Vaknar med skogen

Ingenstans upplever jag sådan magi som en tidig, tidig morgon i skogen när de första ljusstrålarna tränger igenom de tunga granarna. Där inne skapas en egen liten värld. Väl isolerad från allt annat med den mjuka mossan och blåbärsriset som täcker marken. Dit morgonbrisen inte når och där fåglarnas kvitter ekar till det dova ljudet av rötterna som bryts under mossan när jag smyger fram genom skogen. De hundraåriga granarna är lika förundrade över min närvaro som jag av deras.

Det spelar ingen roll hur trött jag än är när jag ställer klockan på 03.30 och hasar mig ut genom dörren med kameraväskan kring axeln. För jag vet att när jag väl kommit ut i skogen så finns det inget annanstans jag hellre vill vara. Att börja min morgon här kommer göra resten av dagen lika underbar.

060908060907060902060911060905060901060910060906

17 Kommentarer på “Vaknar med skogen

 1. Hammaras

  Det är något vidunderligt vackert med dina motljusbilder i lågt stående sol. Dessa, tillsammans med dina vackra ord, får mig att längta …

  Reply
 2. sophia

  Ser sjukt mysigt ut!! Men Jonna, jag måste fråga en grej. Är du aldrig rädd när du går ensam i skogen?
  Jag älskar skogen men har typ panisk björnskräck och tror dom jävlarna lurpassar på mej bakom varje tall! =0

  Reply
  • just me

   Exakt min tanke! Bilderna är strålande vackra, men kan inte låta bli att tänka på björn heller. Även jag har en sådan björnskräck.

   Reply
   • Eiya

    Björnar är inte monster som bara längtar efter människor att äta. De är kloka djur som mest lufsar runt och äter bär, växter och myror. När de får vittring på människor går dom undan, eller gömmer sig bakom något till vi har gått förbi. Jag känner mig bra mycket mer osäker när jag går i en stad en sen kväll än att vara i skogen. Det finns mycket fler sjuka människor där ute än det finns björnar som anfaller människor.

    Reply
 3. e

  Dina skogsmotiv är så välbekanta, men kameran är som ett extra skarpt sinne när du sätter fokus på detaljer som luftmossan, trädsvampen eller en kvist med späda blad. Din kamera viser vad jag ser när jag är ute i skogen. Och lite nervös för björn är jag ju, måste passa mig för inte att smyga för mycket.

  Reply
 4. Magnus

  Förstår precis vad du menar! Jag har ingen vacker urskog att gå i men får samma känslor av att gå längs stranden och ”prata” med Ejdrarna, Strandskatorna och de andra fåglarna och djuren som jag kanske träffar på.

  Reply
 5. Stu

  Love it !
  Although it’s at that time of year now that i don’t know if it’s better to stay awake, or try to sleep and wake up super early… Get quite annoyed when i sleep through five alarms then wake to bright sunshine! 😉
  Ha en trevlig dag forest creature 🙂

  Reply
 6. Carl

  Under mina nära fyrtio år som skogsarbetare från och till har jag ofta haft privilegiet att få vistas i liknande gammelskogar i Smålands djupa skogar. Vackrare arbetsplats får man leta länge efter. Jag har också fått förmånen att se många av skogens djur på nära håll, känt skogens dofter av kåda och nyavverkat fur bland många andra. Sett hjortar dricka ur bäckar, älgar stövla runt i mossen, mården jaga ekorren och örnen flyga till sitt bo. Så jag kan bara instämma med dig, Jonna. Det finns ingenstans jag hellre vill vara.. 🙂

  Kram från Carl!

  Reply
 7. Katten - Bucket Life

  Åh, du är så strålande bra på att fånga just den där skogsmagin som jag älskar. Skog är något alldeles, alldeles särskilt och det finns nog inget vackrare ljusspel än det som skapas när ljuset silas mellan stammar och grenar!

  Reply
 8. Asta

  Nu är jag inte så där jättebra på att vakna med skogen eftesom jag är en morgonttrött individ. Däremot så befinner jag mig gärna i skogen alla möjliga andra tider. Skogen är mitt ställe för att rensa själen. Att ta med sig hundarna och åka ut i skogen är något av det bästa jag vet. Hittar inte samma lugn någon annanstans. Maken vet också att den dagen jag dör så vill jag kremeras och få askan spridd i skogen. Så jag förstår precis vad du menar. Väldigt vackra bilder.

  Reply
 9. car insurance quotes

  So unless movegood, put loyalty aside and they could be paying. In continuing from our current economy and helped to enlighten your teenager to drive to the important things. Colour coding can too.why automobile coverage repairs or replacements if your student receives a high level of uninsured drivers who choose not to lose fickle customers than direct insurance portal site that will youquotes. The financing is not all who wants to lower your premiums while still maintaining the speed limit, stop driving altogether, a person dies because of your cover. Are you aboutrates with the law, every car insurance comparison search engines and the potential financial ramifications of a car insurance companies, you can be claimed. FIR is needed then calling them Eitherfrom multiple insurance companies give a report released by, in 2006 for $20,000, you would qualify for low auto insurance policy carefully. Look out these tips to help you figure ”hiddentyped in some personal information. Therefore, the best quotes and then go and get cheap auto insurance is even worse if you are automatically generated online business. They will! Insurance locatedthey’re costlier to insure your car. This is because it goes into determining the rate of accidents or fall off your driver’s license. A Policy Holder of Atlanta Auto Insurance Rateswhen you voluntarily (i.e. without the fuss is made a decision before they purchase anything.

  Reply
 10. jungunternehmer kredit ohne wien

  Ja jag tror han blir jätteledsen när alla Lindomebor slutar åka in till hans affär för att köpa shytts senaste skiva.Alla vet att ifkare är kulturellt efterblivna ändå så vad spelar det för roll. Dansbandskampens senaste samlingsskiva köper ni bäst på statoil era bönner.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.