En liten resa

Vilken otroligt fin respons ni gav på förra inlägget. Jag läser såklart varenda ord ni skriver och jag vill svara på varenda kommentar! Det är så himla fint att ni delar med er sådär av era egna känslor och det ni vart med om. Och jag känner igen mig i så mycket av det ni skriver!
Ganska otroligt att så många faktiskt känner likadant. Det finns ju egentligen hur mycket mer som helst att skriva om det där. Det är nog viktigt att lyfta fram, vad många som går och känner att man inte “är något” för att man inte gjort det som kanske förväntas av en, oavsett vilken plats i livet man är på.
När någon frågar “Vad har du för planer sedan då? Vad ska du plugga vidare till?” och det växer en klump i magen när man inte vet vad man ska svara. Eller när man redan jobbar eller gör något som man trivs med, men det är inte tillräckligt “fin status” för att man ska känna att man “blivit något”.  Det finns så mycket att ta upp om det här.

Ush, jag blir faktiskt lite ledsen egentligen. När jag hör vad många som känt eller känner samma sak. Det är ju faktiskt så, att alla människor är redan fulländade som dom är. Vad man jobbar med eller vilken väg i livet man valt borde inte avgöra om man blev något eller inte. Alla har ju helt olika drömmar. Det var som någon skrev i kommentarerna, att hennes största önskan var att få bli mamma och ha en familj. Så himla fint. Bara det att någons önskan är att få skapa ett nytt liv, det är så ju så stort och vackert att man inte någonsin skulle behöva känna att man inte “gjort tillräckligt”. För vad man än är, vilken väg man än väljer, så är man ju den man är. Och det tycker jag räcker för all evighet. Alla behövs ju!

Ja, jag ville i alla fall bara säga att jag är så tacksam för att ni delar med er! Det betyder mycket att få läsa era tankar! ♥

Jag håller som mest nu på att packa inför morgondagen då jag ska till Stockholm. På lördag ska jag på en bloggträff med outdrr.com som är en bloggportal för folk som gillar naturen och friluftsliv osv. För ett tag sedan startade jag en engelsk blogg där. Så under lördagen och söndagen ska vi vandra i Tyresta nationalpark, och övernatta. Det ser jag fram emot. Hoppas bara att regnet inte öser ner hela tiden. Jag vet inte hur vattentäta mina skor är 😉 Men det ska nog gå bra. Det ska bli riktigt kul att träffa de andra bloggarna!

Så under lördagen och söndagen blir det lite tyst här, men det tar jag igen när jag kommer hem igen. Dags att fortsätta packa!

Kram på er!

Nu får jag äntligen använda sakerna jag fick från Fjällräven Polar resan :) Man kan väl inte säga att Nanook ser jätteglad ut. Han gillar inte när jag packar, för då vet han att jag ska bort. Han får stanna hos mamma i helgen :)

Nu får jag äntligen använda sakerna jag fick från Fjällräven Polar resan 🙂
Man kan väl inte säga att Nanook ser jätteglad ut. Han gillar inte när jag packar, för då vet han att jag ska bort. Han får stanna hos mamma i helgen 🙂

25 Kommentarer på “En liten resa

 1. Evy

  Trevlig resa önskar jag dig :D.

  Men det ser ut som att Nanook inte tycker det. Han vet vad du gör och vill att du inte gör det – typ 🙂 Stackars vovve, men han blir ju desto gladare då du kommer hem så … :D. Hundar är roliga djur och ooooo så trogna.

  Reply
 2. emmi

  Tyresta är fint, bor en bit ifrån där i Haninge och brukar vara där o traska då o då.
  trevlig resa o helg!

  Reply
 3. Carl Stridsberg

  Stackars Nanook!
  Vilken sorgsen min han har…. 🙁
  Men bli lämnad sådär och inte få se sin underbara matte på flera dagar är ju ingen hit. Jag förstår honom! 🙂

  Love & Hugs!
  //Carl

  Reply
 4. Camilla

  Otroligt vad en blogg kan förmedla. Det känns som om många blir berörd och bilder betyder oherhört mycket,och det kan du Jonna,ge. Bilder som står för känslor och du hittar så rätt i känslan med de.

  Reply
 5. Vardagsmagi

  Vilken sorgsen uppsyn han har Nanook. Det är inte lätt att vara hund, de har ju annan tidsuppfattning än vi. Det gör återseendet desto mera kärt på söndag. Ha en trevlig resa!

  Reply
 6. Ulf Linnell

  Hej Jonna,
  har läst din blogg ett par år nu (i tysthet;-)). Apropå det du skrivit i de senaste inläggen, kom jag att tänka på vad John Lennon sade en gång:
  “Life is what happens to You while You´re busy making other plans”
  Så är det nog ofta, all utbildning till trots.
  Uffe

  Reply
 7. Sandra

  Haha, aaw, lille Nanook. <3 Så ser våra hundar ut varje gång vi går hemifrån. De kanske försöker se så ledsna ut som möjligt för att man ska stanna hemma istället, det hade säkert varit populärt. 😛

  Reply
 8. Josefin

  Jag känner samma sak som ex du skrev om. Min högsta önskan var att få bli mamma ( tillsammans med min sambo). Jag längtade och drömde om att få bli mamma medan min sambo inte kände sig redo. Efter flera års längtan så kände sig min sambo redo, men det visade ju sig att det inte var så lätt. Två år tog det innan jag blev gravid, två år av tårar förtvivlan och dåliga besked. Mer än någonsin kände jag då att det verkligen var det jag ville. Nu är vår dotter två år och jag känner fortfarande samma, livets mening för min del var att bli mamma. Än sen om jag aldrig gör nån bra karriär, min dotter är viktigare än allt sånt.

  Reply
 9. Ingela

  Ha en jättetrevlig helg!! =) Tack för ditt inlägg om tankar kring utbildning o.s.v. När jag hade läst det inlägget försvann mycket av en slags stress och kravkänsla som jag haft en tid. Kan känna igen mig själv bättre nu och se vad det är jag vill och vad jag inte vill. Sedan det bästa av allt. Det är okej att vara den jag är. Tänker att det nog är bra att då och då i livet verkligen stanna upp, känna in och söka efter den man är. De här kraven från alla möjliga håll, även från en själv, kan nog vara mer skadliga för oss människor än vad vi kanske förstår. Bra att avslöja dem då och då genom livet så att det blir klarare att leva och lättare att må bra som den man verkligen är. Det är som du menar att det här går ju utveckla hur mycket som helst. =) Något som kan göra mig ledsen är när jag möter människor som t.ex värdesätter “status” så mycket att det sker på bekostnad av familj och vänner o.s.v. Var har vi vår skatt egentligen? Vad är viktigt på riktigt? Ja, det finns mycket att säga om alltihop. =) Ha det gott!

  Reply
 10. Nina Öhrnberg

  Mys och ta många vackra foton som vi förhoppningsvis får se senare. Jag hoppas åxå att dina skor står emot ev väta…

  Reply
 11. Stina Hummelgård

  Tack för att du är du!
  Då ser vi båda fram emot resa. Jag åker till Vasa på lördag o sen vidare till Kanarieöarna. Vi kommer båda att uppskatta Grundtjärn och Bysjö när vi återvänder:-) kram / Stina i Bysjö

  Reply
 12. Tomas

  Vad mycket du får vara med om. Fettar du in skorna lite så, om det är sådana så tål de lite blött iaf. Hm, skönt när jag kommer hem efter dimmiga vägar och kikar in på din blogg. Du har så rätt när du tycker att alla människor är fulländade så som de är, du har sunda värderingar och du står för dem åxå.
  Ha underbar helg nu!

  Reply
 13. Stina

  Hoppas vi stöter på varandra. Jag ska också vandra där, fast bara på lördagen, med gamla vänner. Skulle vara väldigt roligt.

  Reply
 14. PJ

  Nanook ser så moloken ut att man nästan blir full i skratt. Tur att han inte kan läsa. 🙂 Ha det trevligt på ditt lilla äventyr!

  Reply
 15. Kicki

  I Sverige så är man sitt jobb. Så är det inte utomlands faktiskt. Där handlar det om vad man gör, inte vad man är…

  Reply
 16. Josefin

  Läste en sån bra bok en gång om människans sociala normer. Det togs ett exempel i boken att när man träffar en ny människa tex på fest så är bland det första man frågar vad personen jobbar med. I boken gavs exemplet att man hellre kan fråga “Vem är du då?”.

  Reply
 17. Thomas Andersson

  Något du dock böra tänka på eftersom du har så låg inkomst är att vara noga att betala in dom sociala avgifterna och också försöka lägga undan så mycket som möjligt för att investera så att du har lite extra när du går i pension. Det kan verka avlägset nu men risken är att du bara får grundpensionen när du blir gammal och då är det bra att bygga upp en buffert. Man vet ju aldrig i vilken form man är när man blir gammal och dom sociala avgifterna är viktiga om du skulle bli sjuk. Många egenföretagare slarvar med det och sedan råkar dom ut för något och då blir det tufft.

  En annan sak. Det där med att gå en foto utbildning. Det kan du göra på rätt så nära håll. Det finns om dom inte har tagit bort den på Hola Folkhögskola som ligger i prästmon ca 3 mil söder om Sollefteå. Dom har även en massa andra utbildningar och kurser inom dom estetiska ämnena. T ex dans och musikal. Så det kan du kolla upp. Är det någon skola som du skulle trivas på så är det den.

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.