Väderkänslig

Hej på er!
Idag tittade äntligen solen fram. Det känns som ett år sedan sist. Jag undrade i morse varför jag plötsligt kände mig så ovanligt pigg och alert, och jag tror det var för att det var alldeles stjärnklart ute och kroppen liksom kände av den höga luften. Inga kvävande moln och inga regndroppar som gav ifrån sig sitt trötta ljud mot takplåten. Vid 6 på morgonen var jag ute och hämtade ved och kände för första gången på länge den där riktiga ivern inför en ny dag.

Alltså, är det fler som påverkas så himla starkt av vädret? En lång period av regn, mörker och molnig himmel kan näst intill göra mig deppig. Men nu hoppas jag att det är slut på det. Idag var i alla fall en riktigt bra dag. Känner mig så tacksam och glad. Dock gick den väldigt fort. Jag har bland annat varit ute och fotat och filmat idag men hann inte göra klart det inlägget nu, så det får vänta till i morgon istället.

Men ville bara lägga upp någon bild från idag och tacka för kommentarerna på förra inlägget. Ska svara er lite senare ikväll. Nu blir det en kopp kaffe och en promenad med hundarna. Hoppas ni haft en fin torsdag! Kram på er ♥
112401Efter morgonens alla bestyr begav jag mig ut på en promenad i det begynnande solljuset. Solen hade ännu inte gått upp men att bara se den blåa himlen och de varma ljuset från soluppgången kändes helt fantastiskt. Som om det var evigheter sedan jag såg något liknande.
112402Jag var bland annat ner till isen en stund (som ni får se i morgon), och på väg hem hade solen stigit ovanför skogen på andra sidan sjön, och strilades så vackert in genom skogen. Jag satte mig i mossan en stund och laddade batterierna innan resten av dagen skulle sätta fart.
112403Ovanligt att se så mycket grönt den här årstiden. Men väldigt vackert.

21 Kommentarer på “Väderkänslig

 1. Mia

  Kände samma sak i morse när jag satt på min stubbe och såg solen gå upp. Så mycket energi som jag fick tillbaks. Helt magiskt.

  Reply
 2. En annan Tomas

  Jag vet inte om det är själva vädret som påverkar för min del, snarare ljuset. En gråmulen sen novemberdag känns mer skymning än dagsljus och ger mig långt ifrån energi på samma vis som när solen tittar fram.

  Reply
 3. Stu

  Yeah i very much feel those weather effects, Scottish weather can be a challenge with that dull grey damp cold, another reason it’s nice to look in here to see your pictures of a crisp crunchy proper winter. We’ve got below zero now though, clear sky and no wind so it’s all good 🙂
  Might be worth keeping an eye on the sky tonight.. 😉
  It’s all about light.

  Reply
 4. BySiri

  Ja jag är också väldigt väderkänslig, behöver solljus och blå himmel mycket oftare än jag får här i Stavanger (vilket är typ aldrig), och gärna snö på vintern så att ljuset reflekteras och det blir lite ljusare överlag. Mitt framtida hus ska ligga så till att den har allt det. Och ha en skog, en sjö och bergen i närheten tänker jag 🙂 Och lite öppna vidder åt något håll. Allt i ett haha.

  Vad härligt att ni fick sol idag och att du kunde passa på att fota och filma, bild nummer två med dig i är verkligen fin! Det är ju de andra också men den hade något speciellt 🙂

  Reply
 5. Gunilla T

  Hej Jonna!
  Vet inte om jag är så väderkänslig men visst känner man sig lätt i kroppen!

  Idag knöt jag på mig skorna och gick ut en promenad innan frukost! För att se när solen nyss börjat gå upp!
  Även om det blåste lite friska vindar så njöt jag av min promenad som jag inte gjort på länge!
  Ha det gott!

  Reply
 6. leif

  OJ ! Så vackra färger du har fått med på den belysta mossan.
  Jag plockade hem mossa till julen igår men du har vackrare mossa där på tredje bilden.
  Fint fotat av en mästare.

  Reply
 7. Jojhanna

  Åh så stämningsfullt i den gamla skogen medan solen går upp! Nu går ju inte solen upp så tidigt, men desto tidigare i somras och då tog jag mig ut en enda (!) morgon för att möta gryningsljuset, inspirerad av dig! Nöjd blev jag med mina bilder från gammelskogen under den magiska timman. Självklart påverkas jag av vädret, jobbigast nu att det varit så isigt o svårt göra nåt vettigt som att rida. Men det är ju mycket annat som påverkar också o säkert tankarna runt vädret. I går kväll kom lite snö o idag var det några minus o solsken, underbart! Skönt du fått energin tillbaka! =)

  Reply
 8. Bella

  Jag är precis som dig!
  Jag googlade det för ett tag sedan och då stod det att vi påverkas av högtryck/lågtryck pga att luften fylls av positiva eller negativa joner. Jag längtar tills forskningen kommit på nån grej som gör att man kan skapa ett högtrycks-rum hemma haha 😀
  I vissa länder har dom olika hårda straff mot brott beroende på vilket håll det blåser från för vind från ett visst håll ”gör folk galna” och det förmildrar straffet :p

  Reply
 9. Lisa / livet från den ljusa sidan - en reseblogg

  Jag är inte så väderkänslig, utan kan tvärtom följa vädrets nycker – är det fint väder är jag ute och lapar solenergi, är det dåligt tänker jag att det är härligt legitimt att krypa in och ta det lite lugnare, och njuta av just det.
  Men – med det sagt har jag nog ändå blivit lite knockad av november just nu… så well. Den är tuff, den här månaden!

  Reply
 10. Katta - Bucketlife.se

  Jag var riktigt riktigt låg, energilös och liksom ledsen för några veckor sedan. Sov middag typ två timmar om dagen utan att bli pigg! Kunde inte koppla det sådär direkt till något, förrän solen tittade fram efter två veckors gråhet. Det vände liksom på en gång. Verkar ha blivit ruskigt väderkänslig (och kanske ljuskänslig?) på senare år. Undrar om det finns forskning på området!

  Reply
 11. Janet Doane

  Getting to know you, Jonna, a little more each time I read one of your posts is like joy unfolding… to learn a bit more day by day about the life you live and to be inspired by your words and photos brings such soul resonance and happiness. It seems I just blinked and you already have two new posts and this last one makes me think about a book I’m reading (for the 4th time!), an autobiography by Emily Carr, ”Hundreds and Thousands” – perhaps you have read it?

  She was a great Canadian painter and writer from Victoria, British Columbia, who lived in the 1800’s to mid 1900’s, and painted in the deep, primal forests, and also traveled alone to very remote regions and painted Native American life and totems along the West Coast of Canada. She wrote in a journal (that became the book I’m reading) about her life, the day to day experiences so beautifully expressed, and the deep and profound mystical and spiritual experiences she had in the forest when painting, and her passion to express the God force she knew as truth into her art. She had many ups and downs, many changes in her life, much to challenge her as a woman alone in the world. The tapestry of her life was revealed over the years, much like reading your inspiring story over the years. As a kindred artist/writer, I feel I am in the best of company! Blessings be, Jonna. <3

  Reply
 12. Magnus

  Som jag längtar efter den där solen! ”Den där” för att det känns nästan som solen bara är något jag har hört talas om för nu har det varit grått och regnigt så länge. Visserligen har solen försökt bryta igenom molntäcket, och lyckats några korta stunder, men det har inte blivit någon sån’ där riktigt härligt solig dag. Håller tummarna för att prognosen för helgen håller för den säger att det ska bli soligt. Tyvärr skall det istället bli blåsigt. :/ Jag vill ju så gärna få i alla fall några dagar med svaga vindar och strålande sol så att man kan ladda upp med lite välbehövlig energi.
  Ja, ja, det återstår att se vad naturen och vädergudarna bjuder på i helgen. Ska bara få veckans sista arbetsdag avklarad först!
  Stor kram!

  Reply
 13. Rania {Rowan Tree}

  Jag är exakt likadan! Känner mig oerhört trött, seg och oinspirerad nu men så fort solen kikar fram får jag massvis med energi. Det gjorde den igår och det var så härligt, och oj vad produktiv jag var! Idag är jag på bra humör även fast det är grått och molnigt dock – för det snöar nämligen äntligen igen!!

  Reply
 14. Gunilla

  Trots bristen på snö får jag lite julkänsla av all den vackra mossan i din underbara skog 🙂

  Här i Stockholm är det en grå och dunkel dag med ihållande duggregn. Jag har nyss kommit hem efter en långpromenad på tre timmar. Jag och min ”fredagshund” (jag är dagmatte på fredagar) har gått en mil längs med Mälarens strand. När det är riktigt gråväder sent i november kan jag bli ordentligt deppig och då tvingar jag ut mig, fast det tar emot. Att trotsa vädret och vara ute riktigt länge och få motion botar min nedstämdhet bättre än något annat.

  Reply
 15. Ida

  Jag är också så! Klart väder o solsken är helt enkelt bäst, jag blir så mycket gladare och piggare då. Men märker dock att jag växt ifrån det lite, det var ännu tydligare när jag var yngre, nu är jag mer… jämn liksom. När jag pratade om detta med min mamma sa hon att hon varit likdadan som ung men att det för henne också vuxit bort.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.