Drömmen om en ranch

Jag har nog alltid haft en sådan där romantisk dröm om att bo på en ranch med hästar och ha en egen vingård. Jag vet inte varför det känns så vackert på något vis. Kanske för att jag sett så många filmer med de inslagen. Det är något obeskrivligt lockande med hela den livsstilen.

Nu när vi var i Mariposa i Kalifornien så avslutade vi dagen med att besöka just en sådan ranch. Jag har alltid velat göra det, så även där gick en liten dröm i uppfyllelse. Och även om jag verkligen insåg att det måste ligga så enormt mycket jobb bakom en sådan ranch mest hästar, kor och en stor vingård, så kan jag ändå inte säga att min romantiska bild av det försvann. Snarare tvärtom. Jag älskade verkligen hela känslan över den platsen. Och någon gång, kanske i nästa liv, så vill jag ha en egen ranch i Mariposa.
100401Vi åkte ut till landsbygden utanför staden Mariposa, och där fanns “Rauch Ranch Rusty Nail” som den så vackert heter.
100402Leslie Rauch som ägde ranchen mötte upp oss och visade oss runt på gården.
100405Det var inte bara jag och Johan som var där, utan vi åkte dit tillsammans med Julie som var min kontaktperson från Yosemite under resan, och Vicky som driver äventyrsranchen som vi var på innan vi kom hit (ziplinen och guldvaskningen) och som är fru till Bryan som visade mig hur man vaskade guld, om ni minns från förra inlägget. Så vi var ett helt gäng!
100403100408100406De hade några rejäla kor, och en tjur, som de ville att jag skulle “kula” för haha.
100407Och en jättesöt hund som hette “Spit” och som tyckte om att springa till till tjuren och leka och stångas, som ni kan se på videobloggen. Modig hund!
100411100410Allt var så vackert här! De hade ett litet hus som de hyr ut, och där fanns en vacker veranda och en gungstol, precis så som i filmerna! En sådan här veranda med en gungstol vill jag också fixa här i Grundtjärn någon gång.
100413Och så fick vi se den vackra vingården! Jag nästan smälte inombords. Såååå vackert! Jag kan inte ens tänka mig in i vilket jobb det måste vara att ta hand om allting. Rensa från ogräs och plocka alla druvor. Men åh, resultatet blir ju fantastiskt!
100409Vi fick ju sedan gå in i deras vinkällare och smaka på både rött och vitt vin från gården. Jag är inte så duktig på viner men de smakade riktigt gott. En väldigt speciell smak. Det gav ju också lite extra känsla av vetskapen att vinet är gjort på druvorna från vingården.
100414Vilken plats! Jag var som sagt ganska berörd efter alla vackra upplevelser denna dagen. Alltså alla mina tre senaste inlägg från Mariposa (rundturen i staden, linbanan och guldvaskningen, och nu besöket på ranchen) är alla från en och samma dag. Vår allra första dag i Kalifornien. Så ni kan ju tänka er att vi var helt fyllda av alla upplevelser och nya intryck efteråt. Det var som om jag drömt eller klivit in i en film för en stund.

Och här kommer en liten videoblogg från vårt besök på ranchen, och även lite videoklipp från senare på kvällen. Enjoy ♥

29 Kommentarer på “Drömmen om en ranch

 1. Sanne Brännström (warginna)

  Vad mysigt det låter och ser ut! Jag har en kompis (som kommer från en liten by mitt ute i skogen 1 mil från min hemby Pello) som tagit steget att flytta till Australien för att jobba på en ranch. Det verkar vara så coolt! Om än mycket jobb, såklart! 🙂 Jag delar inte riktigt ranchdrömmen, däremot vill jag ha ett eget hundspann i framtiden <3

  PS! Du får väl öppna en mini-ranch i Grundtjärn! 😉

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad häftigt med din kompis som tog det steget!! Rancherna i australien ser ju riktigt häftiga ut också!!
   Och åhh…din dröm om ett eget hundspann låter ju även det helt fantastiskt!! Vilken frihet att susa iväg med hundarna, även om det nog innebär mycket jobb det också. Men jag hoppas du får göra verklighet av det någon gång!! 🙂
   Stor kram på dig ♥

   Reply
 2. leif

  Va fint. Vad heter vinet. Skulle vilja prova det.
  Amerika det är ett bra land det jag har varit där flera gånger men inte på nån ranch.
  Jag var i Las Vegas och spelade poker. Det var nästan lika spännande som att gräva guld. Prova det nästa gång.

  Reply
  • Jonna Post author

   Jag vet faktiskt inte vad vinet heter, men jag gissar på att det nog bara går att köpa lokalt i Mariposa.
   Men du kanske kan åka dit och prova? 😀
   Haha wow…det låter också lite filmiskt att spela poker i Las Vegas. Det måste jag definitivt prova någon gång också.
   Synd bara att jag inte har ett bra pokerface.
   Kram på dig ♥

   Reply
   • leif

    Du behöver inget pokerface
    Om du Kular så trollar du bort motståndet hos motspelarna.
    Enkel match för dej

    Reply
 3. Dixi Wonderland

  Så vackert!
  Bilden på Spit och gungstolen är fantastiska. Hoppas att ägaren kan se bilden och kanske få den av dig. Hade varit ett vackert fotografi 🙂 Som hundägare vet jag hur mycket man älskar foton på sina älsklingar haha 😀

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhhh men tack!! Glad att du gillade dom bilderna 🙂
   Ja jag skulle gärna ge den bilden till henne om hon tycker om den 🙂 Det var en otroligt fin hund!
   Kram på dig ♥

   Reply
 4. Magnus

  Det där såg ju inte så tokigt ut! Själv har jag precis ätit frukost efter att ha sett solen gå upp över Grand Canyon.
  Stor kram!

  Reply
  • Jonna Post author

   ÅHHH! Blir inte lite avis på dig Magnus…!! haha 🙂
   Men jag är jätteglad att du uppdaterar oss om vad du gör!!
   Soluppgång över Grand Canyon låter ju fullständigt magiskt!
   Ha det så jättebra där borta!!! Stor kram ♥

   Reply
 5. Eskild

  Vilken flashback jag fick där! Jag var i din ålder på rundresa i USA med min käreste och kom i augusti på väg ut mot San Francisco söderifrån genom Death Valley och Yosemite ned genom dessa bruna backar med glesa småskogar och tyckte att detta var nästan som jag kunde föreställa mig hur ett Paradis skulle vara. Jag förstår din fascination för min sitter kvar efter 4 decennier! Det konstiga är att jag är nöjd med att haft upplevelsen, för jag har hittat ett liknande paradis här i Ångermanland.

  Reply
 6. Lindan

  Vilken fullspäckad och härlig dag ni fick!! 🙂 Har också alltid velat ha en vingård…Jag har tänkt på det flera gånger, men du som verkligen har förmågan att se det vackra nästan precis överallt, du borde VERKLlGEN ta en tur hit till Jönköping och områdena runt Vättern!! Det är sååå sjukt vackert så man får ont i hjärtat. Och en bara ett par km härifrån finns en plats som heter Vistakulle, där de har värsta äppelodlingen. Det ligger med utsikt över Vättern, och ett landskap som gör att man knappt kan tro att man fortfarande befinner sig i Sverige!! Det är magiskt vackert!! Du om någon borde fotografera där!! 🙂 Om du någonsin befinner dig åt det håller (strax norr om Jönköping, typ mellan Jönköping o Gränna) så MÅSTE du åka dit!! Du skulle skapa helt magiska bilder där!!!

  Kraaam! <3

  Reply
  • Lindan

   ps. Efter att ha glidit runt på fb en stund nu så behövde jag VERKLIGEN lite “Jonna-feeling”…Såå sorgligt hur mycket rasistiskt och annat upprörande som florerar där nu…:(
   Tack för att du finns!!! <3

   Reply
 7. Sandra Brunnström

  Så häftigt att få ta del av er resa genom bilder och video!
  Tycker ni kan skapa er en egen ranch i Grundtjärn, tänk de oändliga turerna på häst man kan ta där! Jag är fast besluten om att sätta upp hage och vindskydd vid mina föräldrars stuga i Junsele så jag kan ta med mina hästar och maken dit och bara trava runt i den fantastiska miljön!

  Reply
 8. Helena

  Jag drömmer också om en ranch, även om det förmodligen inte alls är lika mycket romantik i verkligheten som det är i drömmarna. <3

  Reply
 9. PJ:s byffé – från by till fe

  En fin och händelserik dag som ni hade! Jag förstår att ni var trötta på kvällen. Att resa och uppleva kan vara påfrestande. Sängarna var rent ut sagt pompösa! En fråga som du inte måste svara på, men ändå: Använde ni båda sängarna? De är ju stora som flygfält och med fem kuddar per säng.

  Jag gillade hunden allra mest. Spit, sit! ha ha
  Jag kom att tänka på hunden Nipper.

  Reply
 10. Nina

  Wow vilken resa ni varit med om, och vilka härliga bilder och filmer du delar med dig av *älskar det*, det är verkligen som en annan värld där borta med stora träd och fantastiska vyer. Jag har varit borta från internet ett tag så jag hade en hel del att ta igen på din blogg, och det har varit som att öppna en stor godispåse 🙂
  Förstår inte den kritik som riktats till dig, jag stör mig inte alls på att du börjat med samarbeten det breddar ju bara din blogg ännu mer och jag ser det bara som positivt..du får vara med om något spännande och får en inkomst och vi läsare får hänga med, och du förmedlar allt så himla bra.

  Kritikerna är riktigt orättvisa tycker jag, endera har dom byggt upp någon bild av dig där du sitter framför en eld och grillar kottar och fryser i vintermörkret eller också handlar det om den svenska avundsjukan!? Och mitt i alltihopa så håller du på att få skulden för all miljöförstöring, helt otroligt hur en del häver ur sig..
  All lycka till dig (och Johan) håller tummarna på fler äventyr framöver KRAM

  Reply
 11. Michelle

  My hometown <3 The magic of those hills is a little temperamental but with always be my favorite sample of nature.

  Reply
 12. Lars 8463

  Du kanske inte är så bra
  på viner
  Men dina ord och bilder
  har en speciell smak
  Så jag hoppas du fortsätter
  att odla din romantiska sida.
  Även om det ibland krävs
  mycket tid och energi.

  Kram

  Reply
 13. Sabina

  Men åh så underbart! Min man och jag skulle vilja bo utomlands någonstans i ett år när han är klar med sin utbildning, nu slog mig tanken att man kanske skulle kunna hitta en ranch som hyr ut ett litet hus på sin gård som de du hälsade på gör 😀 jag som också har en sådan romantisk bild av ranchlivet kan bara se hur fantastiskt allt skulle vara, haha!

  Reply
 14. Rania {Rowan Tree}

  Åh så vackert – vad roligt att ni fick besöka en ranch! Jag är ju också helt såld på att ha en klassisk “södern-veranda” med gungstol och jag har börjat lyssna en hel del på Country haha – vi får ha en ranch tillsammans i nästa liv 😉 Helt galet vad mycket ni hann med på en enda dag!

  Reply
 15. Lena - gott för själen

  Sitter här och ler. Längtar alltid tillbaka dit! Älskar känslan när man är där i Cali på de här gårdarna och små motellen. Känslan av att vara i en film. Men de har det ju verkligen så där på riktigt. Förstår att ni var trötta där på kvällen. Ni hann ju med otroligt mycket på bara en dag!

  Kram Lena

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.