Den vackraste våren

Åhh är det verkligen sant att det är maj nu? Det känns nästan för bra för att vara på riktigt. Igår när jag och Johan stod och räffsade i trädgårdslandet och jag sa “Det är första maj idag” så var det som om vi båda nästan vart lite chockade. Det är nu det börjar. Den underbaraste och allra mest magiska tiden på året. Vi har hela maj och juni framför oss nu, och de månaderna älskar jag så mycket att jag knappt vet hur jag ska uttrycka mig. Nu ska jag verkligen ta vara på varenda dag!

050101Under helgen kom äntligen solen och värmen fram efter en lång tid med mulet och kallt väder. Det kändes som hela min själ törstade efter sol. Gårdagen var därför väldigt behövlig! Jag och Johan var ute på gården och grejade hela dagen. Vi planterade om våra plantor och börja göra ordning i trädgårdslandet där vi sedan ska sätta potatis och morötter.
050102Det är konstigt det där vad fint väder gör mycket. Jag vet att vi svenskar är beroende av att prata om väder och jag tror jag definitivt tillhör den skaran, men det är för att jag nästan upplever världen som två olika platser om det är mulet eller soligt. Och nästan mig själv som två olika människor haha. Det är något med den där känslan i luften, som inte riktigt går att förklara. Jag känner hur hela naturen lever upp när solen och värmen kommer, och hur jag själv lever upp. Det är alldeles underbart. Och det går ändå inte att jämföra med att vara utomlands och få massa sol. Det är just den här första värmen och vårsolen som är så otroligt speciell.
050103050110Det växer så det knakar och snart känns det som hela övervåningen är fylld av krukor, eftersom alla hela tiden behöver flytta till större krukor. Snart får det inte plats mer, men jag hoppas att maj blir riktigt fint nu så man kanske kan börja plantera ut lite tomater i växthuset i början av juni.
050104Danny sitter och tittar ut över sina ägor.
050105Och Nanook suckar åt vårvärmen. Så fort det blir lite varmt så börjar han gräva gropar för att komma ner till kylan. Knasbollen.
050106Ute i trädgårdslandet och räffsar upp allt hö som växt över jordgubbslandet. Jag hade inte rensat det på två somrar nu så det vart nästan en gräsmatta där, och jag trodde inte jordgubbarna skulle klara sig. Men nu såg jag att små jordgubbsplantor börjat växa så då bestämde vi oss för att ta oss an det stora jobbet med att rensa det. Jag räknade ut att varje fåra kommer ta ca 3 timmar att rensa. Nu har vi det vi gör!
050107Lyckliga katter. Nayeli och Kira.
050108Det spelar ingen roll om landet skulle ta fem veckor att rensa. Det är ändå så otroligt rogivande och härligt att vara ute och greja, och att dessutom få göra det tillsammans med Johan. Allt blir så mycket lättare när man är två. Att kämpa tillsammans och glädjas över alla små steg man tar framåt. Det är så vackert och jag blev nästan tårögd igår när jag såg Johan stå där och räffsa och alla små katter som sprang omkring över ängarna. De små molnen som dansade över himlen och den där underbara känslan när solen tittade fram. Även om jag haft allt det här i flera år så är det som om glädjen och lyckan har blivit tusen gånger starkare just för att jag får dela den med någon.
050109Det här kommer bli den bästa våren i mitt liv. Det bara vet jag! Och det väntar så mycket spännande grejer nu i maj som jag ser fram emot att berätta om!

Hoppas ni haft en riktigt härlig helg och valborg! Nu är det ny vecka med nya möjligheter. Kram på er underbara ni ♥

18 Kommentarer på “Den vackraste våren

 1. Magnus

  Det där ser hur gott ut som helst! Själv klippte jag gräset för första gången igår och båten är nästan klar nu. Nästa helg ska den i sjön!
  Samtidigt inser jag att det finns precis hur mycket som helst att göra i trädgården, trots att den inte är så stor. Men, men, jag får ta lite i taget så ska det väl bli lite hyfs på den i alla fall. 🙂
  Stor kram!

  Reply
 2. Per Asp Bölen Junsele

  Ja underbart väder men tjälen är kvar så inget vårbruk än så jag började i vedhögen idag 25 kubik björk ska kapas och klyvas

  Reply
 3. Mormors lilla kråka

  Visst levera man upp när ljuset och värmen kommer! Jag håller fullständigt med dig, maj och juni är de bästa månaderna på året. Allting början grönska och man känner sig uppfylld av glädje!

  Eufori! 🙂

  Kram Eva

  Reply
 4. Carl Stridsberg

  Här i södra halland har det just idag formligen exploderat i vår trädgård. Blommor, bin, humlor, fjärilar, hönsen, fruktträden, jordgubbarna, ja, alla odlingarna tycke ha fått nytt liv och solen och värmen tryckte till oss alla ordentligt idag med en underbar vårkram. Så man skulle vilja göra just som Ronja, i Ronja Rövardotter, skrika ut sitt vårskrik. Men för att inte våra grannar ska tro att jag tappat allt förstånd får det bli ett tyst skrik! 🙂

  Jag älskar också dessa båda månader, Jonna. Den bästa tiden på hela året.

  Kramar!
  //Carl

  Reply
 5. Eva

  älskar dina bilder! men de här var liksom något extra…. snälla, kan du berätta vad du hade för inställningar?? eller har du gjort någon efterbehandling som gjorde det där extra (mjukt ljus fast samtidigt väldigt krispigt och mättade färger, om du förstår vad jag menar…)
  kram
  Eva

  Reply
 6. Monnah

  Jag blir alltid lika glad i livet efter att ha tittat igenom dina bilder och läst dina positiva texter. Vad härligt att ni har det så bra tillsammans! Det gör en gammal människa som jag glad. 😉

  Reply
 7. nillahalsaharmoni

  Glada, lyckliga människor och djur…ja, jag blir glad över dina fina bilder och om kärleken till allt runtomkring dig! Det strålar verkligen om er!
  Kram, Gunilla

  Reply
 8. Olle

  Våren är underbar!!
  Och ett mycket bra val av planteringsjord har ni gjort tycker jag!! 😉 Säljer precis såna säckar pallvis dagligen just nu…

  Reply
 9. Marie

  Kunde inte låta bli att tänka på att tänka på
  Cecilia Vennerstens underbara låt, “Det Vackraste” när jag läste dina ord! Den passar så bra in på dig, din kärlek till naturen, din nyfunna lycka och kärlek till Johan. Ja både texten och musiken passar så bra till dig, dina vackra tavlor, sagolika bilder… 🙂 https://www.youtube.com/watch?v=_SH8W2jBb_4

  Reply
 10. Anci

  Jag blir glad när jag läser om våren hos dig ! Det ni gör och känslan som finns i dina ord. Och bilderna 🙂
  Min själ längtar till landet och vill inte vara kvar i stan.

  Kram
  Anci

  Reply
 11. Ann-Kristin

  Skulle inte några höns passa in i er idyll. Vad underbart dom skulle få. Har nyligen hittat till dig, du ser inte bara ut som en älva du skriver och tar kort som en sådan. När jag ser er kärlek så blir jag så glad, det värmer ett gammalt hjärta. Stor Kram

  Reply
 12. Sophie

  Vilket underbart inlägg. 🙂 Blev så glad på nåt sätt. Och det känns lite som en ny blogg nu när Johan är med också. Ni är ju så gulliga så jag vet inte vad. 🙂 🙂

  Reply
 13. Mitra Sohrabian

  Så underbart att få ser er tillsammans, jag är så glad för er skull och väntar längtansfull för att höra vad som är på gång…kramar på er.

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.