Dance of light

Flera nätter i rad har himlen lysts upp av norrskenet.
I natt var jag ute så länge jag kunde i kylan för att fota och titta på denna vackra, mäktiga ljusdans. Norrsken hör till något av det bästa jag vet här i livet. Få saker får mig att känna sådan lycka som när jag får stå under stjärnhimlen alldeles ensam och bara blicka upp mot alla miljoner stjärnor som blandas med norrskenets färger. Just stjärnhimlen, universum, norrsken och allt som hör rymden till får mig att må väldigt bra. Jag älskar mystiken i det hela. Och jag känner en slags lättnad.
För jag blir varje gång påmind om att vi alla befinner oss på en liten, liten planet som svävar runt i rymden. Ingen människa vet mer än den andra varför vi är här. Varför vi lever. Vi alla gör bara vårt bästa av vårt värdefulla liv.

Norrskenet och stjärnhimlen ger mig perspektiv. Det får mig att fokusera på det som verkligen betyder något för mig. Jag älskar att känna hur små vi är. Men i det allra minsta finns det allra största. Livet.

40 36 39 37 38

29 Kommentarer på “Dance of light

 1. Hanna

  Så fina bilder, och fin text. Förstår vad du menar, fast jag aldrig har sett ett norrsken. Men en stjärnklar himmel har jag sett, och det får mig verkligen att känna lycka.

  Reply
 2. Frida

  Jag har aldrig sett ett norrsken tidigare, men igår såg jag det för första gången här i Timrå. Det var häftigt att äntligen få uppleva det och jag tänkte “Nu är nog Jonna ute och ser samma sak som jag” 🙂

  Reply
 3. AktivaDagar

  Så sant. Känner detta alltmera även när jag överhuvudtaget är ute i naturen och fotograferar och “är”. Att jag är så liten. Men också kontakten med det pulserande livet. Vördnad inför livet. En andaktsfull, meditativ känsla och upplevelse…

  Reply
 4. Mikael

  Älskar bilden på ladan med växthuset. I somras var där en plats för fysisk såväl som mental värme, en plats för glädje när ni byggde växthuset tillsammans, en plats för lugn när du drack ditt kaffe där eller bara pysslade om dina plantor. Nu är där ett annat slags lugn. Naturens lugn, en bit av universum har andats på platsen.

  Reply
 5. Sandra

  Jag vet inte var jag ska ta vägen när jag tittar på dina fina foton på stjärnhimlen & norrskenet. Det är SÅ fint! Jag känner som du, nästan att jag dras mot rymden, som om det är där vi kommer ifrån? …så svårt att beskriva!

  Reply
 6. Gustav

  Norrsken ska jag se någon gång..Om det är så här mäktigt på bild, så måste det vara ännu mer magiskt i verkligheten! Gillar särskilt den andra bilden. Kan riktigt känna iskylan i den. Fin text också!

  Reply
 7. Stu

  It’s just the most incredible thing.
  Love the first image in particular! it’s something similar to the view i have of the strongest displays down here, i really hope to look straight up some day with aurora filling all the sky!..
  🙂

  Reply
 8. Tobias Ahlberg

  Verkligen älskar de gånger som ditt filosofiska jag kliver fram. Magkänslan när jag började läsa denna blogg var att det gömde sig en person som hade ett riktigt vackert perspektiv på livet och allt det har att erbjuda. Blir så glad varje gång detta skiner igenom i dina inlägg 🙂

  Reply
 9. Mitra Sohrabian

  Så fina bilder och så vackert och underbart text älskade Jonna. TACK igen. Så kallt har du det, jag hoppas att du hade det värmare hemma hos dig.Men du är en kämpe och det är så mysigt hos dig.Ha en bra dag. Många kramar

  Reply
 10. Rickard

  Hej!
  Otroligt vackra bilder!

  Kan du inte prova att filma lite, eller är det svårt att få till det på samma vis då? Det skulle vara så fint att se ljuset röra sig ovanför ditt lilla hus. 🙂

  Reply
 11. Anna

  Planeten jorden är en tjänande planet, den ger och ger till oss. Det är en levande organism som ständigt ger nya skördar och mera rent vatten. Min lärare sa att norrsken uppstår när moder jord har ont om energi (antagligen för att människan plundrar planeten) och ropar till solen om hjälp. Norrsken är solens sätt att skicka energi till jorden.

  Reply
 12. Kai-Ewe Wessberg

  AHA, man kan ej förundras över ett så underbart skådespel, vilka foton, helt begeistrad,
  hur kan du fota detta skådespel så att vi skåningar får se något så underbart.
  ÖNSKAR dig ETT GOTT NYTT ÅR. Hoppas få se och läsa dina fina reportage även i fortsättningen. Hälsningar Kai-Ewe

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.