Upptäcksfärd med Nanook

Först och främst, jag vek mig av skratt igår när jag tittade igenom bilder från gårdagens upptäcksfärd i skogen och fick syn på den här bilden där det ser ut som om jag och Nanook blivit en och samma person/varelse.
Om man tittar snabbt så ser det ut som en blandning av mig och Nanook haha. Roligt att det råkade bli så perfekt.

Jag var ute en sväng med bilen igår och snurrade runt på skogsvägarna för att leta upp en plats intill ett naturreservat som bara ligger ett par mil ifrån Grundtjärn. Jag var där en gång för många år sedan och mindes att det var en väldigt vacker plats. Senaste tiden har jag funderat på att åka dit igen. Så igår fick jag lite tid över och åkte ut i skogarna en stund. Jag passade på att göra en liten videoblogg så ni skulle få hänga med! ♥

33 Kommentarer på “Upptäcksfärd med Nanook

 1. Evy

  Vilken underbar liten tripp :D. Och wow – vad jag känner igen det där badandet. Hade en gång en Labrador. Need I say more ;-).

  När du åkte över bäcken fick jag en igenkänningskänsla. Såg ut precis som där jag som barn gick på spångar för att komma till min mammas födelseplats. O vad jag längtar dit känner jag. Är över 30 år sedan jag sist var där. Härnön i mitt hjärta. Tack för att jag får känna dessa känslor genom dina fina bilder :D.

  Kram från Evy långt bort i förskingringen, dvs i Västergötland …

  Reply
 2. Roman

  Jonna, you have wonderful nature around. I like the combination of forest greenery and clear stream water.
  Listened to video carefully, trying to guess the words meaning, and was surprised by the way you called Nanook at 3:30, somewhat like ”Nanooshka-Babooshka” 🙂 funny because ”babooshka” precisely means ”granny” in Russian. I wonder what was the real meaning of that call.

  Reply
 3. Ian

  What a great video, I laughed when Nanook didn’t want to get in the back of your car, wish I could understand what you were saying , but I still enjoyed it very much, it reminds me of when I had my dog and walked in the woods at Ennerdale near where I live . 🙂

  Reply
 4. Annie

  Åh vilken mysig film! Jag sitter och stor-ler och har tårar i ögonen; så underbart att se dig och Nanook ha det mysigt tillsammans i en sådan vacker miljö:=). Hundar är verkligen det bästa sällskapet, framför allt för oss som inte har en egen Johan, haha <3

  Reply
 5. Dixi Wonderland

  Du gör mig så glad! Sitter här med tårar i ögonen och ett leende på läpparna. Du förmedlar en sån känsla i allt du gör och det inspirerar något enormt. Varje gång jag ser att du uppdaterat så gör mitt hjärta ett glädje slag för jag vet att under ett par minuter så kommer jag få så mycket inspiration och närhet till naturen. Vilket mysigt litet ställe du lyckades hitta. Hoppas verkligen att jag har samma tur när vi ska ge oss ut nu till hösten. Tusen tack för allt du gör 🙂

  Reply
 6. Cina

  Haha! vilken härlig kommentar när du säger om motorljuden in i skogen; – ”som att vara i en låtsas-skog intill en stad – vi får ta och fara härifrån det här ”konstiga” stället!” – Precis så upplever jag förorten här var jag bor intill storstaden; ett ”konstigt” ställe med en ”låtsas-skog” intill den stora staden, där människor lever ihopfösta tätt inpå varandra passiviserade och avskärmade från naturen och sin egen förmåga och tilltro för överlevnad. Pappa-staten och mammon-marknad har dem i sitt grepp och överkonsumtion är ledmotivet i deras nya sång, och naturen bara ett ”konstigt” ord som ingen längre förstår. Maten och kärleken har för längesedan svalnat och börjar ta slut.

  Reply
 7. Diarmuid

  What a wonderful little adventure…simple, sweet,elegant and most enjoyable to watch. Life is good. Thank you. The picture of you and Nanook is also wonderful in that it shows that incredible soul to soul connection.

  Reply
 8. Jean Pierre

  Cher Jonna Jinton,

  Je me nomme Jean -Pierre j’habite la ville de Trois-Rivières province de Québec,Canada.
  J’aime beaucoup vos videos et votre voix , quand je regarde ces videos cela me fait voyager dans votre si beau pays.

  Je vous remercie et continuer vos petit film c’est très instructif et intéressant.

  JP du Canada:)

  Reply
 9. Jean-Pierre

  Cher Jonna Jinton,

  Je me nomme Jean -Pierre j’habite la ville de Trois-Rivières province de Québec,Canada.
  J’aime beaucoup vos videos et votre voix , quand je regarde ces videos cela me fait voyager dans votre si beau pays.

  Je vous remercie et continuer vos petit film c’est très instructif et intéressant.

  JP du Canada:)

  Reply
 10. Janusz

  You are the cutest werewolf there is that transforms during a full sun. You must be a new, benevolent kind of a werewolf. Just have finished writing on your blog how
  Vedanta considers everything an expression of one, ultimate reality. God certainly can have a sense of humour delivering this message to us.

  Reply
 11. Bysse

  Bilden på dig och Nanook är verkligen en hund-rapoängare.
  Kände mej lite trött igår efter onsdagens utflykt men blir sugen på att göra
  en ny runda efter att ha varit inne på din blogg. Du är verkligen en bra ambassadör
  för Grundtjärn med omnejd, Kan tipsa om ett hjortronställe vid Fäbodtjärnen.
  Bären var väl nästan för övermogna men riktigt goda.
  Kramar Bysse.

  Reply
 12. Jennifer

  Vilken härlig utflykt, tack för att vi fick följa med! 🙂 Så söt varelsen på första bilden var! ❤😉

  Reply
 13. Anita

  Hallå Jonna! Varför skaffar du inte en aktuell karta så du lätt kan hitta skogarna och vet var du är?!
  Dina tripper ser lite vimsiga ut, hihi.

  Reply
 14. Cecilia

  Jag har aldrig lämnat en kommentar på någon blogg förrut, men jag måste verkligen säga att du är så HIMLA inspirerande. Jag känner så mycket när jag ser dina videobloggar, bilder och läser dina inlägg. Du visar att det faktiskt finns magi i världen. Tack 🙂
  Kram Cecilia

  Reply
 15. Lotta

  Jag och min dotter tittade på detta tillsammans, och så frågade hon mig varför Loke aldrig får sitta i framsätet. ”För då blir det hårigt överallt, plus att det är livsfarligt, för Loke är inte van vid det.” Alltså, som han skulle fara runt om han fick sitta i framsätet! Haha Så jag beundrar Nanooks lugn där. ❤️

  Och bilden på er är ju bara för rolig. Förstår att du vek dig dubbel. Haha Roligt också att jag inte är ensam om att bli rakt igenom störd av sådana motorljud. Jag kan bli riktigt tjurig nästan 🙈. Sedan ekar det ju på sådana vidsträckta ställen så det hörs ju jättelångt, man kommer knappt ifrån det. Här har vi en skjutbana (eller vad det nu kallas) i närheten (ett par km bort), och när de övar så hörs det ju över hela bygden. Traktorer vet jag dock inte varför det ljudet inte stör mig. Det mullret är snarare mysigt. 😊

  Ligger lite efter med kommentarer, men jag ska nog komma ikapp. Det är ju så himla roligt att du uppdaterar så mycket nu! Läser och njuter av allt men kommentarerna kommer lite på efterkälken.

  Många kramar fina Jonna! Och hälsningar från dottern också. Hon kom ju in på konstskolan och börjar på tisdag nästa vecka! Det var nog galaxmålningen som gjorde det. 😉 ❤️❤️

  Reply
 16. iza

  Ni är ju typ som en person! Nästan, ni är fina ihop och Nanook ville bara visa det !! 😀 Underbar bild!!! 😀 Och vilken härlig upptäcksfärd !! 😀
  Mera sådana saker !

  Reply
 17. anonym

  Ja herregud! Det ser verkligen ut så! Som alla dessa sagor med människordjurvarelser, såsom människa häst människa tjur etc, de mytologiska sagorna. Men det passar din blogglook! 😀

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.