Vårskrik

Nu börjar tiden när nätterna är mer ljusa än mörka. När dimmorna dansar och när jag blir mer vaken om natten än om dagen. Det är något magiskt med skogen såhär års.

052005

Här om kvällen kring midnatt var jag ute och fotade och innan jag skulle bege mig hem ställde jag mig på en sten och ropade och visslade över skogen som svarade med ekon. Till min förvåning så svarade även tranorna mig, precis som de gjorde en annan tidig vårkväll för två år sedan när jag visslade vid sjön, här kan ni se den filmen.

Det var så mäktigt när de svarade. De lät som minst två stycken som skrek samtidigt. Och det ekade över skog och berg. Åh, jag är glad att jag fick det på film. Även om inte ens film kan återge den där magiska känslan som finns i luften om vårkvällarna.

15 Kommentarer på “Vårskrik

 1. Lisa

  Åh, det är allt lite Ronja-Rövardotter över dej! Så fint med filmen!
  Dansa på och ropa glada skrik i vårnatten!
  Kram
  Lisa

  Reply
 2. Mikael

  Till mig lyckas du återge den magiska känslan. Önskar jag kunde förmedla tillbaka hur starkt jag upplever och känner för klippet. Det är bland annat något med ljudet och tystnaden på samma gång som gör mig lugn.

  Reply
 3. Andreas

  Jonna = det måste vara ett fornnordiskt ord för ”hon som tar in naturens energi och släpper ut ren magi”. 🙂
  Det måste vara sååå coolt att få uppleva. 🙂

  Reply
 4. Jos

  Precis som katten när han alldeles till sig väckte mig mitt i natten, jag skulle bara upp och se. Utanför på en åker gick det ett gäng tranor. En magisk syn i morrondimman.

  Reply
 5. Lisa

  Så himla fint!

  Jag har en känsla att om 100 år så kommer man fortfarande prata om dig. Tjejen som sprang runt i skogen som ett skogsrå. Man kommer hitta stenar staplade på varandra som ett tecken på att du fortfarande finns där i skogarna. =)

  Reply
 6. Stefan

  Ja eller så blev tranorna oroliga av dina ljud o varnade varandra sins emellan. Inte lika magiskt men kanske mer realistiskt 😛

  Reply
 7. Julia

  Hej! Jag som bad om en vårskriksfilm igen. Måste bara säga dels wow/tack för att du lyssnade, men också wow/tack för att filmen blev så himlans bra! Jag ser den om och om igen, den är underbar. Du bor på en så underbar plats.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.