En liten paus

Nu har jag varit ute och kluvit ved i några timmar. Är inne nu och äter lite lunch och tar en paus. Det är ju viktigt det också. Hittills har det gått bra, men jag önskar att det gick fortare. Det har blivit en liten hög med ved nu men högen med vedstubbar syns knappt att den minskat. Brukar vara så. Men det är tur att det är härligt väder ute! Står man ute såhär i några dagar lär man nog bli ganska brun 🙂

Men nu ska jag fixa något att äta och sedan ska jag ut igen. Kram på er <3
052202

Nanook chillar bredvid. Vissa har det gött ;)

Nanook chillar bredvid. Vissa har det gött 😉

8 Kommentarer på “En liten paus

 1. Tomas

  Även här i byn jobbas det för fullt med veden. Utom hos mig; jag klappar tacksamt min pelletskamin och fortsätter att ha paus…

  Reply
 2. PJ

  Jag reagerar lite på att du talar om stubbar. Jag menar att en stubbe är det som sitter kvar i jorden sedan man fällt ett träd. En klabb (vedstycke) är det som du sätter i klyven eller klyver med yxa. Nåja, det är kanske lokala variationer i språkbruket och smaken är delad som baken; huvudsaken är att du får fin björkved att elda med till vintern och att du hittar en bra huggkubbe.

  Reply
 3. Evy

  Jag tror nog Jonna menar en “kubbe”. Tror nog vi sa vedkubb och veklabb då jag bodde i Norrland. Och du Jonna – inte tycker jag du hunnit en liten hög. Den ser riktigt redig ut redan. Vilken härlig syssla så här i vårens tid. Skulle jag inte ha något emot att göra också. Men här på gården fixar vi veden eftersom den ska till pannan tyvärr. Så oftast är det storm, snöstorm eller allmänt uschelt väder då det är dags att kapa och klyva igen.

  Hoppas du får ha fortsatt fint väder så du får in riktigt fin och goluktande ved 😀

  Reply
 4. Betty

  Jag måste bara få säga hur otroligt mycket jag gillar dig och det du skriver! När jag kommer in hit känns det som att man kan “andas ut” ett liten tag, relaxa. här är som en uppfriskande och avkopplande oas mitt i alla tränings/outfit/bak/mat/perfekta-livet bloggar! Du skrivwr om vardagens alla bestyr och om både bra och dåliga saker som händer, då känner man en samhörighet med dig som jag sällan eller aldrig gör hos andra bloggare. Du är verkligen dig själv och det lyser igenom skärmen och gör mig så glad varje gång jag klickar in . Fortsätt vara så, du är en underbar person. Lev gott <3

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.