Det närmar sig jul

Denna otroligt vackra vinterdag har jag varit ute och huggit mig en gran. Det är första gången som jag har stor julgran hemma. Förut har jag bara haft små miniatyr-granar. Men nu ville jag slå på stort och ha en riktigt vacker julgran som sprider ett magiskt ljus här hemma. Jag har bara haft den inne en kort stund nu och ändå doftar det gran i hela huset. Åhh vilka julkänslor!

14

Det tillhör en hel del mark till huset jag bor i. Det känns häftigt att kunna gå och hugga sin egen gran 🙂 Nanook var med och hjälpte till såklart!

15 11 13

Lilla Nayeli som inte är så liten längre är ute i snön hon också.
16

 Klär granen! Jag klämde in den i sovrummet. Jag vill somna till den mysiga belysningen från granen och den härliga doften.

17

 

 

50 Kommentarer på “Det närmar sig jul

 1. Bengt H

  Så mysigt att kunna gå ut i skogen och bara såga ner en fin gran…..
  Jag minns från min barndom då jag och mina föräldrar hade tillstånd av markägaren att ta en julgran. Vilken julkänsla att frakta hem den och så klä den.

  Vad mysig du ser ut att ha det tillsammans med “dina barn”….;)

  Reply
 2. Mitra Sohrabian

  Oj så fint du har gjort Jonna med grannen och så vackra bilder i skogen.Nu vintern har kommit.Fina Jonna God Jul och Gott Nytt år till er alla. Njut av tiden med familjen.Så roligt att se bilden på din söta kissen.Hon är så vackert.Kramar på er.

  Reply
 3. Jos

  Fixar katten verkligen att hålla sig borta från alla spännande ting i granen? Här går det inte för katten samlar alla grejer som han tycker är intressanta och gömmer dem för senare behov. Gillar att klättra i träd, gärna högt. Kommer ned lika lätt igen. Paket med snören kring älskar han riva upp. Nyss blev jag utskälld av katten för han vill också ha julmat, men nix han fick smaka bara pyttelite. Sur sprang han sedan iväg och gömde sig.

  Reply
 4. Magnus

  Härligt att kunna gå ut i egna marker och hugga sig en fin gran! Det ser, som vanligt, väldigt mysigt ut hemma hos dig och dina båda “pälsbollar”.

  Förresten, med tanke på att du har en busig (troligtvis) katt hemma så sätt en krok i taket och säkra granen med ett snöre. Det kan ju hända att Nayeli får för sig att utforska granen. Sitter den då fast i taket så kan den i alla fall inte välta och du slipper få vatten på golvet.

  Reply
  • Jonna Post author

   Än så länge har hon knappt rört granen som tur är så jag ska vänta och se hur det går. Annars tack för ett jättebra tips! 🙂

   Kram!!

   Reply
 5. Stu

  Hey good job with the tree!and Happy Winter Solstice 🙂
  Yeah love that smell from the fresh cut pine, even put a little branch in my car sticking from the heater vent! 😉

  Reply
 6. Julia

  Ser mysigt ut! Nästan så man får lite julkänsla när man ser dina bilder. Tycker det varit svårt i år annars att försöka hitta den i och med att här inte kommit någon snö eller kallare väder.

  Hoppas du och dina nära och dina djur får en riktigt fin jul! Kram

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack! Glad att bilderna kan skänka lite julkänsla. Snö gör så mycket för julkänslan! Hoppas att ni hinner få lite snö innan jul.

   God jul! Kram!

   Reply
 7. Anna J

  Härligt stämningsfulla bilder. Om jag hade gran så skulle jag också ha den i sovrummet, älskar doften och ljuset och skulle gärna somna till det. God Jul önskar jag Dig!

  Reply
 8. Bloggläserskan

  Åh vad mysigt:) Vi har också huggit gran o klätt den idag:) Gud va fin o stor o kraftig Nayeli blivit:D påminner om ett lodjur i sitt rätta element:) skulle ha varit en passande flickvän till min kattgubbe:)

  Reply
 9. Sandra

  Det ser så härligt ut där i snön, och vilken fin gran du hittat! Hoppas vi får lite snö här nere också innan Jul.
  Gud vad Nayeli har växt fort… eller så flyger tiden förbi för fort, som vanligt! ^^

  Reply
 10. VilsenNisse

  Ja närmare än julen på dina bilder kommer vi nog ej här nere i söder.

  Både granen och mor står så grön o grann i stugan.
  Nanook ligger som nyfallen snö på bädden drömmande om en mö? att jaga i snö.
  Lilla Nayeli på jakt i all sin prakt söker kanske en boll av snö,hoppas en liten nisse ej går till slakt 😛
  Även utan synlig karl i huset hänger mor upp kulor i grenen till tusen så att det matchar juleljusen.

  Här i söder får vi nöja oss med en kromad Jul kran inköpt på på jula då vi ej är ägare av mark får vi sedan klä den med stulen bark.

  Nu vet jag ej om detta var roligt?knappast troligt!
  God Jul

  Reply
 11. Tea

  Länge sedan jag kommenterade nu. Men VILKA fina bilder! Nanook är så söt så att jag håller på gå av. <3 Tänk vad ni har varit med om tillsammans.

  God jul på dig!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh Tea vad roligt o se ditt namn bland kommentarerna igen! 🙂
   Tack! Glad att du gillar bilderna!

   God jul! Kram <3

   Reply
 12. Pingback: it’s not that I miss being single | emmisen: cupcake survivalist

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.