En längtan

När jag var ute på promenad med Nanook sent i kväll så tittade jag upp mot himlen och tänkte “Kan jag inte få se ett norrsken snart? Det var så längesedan“. Ja det var verkligen längesedan jag såg norrsken. Det känns som jag skulle behöva se de där magiska, dansande ljuset på himlen nu. Jag fylls alltid av någon speciell glädje när jag ser norrsken. Eufori kanske man kan kalla det. Att titta på stjärnhimlen en klar natt ger lite samma känsla, fast på ett mer lugnt vis. När det är norrsken, då vill jag liksom bara skrika rakt ut av glädje 🙂

Så, håll tummarna att det blir lite stormar på solen snart så solpartiklarna slungas in i vårt magnetfält. Jag längtar!

En av mina favoritfoton på norrsken som jag tog en kall vinternatt. Huset till vänster är där jag bor

En annan bild med norrsken över stugan. Åh vad jag längtar tills jag får se det igen! 🙂 Tur man har det sparat på foton så man kan få i alla fall lite känsla av norrsken.

18 Kommentarer på “En längtan

 1. VI SOLENS BARN - FÖR EN BÄTTRE VÄRLD

  Tack Jonna för att du vet och förklarar norrskenets ursprung! En fantastisk “hälsning” från vår så efterlängtade Sol… Kramar och klappar till er båda.

  Reply
 2. Magnus

  Jag fullständigt älskar den översta bilden! Kontrasterna mellan det varma, inbjudande ljuset från husens fönster och den kalla vinternatten är så påtaglig. Sen är det dessutom en fantastiskt vacker bild.

  Sov gott båda två!

  Reply
 3. Anki

  Hej Jonna!
  Jag håller tummar och tår att din önskan slår in snart. Vilka fina bilder Du fångar i Din kamera. Sköt om Dig fina Jonna.
  Kram Anki

  Reply
 4. Frida

  Jag förstår din längtan, klart att man längtar efter något så magiskt! Hoppas att du får din önskar och att du snart får se ett vackert himmelspel dansa ovanför dig!

  Reply
 5. Dick Scott

  Du kan verkligen fånga norrskenets magi på dina bilder! Det är sannerligen vackert och det skall verkligen upplevas på landet långt ifrån alla gatljus och i stillhetens underbara landskap. Håller tummarna för mer norrsken snart;)

  Reply
 6. Karin

  Hej Jonna, har du försökt sälja dina bilder till någon tidning el bildbyrå? Dina foton är superfina och jag tror att fler människor i världen skulle uppskatta dom! Kram!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.