En minnesvärd natt

I fredags natt när jag skulle lägga mig så såg jag att det var norrsken ute. Det är väldigt bra att jag har mitt sovrumsfönster mot norr. Det går inte att missa om det är norrsken.

Jag klädde mig varmt, tog med mig kameran, en filt och Nanook såklart. Sedan var jag ute i över en timma för att fota och bara njuta av det vackra dansande färgerna på himlen. Jag lade mig även ner en stund på den frusna marken. Det var så himla mysigt att bara ligga där och blicka upp mot stjärnhimlen och norrskenet. Så mäktigt och vackert. Det fattades bara lite varm chocklad.

Här kommer bilder från natten.

Det var ett speciellt norrsken denna natten. Det sträckte sig som en lång rand med väldigt starkt kontrast.

Det var ett speciellt norrsken denna natten. Det sträckte sig som en lång rand med väldigt starkt kontrast.

Det här kan man kalla fredagsmys med den bästa av underhållning :)

Det här kan man kalla fredagsmys med den bästa av underhållning 🙂

041205

Sedan uppenbarade sig en starkt lila färg. Har aldrig sett lila så starkt i ett norrsken förut. Det var så otroligt vackert!!

Sedan uppenbarade sig en starkt lila färg. Har aldrig sett lila så starkt i ett norrsken förut. Det var så otroligt vackert!!

Lite kallt, men mysigt ändå!

Lite kallt, men mysigt ändå!

 

33 Kommentarer på “En minnesvärd natt

 1. Eskild

  Jag är vildt avundssjuk! Har själv inte lyckats se mer än ett svagt norrsken i vinter. Är iofs mest i ljusförorenade Sundsvall där möjligheterna att se natthimlen är begränsade. Brukar kolla solvindsväderutsikten på bla http://www.swpc.noaa.gov/rt_plots/Kp.gif men har ändå inte lyckats. Och snart blir nätterna för ljusa för norrskensobservationer…Jag tror att jag flytter till Grundtjärn 😉

  Reply
 2. Kai-Ewe Wessberg

  Du och Nooak är tydligen riktiga naturvänner, måste vara underbart att se dessa naturfenomen som ett norrsken måste vara, inget för oss skåningar men vi trivs med det vi har, må bra hälsar Kai-Ewe.

  Reply
 3. Katarina-Cinnamon

  Jag fick också se det gröna norrskenet i fredagsnatt, men tyvärr så klarade inte min kamera av att fota det, blev inget. Lyllos som fick se det röda, mamma berättade att hon sett rött norrsken i Högda (Gårelehöjden) när hon va liten 🙂

  Reply
 4. Sandra

  Jag blir lika häpen, lika amazed (swenglish?) och lika avundsjuk var gång jag ser dina norrskensfoton! 😉 Söta Nanook skulle nog hellre vilja ha puss-kalas!

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja det är det verkligen! Det är norrskenet och stjärnhimlen som gör att jag står ut med de långa vintrarna 🙂

   Reply
 5. Pigg&Duktig

  Det är sånt som får mig att längta bort från staden på riktigt. Otroligt vackert! Har just hittat din blogg på tips från Träningslädje-Sara och tror att jag kommer stanna kvar länge – du lever en av mina drömmar 🙂

  Reply
 6. Tove Hallin

  Hej Jonna!

  Nu, efter att min bästa kompis tipsade om dig blogg, har jag sträckläst den till sidan 17. Och jag är helt fylld på framtidsinspiration och Sverigekärlek. Saken är den att jag just nu bor i Punta Arenas, världens sydligaste stad, i Chile på utbytesår. En av de många saker jag fått ut av detta livsbyte är insikten om hur mycket jag uppskattar naturen. När jag läser din blogg minns jag tillbaka till min barndom i fjällen och mitt i alla galna tankar kommer jag på att familjestugan i Grövelsjön står ju tom! Så om det skiter sig efter studenten är det dit jag ska. Åh, och du beundrar mig med din drivkraft, vare sig det är att köra hundsläderace eller renovera kök.

  Tack <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Tove för din jättefina kommentar! Så kul att du sträckläst min blogg! Vad glad jag blir att min blogg får dig att minnas tillbaks din barndom i fjällen. Låter kul det där med stugan 🙂
   Och vad häftigt att du är i Chile nu. Det har varit min dröm ända sedan jag var liten att åka till Chile. Hade en utbytesstudent från Chile som bodde hos mig ett tag också när jag gick i högstadiet.

   Ha det bäst!
   Kram

   Reply
 7. Jens Gustafsson

  Fantastiskt fint färgskådespel…man bor nog i fel ände av Sverige förstår jag 😉
  Jag är impad av dina fina bilder…och det är ju en underbar natur du har inpå knutarna där du bor…bara att säga grattis till dig för att du gjorde valet att flytta dit..

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack så mycket 🙂 Roligt att du gillar mina bilder.
   Ja det är en helt fantastisk natur här! Är så glad att jag får bo såhär vackert med naturen utanför dörren.

   Reply
 8. Isabel

  Tack för det här inlägget! Precis vad jag behövde nu när motivationen inte är på topp, fick mig en liten påminnelse om varför jag pluggar och det är ju för att jag en vacker dag ska kunna bo som dig, med naturens underverk utanför dörren 🙂

  Och sista bilden, det är kärlek det!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh vad glad jag blir att läsa din kommentar. Kul att mina bilder kunde peppa dig lite!

   Kram!

   Reply
  • Jonna Post author

   Tack Frida!
   Ja jag har sett det! 🙂 Han skrev innan och frågade om det var ok att lägga ut mina bilder på hyllat.se! Blev jätteglad!

   Reply
 9. R

  Flera har varit inne på det men jag blir uppriktigt sur när jag ser bilderna, här bor man i centrala Sollefteå (en situation jag satt mig i själv) och har inte sett ett enda norrsken på hela vintern. Det vill säga med undantag från ett av de du fotat som agerar bakgrundsbild på min dator.

  Men om sanningen ska fram så är jag nog egentligen bara glad att du ser till att jag trots allt får min dos av norrsken, om än digitalt, så att jag slipper vara helt utan. Och bara vetskapen av att de inte var så långt härifrån får mig ändå att vara glad och tänka att bara man tar sig tid, då får man även se dem.. plus en god dos tur om man inte ska ligga i skogen flera veckor 🙂

  Reply
  • R

   Inser direkt att jag måste tillägga att den lilla del av mig som är sur är riktad mot mig själv, inte dig eller någon annan!

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.