En efterlängtad dag

Idag kom den där dagen som jag längtat efter så länge, och som jag bara drömde om för ett halvår sedan. Som jag inte trodde skulle bli verklighet. Förrän den där underbara, soliga förmiddagen i juni när jag fick beskedet att jag vunnit kulturpriset. Från den första sekund jag fick reda på det visste jag vad jag skulle göra för pengarna som jag vann.

En ny kamera.

Jag sitter här nu med min drömkamera bredvid mig. En Nikon D800. Jag kan inte låta bli att snegla på den lite då och då som jag sitter här också skriver. Och jag kan heller inte förstå att det är sant än. Den är så bra, och SÅ fin. Och jag är så lycklig att jag nu har allt jag behöver för att kunna uttrycka mig och göra det jag vill.
Kameran jag hade innan har varit mig trogen i många år, men i över ett år har en viktig funktion varit trasig och den har inte kunnat fokusera automatiskt, vilket gjort det extremt svårt att ta bra bilder i många situationer. Det gjorde också att jag inte kunde använda mig av min kära fjärrutlösare. Då jag ofta själv är med på mina foton är det underbart att kunna ta bilder med en fjärrkontroll istället för att springa fram och tillbaks till kameran hela tiden. Men jag har fått bra kondition haha.

Jag kände att jag “växt” ur kameran och ville nu gå vidare till en fullformatskamera. Det har jag drömt om länge, men kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig hur det ens skulle vara möjligt för mig att köpa en sådan bra och dyr systemkamera.

Jag minns den kalla vinternatten i vintras, när jag satt vid madrassen framför vedspisen. Det enda ljud som hördes var elden som sprakade. Jag satt och tänkte på hur mycket jag önskade mig en ny kamera. Så innerligt mycket. Jag rev av en liten bit papper från ett gammalt kuvert. Jag skrev “En ny kamera, Nikon D800” på pappersbiten. Sedan vek jag ihop den och höll lappen i handen ett tag och liksom proppade in mina önsketankar i den. Sedan öppnade jag luckan till vedspisen och lade in pappersbiten i elden. Jag såg hur den brann upp, och jag tänkte att min önskan skulle följa med röken ut ur skorstenen och upp i universum. Så kanske den skulle bli sann.

Den stunden tänkte jag på idag när jag gick ut ur kamerabutiken med min nya kamera. Tänk att det funkade 🙂 Någonting fantastiskt hände så att jag nu har precis det som jag ville. AHH jag är så himla glad!! Det känns lite som att en ny dörr har öppnats. En ny liten värld, med nya möjligheter.

Så nu ser jag fram emot att komma hem och fota. Köpte även ett nytt objektiv till kameran som jag får på måndag eller tisdag. Längtar så jag spricker.

En bild från när jag köpte kameran! Ursäkta lite suddig bild, det var mamma som tog bilden med min mobil haha.

En bild från när jag köpte kameran! Ursäkta lite suddig bild, det var mamma som tog bilden med min mobil haha.

40 Kommentarer på “En efterlängtad dag

 1. Jenny - Höga Kustenliv

  Grattis till dig! Och grattis till oss som kommer få uppleva ännu finare bilder ( hur nu det kan var möjligt)! 🙂
  Det finns ju ett uttryckssätt: be careful what you wish for, they can come true, eller nåt liknande, fortsätt önska goda saker. 🙂

  Reply
 2. Linda

  Grattis Jonna! Du är väl värd en ny kamera. Väntar med spänning på att få se första bilderna du tar med kameran 🙂

  Reply
 3. Ylva

  Karma. 🙂 Ibland funkar det med såna där innerliga önskningar, har testat både månharpa o skriva på en lapp o elda upp i stillhet. Några gånger har jag fått vad jag önskat mig. Fortsätt leva som du gör, du glädjer många med dina fantastiska bilder.

  Reply
 4. Anta Snaque

  Varmt grattis och lycka till med nyförvärvet! När man önskar något riktigt hett och innerligt och kan stilla sig så blir det ofta verklighet. Det var meningen att du skulle få din dröm uppfylld.
  Och precis som någon skrev här ovan så är vi, dina bloggläsare, också att gratulera eftersom vi kommer att få skåda resultatet av din nya, fina Nikon D800. Spännande! Men jag är övertygad om att du skulle lyckas att ta bra bilder med en konservburk med hål i. 🙂

  Reply
 5. Anki

  Grattis Jonna! Du är värd allt i hela världen. Ta några kort på Ditt älskadde brorsbarn också innan Du åker hem. Välkommen hem sen. Vi längtar alla att få se Dina nya bilder. Kram Anki

  Reply
 6. Monzan

  Grattis till din nya kamera! Den är du värd, fast lite avundsjuk blir jag ju.
  Du som bor i Grundtjärn är oftare än mig i Stockholm, jag som ändå bor i Stor-Stockholm, men Stockholm är verkligen fint, fast på ett annat sätt, så passa på och njut!
  Kram

  Reply
 7. Magnus

  Härligt Jonna! Du låter som ett barn på julafton! 😀
  Du har gjort ett mycket bra val av kamera. När man läser omdömen om D800’n så är det idel lovord. Framför allt om bildkvalitén. Det ska bli mycket spännande att få se resultaten när en sådan kamera hamnar i händerna på en så utomordentligt duktig fotograf som du.

  Reply
 8. Anonym

  Nu kommer vi att få se fina bilder vilket är så roligt
  du lyser upp vardagen för oss.Lycka till med nya kameran.

  Reply
 9. Catrine

  Vilken lycka! Jag hoppas att kameran uppfyller din förväntningar 🙂
  Själv önskar jag också en alldeles egen kamera, då jag kan fortsätta vidareutveckla min
  Passion för fotografi, och framförallt fotografera min son. Än så länge får mobilkameran duga.

  Trevlig helg!

  Med vänlig hälsning,
  Catrine

  Reply
 10. Ninni

  Men så underbart! Det är du verkligen värd! Grattis! 🙂
  Ser såååå mycket fram emot de kommande fotografierna på bloggen. Kan ju verkligen inte bli annat än grymt! Nyfiken på vad det vart för objektiv nu? 🙂
  Och vad fint med önsketankarna som flög ut i universum. Säker på att universum hörde ❥
  Stor kram!

  Reply
 11. Jessica

  Hahah åhhh! Jag vet precis känslan. Fina du, det var du verkligen värd – och vi som läser din blogg får ju också glädje av det eftersom vi får se dina bilder. Grattis!

  Reply
 12. Pingback: Drömmar om nya drömäventyr? | Vandraren

  • O

   Vad har ni för problem som klagar på att hon köpte kameran i Stockholm? Tror ni allvarligt att det går att köpa en sådan kamera i grundtjärn eller någon annanstans på landsbygden. En liten el-butik med dammsugare och några mikrovågsugnar? Nej. Läs på lite. Det är riktiga kameraprylar det här. Jag är själv fotointresserad och har alltid inhandlat det jag behöver på Scandinavian Photo.

   Reply
 13. Sara

  Du kommer sannerligen inte att bli besviken. Jag har haft en D800 nu i ett ca 6 månader och den är min trogna vän 😉 Jag är så nöjd! Får jag fråga om du köpte en fjärrkontroll till den också? Min gamla fungerar nämligen inte på D800 och har inte riktigt hittat någon bra ersättare ännu.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.