Det sista av sommaren

Hösten är redan här, och om inte allt för lång tid så kommer sjön att vila ett halvår under isen. Men än finns det kvar av sommaren. Och såhär i slutet av årets varma tid så känns det så extra viktigt att klämma ur det allra sista.

Jag och Johan har tagit några kvällsdopp nu under september, även om vattnet redan är så isande kallt att man tappar känseln i fötterna och benen.
Men jag älskar känslan av att chocka kroppen riktigt ordentligt och känna kraften från kylan. Det är en så otroligt skön känsla när man sedan kommer upp igen och får känna ny energi som rusar i blodet.
Och sen gör ju den vackra omgivningen att det känns som om man är på världens dyraste lyxspa.
Det har varit väldigt intensiva veckor för både mig och Johan. Vissa dagar har det blivit alldeles för mycket jobb, och då har sådana här stunder betytt allt. Att bara få komma ut och andas. Spendera tid med varandra och utan några som helst krav. Det är så himla viktigt att ta sig tid att omfamna sådana här stunder.
Vill passa på att tacka er så otroligt mycket för de bidrag jag fått in till Världens Barn. Ni är så fina och godhjärtade. Jag gick in lite djupare än vad jag först tänkt med den här kampanjen. Blev mer berörd än vad jag anat. Nästan så det faktiskt blev jobbigt. Kände mig deppad och maktlös. Men nu har jag återhämtat mig.
Era fina ord värmer i hjärtat och jag är så evigt tacksam för tusenlapparna ni har hjälpt till att skrapa ihop. Ni är fantastiska ♥

Vill också passa på att tipsa om att jag denna veckan intervjuas i en podcast som heter “The history of vikings“. Pratar lite om kulning och min story och lite smått och gott. Den är på engelska (så jag hade såklart svårt att uttrycka mig rätt ibland) men vill ni lyssna på den så hittar ni den HÄR.

Hoppas att ni har en fin vecka allihopa!
Stor kram till er!

15 Kommentarer på “Det sista av sommaren

 1. Magnus

  Vilken fantastiskt vacker kväll ni fick!
  Vet inte hur det är med temperaturen här i havet nu. Det har varit jobbigt blåsväder i en dryg vecka nu så att bada har inte känts det minsta lockande. Får känna efter när vinden ger med sig.

  Reply
 2. Henry

  Hej Jonna, vilken vacker avslutning av den varma säsongen!!
  Tack för sköna bilder.
  Hälsningar båda er,
  Henry från Tyskland

  Reply
 3. Sandra Junhammar

  Underbara bilder verkligen! ♥ Du har såå himla rätt i att det är viktigt att ta sig tid att omfamna såna här stunder.

  Slås för övrigt av hur fina du och Johan är ihop, ni verkar ha en djup och vacker relation. ♥

  Kul med podcasten, ska definitivt lyssna! Hoppas att du också har en fin vecka. Kramar

  Reply
 4. Anders H

  Hej Jonna! Du vet väl att idrottare ofta badar isbad efter en hård ansträngning, lite grann av samma anledningar som du nämner: återhämtning och “vederkvickning” (gammaldags ord!). Det låter så bra att ni ger er själva möjligheten att ibland “suga ut det gottaste” mitt i allt ert hårda jobb! “Ta chansen – att hålla balansen”!
  Kram

  Reply
 5. Susanne Sedin

  Så underbart att få följa din resa i livet.
  Jag blir så inspirerad av ditt, erat sätt att leva. Jag och min man är på väg att sälja vårat hem, som vi endast har ägt i 4 år.
  Det är för mycket ljud och rörelser för mig med mina sjukdomar. Uppvuxen på landet och saknar lugnet och den ro vi så väl behöver i detta samhälle. Saknar friheten att bara kunna gå och vandra i vår underbara natur.
  All lycka till i fortsättningen i livet.
  Många varma kramar/Susanne

  Reply
 6. Christine Mentzel

  Jonna Danke für Deine zauberhaften Fotos – ein so schönes junges Paar – möchtet ihr Kinder? – heile Natur und Platz ist da –

  Reply
 7. Dixi Wonderland

  Så vackert ni bor. När jag ser dina bilder så känns det som att jag bor i fel del av Sverige. Men jag ska allt försöka hitta fler små guldkorn ute i naturen här också 🙂

  Reply
 8. Valerie Alpha

  Dear Jonna: what a lovely photo of you, Johan, and Nanook. All of those photos were so sweet. Where I am staying now, it will get cold soon, too. It gets colder her than 40 minutes away because we are sitting between mountains. I’ll bet that cold water gets your blood moving! Thank you for sharing.💓💪🙏🙌🍁

  Reply
 9. Floki

  I find it very wrong that Noah Tetzner weaves advertising for replica swords into an interview with you. It associates your name with violence. This is not what you do is all about. And it probably did not even occur to him that there is something wrong with this picture. It is very unfortunate that so many Americans just love to look at life through a lens of violence and then wonder how it becomes their reality.

  Reply
 10. Valerie Alpha

  Dear Jonna: what a lovely photo of you, Johan, and Nanook. All of those photos were so sweet. Where I am staying now, it will get cold soon, too. It gets colder here than 40 minutes away because we are sitting between mountains. I’ll bet that cold water gets your blood moving! Thank you for sharing.💓💪🙏🙌🍁

  Reply
 11. Lars 8463

  Gomorgon Jonna
  Lyssnade på poden och tänkte
  på din första höst i ditt energispa.
  När du tvättade både kropp och själ.
  Och att dom nu kan vila.
  Med Johans hjärtslag.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.