En mindre bra vecka

Helt ärligt så var den här veckan så konstig. Fick inte tummen ur att göra mycket alls. Varit sådär jättetrött och seg. Har varit mer aktiv i sömnen om nätterna än i mitt vakna tillstånd på dagarna. Pratat med “folk”, letat efter grejer och jagat spindlar stora som knytnävar i sovrummet. Så typiskt mig att lägga så mycket fokus och tid på något som inte finns.

Den här veckan har varit ett lysande exempel på hur jag inte vill att nästa vecka ska vara. Men det vart väl en slags urladdning efter förra helgen och allt intensivt arbete i veckor innan.
Efteråt vart det plötsligt tid till att andas ut och ta det lite lugnt. Tappade bort mig lite i tankarna, drömde starka drömmar och föll i gamla mönster och liksom fastnade i en slags väntan på något.

Nu går veckan mot sitt slut och i morgon är det nya tag som gäller. Idag ska jag städa upp i röran efter veckans slagfält i huvudet, börja med momsredovisning och packa inför en liten resa i morgonbitti.

Kram på er vackra människor ♥

110802110801

27 Kommentarer på “En mindre bra vecka

 1. Catlover

  Jag har också sådana veckor ibland. Svårt att sova, orolig och känner mig allmänt olustig inombords. Som tur är brukar det gå över och det hoppas jag det gör för dig också Jonna. Jag tror en del av förklaringen är brist på ljus som ju är en del av den här tiden på året. Hoppas du får en riktigt bra vecka!

  Reply
 2. Henry

  Hej Jonna, no “no black thinking” ! After all the busy and excite days its natural!
  Next week will be better! 😉 <3
  I am now in Spain with my motorhome, today having internet, and just read your bloggs from the last 10 days.
  Realy a lot of bussines you had have!
  Alle the best, har det bra,
  Henry

  Reply
 3. Magnus

  Med den anspänningen och intensiva arbete du hade inför öppningen av galleriet så är det inte konstigt om kroppen inte riktigt funkar som den brukar. Även du måste väl ändå har en gräns för hur mycket energi du kan ta ut? 😉
  Du är snart i fas med dig själv igen ska du se!

  Stor kram!

  Reply
 4. Vardagsmagi

  Man kan inte vara på topp jämnt. Med tanke på vilken intensiv tid du haft till i måndags så kan du behöva att ta det lugnt och ladda batterierna också. Kram!

  Reply
 5. Jos

  Katten gillar heller inte spindlar, jagar dem. Finfina mellanmål. Hoppar han upp i sängen och rullar ihop sig för att sova har man inte en chans att hålla sig vaken. Jag tror det inte finns något mer effektivt och avstressande sovpiller. Man slocknar direkt.

  En gång efter en helstressig förmiddag med fotograferande, släpande på koffertar och utrustning, flyttande på blixtar, osv när sista bilden var tagen skulle jag pusta ut 5 minuter och lägga mig på golvet för att sträcka ut ryggen. Katten var med, han är en finfin fotoassistent och bra på att få människor slappna av och öppna sig från en annan vinkel = chans till bättre bilder.

  Hur som helst låg jag där på rygg mitt i röran och vaknade med panik två timmar senare. Katten hade lagt sig raklång tätt bredvid mig och passade på att få sig en middagslur även han. Jag tror det tog max. en sekund för mig att somna på golvet.

  Reply
 6. Rafael

  Kanske är en slags “bi-effekt´´ på all din Kreativitet.
  & med tanke på allt intensivt innan så är det nog ej konstigt alls.
  Trots allt så skapar du ju makalöst ändå…
  Tänker på den där “Vita fjädern´´ & så…
  tycker det var så vackert så jag fick en tår i ögat.
  (eller 2)
  Vem vet…kanske det var ett tecken….
  …trots allt…

  Reply
 7. Strandpiparen

  Jag tror det är viktigt att ta sig tid till återhämtning och inte göra nånting om man behöver det… 🙂 Har du prövat mindfullness? Det är bra om man fastnar i vissa tankemönster.

  Reply
 8. Anneli

  Lyssna på din kropp och själ när du känner så där. Vila och gör något du blir lugn av så återvänder snart energin. Varför inte prova meditation t e x.?

  Reply
 9. TE.

  Ibland blir det bara så, det är skönt att bara vara när det blivit för mycket. Men hur har du tänkt dig ditt liv? Ditt galleri och er utställning hemma i huset lockar folk. Blir det en trend med era smycken så vill nog en del träffa de som gjort dem. Likaså tavlorna. Vad är viktigt för dig Jonna, hur ska du nå dina mål, planer inför framtiden. Det är inget jag vill ha svar på här men det är tråkigt om du håller dig undan när folk har fått upp ögonen och är intresserade av det ni skapar. Du är en trevlig person med mycket charm och värme. Det är långt ifrån alla som är det. Hoppas du får kul på din resa så du får annat att tänka på annars kan du ordna ett party med dina vänner och ha en myskväll.

  Kram påre.

  Reply
  • TE.

   Tillägg: Tycker ändå du gjorde mycket. Ett härligt klipp på sparken och en fin fotomålning. Svara en foto intresserad om din utrustning. Låta andra ta del av din vackra natur i ett vintrigt landskap.

   =)

   Reply
 10. Ulrika

  Jonna!Jag känner igen mig i hur du känner dig.När jag varit aktiv och väldigt kreativ ett tag kommer alltid en “down”period,det är inte förrens nu jag kan se att jag har det som mönster.Det är som att jag behöver det för att ladda om kreativiteten.Jag hoppas det känns bättre snart!Allt gott!

  Reply
 11. Carl Stridsberg

  Jonna, vännen!

  Hela livet är en bergodalbana. Ibland är man på topp, ibland nere i dalen. Det är så att vara människa! 🙂
  Det bästa är att försöka leva en dag i taget, inte tänka på det gamla, inte på et som kommer.
  Men det är lättare sagt än gjort så man får göra något mittemellan..

  Love & Hugs!
  //Carl

  Reply
 12. Torgny Rönnqvist

  Livet är ju upp och ner.
  Ibland måste man få vara lite nere för att sedan stiga upp.
  Kanske sa din kropp ifrån och ville vila sig lite och då blev du lite hängig.

  Så en styrkekram från mig till dig Jonna.

  Reply
 13. astrid

  Din “downperiod” visar en tydlig sak; Du är liksom oss alla andra en helt vanlig/ovanlig människa. Var tacksam för det !

  Reply
 14. Skorpan

  Detta kallas helt enkelt för stå-tid. Man behöver stanna upp, begrunda, reflektera, andas, sova, meditera. När tiden är mogen återkommer kraften och energin. Denna process kan man varken påskynda eller negligera, det är då det händer att man “går in i väggen”. Jag vet.
  Styrkekram:)

  Reply
 15. Johanna

  Å precis sådär har jag haft det ett tag… vintertrötthet kanske blandat med stress och alltihop… Men nu är det bättre. Men det vet man ju inte om det kommer bli när man är mitt i det. En vändpunkt var när jag var ute och jobbade en dag i naturen (annars pluggar jag) och efter det fick jag massor av energi (fast trött i kroppen såklart).
  Och sen har jag läst nånstans “att vila är en del av arbetes rutin.” Måste tillåta sig ta det lugnt…
  Våffelvarma hälsningar:)

  Reply
 16. Mitra Sohrabian

  Fina Jonna, så roligt att du mår bättre.Jonna, så är det med kreativa människor, när det blir för mycket och det blir störningen i balansen kan hjärnan säger ifrån och dina drömmar och den orkeslösheten var det kanske en tecken på att du ska vila dig och inte göra alltid så jätte mycket.Du är en underbart person som göra alltid så mycket och du har så mycket energi men även du behöver en tid av vila och reflektion.Älskade Jonna, jag beundra dig och din kraft och kreativitet och jag hoppas att du tar hand om dig också.Du har en sådant fri människa och friheten är det viktigaste för dig,tror jag. Jag älskar din radio program med Markus och dina filmer och foton. Oj oj, vilken inspiration källa du är för många. Många kramar

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.