En kväll vid elden

Godkväll på er!
Först och främst, tack för alla fina kommentarer på förra inlägget om beskedet om vindkraftsparken som inte blir av. Så otroligt roligt att höra att ni är så många som gläds med mig i detta. Det värmer i hjärtat ska ni veta! ♥

Det känns så underbart att veta att bloggen nu i framtiden fortfarande kommer att handla om mitt liv här, i Grundtjärn. Och inte någon annanstans. För tänk, hade beskedet varit annorlunda, så hade en sådan enorm förändring i livet behövt ske nu. Så mycket som skulle ryckas upp och byta plats. Verkligen som att rycka rötterna ur jorden på något vis. Sen vet jag att allt ordnar sig ändå. Att livet inte alltid blir så som man tänkt sig, så jag var beredd på det.
Men jag är verkligen så otroligt lättad. Så lycklig och tacksam över att få bo kvar här nu.
Och i samma veva som detta fantastiska besked kom så kom även våren. Maj månad är här nu. Den månad som jag utan tvekan älskar allra mest på hela året. Så fort det blir maj så är det som om något ändras i luften. En annan energi. Man liksom känner hur allting vaknar upp på riktigt. Det har bara gått två dagar på maj och redan känns det som nytt liv spirar i kroppen.
I lördags hade jag och Johan en liten försmak på Valborgsmässoafton. Vi hade en hel hög med massa gamla bräder och annat från vattenläckan i hallen i somras som låg och väntade på att eldas upp. Så då tänkte vi att det passade bra att göra det nu medan det fortfarande är snö kvar på ängen.
Så bjöd vi in min mamma och pappa och gammelmorbror Tage att komma och fira lite vid elden. Det blir ju genast något väldigt festligt över en stor brasa. Jag bara älskar den stämningen. Och så spelade vi valborgs-musik från en bluetooth högtalare.
Det bjöds på lite dricka och tilltugg 🙂
Johan, Tage och mamma tittar på elden.
När mörkret föll så steg fullmånen över himlen. Det såg så himla vackert ut.
Det blev en så otroligt mysig kväll, som jag kommer leva på länge. Tänk vad mysigt det kan bli av att elda upp gammalt bråte. Och det kändes så skönt att se hur högen med gamla brädor från vattenläckan försvann för varje minut. Fick nästan lite nyårskänsla över denna kvällen. Ut med det gamla, och in med det nya. Och samtidigt fick vi fira att vi kan bo kvar! Det var en glädjens kväll ♥

Hoppas ni hade en fin Valborgshelg! STOR kram på er!

30 Kommentarer på “En kväll vid elden

 1. anette.lärjedal

  Allt är bäst med kärlek. Och Sverige är också Göteborg, Stockholm Malmö. Nu får du betalt för ditt och familjens slit. Sköt om dig Jonna

  Reply
  • Jason Jones

   Ok when can I expect grand children? You biological clock ⏰ is ticking. Those long Swedish ? nights have to good for something! I have decided to adopt you.

   Reply
 2. Dixi Wonderland

  Såg detta på instastories, så mysigt! Här öste regnet ner under Valborg men idag lyste solen hela dagen. Nu inväntar man bara sommarvärmen också 🙂

  Reply
 3. Jorma

  Underbart! 🙂 Min Valborg bjöd på blixt och dunder, så jag är nöjd.
  Jag gläds med dig om beskedet om vindkraftsparken. Jag har sett hur fina bygder tappat det speciella när vindkraftverk byggts. Platsen där jag tillbringade mina barndoms somrar verkar vara en plats som inte kommer kunna bara beboelig på grund av ett alltför närliggande kraftverk. Så att veta att det fortfarande finns förnuft hos de som bestämmer är väldigt skönt att veta så andra natursköna områden kan skonas.
  Ha en fortsatt fin vecka <3
  Kramar

  Reply
 4. Adriana MG

  What a nice celebration! So happy this pretty place will be preserved. Love to all of you

  Reply
 5. Evelina

  Härligt ❤
  Jag var ute och ägnade mig åt det jag älskar mest i hela världen; rida! Härliga timmar till häst ute i skogen! Sedan blev det så blåsigt och regnigt att det var skönast inomhus. Men maj är såååå välkommen!

  Reply
 6. Alex

  Gud vad mysigt ni har det i Grundtjärn. Ser sagolikt ut, ni är så fina tillsammans!

  Skulle gärna träffa Johan, det lyser om honom, han har en fin själ, det ser jag.

  Själv fick jag uppleva en härlig brasa med säkert 50 andra familjer här i Tyresö.

  Jag var som omhuldad av rök och glöd men på något konstig vis kändes det som att jag var hemma i det.

  Snart åker jag upp till Näsåker, ha det så fint alla vackra människor.

  Reply
 7. A-L

  Se de till och med sprakar på just bilden då ni kysser varandra ! Its love! //A-L, Gävle

  Reply
 8. Jarl

  Så fint och vilket vackert par ni är! Var nog litet rädd att några lycksökare skulle fånga dig.

  Reply
 9. Alex

  Rättare sagt tror jag egentligen inte att det finns ett annat tillstånd, att födas in i kosmos bidrar till en känsla av lycka.

  Reply
 10. Anonym

  Kära nån vad snö! Även om jag bor på breddgraden strax under er så häpnar jag när jag ser andras bilder av det ändå trots att jag går omkring i detsamma själv. Och i dag 3 maj så är så mycket snö borta redan ändå. Det går fort här på slutet nu. Jag noterade det i går när vi åkte och handlade i grannbyn, att jisses vad fort det försvinner trots att din bild är tagen bara i lördags.
  Jag inspekterade mina ägor idag och konstaterar att herreje det ser ut som värsta puckelpisten. För att inte tala om gårdsplanen det känns som man går på myrmark. Valborg spenderades med ortsborna korv saft te och kaka och lotterier som vanligt. Trevligt. Strålande väder för att på 1 maj regna. Ha det bra, hoppas vi ses, eller kan förenas vid Urkult?! Skulle vara roligt.

  Reply
 11. Sandra Junhammar

  Så himla härligt, vilken fin kväll! ♥ Älskar också maj månad, när allt blir grönt och naturen vaknar till liv igen efter vinterdvalan. Känns lite som att vi människor också blommar ut såhär på våren!

  Gillar verkligen nystarter också! Att få släppa taget om det som varit, för att fullt ut kunna njuta och vara närvarande i nuet. ♥ Jättemysiga bilder förresten, så himla fin stämning över dem på något sätt.

  Ha en fin dag! ♥ Kramar

  Reply
 12. PJ:s byffé - från by till fe

  Härligt med brasor! Om det så är en liten på strandkanten för att grilla korv eller en lite större för att bränna ris och skräp. Här i trakten brukar det brännas stora brasor till påsk men inga vid valborg. Själv eldade jag en brasa för 1-2 veckor sedan, ris och lite skräp gick upp i rök. Ett billigt nöje som kan samla folk som bara står och glor på elden och pratar lite med varandra. Ni ser ut att ha det mysigt vid brasan!
  Och snart kommer den bästa tiden på hela året, den mellan hägg och syren!

  Reply
 13. Anita på andra sidan Storsjön

  Jonna vännen, vill inte göra dig nedstämd men vi måste vara förberedda på att SCA kan göra en ny ansökan om vindkraft på Fäbgsjö Storsjöhöjden. Det finns signaler om det. Men vi får glädjas åt det som hänt och hoppas på det bästa. Kram

  Reply
 14. Stu

  Hej, may greetings! It’s still cold here too, 4c last night and a chill wind, hope for some heat soon…
  Good news about the turbines, glad your horizon will stay the same.
  The city near me has turbines IN the city, where they just become part of the urban skyline, they are really nice and the place is already ruined with buildings most of which are ugly. I’ll send you a pic..

  Reply
 15. Erika. F

  Så fint det ser ut med er brasa. Nu är det vår men inte överrallt,
  inte här i Dalarna men den kommer nog framöver. Naturen kan inte
  påskyndas den kommer i sakta mak för att sedan spricka ut i en enorm
  grönska och hela naturen lyser vårgrönt.

  Ofta är det, det lilla i sammanhanget som kan göra det stora.
  Ett besked eller något annat som man först inte trodde alls skulle
  bli bra, till slut vänder det och man blir så himla glad och tacksam.
  Dom små ögonblicken i livet ska inte skyfflas undan eftersom det ofta
  är dom som betyder allra mest, åtminstone i mitt liv. Jag är så oändligt
  tacksam för det lilla livet ger.

  Reply
 16. Monnah

  Vår lilla Valborgsgrilleld var jättefin på vitsippsön! Jag tror minsann att den här traditionen är en av mina främsta favoriter (och då är jag en riktig sucker for traditioner). Hoppas att snön smälter klart snart så ni kan börja med vårbruket!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.