En föränderlig tid

Hej på er!

Ännu en vecka har rusat fram och jag tror aldrig jag upplevt tiden gå så fort som den gör just nu. Antagligen för att det varit väldigt mycket efter flytten. Förstår inte hur jag kunde vara så tidsoptimistisk och tro att allt (till och med den nya smedjan) skulle vara klart till början av juni haha.

Men vi tar en dag i taget nu och försöker komma i mål med saker och ting så att vi tillslut hittar en bra rytm igen. För som det varit nu på sistone så känns allt så spretigt. Som om man försöker hålla tio bollar i luften samtidigt.

Och jag tror det stressar mig lite att det är just juni. Jag får så mycket inspiration till att fota, filma, skriva och måla. Men just nu går all vår lediga tid åt att komma i ordning här. Och arbetstiden går till att bara hålla igång allting liksom. Så om ni undrar varför det är så himla glest med inlägg här på bloggen, så är det inte för att jag inte vill skriva och göra inlägg. Tvärtom, mitt hjärta nästan skriker efter att få mer tid igen till det jag vill göra.

Men livet är ju såhär ibland. Just nu är vi inne i väldigt stora livsförändringar och det tar mycket tid. Så det gäller att bara finna sig i det och låta det ta tid helt enkelt.

Och om mindre än en månad så gifter vi oss, här hemma på gården! Och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte känt mig minsta stressad inför det.
Även om bröllopet blir väldigt, väldigt litet med bara närmaste familj, så är det ändå en del man vill fixa med.

Först och främst vill vi ju ha flyttat in så det inte står flyttkartonger överallt. Sen tänkte vi göra fint i den gamla ladan. Och en massa andra planer såklart. Men det blir ett väldigt enkelt bröllop, inget pampigt.
Vi vill att det ska kännas avslappnat och som oss. Så egentligen vet jag att jag inte behöver stressa något alls inför det. Det kommer bli fint oavsett.

Sen har vi ju våra fantastiska föräldrar som ställer upp för oss hela tiden och som har hjälpt oss med flytten, renoveringar och huset, och som kommer hjälpa oss att ordna med bröllopet. Så jag vet att det kommer bli en väldigt rolig och fin dag.

Igår kväll blev jag äntligen klar med veckans video, även om den kom några dagar för sent. Att hålla 1 video i veckan har verkligen varit svårt just nu. Jag kan knappt hålla 1 blogginlägg i veckan just nu haha. Ja, det är som det är, men för varje dag som går nu så kommer vi ett steg närmare en lugnare vardag igen.

Återigen, tack för ert tålamod. Att skriva mina inlägg här på bloggen känns som att komma hem. Här kan jag alltid öppna mig och få en slags paus i kaoset. Det är verkligen skönt att få skriva av sig och dela tankar med er, och få känslan av en varm omfamning till svar.
Och det betyder mycket! ♥

Här kommer videon! (Inom kort kommer den ha svensk undertext också)
Hoppas ni tycker om den!

Jag önskar er en fortsatt fin vecka så hörs vi snart! KRAM PÅ ER! ♥

23 Kommentarer på “En föränderlig tid

 1. Paula

  Thank you so much Jonna! I appreciate and am uplifted by your vlogs – especially when you carve out time in a busy busy season of your life. I am so happy for your good fortune and I salute your hard work! Blessings on your upcoming wedding.. I hope you will be able to slow down enough from time to time, to savor looking forward to it, to rejoice in the preparations. May you both be fantastically happy! <3

  Reply
 2. Gerd Björklund

  Snälla Jonna ta nu det lugnt och landa i erat nya hus och njuuut båda två, varje dag.Är så glad över erat giftemål ni ser så magiska ut tillsammans, fast jag inte känner er så önskar jag er mycket kärlek i alla era dar. Vore jag rik skulle jag skicka upp en kock, prata med Mat Tina hon skulle kanske kunna komma? Kramar till er och era djur från mej????❤

  Reply
 3. Mikaela

  Jag älskar dig Jonna fast vi aldrig träffats! Du är som en fiktiv vän på något sätt! Som man kan älska en karaktär i en bok fast på riktigt! ?Kramar Mikaela

  Reply
 4. Magnus

  Det tar tid att flytta! Mycket mer tid än man anar så se till att ge er en liten andningspaus då och då, även om jag förstår att ni vill komma i ordning så fort som möjligt.
  Det var förresten väldigt härlig musik du hittat. Vad var det för något du har lagt in när du målar ateljén första gången?

  Natti-natti!

  Reply
 5. Melissa Ziech

  What big mosquitoes you have! Yikes! Looks like you’re getting settled into your new home. Can’t wait to see what you’re going to produce in your new studio. Wishing you many happy times in your new place.

  Reply
 6. PJ:s byffé - från by till fe

  Det är samma här, tiden bara rusar på och snart har vi passerat årets längsta dag. Ni har mycket att göra men när det tenderar att bli stressigt och allt inte går enligt tidsschemat så får man tänka på att varje sak som blir gjord är ett steg närmare målet. Alla små steg räknas. Som jag skrivit tidigare, gör lista och prioritera per dag.

  Och så spännande med giftermålet! Gårdsbröllop är inte det sämsta. Och bröllopsresan, vart går den? För en bröllopsresa måste ni väl ha? Kortare eller längre, nu eller senare. Skulle jag få välja bröllopsresa skulle det bli till Högbonden. Högbonden som är så romantisk vid fint väder men vid storm ett naturens underverk.

  Så kul det blev i videon när korna vägrade lyda order utan gick egna vägar. Jag har många gånger som barn varit med om liknande händelser. Så mycket motion vi fick när korna skulle fösas av och an och de rusade iväg åt motsatt håll. Speciellt när det är mycket mygg och insekter i luften kan de bli bångstyriga eftersom de då ofta vill gå där det finns buskar som gör att de kan få lite lindring och då blir det som det blir. Det ser ut som om Frida har en vallhund till hjälp? Så kloka vallhundarna är! – Tage är inte direkt någon linslus, haha… kul att se en skymt av honom ibland! Och norrländsk striptease med slägga och stängselarbete, vad allt kan man inte få se i dina videos!

  Reply
 7. Ellen

  Tack för en underbar vlogg! Jag tänkte på er gräsmatta, ni borde köpa en robotgräsklippare! Bästa man kan göra när man har stora öppna ytor 🙂 sparar mycket tid!

  Reply
 8. Jenny

  Blir så glad varje gång det dyker upp ett nytt inlägg.
  Lite som att kolla på en serie och att få vänta en hel vecka till nästa avsnitt 😉
  Ni verkar verkligen ha hitta hem i ert köp av hus och gård. Verkligen allt ni behöver!
  Så spännande med giftermål och allt.
  Om du nu har textning på vloggen så kan du ju köra på svenska och texta den till engelska!? Jag har absolut inget emot engelskan, bara en tanke om du skulle vilja 🙂
  Kram!

  Reply
 9. Lars 8463

  Gomorgon Jonna
  Vet du vad finis.
  Efter varje vlog, när ni har “rusat”
  omkring med alla bör, ska, måste…
  Så känner jag mig först och främst
  tankfull.
  Men även avspänt “orusig” ❤
  För det “ploppar” upp tankar som.

  Har ni det svårt med mattider.
  Bör du svälja alla myggor du kan
  för det verkar vara bra för både
  flygförmågan och sångrösten!

  Flyttkartonger, flyttkartonger, flyttk…
  i rummet, som är så ljust av allt ljus.
  Taket och kakelugnen…
  Jag tror att bilderna i dig
  om det som kommer, är vackra!

  När fötterna badar nakna
  i morgondaggen, är det skönt
  med långt gräs. Så…

  Vita väggar bakom dörren
  som nu alltid står öppen.
  När blicken vill känna
  känslan av när blicken
  ser genom duken.
  Vita väggar som öppnar
  den inre dörren…

  Och Stjärna & co, “klädbad med
  norrländskt striptease”,
  “jaktbyte”, brudens röjslöja.
  Du behöver inte vara rik,
  för du berikar mig.
  Jag är BRA!!! på tevatten
  och överkokt pasta, så. ..? ?

  Det har fungerat förut, kanske nu?
  NEJ!!! ni får INTE låta bli att stressa
  nu i midsommarhelgen.
  KRAM

  Reply
 10. Åsa

  Tack fina Jonna! Älskar att följa ditt liv eller erat liv såklart ? guuud vad jag skrattade m kofösningen ??? underbara! Sluta aldrig vara du/ni
  Kram Åsa

  Reply
 11. Sandra

  Det är så härligt, mysigt och roligt att se er på den fina gården tillsammans, när ni arbetar och alla små äventyr ni har för er 🙂 Kul att se drömmar slå in!

  Reply
 12. leif

  Glad Midsommar ni båda, som för knott broms och mygg, skinnet blottar och låter beskåda.

  Nu stundar firandet av sommarens högtid,
  En natt i blommornas prunkande berusning.

  Njut och insup en doft av tiden och nattens förtrollande tjusning.
  ❤??

  Reply
 13. Birgitta

  Tack för en härlig och aktiv vlogg! skönt att du försöker ta “1 sak i taget”, det måste ni bli bättre på. känner så väl igen kofösingen när korna-kvigorna gör som de själva bestämmer men det gick ju bra till sist. Ha nu en skön midsommar med lagom jobb och mycke mys (även med Stjärna).

  Reply
 14. Danny Urban

  I really enjoyed the vblog. Life for you seems to really getting back to normal. The Mosquito comments were quite funny to me. We have them here in Minnesota USA as well. We call them our state bird. I am looking forward to many more vblogs. They really make my day. I am also looking forward to videos of the wedding. I just know it will be very special. You both have a great rest of your week…..

  Reply
 15. Lindan

  Men åååh, åååhh vad glad jag blev!! Hade helt missat denna vlog, så nu hällde jag upp ett glas vitt och en skål ostbågar och avnjöt allt från ko-ligister 😀 😉 😀 till ateljémålning och snorpussar – loved it!!
  Alltså, ert nya hem är ju helt aaaamasinnnng!!!! Jag längtar SÅ tills allt är klart (eller typ “mera klart” 😉 😀 ) så vi kan få en guidad tur…Såg en helt fantastisk kakelugn skymta förbi!! Guuuud vilket hus ni köpt! Det känns SÅ rätt! Och så “Jonnigt och Johanigt”… 😀 😉 <3
  Kraaaaam!!

  Reply
 16. Floki

  Please, do not feel stressed that settling in a new home takes more time than you expected and prevents you from being more creative and active on social media: “There is a time for everything, and a season for every activity under the heavens.” And sometimes one can say more with less words. Funny vlog within a vlog and amazing message underneath. Wow, this must be a magic of Midsummer Night.

  In Hinduism rodents are symbols of relentless human desire. ? They can not sit still and constantly chew on something. Buddha concluded that desire is painful because it is a statement that we are missing something. Therefore he developed techniques to reach state of desirelessness or nirvana. But not all desires are wrong. It is a beautiful creative force that manifests this universe and everything in it. But not all desires are right either. Some are plain bad, inappropriate and/or destructive. ? ? They have to be eliminated. ?

  In Hinduism every image, every story is a symbol. When we reflect on it, we begin to grasp much deeper truth underneath. Hindu God of intellect and wisdom with elephant head, Ganesh is portrayed as riding on a mouse. ? It means he is a master of his desires. As my guru says, unfortunately for most of the people it is the other way around. They have a huge rat riding on their backs telling them what to do and many of them are not even aware of it. ?

  The good news is that we are not our desires. They are presented to us from the source we do not have a direct control over. But we have a choice. We can either act
  on them or not. And we all have a reference point from which to make a judgement. It is our conscience. Unfortunately, this little kitten is often malnourished and undeveloped. To turn it into a ferocious predator of wrong desires like Nayeli ? we need to patiently nurse it to maturity one bowl of milk, one right choice at the time.

  I know it may be difficult, I know that it may hurt like son-of-a-bitch. Entrenched bad mental habits do not give up without a huge fight. But it is possible. Once I could not imagine life without alcohol and today thoughts about drinking do not dare enter my mind because they would be incinerated in an instant. But we should start with something small and plan our strategy well. One can not let go of this chocolate bar and favourite tv show. Fine, let’s do it only on certain days of week. We do not need to become saints, it is not possible as long as we inhabit these material bodies.

  It is well worth the effort. It is the same principle as taking ice baths. When we try does not just everything scream in us not to do it. When we begin to notice that it is possible to achieve certain level of mastery over our desires, this brings the great sense of accomplishment, self-worth and sovereignty as human beings.

  Reply
 17. Jéssica Paulino

  Hello Jonna,
  I just discovered your youtube channel and your social media and I must say that I am full of love! I can feel your passion for life, for nature and art on me. Your content really impacted me since I also love nature and one of my dreams would be to live in the countryside, near nature, one day. Your lifestyle is so so inspirational! You are absolutely wonderful with your videos and photos. It is refreshing to watch different contents and lifestyles than the common ones.
  I felt in love with your energy and bravery!
  Please, continue to share your art and to inspires us. Thank you very much for showing us your day to day!
  With love,
  Jéssica

  Reply
 18. Mamey

  I just found your youtube channel and I must say, they are the most peaceful, fulfilling videos! Thank you! Now I plan on watching previous videos and exploring your blog. You bring such a passion and sense of peace with your work. THANK YOU for spreading love…

  Reply
 19. Camilla

  Vad hände med torpet i Marsfjället då? Sålde ni den när ni köpte gården? Det är lite svårt att hänga med i bloggen när du nästan enbart vloggar nuförtiden, jag tillhör tyvärr dom som inte tycker att vloggar är så väldigt roliga att titta på. Satsa mer på dina svenska läsare då det är vi som gjort att du är där du är idag samt tjänar en del pengar.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.