter dina egna tankar och takt.
  Kram

  (Och du
  Jag undrar vilka tankar
  som snickrade ihop vingarna
  till guldkornens korta liv?)

  Reply
 31. fernando

  Hello jonna, happy birthday 28, and many more, really happy to see when people manage to build their dreams and life worthy, I wish the best to you and move forward, a strong embrace from a distance, Fernando.

  Reply
 32. Sandra

  Du är en förebild för oss läsare! Din blogg har gett mig många nya funderingar över mitt eget liv och hur jag väljer att leva. Tack för att du inspirerar <3

  Reply
 33. Ramona

  Stort grattis på din dag <3 Hurra hurra hurra 🙂 Vilken underbar plats du hittat att bo på. Känslan när man inser att man hittat hem är oslagbar 🙂

  Reply
 34. Nina Öhrnberg

  Hoppsan, missade din stora dag där uppe i den vackra Ångermanlandsnejden. (Svårt med nätet även här i Värmlandsskogen). Jag kan känna och minnas den känslan man får där. Hoppas din dag blev så som du hoppades, jag tycker mig läsa att så blev det. Grattis till dig och jag önskar innerligt att er resa blir fin. Kram

  Reply
 35. Gunilla

  Grattis! Till födelsedag och val av liv. Du tycks ha valt alldeles rätt!
  Här har syrenerna blommat ut och några myggor har jag inte sett i år.
  Humlor, getingar och fjärilar har knappt synts till.
  Och nu har vi regn, blåst och kyla, jämt. Men ja ä int´ bitter… ; )

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.