Årets sista dag

Jag får alltid en speciell känsla när det är nyårsafton. Eller egentligen flera dagar innan. Men extra mycket i år faktiskt. Jag tänkte att jag skulle skriva en enkel, positiv nyårstext här men det känns som det egentligen är lite andra tankar jag vill lyfta fram. För om jag ska vara helt ärlig så känner jag mig inte alls sådär sprudlande, superglad och nyårs-pinglig idag. Jag tror det är för att jag under lång tid nu tänkt väldigt höga tankar om det nya året. Dagen efter nyårsafton vill jag att en ny början ska ta fart i mitt liv, med dunder och brak. Extremt mycket så har jag tänkt nu. Ju närmare nyårsafton ju mer press har jag känt att behöva avsluta saker i mitt liv, klippa banden mellan mig och det gamla, så att jag inte ska släpa med mig all gammal skit in i det nya. Men hur lätt är det egentligen?

Det är så himla typiskt mig. Jag är väldigt bra på att tänka och drömma och komma fram till hur jag vill att det ska vara. Men jag är väldigt dålig på själva handlingen.
Varje nyårsafton de senaste åren har jag haft samma känsla som jag har nu. Att NU, NUUUUU ska jag ändra på saker i mitt liv. Detta året ska jag komma framåt, gå upp tidigt, lägga mig i tid, äta bra, få bra arbetsrutiner, få trygg ekonomi, umgås mer med vänner, göra roliga saker osv. Varje nyårsafton har jag haft en känsla av en liten besvikelse över att jag inte åstadkom det jag ville. En känsla av att jag fortfarande befinner mig i samma situation som året innan. Bara att andra saker hänt runtom. Men grunden är likadan. Och det är den där grunden som jag vill ändra lite på. Mycke på.

I år känner jag mer så än någonsin. Det här året har varit väldigt speciellt. Det blev både bättre och värre än vad jag trodde att det skulle bli. Man skulle kanske faktiskt kunna sammanfatta det som det bästa och värsta året. Både toppen och botten på samma gång. Jag har fått vara med om så mycket fantastiska upplevelser som jag är så tacksam för. Men i det stora hela, om jag sammanfattar året, så har jag gråtit mer än jag skrattat. Jag har oroat mig mer för framtiden än vad jag varit nöjd och tacksam för nuet. Jag har tänkt mer negativa än positiva tankar om mig själv och det jag gör. Jag har tvivlat mer än vad jag känt mig hoppfull. Varit mer förvirrad än målinriktad. Därför känner jag så starkt nu att det är saker jag vill ändra på. Saker jag måste ändra på för att må bra.

Därför har jag de senaste två veckorna gått och spänt mig inför nyårsafton. Det är som att jag inväntat den dagen, för då ska jag vara klar med det här året. Då ska jag börja på ett nytt kapitel. Nej förresten, en ny bok!
Jag är en expert på att romantisera saker och ting. Jag går helt seriöst och tror att när jag vaknar upp på nyårsdagen så kommer allt ha ändrat sig. En helt ny känsla och energi kommer ligga i luften. Jag kommer hoppa upp ur sängen 7 på morgonen och sätta igång med ”mitt nya liv”. Som om något magiskt hänt under nyårsnatten. Men det funkar ju inte så.

Lite som när jag tog studenten. Då skulle livet börja, hade man fått höra.
Jag minns den morgonen efter jag tagit studenten. Jag låg i min säng och tittade ut genom persiennerna i fönstret och tänkte ”Är det nu livet börjar?”. Men det kändes precis likadant som innan. Eller ja, skillnaden var att jag inte gick i skolan längre. Istället var jag en aning bakfull och arbetslös.
Eller som när jag köpte ”Norrskensfil” på affären och fick en chock när jag jag klämde ut filen och såg att den var vit. Jag trodde att den skulle skimra i norrskenets färger.

Att den här nyårsaftonen känns extra speciell för mig är för att jag så starkt vill ändra på vissa mönster i mitt liv som spelas upp om och om igen. Jag vill verkligen ändra på saker och se till att det blir gjort! Det här året ska jag må riktigt bra och känna att jag har en stabil vardag. Utveckla det jag gör, göra klart mina påbörjade, oändliga projekt och äntligen komma framåt med saker och ting. Få mer kontroll och rutiner. Känna att jag har tid. Jag ska ha roligt och skratta mer. Inte oroa mig för saker som bara gör det värre. Och jag vet att allt inte på ett magiskt vis bara kommer falla på plats så fort det nya året börjar. Det handlar om vad jag själv gör och vilken inställning jag har. Men jag är så otroligt peppad på att ge järnet nu och komma dit jag vill!

Man borde ju egentligen kunna tänka sig att varje ny dag är nyårsafton. Alltså symboliskt. Att varje ny dag är just helt ny. Oförstörd av alla tidigare händelser. Ett helt nytt kapitel. Med helt nya möjligheter. Nyårsafton är ju egentligen som vilken dag som helst, bara att det är årets sista dag. Men jag tycker om att göra den till en riktigt stor och mäktig dag. Och det vill jag göra nu.

Nu är det nyårsafton och jag ser det som att jag imorgon börjar måla på en helt ny, vit canvasduk. Utan färdiga mönster. Med alla färger jag behöver för att skapa den vackraste tavla jag kan tänka mig. För precis så ska det här året bli.

Tack 2014 för alla upplevelser och erfarenheter jag fått. Och tack alla ni läsare som följt mig och spridit glädje genom året. Ni betyder SÅ mycket!
Nu följs vi åt genom 2015 och det kommer bli så förbaskat bra!

GOTT NYTT ÅR MINA KÄRA LÄSARE!

47

Ett nytt år. Som ett tomt ark. Vi kan måla det precis som vi vill! <3

46 Kommentarer på “Årets sista dag

 1. KERSTIN

  GOTT NYTT ÅR Jonna! Har följt din blogg sen´du startade den och ser fram emot varje inlägg du gör; underbara foton och så många kloka/intressanta inlägg! Nästa år blir säkert ett jättefint år! Lycka till med allt <3

  Reply
 2. Madde

  Känner precis som dig att man vill ha klart allt inför nya året. Tyvärr blir det ju så att man är helt slut i börja på året istället. Kanske dags man började lyssna på kroppen och knoppen och ta det lite lugnare.
  Hoppas du får ett riktigt Gott Nytt År! och det ska bli jättekul att följa dig på bloggen även nästa år.
  Kram!

  Reply
 3. Verena

  Åh vad jag känner igen mig! Och vad peppad jag blev nu när jag läste dina rader, tack!
  Jag hoppas att 2015 blir precis som du önskar dig! Gott nytt år, Jonna!
  /Verena

  Reply
 4. Per Asp Bölen Junsele

  Tänk på att det är betraktaren som avgör om en tavla är fin eller vacker inte konstnären den kan bara vara nöjd med resultatet. Och ditt liv som vi följer här på bloggen så tycker ju vi att du är värdens bästa konstnär så fortsätt du att måla tavlor åt oss.Vi som känner och träffar dig tycker ju att du är underbar som gör det du gör för oss och förhoppningsvis för dig själv .Så fundera inte för mycket på det som du vill ska hända något kommer att hända ändå och förhoppningsvis blir det bra stor kram på dig och GOTT NYTT ÅR

  Reply
 5. Gustav

  Du sprider väldigt mycket glädje med din blogg! Har följt dig i över 3 år sedan du var med i ett reportage i tidningen, Livet på Landet. Älskar fotografering och fastnade direkt för dina foton och din syn på livet. Ska blir kul att fortsätta följa dig på dina äventyr. Önskar dig ett GOTT NYTT ÅR! 🙂

  Reply
 6. Sandra

  Vackraste Jonna, jag kan känna igen mig mycket i din text. Jag kommer antagligen att måsta få sjukpension under 2015 och den är LÅG. Vid en ålder av 30 är det tungt. Man oroar sig för framtiden, särskilt det ekonomiska. Men en präst som jag gick och pratade med förut sa något som var så klokt. “Det är inte det man GÖR utan den man ÄR som räknas” det glömmer jag aldrig. Så om det känns tufft ibland, tänk på all glädje du GER till alla dina medmänniskor och inte minst oss läsare.

  Du förmedlar godhet…och det är ovanligt i den här världen. Jag är så tacksam för din blogg för varje gång jag går in här får jag en sådan myspys känsla i hjärtat. Som om man får gå in i en magisk värld…jo så känns det faktiskt! 🙂

  Så tack Jonna för 2014 det har varit så fint att få följa din blogg. Den betyder mycket för mig och muntrar upp vardagen.
  Och dessutom har man ibland fått svar på någon kommentar. Det har glatt mig mycket.

  Kom ihåg att du är en stark tjej och vad du än vill ändra på kommer du att lyckas med, det är jag säker på.

  Önskar dig ett magiskt 2015.

  Varm kram
  /Sandra

  Reply
 7. Ida

  Känner igen mig så mycket i din text Jonna, trots det ska du veta att du ger mig en himla massa inspiration till att förändra saker i mitt eget liv.
  Tack för att du skriver en så fantastiskt bra blogg och jag önskar dig ett gott nytt år!

  /Ida

  Reply
 8. Anonym

  “Se jag gör allting nytt!´´
  Var det någon som sa för länge sen…
  Det löftet & hoppet står kvar fortfarande…
  Ett fint nytt år till dej Jonna!

  Reply
 9. Paula

  Ja, du, den där oron, den kommer med åldern. Ibland när jag oroar mej, ofta helt i onödan, brukar jag tänka som Peter Pan: What’s my happy thought? Å jag funderar å funderar för att komma på vad som gör mej glad. Till slut har jag kommit på det å under tiden har jag glömt all oro, för jag har ju koncentrerat mej på annat 🙂
  Hoppas du aldrig förlorar barnet i dej!
  Gott Nytt År finaste Jonna! Gott Nytt År sötaste Nanook å Nayeli!
  KRAM!

  Reply
 10. Anta Snaque

  Nyårsafton har för min egen del alltid varit en dag fylld av både eftertanke och ett visst vemod. Jag har aldrig känt någon pirrig lyckokänsla eller haft lust att festa just den dagen.
  Jag känner igen mig i mycket av det du skriver. Mina egna funderingar går i ungefär samma banor som dina.
  Jag hoppas att det nya året ska ge dig så mycket som möjligt av det du önskar dig. Du har en klar fördel – du är fortfarande ung. Du kan – och du ska! – tillåta dig att utmana livet, testa nya tankegångar, känslor, förhållningssätt, aktiviteter. Det är ju så du känner om du är på rätt spår. Och, om inte, så har du tid och styrka till sitt förfogande att ändra på det som blev eller kändes fel. I mångt och mycket har du ju redan visat både för dig själv och andra vad du kan, vill och har fallenhet för. Du är en varm, kännande och kreativ person.
  Jag, och säkert många med mig, är övertygade om att du redan har hittat just “din väg”. Men det är alltid nyttigt och bra att ifrågasätta sina val – att ge dem en match. När man gjort det så brukar det utkristallisera sig vissa saker; något blir extra viktigt och annat kanske helt försvinner bort. Plötsligt, om man har tur, så faller allting (läs: det mesta) på plats. Livet blir en medspelare. Det vill dig väl om du tillåter det.
  Gott Nytt År, Jonna! Önskar dig allt det bästa under 2015.

  Reply
 11. Veronica

  Gott Nytt År Jonna! Tack för allt du har delat med dig i din blogg
  under året! Jag tänker på alla som är gamla, sjuka, och ensamma på
  nyårsafton.

  Reply
 12. Sandra

  Gott nytt år! <3

  Jag tror du är långt ifrån ensam med dina tankar. Precis så känner jag också.
  Tror många ställer för hårda krav ("nyårslöften") på sig själva. Man får göra sitt bästa och vara nöjd med det, och är det inget man vill göra – så gör det inte! 😉

  Reply
 13. Mikael

  Gott Nytt år Jonna!
  Fantastiskt avslut på bloggåret.

  Jag vill helst inte ge råd, men kan inte låta bli. Om du lyckas ändra en enda sak till det bättre, nämligen vad du stoppar i dig, leder det ofta till bättre rutiner kring maten. Dessa bägge leder till bättre sömnvanor som allt kombinerat leder till ökad nyfikenhet. Resten vad gäller arbete och vänner, roliga saker får man på köpet med den nya energin och nyfikenheten. För att orka förbättra sin kost krävs dock nyfikenhet och energi… så… glöm mitt råd 😉 du lyckas nog hitta din väg alldeles själv 🙂 Du är klok!

  Din blogg har hjälpt/motiverat mig att ändra på några saker i mitt liv till det bättre, känner mig tacksam för det.

  Reply
 14. Magnus

  Vad det nu än är du vill ändra på så löser det sig ska du se. Bara du har tålamod att låta det ta den tid det behöver. Jag tänker hur som helst fortsätta att följa dig och dina fyrbenta “sambosar”. Din blogg har kommit att bli mitt “andningshål” och så länge du fortsätter med den får du dras med mig.

  Sköt om dig fina du och god fortsättning på det här nya året så ser vi om ett år vad som finns på den just nu tomma, vita canvasduken.
  Stor kram!

  Reply
 15. Andreas

  Gott Nytt År Jonna. Min enda önskan är att du ska få fortsätta att sprida glädje till mig och andra via din blogg och ditt arbete och det känner jag redan att du är på väg att göra. 🙂

  Det finns inte ett speciellt datum där vi kan vänta oss att vi kan förändra oss mer än vanligt… ALLA DATUM härbärgerar samma chans – vi måste bara ta den. 😉

  Ha det gott och må så bra hela 2015, kram kram! 🙂
  Ps: Kommer det någon kalender? 🙂

  Reply
 16. Anneli

  Hej Jonna, känner igen mig mycket i det du skriver. Är själv lika gammal som du och har sedan jag tog studenten inte haft en fast och stabil inkomst och arbete. Jag vet inte riktigt vad jag vill jobba med och göra med mitt liv men jag vill inte bo i en liten lägenhet inne i stan och ha ett 9-17-jobb som “dödar min själ”. Jag vill bo och leva i naturen, i frihet. Vill inte att livet bara ska handla om att jobba, prestera, ständigt konsumera och försöka bygga upp en fin och acceptabel “image” för omgivningen. Men jag oroar mig ständigt för framtiden, vart jag är på väg, pengar. bostad osv. Jag jämför mitt liv med andras i min ålder och känner mig misslyckad och att jag inte kommit någonvart i livet och inte blivit någon. Men är det egentligen det som är det viktigaste i livet? Att tjäna pengar, ha fina titlar och känna så många som möjligt? Allt det där säger ju ingenting om vem man är som person. Att gå mot den stora strömmen och följa sitt hjärta så att säga är nog inte alltid lätt, man känner sig nog ofta väldigt ensam och får möta många prövningar (främst från sina egna tankar). Men jag tror också att de människorna som går denna vägen får uppleva glädje och insikter som andra aldrig får. Det finns ett fint ordspråk tror jag det är som säger nåt i stil med; “när du börjar känna dig annorlunda från alla andra, det är då du börjar vara dig själv”.
  Hoppas du får ett fantastiskt år Jonna, fortsätt vara den du är och sprid ditt ljus och din kunskap.

  Reply
  • Eiya

   Kära ni, även jag är av samma ålder, snart 25, och känner samma sak. Jag har de senaste åren grubblat mycket på vem jag är, varför jag är som jag är, och hur jag vill leva mitt liv. Alltid känt att jag inte passar in i den “normala mallen” på hur man ska vara och leva. I min ålder skaffar man familj, köper hus och bil och får då en massa lån och skulder, sen måste man jobba halvt ihjäl sig för att betala dessa lån.
   Jag känner att så vill jag inte leva, och då känner jag mig onormal och konstig. Men det har jag lärt mig att acceptera. Jag tror att det har med mitt starka behov av att känna frihet att göra. Jag vill kunna ströva i skogen i timmar, sitta på en sten vid sjön och se på solnedgången eller springa på isen under fullmånen utan att känna dåligt samvete över att jag borde göra något annat just nu, eller någon som argt undrar över var jag hållit hus.
   Även jag har tidigare år önskat att nästa år ska bli annorlunda och bättre, önskat att jag kommer umgås mer med vänner och roa mig, skaffa en kille, bli mer som andra, komma “framåt” i livet.. Men jag tror att vi alla (oftast) har valt att vara precis där vi är just nu, innerst inne. När jag tänker efter så undrar jag om jag verkligen skulle bli lyckligare om jag hade en kille eller umgicks med vänner varje dag? Nä, för det här är jag! Vi är som vi är och vi ska inte försöka tvinga oss själva att bli något annat. Jag tror även att vi ofta ser på livet med för allvarliga ögon. Vi gör varje liten motgång eller misstag till en total katastrof som vi tror vi aldrig kommer komma ur. Men det gör vi alltid, och då har vi även lärt oss något nytt på kuppen. Jag har aldrig varit rädd för döden, men tänker ofta på den dagen jag kommer ligga på min dödsbädd och tänka tillbaka på livet som gått. Då vill jag minnas med glädje alla vackra ögonblick, alla lyckliga stunder. Jag vill inte bara minnas att jag stressade genom livet, oroade mig över en massa bagateller som inte egentligen betydde något, oroade mig över hur framtiden skulle se ut. Framtiden är nuet, det enda vi har är just nu!
   Tiden rinner fram som vattnet i en bäck, och hur vi än försöker bromsa vattnet med våra bara händer fortsätter vattnet strömma. Det är bara att “go with the flow”. Det som ska ske, det sker när det sker.

   Reply
   • maggie

    Känner igen det du skriver! Av en händelse så började jag en dag prata med en riktigt gammal (okänd!) dam på en gata i Europa. Vi började samspråka väldigt omedelebart och hon sade att “livet blir som det passar en”. Dessa ord har jag tänkt på många gånger! Så sant!! Man väljer själv att gå sin väg medvetet eller omedvetet.

    Reply
 17. Åsa

  Det är lätt att fastna vid allt som gått dåligt eller mindre bra. Försök att vända på det hela och fundera över allt som du lyckats med och som gått bra. Och du, du behöver inte förändra hela ditt liv på en gång. Välj en sak i taget, men välj verkligen det som är bra för dig och inte det som du tror att omgivningen förväntar sig/vill. Det viktiga är att du lyssnar på dig själv! Var stolt över allt du gjort, lyssna på dig själv och gör det som känns bra i din själ så kommer det att ordna sig.
  Önskar dig en bra dag och ett underbart 2015 ♥

  Reply
 18. Lena

  Jeg kjenner meg så godt igjen i det du skriver! Ønsker deg et fantastisk nytt år, måtte alle dine drømmer gå i oppfyllelse, Jonna. Gleder meg til å følge deg i det nye året 🙂

  Reply
 19. PJ:s byffé – från by till fe

  Till att börja med låter ditt nyårsinlägg som uppgivenhet och vilsenhet. Visst kan det vara så, inte alla gånger som man vet om man är på rätt väg men slutet på ditt inlägg ger ändå hopp och framtidstro. Eller titta på kommentarerna ovan hur många som vill följa dig på din vandring och alla de som upplever din blogg som ett andningshål. Du har en mission och du fyller den. Det kanske sätter press på dig men så får det inte heller vara, du är ju inte mera än människa. Det tycker jag kommer fram bra i detta inlägg.

  Ett Gott Nytt År önskar jag dig med en sång av Laleh. En sång som ger hopp och glädje.
  Vårens (årets) första dag.

  https://www.youtube.com/watch?v=j8VdehTuZfw

  Reply
 20. Mitra Sohrabian

  Hej Jonna, så fint du har skrivit och så klokt. Jag känner igen mig i det du har skrivit också som många andra även att jag är lika gammal som din mamma.Men åldern gör det inte annorlunda.varje nyårs afton nära 12 slaget känner jag av en stor sorg över det som händer de svaga i vår värld, alla krig och allt eländet.Och då känner jag mig av stor sorg och maktlöshet men samtidigt vet jag att jag kan göra så mycket jag kan och mer kan jag inte. Och att sträva efter att göra nya val och bättre val, söta Jonna har jag också samma känsla och vill göra så mycket nytt men blir besviken på mig själv igen när jag ser att jag har inte gjort halva det som jag hoppats göra.Men samtidigt, händer det massor av saker av sig själv, nya möjligheter som jag hade inte beräknat med. och det är de nya möjligheter som gör mig glad. Så älskade Jonna, som du säger det vita duken kan vi måla själva men de oväntade kan vi inte göra något åt det, det händer när vi minst ana det. Som att få träffa dig i 2014 och får chansen att göra en film om dig, det är en sådant lyckan känsla för mig att jag tackar det varje dag. Du är fantastiskt och du har gjort så så mycket i ditt korta liv och kommer att göra under i framtiden också.Bara du tar det lugnt och stressa inte framåt så att du inte går miste om de oväntade möjligheterna som många gör. Många många ny års kramar till dig min finaste Jonna.

  Reply
 21. B.

  Det är så lätt att ge andra råd, svårare att följa dem själv… Men om jag ändå får göra det så:
  Din lista över saker du vill ändra på kan göra vem som helst sjuk av stress. Titta igenom den en gång, vad är VERKLIGEN viktigt? Välj bara en eller två saker som du bestämmer dig för att du vill förändra. Du ska se att det blir en större chans att du kan se tillbaka på 2015 och se att du faktiskt lyckades då. (Och att du kanske till och med på köpet lyckas förändra några saker till av bara farten, men det får bli en bonus då)
  Snälla söta Jonna, ställ inte så höga krav och förväntningar på dig själv, du är bra som du är.
  Ha ett fint nytt år!
  Kram.

  Reply
 22. Skorpan

  Allt gott till dig under 2015! Den känsla du upplever allt starkare inför varje nytt år har ett namn…….den känslan brukar i folkmun kallas mognad:)

  Reply
 23. Karin

  Gott Nytt År!
  Du skrev ju tidigare att du skulle öppna din webshop
  och sälja dina smycken och foton där….. hoppas att
  du förverkligar något av allt du har planerat.

  Reply
 24. Ingela

  Gott nytt år!
  Jag tänker mer som Underbara Clara skrev på sin blogg igår: nyårsafton är faktiskt bara ett sketet litet månadsslut. Det är ingen fara om ens liv inte går som på räls och ens nyårsafton inte ser ut som i “alla andras” instagram-flöden och på facebook…

  Alla firar heller inte nyår 31 dec, det ligger inget magiskt i det datumet. För dig kanske det blir 2 feb, eller 17 juni, eller 3 nov som “ditt nya liv” börjar. Men då har du ju själv jobbat det dit också 🙂

  Önskar dig allt gott både 2015 och framåt!

  Reply
 25. Olle

  Gott nytt år Jonna!!
  Känner igen lite samma tänkande i det du skriver. Det finns massa saker att ta tag i, men visst vore det smidigt om sakerna tog tag i sig själva så där under natten medan man sover… 🙂
  Hoppas du når dina mål i år, men Om du inte gör det så hoppas jag du inte ser det som ett nederlag…för du kommer garanterat ha nått andra mål du inte räknat med…och det är inte alls dumt det heller!!
  Lycka till! 🙂

  Reply
 26. Bengt H

  Jag vill önska dej en riktigt God Fortsättning på 2015.
  Önskar att du kan lätta på dina “krav” på dej själv.
  Det är ju bra om man kan få ihop livet som man önskar med t. ex. arbetstider, sömn och matvanor. Men det är nog svårare som ung och egenföretagare på landsbygden där en massa praktiska saker tar extra tid och krafter. Det är kanske en del av priset för att ha förmånen att bo så vackert som du gör.
  Jag ser verkligen fram mot följa din fantastiskt fina blogg under året som kommer.
  //Bengt

  Reply
 27. Stu

  Yep, it’s clear to see – You, this blog, and the view of the world you share through it are an inspiration and a comfort to many, myself included.
  I don’t know what advice i could add to all the great comments above, so just want to say – Gott nytt ar Jonna.

  🙂

  Reply
 28. Barbro Tjernström

  “Du ska få en dag i morgon som ren och orörd står,
  med blanka ark och nya kritor till.
  Och så kan du rätta till det som du gjorde fel i går,
  och så får du det så gott i morgon kväll.
  Men om du inte klarar det, och allt känns lika trist,
  så kan du höra suset genom furorna som sist:
  Du ska få en dag i morgon som ren och orörd står,
  med blanka ark och nya kritor till.”
  Alf Pröjsen

  Reply
 29. Hanna

  Håller med Anneli och Eiya, mycket bra skrivet.
  Ett gott råd till dig.
  Lyssna till din magkänsla och hjärta.
  Gott nytt År Jonna!

  Reply
 30. Karin Karlsson

  Gott Nytt År! ett bra tips, ta med dig din fina hund och saker vrid om nyckeln lås och åk tillbaka till civilisationen så kommer ditt innersta må bra tillslut.

  Reply
  • B.

   Det tycker jag var ovanligt dumt sagt. Om du, Karin, följt bloggen så vet du att Jonna inte trivdes i det du kallar “civilisationen”. Alla är inte skapta att bo i städer, tur är väl det.

   Reply
 31. Isa

  Gott nytt år Jonna! Du satte ord på en del saker jag har tänkt själv men inte riktigt formulerat. Hoppas att ditt år blir fantastiskt!

  Reply
 32. Madeleine

  Jag som alltid tycker du verkar så lättsam och stabil i dig själv, vad förvånad jag blev nu! Men vad jobbigt att det är sådär du känner många gånger när du förgyller så många andras liv bara genom din blogg. Jag säger som någon ovan, det känns som att gå in i en sagovärld. Jag inspireras något enormt av både dina texter och bilder och du har fått mig att ifrågasätta mycket i mitt eget liv. Jag längtar också ut i naturen, och tänker ofta på den livskvalité du måste ha tack vare de beslut du tagit. Jag hoppas du är stolt också, och inte bara låter negativitet äta upp dig. Du har trotsat alla normer och följer dina drömmar, även om det kanske inte går i den takt du vill. När du ser dig själv ser du säkert ofta allt det där du vill uppnå och som du inte lyckats uppnå än, men när jag ser dig så ser jag en människa som verkligen lyckats med sitt liv och det är jag nog inte ensam om. Och vet du vad, pengar får alldeles för mycket plats i våra hjärnor även om jag mycket väl förstår att det är en ganska befogad oroskälla ibland. Allt i lagom mängd. Man måste få oroa sig lite ibland, det kan nog vara rent hälsosamt, men oron får aldrig ta över så man börjar må dåligt. Jag hoppas verkligen att du kan genomföra de förändringar du känner att du behöver för jag önskar dig allt gott, men glöm inte bort att ge dig själv en klapp på axeln då och då också. God fortsättning Jonna!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.