Drömmar

Jag låg vaken nästan hela natten. Jag kände mig inte alls trött. Jag hade flyttat madrassen till fönstret så jag kunde titta på månen när jag ändå skulle ligga vaken timma efter timma. När jag väl somnade var det nästan ljust ute. Jag drömde att Nanook hade rivit ut asklådan under vedspisen, medan jag hade en eld, så allt glöd hamnade på golvet så det började brinna. Sedan drömde jag att jag var med i en hemsk tävling mot 4 andra kvinnor, där man skulle överleva längst i 0-gradigt vatten. Jag överlevde längst och vann 15000 kr. Hur kan man drömma sådär? Huvva.
Men sedan drömde jag en vacker dröm. Att det växte hallonbuskar över hela min gräsmatta, och solrosor i hela mitt kök. Det var så vackert. Hela min trädgård förvandlades till ett vildhallon-ställe, och köket lyste upp av alla vackra solrosor. Jag kände mig så lycklig med tanken på hur mycket hallon jag skulle kunna plocka nästa sommar.

Jag har en solros här i köket som jag varje dag sedan juli gått och väntat på ska blomma. Den har en knopp men det går väldans sakta. Jag tittar till den varje dag och säger “Snälla, blomma nu då”. Jag tror det sitter kvar från i somras. Jag minns inte vad det var, men det var något som var jobbigt just då och som jag oroade mig för, så jag sa “Om den där solrosen blommar, då ordnar sig allt“. Det är nog därför jag så väldigt gärna vill att den ska blomma. Sen älskar jag solrosor också. De sprider glädje 🙂

092401

17 Kommentarer på “Drömmar

 1. elin

  älskar att läsa dina inlägg. har det tufft just nu, :/, men när jag läser här blir jag så full av mjuk härlig bomull på insidan och känner hopp och kärlek till framtiden <3 din kärlek till livet smittar verkligen av sig,,,, mitt mål är att njuta av livet så som du …o ägna sig åt det underbara i livet, o bara strunta i allt annat…. <3 kärlek…!!!

  Reply
 2. Per Asp Bölen Junsele

  Du vet väl om att drömmar är tvärt i mot drömmer man om regn blir det sol och viseversa
  Men en underbar bild är det när du sitter på stenen

  Reply
 3. Kerstin

  Fortsätt att prata med solrosen! Min farmor pratade alltid med sina blommor, och vilka blommor hon hade!! Det gör jag också, och jag är övertygad om att det hjälper. Har haft 18 blommor på en hibiskus sedan 15 juli, och det ska tilläggas att jag är definitivt inte född med “gröna fingrar”. Vilka härliga bilder du tar, kan inte se mig mätt på dem! Och du det här med konstiga drömmar, ibland undrar man hur det står till när man vaknar på morgonen! Om man verkligen törs stiga upp…?

  Ha det gott!
  Kram
  Kerstin B

  Reply
 4. Jo

  Hm… hallonbuskar brukar ju växa där det varit skogsbrand… så mystiskt, den kanske hörde ihop med drömmen innan:]
  Om du sår solrosor nästa år kanske du kan plantera ut den Den vill kanske ha mer sol:)

  Måste bara säga att jag blir så glad av din blogg. Kollade runt på några andra bloggar innan, mådde nästan illa av dem (kan bero på att jag är förkyld också). Men din blogg blir jag så glad av:)

  Reply
 5. Maire

  När min mamma var 14 år gammal, då kom ryssar in i Estland (år 1944). Deras familj bodde på Ösel i Estland och pga att de hört att ryssar ville deportera hela familjen till Sibirien, beslöt morfar som då ägde en stor båt, att fly till Sverige med hela familjen. Men min mamma jobbade som barnvakt på grannön och hann inte hem innan det var för sent, det blev så bråttom att fly. Så hon fick stanna ensam kvar här i Estland – alla hennes systrar, mamma och pappa och många andra släktingar hade flytt. Först hade ju alla planerat stanna kvar i Sverige bara så länge ryssar var kvar här, sedan skulle de komma hem igen. Men ingen visste då att ryssar skulle stanna mer än 50 år. Mammas familj var så rädd att min mamma nu skulle deporteras ensam till Sibirien och det hade hänt också om hon ej flyttat till fastlandet och gömt sig där hos släktingar. Det gick inte att hålla kontakt på något vis mellan Sverige och Estland – inte skriva eller ringa, så ingen av familjen i Sverige visste något om hur det blivit med henne. Då hade min mormor i Sverige sått en blomsterfrö i en kruk och sagt: ” Om den här blomman kommer att blomma, då lever min dotter i Estland.” Och det gjorde hon, annars hade jag aldrig födds 🙂
  Kom ihåg denna historia då jag läste ditt inlägg 🙂

  Reply
 6. Frida

  Vilka udda drömmar, tur att det avslutades fint i alla fall! Hoppas verkligen att blomman slår ut snart 🙂
  Otroligt vacker bild, vart är den tagen? 🙂

  Reply
 7. Sandra

  Haha, jag har också drömmar ibland som får mig att undra om jag verkligen är frisk. xD
  Jättefin bild! Läskigt med stora, mörka stenar, men fint! 🙂

  Reply
 8. Clara

  Hola!! Mycket vacker bild!, som alla dina bilder, håller med att solrosor är enorm vackra. Vi har en som är över 3 m.

  Reply
 9. Tomas

  En dröm jag hade ofta när jag var barn var att barna i byn som jag lekte med mycket ,spela burken, fotboll, gjorde kojor och så. Vi var i en dal som har en bäck längst ner. Dalen var stor då, vi var alla där vid bäcken när det blev ett skred. Jag såg hur de andra kom upp ur det farliga men jag kom inte över kanten och följde med ner. Det var lika varje gång och jag vaknade efteråt svettig och orolig för att jag dog varjegång.

  Sista gången jag hade samma dröm tog jag mig upp över kanten och stod ovanför med de andra och såg ner, bäcken/alen var igenfyllda. Även då vaknade jag, men glad över att jag fick leva. Dalen är mindre och alla barnen har flyttat och lever sin liv. Jag bor kvar i mitt barndomshem och trivs med allt jag kan göra, det är här jag hämtar laddar batteriet.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.