10 udda fakta om mig

I brist på annat kommer här lite udda, och onödig fakta om mig. Jag tänkte att ni kanske ville lära känna mig lite mer 😀 Och jag föredrar alltid att lära känna någons lite mer “udda” och dolda sidor. Det blir mer personligt. Dock finns det nog risk att ni tycker jag är en knäppis om ni läser allt 😉

Så, here we go, 10 udda fakta om Jonna:

 • När jag var liten var jag livrädd för att äta kärnor i olika frukter. Om jag svalde en kärna från ett äpple trodde jag att det skulle växa ett äppelträd i magen.
 • Jag pratar ofta högt för mig själv när jag är ensam. Med mig själv. Det har jag alltid gjort, så länge jag kan minnas. Jag har också låtsats att jag är med i olika tv-program och intervjuar mig själv om olika ämnen. Ibland om jag grubblar över något så frågar jag frågor och sen svarar jag själv på dem. Jag blir ibland förvånad över vilka kloka svar jag ger till mig själv. Svar som jag inte hade någon aning om.
 • Jag älskar lukten av ikea-katalogen. För det mesta tittar jag inte i den, jag bara luktar på den. Finns andra kataloger som luktar väldigt gott dom också.
 • Jag har alltid haft jättesvårt för att gå upp i vikt. När jag var yngre var jag väldigt smal och det hade jag komplex för. Speciellt då man ofta fick höra “Men gud vad du är smal”. När jag var tonåring gick jag ibland i dubbla jeans för att jag ville att benen skulle se tjockare ut. Och jag blev ledsen efter gympalektionerna för att jag hade rört mig så mycket, vilket jag trodde skulle ta död på mina sista kalorier.
 • När jag var liten åt jag ibland bibelpapper. Eller jag stoppade det i munnen och tuggade ett tag. Jag kunde bara inte motstå de otroligt lena papperna som finns i bibeln.
 • Jag sover väldigt mycket. Något som folk oftast inte brukar tro om mig. Men jag är en riktig tröttis, och om jag fick, eller kände att jag kunde, skulle jag kunna sova 15 timmar i sträck. Jag får ofta “sömn-attacker” under dagen, stunder då jag blir så himla trött att jag bara måste ta en tupplur. Som ibland varar på 3 timmar. Tur att man är egen företagare så man kan justera arbetstiden lite som man vill. Dock har jag blivit bättre på att sova mindre numera.
 • Någonting jag stör mig på jättemycket, är när folk pratar och sedan gäspar och fortsätter pratar undertiden de gäspar. Det är något med det som får min energi att bara dräneras på en sekund. Det låter bara så tröttsamt, segt, energilöst att gäspa och säga något samtidigt. Prova får ni se 😀
 • Jag blir ofta väldigt nervös i olika sociala sammanhang. Jag lägger så mycket energi på att försöka klara av det “sociala” men som ibland blir till min nackdel istället. En sak som jag verkligen lider av ibland, är att när jag blir sådär nervös så försvinner helt min förståelse för ironi. Vilket otaliga gånger lett till att folk tror jag är helt blåst. Det är inte så att jag inte förstår det egentligen, det är bara att jag är så nervös och försöker för mycket, att vad de än säger så tar jag det seriöst, i den sekunden.
 • När jag var liten och gick på dagis i Göteborg, var jag jättekär i en pojke som jag tror hette “Klosse”, men det kan ju inte stämma att han hette så? Men i alla fall, en dag bestämde jag mig för att ta tag i saken. Jag stängde in honom i ett hörn i dockvrån och tvingade honom att gifta sig med mig. Stackars barn, hoppas han inte fick men för livet.
 • När jag går och lägger mig på natten måste jag alltid ha med mig ett glas med vatten. Även om jag inte ens är törstig. Om jag glömt att hämta ett glas med vatten så går jag upp och hämtar ett. Annars sover jag inte bra, av oron att jag ska bli jättetörstig och vakna med alldeles torr mun.

100306

56 Kommentarer på “10 udda fakta om mig

 1. Julia

  Oj vad mycket jag kände igen mig i. Speciellt prata för sig själv, sova mycket, nervositet i sociala sammanhang och vattenglas på kvällen. Haha skönt att höra att man inte är själv om att vara lite knäpp 😉 Just det där med att prata med sig själv kan jag nästan skratta åt mig själv åt. Jag kan liksom inte ens laga mat själv utan att jag tänker att jag är i värsta matlagningsprogrammet. Eller sminka mig utan att prata för mig själv om vad jag gör, haha. Läste någon stans dock att det är vanligt att människan gör så. Får väl hoppas det 😉 kram!

  Reply
 2. jonas nohrstedt

  helt underbart klockren personalia! fick mig att minnas ett av dina äldre blogginlägg om när du stannade inne i garderoben när någon släkting eller vad det nu var kom på besök 🙂 väldigt charmigt oavsett! och som vanligt; otroligt vackra och stämningsfulla bilder! en fråga som jag tänkt på ett tag: vad är skillnaden mellan RAW-format och det andra vanligt förekommande sättet att fota i (kommer ju förstås inte på vad det kallas nu… ) ?

  Reply
 3. Liie

  Håller med om att det är roligare att läsa sånna här lite mer udda listor än bara vanlig info 🙂 Och jag känner igen mig så mycket i att behöva sova mycket, och 14 timmar för mig är det optimala och folk bara står och gapar när jag berättar det. Lite jobbigt att vara såhär tycker jag, man tappar så många viktiga timmar när man låter sig själv sova ut. Men håller med, tur man är egen så man kan göra saker när man vill 🙂

  Reply
 4. Magnus

  Du, vi är nog alla lite knäppa. Var och en på sitt sätt. 😉
  Själv har jag tex ofta, väldigt ofta, långa diskussioner och samtal med andra ”inne i huvudet”. Dvs, jag tänker samtalen och inte som du pratar högt. Detta händer ofta kring aktuella saker och händelser i min vardag, och ibland blir jag så grymt trött på mig själv som går omkring med dessa ”tankesamtal” i skallen.

  Reply
 5. BARBRO PERSSON

  Om det nångång kommer växa äppelträd i magen….
  så kan du om det bär frukt…gärna Fillippa, Gravensteiner el. dylig syrlig frukt…
  då kan du lilla vän…ta fram äppelskalaren du fick….en gång…
  & göra äppel paj! Bara ett tips såhär till hösten!
  Ett annat tips är att läsa ett & annat bibelord innan du sväljer det….
  för det bära mycken Andlig frukt…vid sidan av det som kommer
  från äppelträdet från magen…
  Nåväl forstätt vara dej själv…det är nog många som känner igen sej…
  Du gör det nämligen så innerligt bra & väl…Att va du menar jag….
  Om jag ska bekänna en udda företeelse om mej…
  är väl jag tar upp två säten när jag åker tunnelbana eller flyger…
  & då brukar jag tänka…tänk att det finns så mycke gott i världen!…
  & att man får dela med sej av sej själv…till dom man råkar hamna
  nära eller kanske rent av sitter lite på…när man är i Storstäder…
  Var gla att du är smal…eller var…
  Tänk att folk som är så fin ska gå & ha komplex eller ångest för de…
  nä gör som jag & sluta upp me de…
  Livet är alldeles för kort…precis som Erna var på mellanstadiet!
  Men nu är hon alldeles normal nästan fast lite för smal!
  Bamsebjörnkram…B.P

  Reply
 6. Bosse Häll

  jonas nohrstedt:
  Raw kallas det som lämnar kamerans sensor. Dvs den okomprimerade rådatan som sensorn översätter från ljuset som träffar den via objektivet. Jpeg eller .jpg är en komprimerad version av raw. Dvs kameran “sållar bort” lite information som den anser inte behövs, typ. För fotografer så är RAW format att föredra då det ger större utrymme för bildbehandling i till exempel Photoshop eller liknande program. Du har till exempel möjlighet att ställa vitbalansen i bilden på ett helt annat sätt efter du har tagit bilden än vad som är möjligt med en bild i det komprimerade .jpg med mera, med mera. Nackdelen är att raw filer oftast är lite större, räknat i Mb, än motsvarande .jpg vilket ställer lite större krav på lagringsutrymme, minneskort, minneskortens läs och skriv hastighet och på datorn som ska “översätta” (framkalla) raw bilder. Det finns en hel del andra saker som gör att det är bättre att fota raw format än .jpg men det tar mycket längre tid att skriva och nu är mat och sovklockan mycket så jag ska sova.

  Vill bara passa på att tacka Jonna för hennes fina bilder och inspiration som det ger mig i mitt eget fotograferande. Hoppas att du finner stort nöje i din nya kamera. Är oerhört sugen på en likadan jag också men det är mycket pengar. Lycka till & krama Nanook från mig 🙂

  Reply
 7. Klosse

  Glad att giftemålet hållit ända till nu…
  & nu när jag ser vilken perfekt hustru du nu blivit
  så ångrar jag mej absolut ej…
  Jag haft mina tvivel…ibland…
  Jobbig Sommar…
  Tror du missförstod mitt namn…för jag pratade
  nog om klossar där på dagis & frågade efter
  en speciell röd kloss…
  Fast det gick ju i slutändan bra tillslut ändå…
  Har vi varit gifta i mer än 20 år nu då?
  Är det silver eller Guld bröllop snart?
  Fast jag hette egentligen Klasse…
  & på Göteborska blir det ju lite som “Klosse´´
  när dagis fröknarna ropade på en om man tänker efter…
  Nåväl jag är lycklig med mitt val…att tacka ja
  till det tidiga frieriet! Nöjdare Man finns ej!

  Puss & Kram din alldeles egen “Klosse´´

  Reply
 8. PJ

  🙂 Detta var ett kul och lite annorlunda inlägg. Vi har alla våra egenheter och minnen om vi tänker till. Tala för sig själv gör jag ofta, speciellt när jag blir upprörd över något eller det krånglar. Det där med att äta bibelpapper var kanske det mest udda men barn stoppar å andra sidan i sig allt möjligt. Själv brukade jag som barn ofta gå omkring med en pinne i min hand. Varför minns jag inte.

  Reply
 9. Tomas

  Det här är en del av din personlighet som gör dig till den där härligt Goa tjejen som är tuff nog att flytta up till en enslig by ute i stora skogen. Jag antar att du inte äter bibelsidor längre så en frukt efter maten kan va nåt mot din trötthet. Kram på dig.

  Reply
 10. Frida

  Vad roligt att läsa, i ärlighetens namn tror jag du är väldigt lik alla oss andra! Jag känner igen mig mycket, förutom tuggandet av bibelsidor 🙂

  Reply
 11. Ninni

  Haha men du är ju så himla underbar! 😀 mer sånt här skulle vara intressant!
  Och jösses vad jag kände igen mig i dig! Framförallt vad gäller att prata högt för mig själv, brukar ofta komma på mig själv när jag “intervjuar” mig själv i olika “radioprogram”. Haha! Och vattenglas har jag haft bredvid sängen så länge jag kan minnas. Får panikkänslor om jag lyckas glömma det och sedan kommer på att glaset är borta. Hela natten förstörd. Sömnen och det sociala likaså. Såg att vi var flera med just dessa egenheter. Kul! 🙂
  All kärlek!

  Reply
 12. Jenny

  Ha ha ha, känner oxå igen mig i flera av sakerna. Allrahelst det där med att prata med sig själv. Kan dock bli lite märkligt när man tror att man är själv och har världens diskussion med sig själv och så står det ngn familjemedlem bakom ryggen…. 😉

  Reply
 13. Cornelia

  Jag känner igen mig så himla mycket i dig Jonna. De där med sociala sammanhang och prata för sig själv. 🙂 Även allt annat i din blogg. Som att ha naturen som sin energikälla och trivas bra i ensamhet. Även jag gillar att umgås med människor ibland, skulle inte kunna leva mitt liv utan andra människor som sällskap ibland, men grejen är den att jag kan bli så utmattad och tömd på energi om jag “behövt vara social” en hel kväll eller så. Då skriker jag efter ensamhet och måste få den för att samla ny energi. Haha och de där med att bli nervös i vissa sociala sammanhang, speciellt med killar man inte känner, så att man inte fattar skämt eller ironi. Jag känner igen mig EXAKT. Det är nog därför jag älskar din blogg, för att jag inte vet någon annan som jag är så lik som dig. Plus alla dina fantastiska bilder såklart! Ser fram emot ännu fler vackra naturbilder med din nya kamera

  Reply
 14. Frida

  Vilka flummiga men roliga faktan om dig! Känner igen mig i fler och andra höjer man ett ögonbryn åt. Hehe! Äta bibelpapper? Det kanske inte är himlen som väntar på dig efter allt… haha! 😀
  Väldigt kul i alla fall! 🙂

  Reply
 15. Per Asp Bölen Junsele

  Lysande och intressanta fakta men du har nog missuppfattat detta med religion haha men du tar ju till dig den ordentligt om du äter upp bibeln

  Reply
 16. Carl Stridsberg

  Haha, du är så rolig, Jonna! 🙂

  Vet hur det är när man blir kär som liten!

  Själv blev jag kär i en flicka som hette Marie-Louise när jag var 11 år.
  Vi gick i samma klass. Eftersom jag inte visste vad och hur jag skulle förklara min kärlek till henne, drog jag ofta i hennes långa flätor! Stackars tös. Hoppas hon har lite hår kvar idag! 🙂

  En gång åkte vi kärlekstunneln i Köpenhamns Tivoli på en klassresa.
  Efteråt fick hon en liten kaktus av plast i present. Suck!

  Är också ofta trött som dig. Så det är skönt att vara sin egen så man kan jobba när man vill..
  Här är min arbetstider;
  Jag börjar jobba de flesta dagar mellan 9 eller tio, då och då så tidigt som 7.00.

  Men vissa dagar så sent som 11 eller 12.

  Jag slutar jobba 17.00 eller 18.00.

  Ibland vid 16.00 men ibland inte förrän 22 eller senare.

  Vissa dagar jobbar jag inte överhuvudtaget, men på sistone har jag jobbat nästan jämt.

  Utom när jag är någon annanstans, men då borde jag också jobba!

  Kanske passar dig också, Jonna? 😉

  Ha det gott!

  Love & Hugs
  Carl

  Reply
 17. Emma

  Hej! Om intresse finns, googla lite på “Ayurveda” eller “Janesh Vaidya”. Kram

  “Vata”
  Vata-dosha är ansvarig för alla rörelser i kropp och sinne, t ex muskelrörelser, nervimpulser och tankeprocessen. Vata är uppbyggd av de två elementen rymd och luft, vilket gör vata mycket rörlig och lättpåverkad.

  Exempel på karaktäristiska egenskaper för vata kroppstyp:
  •Smal, mager kroppsbyggnad – går ej lätt upp i vikt.
  •Entusiastisk och energisk till sin läggning.
  •Kreativ och idérik, riklig fantasi.
  •Utstrålar glädje, vitalitet och frihet.
  •Oregelbunden hunger och matsmältning.
  •Kan ha ytlig sömn med tendens till sömnbrist.
  •Lär sig nya saker snabbt, men glömmer också snabbt.

  Vata-personer är ofta föränderliga och oförutsägbara. Det gör att de lätt får oregelbundna vanor. De har en benägenhet att bli hyperaktiva och överentusiastiska. Vid obalans agerar de ofta impulsivt och planlöst. De kan känna sig spända, splittrade och nervösa och kan ha svårt att slappna av. De har ibland svårt att fatta beslut, eller att veta vad de vill. Många med vata som dominerande dosha i sin konstitution är konstnärliga och kreativa. De får ofta nya visioner och idéer. Deras stora anpassningsförmåga ger dem flexibilitet och obundenhet, men det tenderar också att göra dem och deras liv lite kaotiskt utan gränser och rutiner. Vata-personer har lätt för att påbörja nya projekt etc, med stor entusiasm, men har i allmänhet svårt att avsluta dem. Vata kontrollerar centrala nervsystemet; psykiska och psykosomatiska åkommor kan ofta härledas till vata-obalans.
  En person med balanserad vata-konstitution är smittsamt entusiastisk, energisk, spontan, flexibel och snabb i tanke och handling. Vata i obalans med överskott av vata-egenskaperna kan komma till uttryck i form av rastlöshet, oro, koncentrationssvårigheter, sömnproblem, förstoppning, torr hud, gaser, högt blodtryck, värk (oftast i huvud, rygg och leder), muskelryckningar, menstruationsbesvär, undervikt, kronisk trötthet m m.

  Reply
 18. Madeleine

  Vad intressant att få känna dig bättre. Jag känner igen mig i en del av det du säger, bland annat om att alltid ha något att dricka vid sängen, och om att känna sig nervös bland folk. Jättenervös! Och att prata med sig själv brukar jag också göra, både tyst i tanken, och när jag är själv högt så att hela skogen hör. Jag har förstått vartfall att det är tydliga tecken på att man är en introvert personlighet, som faktiskt väldigt många är. Inget udda utan fullkomligt normalt. 🙂

  Reply
 19. Angelica

  Jag känner igen mig i både det ena och det andra! Dock inte det där med Klosse och Bibelätandet, hihi!
  Kul att läsa lite mer om din personlighet! Kram!

  Reply
 20. Gunnel

  Jag känner igen mig i 8:an och 10:an. Känner mig ofta socialt inkompetent och har förstått att det är många som känner likadant. Även de som man upplever som väldigt sociala. Vattenglaset är också ett måste.

  Roligt med ditt bibelätande. Det är det kanske inte så många som ägnar sig åt.

  Reply
 21. Perk

  En sak jag kände igen mig i direkt på var det där med kärnorna. Då jag var liten så slängde jag några kärnor i gruset där en väg höll på att byggas. Morsan sade att nu kommer det snart växa ett träd där. De asfalterade vägen och jag såg bara hur polisen snart skulle hämta mig för att ha förstört vägen då trädet kommit fram.

  Än idag då jag kör förbi på just den platsen så kollar jag asfalten lite extra noga utifall nåt börjat växa ..haha.

  Reply
 22. Anonym

  Roligt att du skriver lite om dig själv, jag känner igen mig i mycket, vattenglaset, nervositet
  i sociala sammanhang, försökte hitta en diagnos på internet, och det lät som social fobi!
  Men det viktigaste är ju att alla inte är lika varann, jag tycker om människor, som är lite
  udda och vågar gå sin egen väg.

  Reply
 23. Nina Öhrnberg

  Jonna, Jonna, underbara Jonna !!! Du är verkligen go´säger en som åt fötterna på lertomtar (kanske skulle testat bibelcitat istället?) då jag var liten och trodde att vattnet i kranen skulle börja brinna om man spolade för varmt.

  Reply
 24. Ellinor

  Haha vad roligt! Jag känner igen mig med det där att prata med sig själv, samt att alltid måsta ha ett vattenglad bredvid sängen. Man är allt bra rolig! 🙂

  Reply
 25. Tant B

  Jag är en av alla många som sörjer Kristian Gidlunds öde.
  Jag har följt hans väg mot döden, jag också.

  Som motvikt gick jag in på din blogg nu, Jonna, i hopp om att få se ännu
  en fantastisk bild eller/text.

  Det fick jag.
  Tack för dagens första skratt!

  PS
  Har jag missat något – var är din pojkvän?

  Reply
 26. Emilie

  Så kult! Må si jeg beundrer deg Jonna. Bloggen din og du er en stor inspirasjon.
  Og jeg har pgså disse intervjuene med meg selv inni hodet, hehe godt å se vi er flere.. 🙂

  Reply
 27. Malin Söderholm

  Jag gillar verkligen att läsa alla udda fakta om dej!
  Känner igen mig i flera, speciellt pratar med mig själv. Jag diskuterar hejvilt, nu när jag bor i USA så blir det på svengelska. Intervjuar mig själv typ hur jag tänker nå mina drömmar, och när jag har nått dem. Kan ägna alldeles för lång tid åt det. HAHA.

  Du är kanon Jonna, jag älskar din blogg, den är min absoluta favoritblogg! 😀

  Reply
 28. Anta Snaque

  Tack för ett härligt inlägg, Jonna! Några av dina punkter ler jag så igenkännande åt. Och tydligen många med mig.

  Pratar ofta för – och med – mig själv. Check.
  Osäker i sociala sammanhang. Gillar inte stora sällskap. Check. (Jag har dessutom – och har alltid haft – ett stort ensamhetsbehov.)
  Vatten vid sängen. Check. (Men jag har vatten i en liten praktisk “nappflaska” för då behöver jag inte tända lampan och kan ligga och dricka utan risk för spill. Vattnet ska ju helst vara VID sängen, inte I. 😉 )

  Vad härligt att vi människor har lite egenheter för oss. Det är både kul och spännande!

  Reply
 29. Josefin

  Haha skönt att läsa att det är så många som pratar för sig själv i påhittade situationer. Som att man är med på tv eller så. Jag tänkte på det häromdagen att jag nog är knäpp som gör så, men nu är jag övertygad om att de flesta gör så. Jag brukar fantisera om att vinna olika musikfrågetävlingar och alla blir så imponerade av vad jag kan ;)Ibland går jag tillbaka i tiden och ändrar sånt jag sagt och gjort. Oftast när jag kommer på mig själv med detta är när jag står och lagar mat, får väl en stund över i tankarna och då börjas det 🙂
  Jag brukar även se mig intervjuad i nån bra tidning och då funderar jag på vilka bra svar jag ska ge. Eller fantiserar jag.om att ha supermycket pengar och kan köpa vad jag vill, när jag vill.

  Reply
 30. Isberget

  Kommer verkligen ihåg det där med byxorna, kommer ihåg hur arg jag var på dig som bar två par byxor istället för att vara stolt över dina fina kropp. Fina fina Jonna! Det där med glas vatten hoppas jag är en helt vanlig mänsklig sak att göra, för jag gör samma (;

  Reply
 31. Sandra

  Haha det här var ju skoj! Ska nog sno din idé och göra en sån här lista själv. Har iofs gjort det några gånger förut, men det kanske är dags igen.

  Reply
 32. Emmisen

  vilken självinsikt du har, som kan klura ut vad som händer när du blir nervös och missar ironi. låter ju helt självklart när du beskriver det, men jag är tyvärr en av dom som garvar rått när jag stöter på en som inte förstår ironi – det ska jag sluta med nu. jag tror generellt att det är mänskligt att ha svårt för sociala situationer, det handlar mer om hur man hanterar det. en del hanterar det genom att bli elaka och prata skit om andra, andra tystnar, andra blir mer högljudda… att bli lite “korkad” är ju i sammanhanget ett av de mer hänsynsfulla sätten att hantera osäkerheten på.

  Reply
 33. Tyska

  “Jag har alltid haft jättesvårt för att gå upp i vikt.”

  Men ser bra ut på dig.
  Jag vet väl! Jag har 58 kg just nu! Sedan 16 år ingen förändringar.

  Reply
 34. stefan

  Det KAN vara så Jonna att du behöver umgås lite mer med människor, eftersom beteendet att föra monologer med sig själv ofta är ett tecken på bristfälligt socialt liv 😉 För även om du vill tro att du egentligen mest vill vara med dig själv så vill du nog inte det innerst inne. Hela din blogg visar ju att du bär på ett stort behov av att visa ditt liv för omvärlden och berätta saker om dig själv. Du vill bli sedd, bekräftad. Grattis du är helt normal och som alla andra jordens människor så det är nog inget att oroa sig över. I övrigt är du inte FÖR smal, tycker du ser fit ut och har en schysst fysik. Kanske är det pappersätandet som håller dig i topptrim? 😛

  Reply
 35. John

  Jesus säger,

  Matt 4:4
  Men han svarade och sade: ”Det är skrivet: ’Människan skall leva icke allenast av bröd, utan av allt det som utgår av Guds mun.’”

  Guds ord står i Bibeln, men jag tror inte det är meningen vi ska äta upp dom 😉

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.