4 veckor i Grundtjärn

Tidigt i morgon bitti är det dags att fara. Då åker vi hela familjen till Sollefteå på semester. Jag kan knappt förstå att det är sant. Så länge jag längtat efter det här. Det som gör det så underbart är att vi ska bo i Grundtjärn i 4 veckor, som ligger 6 mil från Sollefteå.

För mig är Grundtjärn som svaret på allt. Det är mitt paradis. Om det finns en plats jag allra helst skulle vilja vara på resten av livet så är det Grundtjärn. Det är dit jag ständigt längtar. Jag har bott i denna lägenheten i Göteborg i 3 år, och för mig räcker det nu. Jag har fått uppleva storstadslivet, och det är jag tacksam över, men jag vet nu att det inte är det här livet jag vill leva. Det känns som jag är instängd i en burk. Nu när jag kommer till Grundtjärn så vet jag att locket på burken kommer öppnas och jag kommer flyga ut  =)

Som jag har längtat efter att bara öppna dörren och mötas av naturen, ren luft och öppen himmel. Känslan av att få gå barfota, känna fötterna gräva sig ner i jorden och lägga sig på  ängen och bara få vara. För mig är det livskvalitet.

Detta hålrummet från saknaden av naturen blir bara större hela tiden, och jag har förstått att det inte går att fylla det med något som storstaden har att erbjuda.

Jag är så evigt tacksam att jag får tillbringa 4 veckor i Grundtjärn i år. Det kommer vara väldigt betydelsefullt för mig, och det känns som det kommer ge mig en grund för hur framtiden blir.

<3

14 Kommentarer på “4 veckor i Grundtjärn

 1. Elisabeth Kuhlin

  Hej Jonna!
  Varje gång ja ser bilder på sjön ..så går ja igång å vill BADA!!!!!
  Ja å vatten hör ihop. Fick du mina sms tro? Försökte tom ringa dig igår men ..
  ingen Jonna. Du hade väl dejt med en björn ..kanske *ler* Kände mig lite “skrajsen” då du skrev om din cykelfärd genom skogen till sjön ..då du “plingade” hela vägen för å hålla ev. björnar på avstånd. Rena thrillern ju…haha!!
  Följer din blogg med fascination….verkligen men blir “galen” varje gång ja ser sjön. Jag vill också bo i en röd liten stuga med plankgolv, öppen spis, kakelugn å mycket myyyyys. Mitt i naturen å nära en sjö. Dricka morgonkaffet på trappen i solen å samtidigt klappa min goa kissekatt.
  Härligt!! Kram Beth

  Reply
  • jonna Post author

   Hej Elisabeth!
   Ja jag fick dina sms! Så fin bild på din katt! Önskar också att jag hade en liten katt 🙂 Och vad härligt det lät att du skulle till Floda.
   Mobilteckningen här är ganska dålig, det beror på vart mobilen är någonstans. Hoppas det funkar nästa gång du försöker ringa.
   Haha nej här har det inte dejtats några björnar inte. Ja visst låter det läskigt att man måste plinga för att skrämma bort björnarna haha. Jag tror iofs inte det är någon fara på den stigen till sjön, men jag är så rädd för björnar!
   Jag drömde om dig inatt föresten, en jättekort och konstig dröm. Du satt på marken mitt på drottningtorget i Göteborg, och du var lite nedstämd. Så satte jag mig där med dig och så pratade vi.

   Hoppas allt är bra med dig!

   Kramar!!

   Reply
  • Jonna Post author

   Hej!
   Grundtjärn ligger i Örnsköldsviks kommun. Men det ligger närmare Sollefteå än Övik 🙂

   Reply
 2. Olof

  Nu har jag äntligen kommit till början på din blogg, ska läsa igenom allt, ska bli så kul! Men kommer nog ta en stund 🙂
  Kraam

  Reply
 3. Tyska

  Jag var också 21 år. Jag ville flytta ut på sverje.
  Tio år senare känner jag ändå som ett burk.
  Du har gjort allt rätt. Stannar som du är. Jättefin.

  Reply
 4. LJ

  Hej Jonna, jag lyckligtvis hittade din blogg och jag älskar den – verkligen, det gör jag! Det är lite så, som att du lever min dröm. Jag längtar efter det här livet så mycket, men det är så sk*t svårt att flytta till Sverige om man är inte en läkare, lärare eller ingenjör osv.

  Jag vet att detta är en gammal inlägg men jag gillar verkligen att läsa bloggen från början, så jag gör mitt bästa för att njuta av allt du skriver och visar.
  Så ja, jag är säker på att jag kommer att kommenterar några fler inlägg av dig, fram till dess allt det bästa för dig.

  Med massor av hälsningar “LJ” 🙂

  Reply
 5. Peter Ståhlberg

  Efter 255 sidor har jag nu kommit till ditt första inlägg. Det har varit en fantastisk baklängesberättelse med intressant text och otroliga bilder. Vilken upplevelse för dig. Vilket mod och hur mycket en person kan utvecklas. Det syns mycket tydligare när det bevittnas i omvänd ordning liksom. Tack för all din tid och vilja att dela med dig. 😀

  Reply
 6. Christiane

  Hi Jonna,
  I too have come to the beginning to hear the whole story of your life in the country. I always wanted to live in the northern ‘New England’ states of the USA, where I spent time as a child, but it never happened. So happy you could live your dream. Love your videos and pictures. The first I saw was the one of you ‘kulning’ the cows in summertime. Wonderful! 🙂

  Reply
 7. Petra Elisabeth

  Det är så häftigt att gå tillbaka i tiden på det här sättet!
  Att läsa detta inlägg och sedan läsa vad du gör idag är verkligen inspirerande!
  Det här är varför jag började blogga. Det är nästan som ett brev till sitt framtida jag, haha 🙂

  Reply
 8. Nina

  Hey Jonna, I was wondering… How long it took you to travel from Gothenburg to Grundtjärn? It looks like a long travel.

  I love your videos and blog, you’re a really inspiring and beautiful person. Never change. <3

  Lots of love form Uruguay.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.