En gång för alla

Hej på er!
Tack för er fina respons på mitt förra inlägg. Och så roligt att några kom med lite tips på vad det kan vara för mystisk plats. Klapperstensfält läste jag att några av er nämnde. Det som jag tycker är så mystisk är att stenarna ligger inom en vackert formad cirkel. Och om det nu är ett klapperstensfält så innebär ju det att det varit en strand vid havet, vilket är ganska häftigt med tanke på att den här platsen är nära 300 meter över havet idag. Har havet varit så “högt uppe”? Tänk vad mycket av vår värld som då en gång varit havets botten. Vad märkligt att tänka så. Allt går som i cykler. Det är så spännande när man börjar läsa om det.

Vad det nu än må vara för förklaring till platsen så är det väldigt roligt att läsa era tankar om det. Det får mig att tänka på något annat nu. Jag ligger faktiskt här och har fruktansvärt ont i min fot. Jag har varit i Sollefteå och opererat min tå idag. Ni som följt mig ett tag kanske minns att jag även gjorde detta i vintras, runt nyår. Då jag gick runt med bara en sko och en blå plastpåse på min andra fot i ca en veckas tid haha. Det blev då bra ett tag efter det, men nu är det så att nageln växte rakt in i huden igen och de senaste två månaderna har jag haft så ont att jag ibland önskar att jag inte hade någon tå. För naturligtvis har jag råkat slå i den där tån i allt möjligt bara för att jag haft så ont i den. Vet inte hur många gånger jag gått in i någon kant, tappat en sten på den eller att Nanook råkat trampa på den så att jag legat på golvet och gråtit av smärta. Fy sjutton vad mycket ont den har orsakat mig. Men eftersom jag haft problem med den i nästan tre års tid så har jag nästan blivit van att alltid ha ont där. Det har blivit som en del av min vardag att försöka undvika att nudda den mot något och bita ihop smärtan om jag råkar göra det när jag är bland folk, och alltid behöva skämmas över att jag får en blodig fläck på strumpan. Men nu var den så infekterad och pulserade sådär otäckt som det även blev i vintras när jag fick åka in på akuten. Så nu var det dags, att en gång för alla bli av med detta besvär.

Så i morse opererades tån och nu togs hela roten och nagelanlagen bort på halva tån så nu kommer det tydligen aldrig att växa upp någon nagel där mer. Ja, det betyder att min stortå kommer få en väldigt liten nagel. Hoppas det inte ser alltför konstigt ut? Fast nu bryr jag mig faktiskt inte, jag är bara så otroligt, obeskrivligt lättad att äntligen få slippa att ha ont. Men jag måste säga att den där operationen var något av det värsta jag varit med om. Jag trodde på allvar att jag skulle svimma där ett tag. Jag var bedövad så det gjorde ju inte ont, men det var så otäckt ändå och jag kände hur det vibrerade ända in i skelettet. Även om man inte känner smärtan så tycker jag det är läskigt när man vet att det “egentligen” borde göra jätteont. Att man lurar kroppen sådär. Dessutom ville det aldrig sluta blöda så jag fick gå tillbaks till sjukhuset och lägga om såret efter någon timma. Jag har nyss fått hjälp av min mamma som är undersköterska att lägga om det för fjärde gången. Men nu har det äntligen slutat.

Nu är det värsta över i alla fall. Jag är hemma hos mamma nu och tar det lite lugnt. Snart kommer jag känna mig som en helt ny människa som inte längre har ont i tån. Som att börja ett helt nytt liv haha! Wiiiii! 😀

Trots att det varit en jobbig dag idag så har ändå det varit hundra gånger mer positivt. För idag när jag och mamma hälsade på morfar, som ju även han var på sjukhuset, fick vi nästan en chock. Eller ja vi fick en chock! När vi kom så var han uppe och gick!! Jag kunde aldrig i min vildaste fantasi föreställa mig att han skulle kunna gå sådär igen. För en vecka sedan var han så snurrig och förvirrad så jag trodde något annat hade tillstött. Men nu var han så pigg och fräsch och gick så bra som så man aldrig kunnat tro att han brutit höftbenet för tre veckor sedan. Och han är 87 år! Grymt bra jobbat morfar! Vi gick till caféet och firade med wienerbröd och kaffe. Jag fick nästan tårar i ögonen när jag tittade på honom och kände att det verkligen var morfar som satt där. Jag kände sådan lycka för att han var “tillbaks” både fysiskt och psykiskt. Antagligen får han komma hem redan i morgon.

Så trots en jobbig dag, så har jag mycket att vara glad åt nu 🙂
Nu ska jag sova lite. Hoppas ni haft en bra dag allihopa <3 KRAM!

Såhär ser foten ut nu. Försöker hålla den i högläge så mycket jag kan 🙂

Lite omtumlad efter operationen haha. Satt i bilen och väntade på mamma som var och handlade.

Den bästa stunden på hela dagen. När vi satt och fikade med morfar och allt kändes som vanligt igen. Fina, bästa morfar <3

25 Kommentarer på “En gång för alla

 1. lars leksing

  Fantastiskt va bra ja inte tån då kanske eller jo den med, men framför allt att din morfar verkar så piggnat till så fort. God natt o sov så gott.

  Reply
 2. Hemliga flickan

  Åh stackars tån… tår å tänder är kroppsdelar jag tycker känns extra otäcka att få ont i… vet inte om det är för att det är mycket ben o brosk o sådär. Morsan skrämde även upp mig med sina historier om när hon skulle få bedövning i stortån för samma åkomma som du verkar ha! *ryser* Nåja, hoppas det blir bra nu iaf, kanske du får en häftig klo där nu istället då! 😉
  Och så kul att höra att din morfar var piggare, precis som de ska va! 😀

  Sen undrar jag om inte du kan börja twittra lite mer igen? Har just skaffat twitter själv och skulle vara kul att ha någon att följa, har ju inte så många vänner som twittrar tyvärr. Men jag följer dig nu iaf, så kanske du twitterikvittrar till någon gång vid tillfälle! 🙂

  Reply
 3. Robert Eklund

  Skönt att det ordnade sig med tån. Jag hade också problem med min stortå tidigare och gjorde även jag en operation för att slippa besvär. Men min nagel ser helt normal ut nu.

  Roligt att morfar är på benen igen. Håller tummarna för att det är vinst på Triss-lotterna.

  Hoppas du får sova gott.

  God natt Jonna! *kram*

  Reply
 4. Helena

  Ja, vi får se hur det känns när bedövningen släpper…..
  Vad glad jag blev när jag hörde att din morfar var pigg igen. Känner verkligen lädje med dig, min mamma blev sjuk och åkte in på sjukhus och hon blev förvirrad och konstig, jag trodde inte heller att hon skulle bli bra förta gången men det blev hon, jag känner igen din glädje, vet själv hur det är!
  Kram och hoppas att allt fortsätter lika bra, du borde ha köppt en lott idag, i Spanien säger dom att det finns inte 2 utan 3, både med sorger och med glädje!

  Reply
 5. Don PJ

  Så fint att din morfar är på benen igen. Jag trodde inte att det skulle gå så fort, det fanns ju risk att han inte skulle bli bra alls, men där ser man, undrens tid är inte förbi.

  Jo, man får va lite tålig om man har ont i stortån, men det är förhoppningsvis förbi nu.

  Reply
 6. Mia

  Hejsan!
  Vad underbart att din morfar är på benen ingen!!! Kanske han fick smärtstillande så han var så vimsig ett tag….
  I alla fall så opererade min son bort hela stortånageln för en par år sen.Han gick så länge med den tån så han gick snett och fick problem med knät på det benet sen…
  Dom drog alltihop från roten eftersom det aldrig blev bra,och ont fick han efteråt när bedövningen släppte.Han fick ligga högt med foten och skulle ha marktjänst dygnet runt ett tag =)) Men den växte ut igen,lite räfflad ser den ut och lite plattare än vanligt.Så kanske din kommer med efter ett tag!!Hoppas du slipper få så ont och kan hoppa runt i skogen och knäppa fina kort igen. Ha det underbart Jonna,som du verkar ha där uppe!! Kram!

  Reply
 7. Matti i Jokkmokk

  Riktigt härligt med morfarn!!!

  När det gäller tån… Välkommen in i klubben. 🙂
  De skrapade sådär på min tå oxå… för länge sedan. Efter det har det har jag varit helt bekymmersfri. Snacka om bra ‘uppgradering’. Det är verkligen ingen lek med nageltrång…

  Reply
 8. Birgitta

  Vilken härlig dag. Först bli av med tå-bekymmer och sedan möta morfar gående! Smärtan i foten går snart över hoppas jag och då får du ha rehab-träning med morfar. Om tankar kan hjälpa så har du massor av varma styrketankar från oss bloggläare. Krya på dig.

  Reply
 9. Annica I Hunsen

  Skönt att morfar mår bra 🙂 Och tån..ja…jag hoppas det blir bra. Min sambo har opererat sin tre- fyra gånger för nagelcellerna har inte velat dö. Nu har han en extra bit som växer liksom snett upp mot den riktiga nageln, men det skiter han i 🙂 Det gör inte ont längre och då låter han det vara så 🙂 Hoppas du slipper op. mera. Kramar!

  Reply
 10. Magnus

  Det kom allt en liten tår när jag läste den glada nyheten om din morfar. Om jag fattat rätt så jobbade han som flottare en gång i tiden och då har han säkert en grundkondition kvar att tacka för att skadan läkt så fort. Hur det nu än är med den saken är jag glad för er skull!

  Se nu till att ta det lugnt med din tå ett tag så att den läker bra. Jag anar att du som verkar vara på språng mest hela tiden kanske har svårt att hålla dig still men det är nog bra för tån om du gör det.

  Sköt om dig!
  Kram!

  Reply
 11. Eva Henriksson

  Så tapper du var som stod ut med tåoperationen…och sedan kom morfarglädjen!
  Väldigt roligt att han kom tillbaka igen…
  Kram Eva

  Reply
 12. torpstugan

  hej Jonna!
  Ja det där med tår och infektioner
  Verkar vanligt 🙁 hoppas nu du slipper
  ha ont 🙂 ha glad jag blir att din morfar är piggare
  Man riktigt hör på dig hur glad du är för det.
  /torpstugan

  Reply
 13. Perk

  Förstår känslan vid operationen ..ufff! Glad att det nu är fixat! Har själv en nagel mindre på lilltån. Glad också att du har morfar kvar, vaken & alert.

  😉

  Reply
 14. Evelina

  Åh jag älskar att läsa dina långa inlägg.
  Kan inte låta kul med tån men hoppas det en gång för alla ska bli bra nu!! Tycker synd om dej. Det kan inte ha varit kul.
  Så härligt att höra om din morfar, kan verkligen förstå din känsla! Min mormor är allt för mej, så kan förstå dej.
  Krya på tån nu och pussa Nanook! Kram<3

  Reply
 15. Eva

  Härligt att höra att Din morfar mår bättre. Krya på Dig själv också nu. Inget vidare att höra om Din onda tå. Tänk att det skulle bli så besvärligt. Hoppas de har gjort ett bra jobb så Du slipper ha ont mera. Låt Nanook trösta Dig så ska Du se att allt blir bra.

  Bamsekramar till Dig och “Sötisen”/Hälsar Eva

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.