Att göra en höna av en fjäder

Hej på er!
Här om kvällen skrev ju jag och berättade om mina bekymmer med vägglöss. Senaste dagarna nu har jag gått runt och varit jätteorolig över det här och knappt kunnat tänka på annat. Men nu har det visat sig vara något helt annat! Och jag är så himla glad för detta så ni kan inte ana.

I morse var jag ute och gick med Nanook och lekte med honom i snön en stund. En stund senare när jag kommit in och satt vid datorn och Nanook låg i mitt knä så kände jag plötsligt hur det stack till vid armarna och började klia. Jag hade fått två små bett vid handlederna. Jag har nog aldrig blivit så glad av att få bett någon gång, för då tänkte jag genast att det inte kan vara vägglöss eftersom de ju bara kommer fram på natten när man sover. Jag ringde till Aniticimex och förklarade hela situationen och bad om lite råd om vad det kan vara. Hon jag pratade med sa direkt att det inte rör sig om något mer än loppor som Nanook dragit med sig in. Den här tiden finns det tydligen mycket loppor och massivs med olika typer av loppor. Igelkottsloppor, kattloppor, fågelloppor, jordloppor…och till och med något som heter snöloppor! Och har man hund är risken större att de drar med sig loppor in och är hunden i sängen under natten så är det inte så konstigt om man vaknar med bett.

Hon tyckte jag bara skulle tvätta sängkläder och städa och göra allt det där som jag faktiskt redan gjort, PLUS att jag skulle behandla Nanook mot lopporna. Tydligen så är det inte så svårt att bli av med då de bara lever tillfälligt och inte stannar kvar. Men jag ska ändå göra allt jag kan för att bli av med dom helt.

Haha jag kan bara inte låta bli att skratta åt min mamma som alltid ska göra det värsta av allt. Det räcker med att jag visar mamma några bett och direkt drar hon slutsatsen att det är vägglöss, eftersom jag nyligen köpt en begagnad soffa . Det kan ju vara bra i vissa fall att ta något på största allvar, men det hade varit synd att slänga ut alla köksmöblerna (som mamma tyckte jag skulle göra) för några jädrans snöloppor. (Bli inte arg nu mamma 😉 )

Jag är i alla fall så obeskrivligt lättad över det här. Nu ska jag strax fara in till Sollefteå för att köpa något speciellt schampoo åt Nanook. Sedan är nog allt frid och fröjd igen.
Tack också för alla tips ni gav mig. Blir så glad att ni bryr er och engagerar er så. Såg att det faktiskt var någon som skrev att det säkert var loppor som Nanook dragit med in 🙂

Nu ska jag fara. Ha en UNDERBAR dag! Så hörs vi senare. Kramar <3

Jag tror att det är dags att sluta låta den här grisen sova i sängen 😉

33 Kommentarer på “Att göra en höna av en fjäder

 1. lisasvilja

  Jag har också råkade också ut för snöloppor för två år sedan via hundarna eller katten..det var ingen höjdare att gå och lägga sig om kvällarna för man kunde riktigt känna hur det stack till och inte hjälpte det att byta sängkläder varje kväll. Men vi använde också lusmedel på våra pälsklingar och städade noga och till slut försvann lopporna. Jag kommer ihåg vilken panik jag fick när jag läste på internet om hur folk varit tvugna att göra sig av med kläder, textilier och möbler och sanera men det slapp vi ju som tur var! 😉 Lycka till och jag hoppas du slipper dem små rackarna snabbt som attan! 😉

  Reply
 2. Josefin

  Men vad skönt! Jag vet hur det är när tankarna knappt kretsar runt annat. Det känns så bra när man börjar bli som vanligt igen. Tack och lov att det inte var vägglöss med tanke på hur svåra de verkar vara att bli av med. Usch såna där kryp är inte roligt.

  Läster en blogg där tjejen fick in loppor med sin katt. Men efter hon städat,rengjort soffan och tvättar soffkuddarna så försvann dom.

  Hoppas du slipper med problem nu. Kramar till dig

  Reply
 3. Sofia

  Jag har också haft snöloppsbett, har hund som sover i sängen, men aldrig behandlat hunden, det har försvunnit på typ en vecka. Så jag tror faktist inte att du behöver behandla Nanook.

  Reply
 4. Skorpan

  Det var ju det jag skrev och trodde! Härligt att jag kunde ha rätt:) Snöloppor är vanliga både höst och vår i snön. De behöver sällan schamponeras bort, jag brukar nöja mig med en rejäl borstning utomhus och möjligen förpassa grisen (grisarna..) till golvnivå..
  Stor kram!

  Reply
 5. Eva i Aten

  Tankarna går nu för mig direkt till vår son då han var 1½ år och alldeles rödprickig och ingen visste vad det var. En hudläkare sa att det måste vara skabb och vi höll på och tvättade oss med ett vitt svidande medel dagligen. Det var hemskt! Efter många månader åkte vi till en specialist här i Aten (vi bodde på Kreta då) som berättade att vår son var allergisk mot mygg! Fick han ETT myggbett fick han utslag över hela kroppen! Har skrivit om detta i bloggen: http://evaiaten.blogspot.gr/2011/10/prickiga-lilla-gubben.html. Som tur är har han vuxit ifrån allergin för länge sedan nu!
  Skönt att höra att det löst sig för er oxå nu!
  Jag tycker nog också att hunden ska ha en egen sovplats. Det finns ju så tjocka, mysiga “hundkorgar”nu för tiden. Den kan ju vara intill sängen om du vill. Vi har en schäfer och han älskar sina sovplatser (en uppe och en nere). Det är ju bättre om Nanook får lära sig nu än den dagen det flyttar in en till människa… Och om man ska tänka framåt så är det ju inte så bra om det plötsligt finns en liten bebis i sängen…
  Kram☼☼☼

  Reply
 6. Magnus

  Stackars Nookis! Han ser onekligen lite bedrövad ut. Kan inte vara kul att få “husdjur” i den där lurviga pälsen. Speciellt inte om det dessutom innebär att han inte får somna bredvid matte i den mjuka goa sängen. 😉

  Hur som helst var det skönt att dom där objudna gästerna var av lite mer lätthanterlig sort än du först befarade.

  Reply
 7. Anita

  🙂 Tänkte genast på djurloppor när jag läste ditt inlägg, men du verkade så säker .. Jag drabbades också av loppbett en gång i världen när jag hade en katt som gärna sällskapade med mig i sängen. Rengöring av både katt och säng, och jag minns inte att det kom tillbaka. Lycka till Jonna!

  Reply
 8. Tor

  Nanook ser så ledsen ut på de senaste bilderna. Tror du att han kan lida av betten själv?
  Kanske ska du ta honom till veterinären för en rejäl rundsmörjning?

  Reply
 9. Anonym

  Kolla vilken loppa det är! Fånga en och ta med till en vetrinär eller liknande. Är det kattloppor får du tyvärr det väldigt jobbigt. Dem är de ända loppor som kan bosätta sig och föröka sig i hundars och katters päls, är också otroligt duktiga och överleva i inomhusmiljö väldigt länge. Så är det det kommer du behöva städa en himla massa mer och behandla Nanok några gånger. Förhoppningsvis är det väll bara loppor som han drar med sig in. Då behöver du inte behandla honom eller städa. Bara städa lite extra och kamma igenom Nanok med en luskam eller liknande. Det kan du göra varje gång han varit ute och röjt så slipper du får med dem in. Dem dör dock av sig själv och försvinner rätt snabbt. Så se till att han inte drar in några fler bara!

  Reply
 10. Cat

  Vår hund kliade sig frenetiskt men inget syntes och vi drabbades inte. Ringde veterinär som skrev ut Hotspot som skulle sättas i nacken på hunden med en månads mellanrum. 3 dagar efter första dosen slutade hunden att klia. Det står på förpackningen att det tar alla sorters ohyror, borde alltså ta loppona också.

  Reply
 11. Fanny

  Min vovve fick löss, då sprayade jag hela henne med en spray som heter frontline, det funkade jätte bra och vårt problem försvann! 🙂

  Reply
 12. Marianne Norén

  Duger bra med ett shampoo mot ohyra. — (Frontline använder jag bara på min hund om vi ska till fästing-burna områden.)

  Reply
 13. Evelina

  Åh så skönt att läsa att det “bara” va det.
  Vägglöss är nog svårare att bli av med.
  Hoppas Nanook gillar att duscha bara 😉
  Hoppas det löser sej nu och att du får in soffan igen!:)
  Kram

  Reply
 14. Bloggläserskan

  Vad skönt att det inte var vägglöss! Hoppas de försvinner fort! Du får väl dammsuga Nanook också 😉 *hihi*

  Reply
 15. Anna

  Hej igen. Jag har själv två hundar, som går fria ute varje dag. Jag älskar dem mycket, men det skulle inte falla mig in att låta dem sova i min säng. De har egna sovplatser, mjuka och sköna bäddar, med utbytbara, tvättbara överdrag. Skaffa en sådan. Hunden kommer att gilla den. Jag älskar mina hundar, men deras plats är på golvet. Det vet de och det far de inte illa av. Med vinterhälsningar, Anna

  Reply
 16. stenuppsala

  Det var trevlig läsning Jonna – skönt att det inte var vägglöss.
  Loppor av olika slag kan man få in med sina älskade djur – dom katter jag haft har släpat med sig ekorrloppor och så andra mindre ‘saker’ – men ingen av dessa loppor ‘går’ på människor – man får väl sig ett eller annat bett men dom tycks vara specifika för just sitt värddjur. Men det är inte så mysigt när lilla kissen kommer upp i sängen på natten och så när man bäddar på morgonen ser man att det liksom hoppar och kryper i sängen … men som sagt allt har ett pris. Jag personligen störs inte så mycket av loppor, värre är det när katter och hundar drar med sig fästingar in.

  Reply
 17. Karin

  Gud vad skönt att det inte var vägglöss, minns då jag klappade en igelkott för länge sen(försiktigt!) och den hade en massa små röda löss som sprang omkring mellan taggarna, huu! De här försvinner nog raskt i kylan ska du se, och soffan går nog att avlusa!!

  Reply
 18. Annie

  Även om han inte sover i sängen, skulle dem bita dig ändå. Det är bara att behandla honom med loppmedel, hänga sängkläderna ute i frosten några timmar och städa, sedan är det lugnt. Alla hundar får loppor någon gång 😉 Och det spelar ingen roill om hunden är i sängen eller ej, så länge du klappar hunden riskerar du att bli biten. Mina hundar hade loppor nyss också. Inte kul, men lätt att bli av med.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.