En idé som blivit verklighet

Godkväll på er!
Det har varit en lång dag idag. Kom hem ganska sent från Näsåker efter mötet och sedan har jag varit hemma hos mamma en stund. Men nu är jag hemma och jag har hämtat ved och gjort en eld i vedspisen. Nanook ligger och sover och jag sitter här, lyssnar på “vaken” på radion och dricker lite honungs-te 🙂 Mysigt!

Jag är lite extra glad över en sak. Förra året var det några bloggläsare som tipsade mig om att jag skulle trycka upp kalendrar med foton som jag tagit. Jag tyckte det lät som en jätterolig idé, men just då var jag så sent ute så det blev inget av det. Men NU i år har jag gjort slag i saken, och nu har jag precis fått hem mina fotokalendrar med mina egna foton som jag tagit under de olika årstiderna här. Det känns så himla kul, och så ovanligt att se sina foton i en kalender sådär! Jag blev också så positivt överraskad för kvaliteten på pappret. Färgerna framhävdes verkligen bra. Så jag är jättenöjd.

Så, nu ska jag försöka sälja de här kalendrarna 🙂 Om någon är intresserad av att köpa en så har jag gjort en egen lite sida för det här på bloggen där man kan läsa mer info och se vilka foton det är för varje månad.
HÄR hittar du sidan, och den finns även uppe i menyn nu under namnet “Fotokalender“.

Fick faktiskt min allra första kund redan nu i kväll. Min snälla och coola granne Ulf Gidlund köpte en kalender. Jag blev så himla glad! 😀 Och han verkade glad och nöjd också! Så nu har jag en början! Det känns riktigt skoj.

Nu har jag återigen stannat uppe på tok för sent. Klockan närmar sig 2 på natten så nu måste jag skynda mig i säng. Hoppas ni haft en underbar dag!

Hörs mer i morgon! Kram på er <3

En bild från i kväll när jag säljer en fotokalender till min allra första kund, min granne Ulf Gidlund! 😀

Han tyckte bilderna var jättefina 😀

42 Kommentarer på “En idé som blivit verklighet

 1. Dalatussan

  Kanske är drygt att folk tjatar men vill bara tipsa 😉

  Kanske kunde du skänka en peng till välgörenhet med kalendern?
  Jag måste bara tipsa om Öbacka Djurhem i närheten av Härnösand. De arbetar ideellt och tar hand om utsatta och hemlösa katter och hundar som söker nya hem! obackadjurhem.se

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej! 🙂

   Jag tycker det är bra att du kämpar för att Öbacka Djurhem och för alla hemlösa katter och hundar. Det är väldigt fint av dig!
   Men det stämmer som “Torpstugan” skrev, att jag är just nu inte rätt person att fråga om att skänka pengar till välgörenhet, eftersom jag måste ta tillvara på varenda krona jag får in så jag klarar varje månad. Jag har en väldigt liten och otrygg inkomst just nu. Men det kommer bli bättre med tiden och den dag jag har en trygg och stabil ekonomi så jag klarar mig bra och har lite pengar över så kommer jag utan tvekan att skänka pengar till välgörenhet av olika slag 🙂

   Kram på dig <3

   Reply
 2. Anonym

  Hej Jonna!
  Har följt dig väldigt länge, härligt att läsa dina texter och titta på dina vackra foton.
  Önskar dig många många fler röster till polarresan så du verkligen kommer med. Du
  kanske måste flytta upp/fram ditt HÄR så ännu fler kan rösta. Lycka till.
  Mormor

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej!
   Tack för din kommentar!
   Ja jag ska fixa något så alla kan se vart man ska rösta. Alla röster är ju viktiga så jag vill inte att någon missar att rösta 🙂

   Kram!

   Reply
  • Jonna Post author

   Åh tack! 🙂
   Jag använde Vistaprint.se
   Har beställt mycket där genom företaget förut, som t.ex visitkort och annat och jag har alltid varit nöjd så det kändes som ett bra ställe att göra kalendern 🙂

   Reply
 3. Anonym

  Synd bara att det inte var bara naturbilder, jag vill då inte ha en kalender med bilder på dig.. missförstå mig inte men det blir inte så personligt med flera bilder på en annan människa.

  Reply
  • Eva

   Om det endast varit naturfotografier i kalendern kunde det ju vara vilken kalender som helst. Jonna är ju ändå mest känd för sina foton där hon själv är med i bilderna så jag tycker hon gjorde ett bra val att blanda med bara naturfoton och några där hon själv är med. De är ju ändå de fotona som folk tycks gilla mest.

   Varma hälsningar
   Eva

   Reply
 4. Karen

  Fin kalender skulle gärna köpt en men rätt dyr… 300 kr. förstår att det kostar att trycka men sorry… En liten synpunkt i all välmening: Håller med om att naturbilderna är jättefina du skulle valt fler. Bilder på dig är lite personligt. för mig i alla fall. Lycka till! Karen

  Reply
  • Jonna Post author

   Hej Karen!
   Jag önskar att jag kunde sålt den billigare än 250 kr men, det kostar väldigt mycket att trycka upp dem, och sen har jag köpt postembalage som jag skall skicka dom i, och sen ingår ju frakten i priset. Sen måste jag betala moms till skatteverket, och skatta på vinsten. För att jag skall kunna tjäna något på hela kalaset så är jag helt enkelt tvungen att ha det priset. Tiden jag lagt på att ta alla fotona och allt jobb bakom kalendern kan jag inte ens räkna med i priset.

   Angående din synpunkt med bilderna där jag själv är med i, så förstår jag precis vad du menar. Jag tyckte det var otroligt svårt att välja foton till den här kalendern, och jag ägnade mycket tid åt att försöka tänka ut vad som skulle bli bäst. Det är en sådan svår balansgång där. Jag försökte tänka vilka foton som fått mest respons under hela min bloggtid, och många av de fotona är just de där jag själv är med i bilden. Endast naturfoton är jättevackra också, men jag tror att mest känslor väcks när man sammanför människan med naturen. Att de blir som ett, och att de som tittar på fotot på något sätt kan identifiera sig med människan på foton, och känna att man är där. Känna de känslorna som människan (i detta fall jag) känner när jag sitter där på stenen i skogen osv.
   Det har blivit mitt sätt att uttrycka mig på. Att fånga det som jag upplever i naturen och av denna platsen, och få andra att känna det. Att längta och drömma sig bort. Jag har upplevt det som lättare att väcka känslor med foton när man inte bara ser ett foto taget i naturen, utan också ett foto när man ser det vackra genom människans ögon. Jag har svårt att förklara precis vad jag menar.

   Men intentionen med att jag själv är med i några av fotona, är inte att det ska bli fokus på mig som person. Istället är min tanke att fotot som en helhet skall få tala. Och självklart också för att jag vill göra en kalender med de mest populära av mina foton, så att så många som möjligt skall tycka om dom. Men det uppfattas olika av olika människor, och det är väll också det som är så fantastiskt. Jag hoppas att de flesta ändå kan känna det så som min tanke var med mitt val av foton.

   Jag är tacksam för att du ändå lyfte fram din synpunkt. Detta är ju mitt allra första fotoprojekt som gått från tanke till produkt, och då uppskattas ju kritik så att man alltid kan växa och bli bättre och nå ut till fler människor.

   Kram! / Jonna

   Reply
  • Jonna Post author

   Tack fina du! Vad roligt o höra det!
   Det var verkligen klurigt att välja ut bilder. Satt i två dygn och la till och tog bort, bestämde mig och ångrade mig. Jätteglad att du tyckte om bilderna!
   Kram <3

   Reply
 5. Sandra

  Min första tanke INNAN jag sett bilder på kalendern var att det var en vanlig tråkigt VIT kalender, men vad snygg den är som SVART! 😀 Jag ska fråga min plånbok om jag har råd! 🙂

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh tack Sandra!! Vad bra att du gillade att den var svart. Jag tyckte den framhävde färgerna bättre och såg mer ut som en fotokalender 🙂
   Kram på dig <3

   Reply
 6. Anna

  Wow vad fina en del av bilderna var! Blir nästan rörd ‘) Dock tycker jag att det bara borde ha stått foto av Jonna Jinton (och inte hemsidan :P).

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Anna!
   Vad glad jag blir att du tyckte om bilderna. Ja jag satt länge och funderade på om jag skulle skriva hemsidan där eller inte. Det är klurigt det där när man ska trycka upp något första gången. Man har liksom inte helt koll på vad man “borde” göra eller inte 🙂 Men det är jättebra att få lite synpunkter från folk så man man göra det ännu bättre nästa gång.

   Kram! / Jonna

   Reply
 7. Carolina

  Hej Jonna!
  Jag har läst din blogg väldigt länge nu och är inne varje dag för att se om du har uppdaterat, jag älskar verkligen dina bilder för jag själv är väldigt intresserad av fotografering och älskar att ta kort. Har själv planerat att flytta upp till Norrland då jag inte alls trivs i staden jag bor i. Känner igen mig själv i inläggen du skrev när du tog steget och flyttade uppåt. Trivs inte alls i en lägenhet mitt i stan, och längtar verkligen uppåt till lugnet och få bo i ett fint litet hus och kunna fotografera !
  Kommer verkligen köpa din kalender 🙂

  Reply
 8. Hemliga flickan

  Har skickat dej en beställning på mejlen Jonna! 🙂 Om du sen vill ha lite inresseanmälan till framtida projekt, så känner jag att även en sån där mindre ‘skrivbordskalender’ som dom hade på vistaprint.se skulle kunna vara av intresse. Blir ju lite mindre bilder iofs, men skulle kanske kunna passa för den som kanske inte har råd med en större kalender, eller som har ont om plats på väggarna! 🙂

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.