Den nya tiden

Så kom den här morgonen när allt återgår till vardagen igen. Vi gick upp vid femtiden för att äta frukost och dricka kaffe framför köksbordet med ett tänt ljus. Utanför yrde blåsten och ännu en kylig augustidag verkade vara på ingående. Men vi satt och log och kände oss ovanligt pigga. Johan skulle tillbaks till jobbet igen efter sommarens semester, och även om jag inte haft någon riktig semester under sommaren, så hade jag också en känsla av att jag skulle tillbaks till jobbet. Kanske tillbaks till ett annat tempo. Till en annan känsla. Lite som en nystart, när vissa projekt sätter igång igen som varit vilande under sommaren. Allt känns lite nytt och spännande, och jag känner mig laddad och redo inför allt som väntar nu. Inför en väldigt händelserik höst som jag ser fram emot att dela med er.

Även om det nu varit overkligt kallt i en vecka med regn och blåst så vet jag ju att sommaren fortfarande har mycket kvar att bjuda på om man har tur. Så jag hoppas på några vackra sensommarkvällar framöver.

Jag har börjat den här dagen ganska lugnt. Lyssnat på radion, gått igenom lite mail och druckit kaffe. Hundarna har sovit tungt men nu börjat vakna till liv, så jag tänkte gå en liten promenad med dom innan dagen fortsätter. Bjuder på några lugna, harmoniska bilder också för att komma in i rätt stämning.

En ny vecka med nya möjligheter. Nu kör vi ♥ Stor kram till er!

081501
081503

081502

42 Kommentarer på “Den nya tiden

 1. Skogstrollet

  Härliga bilder 🙂
  En fundering. Du skriver ofta mycket bra texter och är inte rädd att beskriva dina känslor mm. Jag har lagt märke till att du väldigt ofta pratar om “nystarter” och det verkar ha en stor inverkan/påverkan på dig med att vända blad så att säga. Funderingen är varför du så ofta vill starta om på nytt så att säga? Är det något du “försöker fly ifrån” eller varför, och hinner du avsluta innan det är dags att starta om?

  Reply
  • Anna

   Att vända blad och möta livet på ett nytt sätt är naturligt för den som lever ett liv i inspiration, som företagare och som följer naturens växlingar. Jonna får förstås svara för sig men jag tycker att det är tragiskt att tro att den som lever i nya andetag och ser livet på nytt då och då “försöker fly från något”. I själva verket lika väl kan det lika väl handla om människans naturliga drivkraft till förändring och inre expansion.

   Reply
   • Skogstrollet

    Jag är också företagare och lever i allra högsta grad med naturensväxlingar som naturturistföretagare. Gör bara en reflektion om att Jonna, i mina ögon, väldigt ofta pratar om nystarter. Om du tycker att det är tragiskt, står det givetvis för dig!

    Reply
    • Ann-Christine Reimer

     Det här är nog inte något du ska lägga energi på att gå djupare in i. Det känns som om du hakat upp dig på något som inte är något att haka upp sig på. Hon träffade en kille, det blev en nystart, de förlovade sig, en nystart, hösten ser många som en nystart. Och sedan kommer nytt år, då blir det nog en nystart här på bloggen igen ska du se.

     Reply
  • Jonna Post author

   Tack!
   Som svar på din fråga om nystarter så tycker jag Anna satte ord på det väldigt bra. För mig är nystarter inte alls något sätt att fly från något. Det är ett sätt för mig att städa/rensa ur mitt inre och ladda om på nytt. Som att jag städar min ateljé inför varje ny tavla jag målar. Som att skriva, rita och måla på ett papper ett tag och sedan, när man är klar, vända blad och börja på ett helt nytt vit. Jag har så länge jag kan minnas använt mig av det tankesättet för att ladda om och rikta min energi mot nya mål. Det är en naturlig känsla som infaller av olika saker. Det kan var efter en långt projekt jag jobbat med, ert hårt jobb, en resa, en årstid, ett stor händelse eller till och med efter en ny vecka. Varje måndag brukar jag känna som en “nystart”. Men vissa “nystarter” är såklart mer laddade än andra. Men nu efter semestertider och när hösten är på ingående så känns det verkligen som en nystart. Hösten för mig är nästan som nyår.

   Så hoppas du fick svar på din fundering 🙂

   Kram på er allihopa ♥

   Reply
 2. Anders

  Tack Jonna!
  Jag behövde komma in i rätt sinnesstämning, just nu är det “uppbrott” som gäller… Huset är inställt på vintervila, nu bär det av till England i 10 månader igen! Det känns alltid lika vemodigt… Kram, och hoppas att ni får många sköna sommardagar till!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack Anders, vad glad jag blir att du kände att du kom in i rätt sinnesstämning efter inlägget.
   Oj så du bor i England om jag förstår rätt? Är du bara i Sverige på somrarna?
   Kram på dig, och hoppas resan till England går bra ♥

   Reply
 3. Jojhanna

  Så vackra bilder! Den översta är underbar med sina molnformationer! 🙂 Spännande med så mycket som väntar dig inför hösten, är livskvalitet det! Tack för morgonpepp, här vänder jag också blad med ny dator och mina olika projekt som rullar på eller startar till hösten. Ha en fin dag! 🙂 <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack så jättemycket!! Glad att du gillar bilderna.
   Och så skönt att du också vänder blad och peppar lite inför hösten. Skönt med ny dator!! Och det lät spännande med alla projekt 🙂
   Hoppas du får en toppenfin vecka! Kramar ♥

   Reply
 4. Hilding R

  Det drar ihop sej att flytta hem efter 4½ månad i husvagnen på golfbanan. Nån enstaka vecka kvar sen blir det något av dvala till, förhoppningsvis, den 14:de säsongen börjar i början av maj 2017.

  Reply
 5. Henry

  Jaha Jonna, nu är hälften av augusti runt! Jag är fortfarande med min motorhusvagn ( RV ) i Norrbottens Lappland.
  Inte mer på fjell; till kall och våt!!!! Men nu är också nya tiden för turister, endast mycket lite husvagn, RVs och trafik.
  Jag älskar det…. bara mig på natursköna platser!!! 😀
  Efter Tyskland bara tillbaka i ca. mid september.
  Jag har nu TELIA stick internet igen och tittade alla dina vackra bilder och blogginlägg! wow mycket fin!!
  Ha en supertrevlig vecka nu allihopa!
  ♥ Kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Vad kul att då en lägesrapport från dig Henry!
   Vad skönt att du fortfarande är ute med husvagnen i Norrbotten och Lappland! Ja jag kan tänka mig att det är riktigt skönt nu när det är mindre turister på vägarna, så du får njuta av naturen mer ostört.
   Hoppas du får en fortsatt fin tid nu! Och så bra att du har internet 🙂
   Ha en jättefin vecka du med! Kramar ♥

   Reply
 6. Magnus

  Japp, nu är friheten väldigt snart över för det här året. Dags att åter styras av klockan. :/
  Kan inte påstå att jag ser fram emot att återvända till jobbet, men det är väl bara att bita ihop och hålla tummarna för att det skall dyka upp en möjlighet en annan arbetsuppgift som är lite snällare mot kroppen. Ser fram emot de två första veckorna i oktober då jag och en kompis sticker till USA för en ordentlig roadtrip som bla för oss till Yosemite Valley. När kommer ni att åka till Yosemite? Tänk om vi möts där! 😀

  Nähä, dag att få i sig lite mat för nu är det snart dags att göra sig i ordning och åka till jobbet. Vardagen är tillbaka!
  Stor kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh jaa jag hoppas någon ny möjlighet öppnar upp sig för dig! Vad exakt är det du jobbar med? Du behöver såklart inte svara om du inte vill 🙂
   Men gud så roligt att ni ska till Yosemite!! Alltså, vad kul det hade varit om vi var där samtidigt! Hade varit helt galet knäppt att råka träffa på dig där haha 😀 Men tyvärr åker vi redan i September. Så vi går om varandra. Annars vore det ju för häftigt!
   Men vad härligt att du har den resan att se fram emot! 🙂

   Hoppas du får en bra första arbetsdag även om det känns tungt!
   Stor kram ♥

   Reply
 7. Lena D

  Jag älskar nystarter, att vända blad och börja ett nytt kapitel. För mig känns det som om det är det som är själva livets flöde – ständig förändring i en rörelse framåt, som en våg av liv och puls. Som livets eget andetag, i en evig kretsgång… Livet har ju så ofantligt mycket att bjuda oss på, det är ju så himla kul att prova nytt och prova annat 🙂 Livsbejakande livsaptit, tycker jag att det handlar om för min del, och ingen flykt alls 🙂 Vilka kraftfulla bilder du bjuder å, nu igen! Jag är så tacksam för din blogg, den är en oas av välbefinnande och inspiration! En blogg av ödmjuk respekt för allt levande och för det ofantligt stora äventyr vi får vara med om på den här planeten, ja så upplever jag just din blogg! Du är mer respektfull mot dina läsare än någon annan “bloggare” jag sett, du tackar jämt och ständigt för våra kommentarer i dina inlägg, och framhåller hur mycket du uppskattar detta, och oftare än jag fattar hur du orkar/hinner svarar du personligt på var och ens kommentar!!! Du är en pärla Jonna, och jag är så glad för Johan och dig, att ni har varandra och lever i en så vacker relation! Ha underbara sensommardagar nu, det blir spännande att följa dig/er i höst 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhhh så fint skrivet Lena. Gud vad glad jag blir för din fina kommentar!!
   Och så bra du beskrivit känslan med att börja ett nytt kapitel. Håller med dig i varenda ord.

   Och tusen tack för alla fina komplimanger. Blir alldeles röd!!
   Önskar dig riktigt fina sensommardagar också!
   Kramar i massor ♥

   Reply
 8. Lena D

  Ett PS/ Det där med att reklam och samarbete sticker i ögonen på vissa… Ja men det är ju så urbota korkat, hur svårt kan det vara att fatta den grejen? Vem jobbar gratis som fotograf, filmproducent, författare, journalist, med TV-produktion, med media över huvud taget? Överallt tar människor hjälp av sponsorer av olika slag, inom idrotten t ex. Hur skulle det annars gå till? Jag har varit på bokhandeln idag, det var ganska lång kö och jag såg/hörde flera kunder framför mig. Inte en enda en klagade över att det inte var gratis. Självklart ska den som gjort boken, tidningen eller vad det nu är ha betalt för sitt jobb. Vad är problemet? Jag tycker det är så häftigt att du samarbetar med en bilfirma, för din skull först och främst så klart, men också för att det är EN del i att jag kan njuta av dina underbara reflektioner över livet, dina tankar och känslor, dina bilder och små filmer! Hur fantastiskt är inte det? Är det någon som ska sponsras är det du, låt ingen ta ifrån dig den glädjen! Du sprider så vackra, finkänsliga energier, så mycket godhet och glädje – hade jag möjlighet skulle jag avlöna dig personligen men nu får jag nöja mig med de små bidrag du kan få på andra sätt, och det är säkert bara en bråkdel av vad din “produktion” kostar om man skulle räkna de timmar du lägger ner! Tack Jonna, fler sponsorer och samarbetspartners till dig anbefalles 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Och åhh TACK igen! Så kloka ord.
   Du anar inte hur otroligt glad jag blir för din förståelse kring samarbeten. Du har satt ord på det så himla bra!
   Det är fortfarande som om många förväntar sig att man ska jobba helt gratis när det gäller just bloggar/frilansare osv. Så himla glad att du kan se det från ett annat perspektiv. Du lägger fram det så bra. Skulle velat spara din text och läsa när jag behöver lite pepp!
   Så tusen tack för detta Lena! ♥ ♥
   Kramar!!

   Reply
 9. Agnes {Cashew Kitchen}

  Åh jag har verkligen också samma känsla i kroppen! Älskar hösten och den nystart som kommer med årstiden. Även om jag jobbat på ovanligt hårt de senaste veckorna så ökar mina energinivåer i kroppen ju närmre hösten vi kommer <3 Det är som att allt det där en har gått och tänkt på länge och velat ta tag i eller förändra helt plötsligt känns så oerhört nära och lätt.
  Önskar dig en riktigt kreativ och produktiv vecka! Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åh vad härligt o höra att du känner precis samma sak!! Håller med dig i varenda ord!
   Så kul! Då kan jag ana att en kreativ och produktiv period väntar för dig framöver. Heja heja! 🙂
   Önskar dig en jättebra vecka också! Kramar ♥

   Reply
 10. ♥Maria Alvljus♥

  Bilden med det stilla vattnet som himmelen speglar sig i,
  de underbara färgnyanserna och de mörka stenarna, gör mig alldeles andlös,
  så vacker är den.
  Bilden där du står på bryggan i din långa vita klänning,
  är också helt magiskt vacker♥
  Tack♥

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh…tack Maria för dina vackra ord!
   Det gör mig så glad o varm i hjärta att du höra att du tycker om bilderna så mycket.
   Kramar i massor ♥

   Reply
 11. Janet Doane

  From your photographs, I can feel your aura, spirit, reaching out and embracing all that you see and feel in your environment… on the dock in your beautiful dress, in the forest, the sky, the stars, the water… you seem completely at one and attuned to the earth where you live. I love how you embrace your life so deeply and completely! ♥ Such a shining light! Blessings for your fresh start… I feel it too… a shift in the energy. So good. ♥

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww…your words reach so deep in my heart. Thank you again Janet for all beautiful energy you spread here on my blog ♥
   Wish you a wonderful week! ♥

   Reply
 12. Lindan

  Galet vackra bilder!! 😉 Är i stugan o skriver återigen på mobilen..*järnspikar o granater!!Grr!* 😉 Så jag nöjer mig här..haha..!! Hoppas du haft en fin måndag, o att Johans första dag efter semestern inte kändes allt för tung!! <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack Lindan!! ♥ haha men vad gullig du är som ändå skriver en kommentar trots att det är så svårt på mobilen!! Jag tycker också det är jättejobbigt att skriva på mobilen, så jag förstår dig! Men vad glad jag blir att du ändå skrev lite, och sprider din härliga energi!
   Kramar i massor! ♥

   Reply
  • Jonna Post author

   So true! I also feel the same about fall 🙂 And if you have worked as a teacher I totally understand why you feel that way.

   Reply
 13. Elsa

  Hej,
  Jag är en ny läsare som hittat hit genom dina fantastiska bilder.

  Jag ska i dagarna investera i en ny kamera och jsg undrar vad du använder dig av samt om du har några tips kring hur man skall tänka kring detta köp?

  Nu ska jag kika runt här och fyllas av inspiration och energi..,

  Önskar dig en fin kväll!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.