En natt av kärlek och magi

Så kom natten, som jag under alla mina år i Grundtjärn spenderat ute bland skogarna och dimmorna. Natten mot min födelsedag, den 29 juni. Det bara blev så, att just dessa nätter varit så vackra och att jag därför velat fira genom att befinna mig i naturen. På platser som jag älskar allra mest. Få vandra bland dimman över ängarna som en gång i tiden brukats av mina förfäder. Få se den spegelblanka sjön breda ut sig mot horisonten och få känna doften av alla nyutslagna blommor. Höra nattfåglarna sjunga och vara mitt i den där stämningen som bara en natt i juni kan skapa.

0629111

Jag åkte först ut med bilen på ensliga grusvägar och stannade till lite här och där. Precis sådär som jag älskar att göra. Jag såg tre stora älgar vid olika tillfällen, som med sina mäktiga steg skyndande över vägen för att sedan försvinna in i skogen igen. Det kändes fint att tänka på att alla skogens djur finns där omkring mig, och gör mig sällskap i den stilla natten.
0629112Sedan åkte jag hemåt till Grundtjärn. Dimman var tjock och kom dansade över ängarna och skogarna. I nattens tystnad hördes det vackra ljudet av koklockorna som ekade över byn. Jag gick ner till ängen mot sjön där de stilla betade i det daggvåta gräset, och började kula för dom. Jag har länge undrat om de någonstans i sitt allra djupaste inre kan känna igen ljudet av kulning. En gång i tiden var det så man kallade hem korna. Jag gillade tanken på att de kanske kände den känslan. Som att bli påmind om något som fanns för länge, länge sedan, men som de fortfarande bär med sig i sitt blod, och i sina hjärtan.
0629113

Korna kom springande och jag älskade känslan av att få kula för dom, trots att de också tog med sig miljoner små knott och myggor. Men känslan av att få stå där och dela en stund med korna var oslagbar. För att inte tala om avslutet.
Efter kulningen mötte min katt Nayeli upp mig vid grusvägen. Även hon brukar lystra till kulning och komma springande. Sedan begav vi oss tillsammans hem igen. Klänningen och skorna var genomblöta av allt dagg, och knotten hade tagit sig in i håret och under kläderna och bitit mig i ögonlocken. Jag frös lite, men kände mig ändå varm efter allt fint jag fått uppleva under natten.

När jag kom hem satte jag mig vid datorn för att ladda in bilderna och filmerna jag tagit under natten. När jag öppnade Facebook fick jag se att Johan nyss hade lagt upp en text, skrivet för fem minuter sedan. Han låg ju uppe i sovrummet och sov sedan länge? Trodde jag.
När jag började läsa tog det inte lång tid innan tårarna rann. Återigen hade han skrivit en text som totalt fick mig att tappa andan. Orden gick rakt in i hjärtat och berörde mig så djupt att jag bara satt där och grät en stund och stirrade rakt in i skärmen. Sedan rusade jag upp i sovrummet och där låg han med ett leende. Det var svårt att få fram ord när jag slängde mig i hans famn i min blöta,kalla klänning och med myggbitna armar. Aldrig tidigare har jag fått uppleva en sådan kärlek som Johan ger mig. Varje dag, varje sekund. Hans sätt att beskriva sina känslor och beskriva kärlek är det vackraste jag någonsin sett.

0629114Jag fick lov att lägga ut Johans text, eftersom den berörde mig så djupt.
Och jag som trodde att ingen hörde mig i natt… : )

“Jag tittar ut genom sovrumsfönstret, ut i den svala sommarnatten. Dimman ligger tät, tusen fåglar sjunger sin sång och ljudet av koskällor hörs eka över de blomtäckta ängarna. Ur dimmans djup framträder den vackraste av röster. Behagliga toner som hämtade från den mest uråldriga tid. Likt magi från en saga, vävs intrycken ihop. Platsen, lukten, ljuden och lugnet. Naturens orörda ting visar sig en aning. En ung kvinna som sjunger till så många som redan sover, samt till de få som fortfarande är vaken… Hon sjunger till alla, när alla egentligen bör sjunga för henne.
Det har nu blivit din födelsedag. Den första jag får uppleva med dig. Tänk att för 27 år sedan föddes just du, en liten flicka som skulle uppfostras och utvecklas till att bli världens finaste människa.
Aldrig har någon fått mig att tappa så många ord och uttryck, då de känts så otillräckliga. Aldrig har jag grävt så djupt i mitt inre efter sanningen bakom så många känslor. Aldrig har jag varit så stum av förundran, men samtidigt har aldrig så mycket blivit nedskrivet och berättat som nu, sen jag träffade dig.

Om du bara visste…
Om jag bara kunde förklara, mitt hjärtas otaliga ord. Allt som det berättar, intygar och ger till känna varje minut som går. Ett språk bortom vår uppfattning, tecken som saknar begrepp, en röst utan stämma… men som sjunger starkare än något annat.
Om du bara visste…
Om du bara kunde se med mina ögon, vad jag ser varje dag. Ditt ljus, din värme och din oförklarliga utstrålning. Skönhet som ingen spegel kan reflektera, ljuvlighet som ingen kamera kan fånga. En beskådning ingen tavla kan återge. Hur någon från den här jorden kan ha blivit så vacker och praktfull. En skimrande diamant bland grus, en strålande sol bland månar, en skinande ängel bland så många människor.
Om du bara visste…
Om du bara kunde ana hur stolt du gör mig, för varje stund som går. Hur du jämt och ständigt gör det svårt för mig att finna de rätta orden. Hur du alltid fascinerar mig med din syn på livet och på världen. Alla dina funderingar, all konst och magi i ditt sinne, som likt en pensel målar mina dagar från morgon till kväll. Ditt tålamod, din styrka och ditt fantastiska sätt. Din godhet och ömhet i allt vad det innebär, som aldrig tar slut.
Om du bara visste…
Om jag ändå kunde visa, varje del av det jag känner. Hur min själ blir berörd av dina tankar, din vackra röst och din trygga famn. Hur ditt leende får eldar att blossa upp i mina innersta vrår. Hur din blick släpper lös tusen och åter tusen fjärilar i min mage. Hur ditt skratt får både hjärta och själ att dansa av glädje. Lyckan i att få leva vid din sida och dela min tid i denna verklighet med dig. Att få känna din sagolika kärlek. Att få hålla handen med den underbaraste människan jag kan tänka mig…
Om du bara visste…
Om du bara visste…
…hur mycket jag älskar dig…”
Grattis på födelsedagen, min underbara Jonna. Du är mitt liv, min värld och mitt allt…
0629116

Efter en magisk natt och med den allra vackraste kärleksförklaring i hjärtat somnade jag gott. Nu är jag 27 år och aldrig har jag känt mig lyckligare någonsin. Och som pricken över i:et blir det idag en stor jordgubbstårta!

Kram på er underbara ni! ♥

171 Kommentarer på “En natt av kärlek och magi

 1. Afrodita

  Herre gud att ni hittade varandra i denna tokiga värd som den är ,värden där pengar och utseende klassas högt,äkta kärlek finns bara i sagor trodde jag ,men när jag läser detta så har jag hopp om framtiden,flytta aldrig därifrån ,ni är en sann ,vacker äkta par
  Må ni vara lyckliga i hundra år❤️Grattis på din stora dag ,kram från en tant på 58 år ,du gör min dag sagodag varje dag.Kram till din fina Johan .Ni är rika på kärlek ??må ni aldrig tappa varandra .Sluta aldrig skriva snälla ??

  Reply
 2. Pia Johansson

  Jag blev rörd till tårar när jag läste Johans text … en kärleksförklaring som säger allt … så vackert och äkta från hjärtats djup och som uttrycker en så gränslösa kärlek till en annan människa.

  All lycka till er kärlek ni delar med varandra.

  /Pia

  Reply
 3. Lindan

  Men HERRE GUUUUUD…..!!! Nu saknar även jag ord….!!
  Tack Johan för att du förstörde min nygjorda sminkning….! 😉 😉 Tårarna rinner även här (och det är inte bara för att jag tillbringat natten på akuten och är extra trött…o.O ) Nej, båda ni två har en otrolig och anmärkningsvärd förmåga att sätta ord på era känslor och tankar. På att beskriva naturen och stämningar!
  Det är mer en regel än ett undantag att jag bölar när jag läser din blogg Jonna!! 😀 😉
  Och tänk vilken HIMLA HIMLA TUR att ni fann varann!! Det näsan svindlar när jag tänker på hur lätt det hade varit att ni “missat” varandra….

  Otroligt vackert o fascinerande höra din kulning, och se hur berörda korna verkade bli (vissa mer än andra…haha…;) ). De verkligen stannade upp och insöp det hela..!
  Inte alla som får nöjet att uppträda inför kopublik sådär!! 😀

  Nu måste jag sluta….Men ville bara önska dig en magisk födelsedag allra finaste lilla Jonnan!! <3
  Hoppas ni svullar loss ordentligt 😉 med jordgubbstårta o kärlek! <3

  STOOOR KRAM, och tack för att du finns!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tack fina du!!!
   Vad gullig du är ♥ Men en natt på akuten?? Hoppas du mår bra ♥
   Åhh ja jag brukar ofta tänka på hur lätt det vore att vi missat varandra. Alla små detaljer och små val man gjort i livet har ju lett till att vi träffade varandra i precis rätt tidpunkt. Nästan läskigt att tänka så!! Men är så tacksam!

   Tack så jättemycket för din fina kommentar Lindan! 🙂
   STOOOOR KRAM på dig med!! ♥

   Reply
 4. Sunanda

  Happy Birthday Dear Jonna!
  Your Posts are Etheral and You Deserve only The Best!
  Merci for showing us Life That exists in certain parts of the Latitudes!
  Your version of Kulning is Soul Stirring!

  Reply
 5. Siv

  Vackra ord från din Johan. Så himla rörande att läsa.
  Många grattis på din födelsedag! Ät nu mycket jordgubbstårta, det är gott!
  Kram!

  Reply
 6. Pelle Lundström

  Vilken underbar kärleksförklaring av Johan.
  Den rör verkligen vid ens innersta av förståelse vad just du betyder för honom.
  Jag lät mina tårar falla över telefonen när jag läste, det gick inte att hålla dem tillbaka.
  Underbara kärlek <3

  Reply
 7. NyponRos

  Grattis på födelsedagen Jonna.
  Fantastiskt vackert med både Johans fina ord till dig och din kulning.
  Jag läste att du lärt dig genom en bok med tillhörande CD, vad heter den och vart hittade du den?
  Har också velat lära mig sedan länge men aldrig vetat vad det kallats förrän jag såg en av dina videor.
  Vore tacksam för lite tips. Kanske en video med kulningstips vore något?
  Du kanske redan har tipsat om detta och att jag missat det. Underbart vackert är det i alla fall.

  Ha en fin dag och ta hand er.

  Reply
 8. Meit

  All kärlek önskar jag dig på din födelsedag. Var den du är för du glädjer så många. Nu ska jag lyssna på din kulning. Grattis Grattis ???

  Reply
 9. Frida

  Alltså….jag finner inga ord, bilderna, den vackra filmen där du kular och Johans otroliga kärleksförklaring. Så otroligt vackert <3 Tack från djupet av mitt hjärta, för allt vackert du visar oss bloggläsare. Tårarna rinner utmed kinderna 🙂
  En stor grattiskram på din födelsedag <3

  Frida

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh…vad fint!!! Det värmer o höra att du blir så berörd.
   Tack för dina jättefina ord. Kram på dig!! ♥

   Reply
 10. Gunilla

  Oh, vilken känsla att hitta en sån pärla till man.
  Inte bara snygg utan kan dessutom uttrycka sig i tal och skrift!
  Stort grattis till dig som är 27 år och har vunnit högsta vinsten : )

  Reply
  • Jonna Post author

   Jaa eller hur! Han har verkligen allt…och ännu mer! ♥ Är så lyckligt lottad!
   Och tack för gratulationen!! Kram på dig!

   Reply
 11. Lena D

  Om ni bara visste… hur vackra ni är tillsammans och hur oändligt mycket ni ger och tillför…
  Om ni bara visste hur mycket jag önskar att världen, livet, ska ge er tillbaka, hur mycket kärlek jag önskar er…

  Jag blir på allvar djupt berörd och tårögd av magisk kulning från Jonna och de vackraste av ord från Johan. Ni är en sagolik upplevelse.

  Grattis finaste Jonna och Johan för att ni har varandra, och grattis Jonna på din egen dag 🙂

  Reply
 12. Mor A' Lena Eriksson

  Åh..så otroligt vackert ..tack fina Jonna o Johan för att ni delar med Er o för att jag berördes så mycket..❤ Att bli berörd är balsam för själen ! Kram !

  Reply
 13. Ellen

  Wow! Dina bilder, kulningen och Johans ord – så vackert! Här rinner tårarna igen.Grattis bästa Jonna på födelsedagen. (Släpp aldrig taget om den killen 🙂 )

  Reply
  • Jonna Post author

   Aww ♥ Tack Ellen! Så fint att du blev så rörd.
   Och ja, han kommer jag hålla hårt i resten av livet 🙂 🙂
   Kram!

   Reply
 14. Gunilla

  Oohh wow säger jag bara……mina ögon tårades oxå när jag läste den fina text som din Johan skrivit till dig!
  Ni är som skapta för varandra. Ni var värda att vänta på att ni skulle träffas vid rätt tillfälle.
  Stort grattis Jonna!
  Önskar dig en fortsatt underbar födelsedag. Kaffe o tårta med nära och kära!

  Reply
 15. Helena

  Så vackert,starkt och mäktigt. Du gör min dag som vanligt,Jonna. Tack för att du är du.

  Som en annan skrev,jag trodde inte att en sån kärlek existerade i denna värld,nu vet jag bättre.
  Johans sätt att uttrycka sin kärlek till dig får mig att känna en strimma av hopp att det trots allt finns bra män därute.

  Grattis på födelsedagen<3

  Önskar Helena

  Reply
 16. Anta Snaque

  Grattis Jonna på födelsedagen! Din tjugosjunde födelsedag – den blir din bästa hittills nu när du funnit din Johan.
  Att ni skulle mötas bestämdes för mer än 27 år sedan. Det var sammetshimlar med månskensljus, stjärneglitter och norrskensflammor, mäktiga, susande skogar och vackra, stilla sjöar som tog det beslutet. Så är det. Grattis till er båda för att ni gör varandra lyckliga!

  Reply
 17. Kristina

  Vilken vacker kärleksförklaring! De vackraste kärleksord jag någonsin har läst!
  Kram och grattis!
  Önskar dig en fortsatt fin dag!

  Reply
 18. Inga

  OH så underbara ord din Johan skriver till dej. Det är Kärlek det. Grattis fina Jonna ha nu en fin dag med din familj. Kram. ?

  Reply
 19. Frida - FotograFia

  Alltså, wow! Vart hittar man en karl som denna? Vilka ord! Blir tårögd själv. Du har verkligen hittat en man som älskar dig från sitt djupaste inre. Håll hårt i honom!
  Och stort grattis på födelsedagen fina du!

  Reply
  • Jonna Post author

   Vad gulligt skrivet Frida!! Tack!!
   Jaa…jag kan knappt förstå att han är verklig. För bra för att vara sann. Jag tror han kommer från en annan planet 🙂 ♥
   Kram på dig!

   Reply
 20. leif

  Grattis! Mycket romatiskt skrivit av Johan,han skriver som en stor poet.Jag blir förstummad.
  Det måste vara den bästa present du fått.

  Reply
  • Jonna Post author

   Ja eller hur!! Han är så fantastiskt duktig på att skriva!!
   Ja det var det verkligen! Kram på dig ♥

   Reply
 21. Anette

  Varmt grattis på födelsedagen Jonna! Önskar dig all fortsatt lycka och kärleksglädje! <3 Och den där kärleksförklaringen av Johan… fantastisk. He´s a keeper. : )

  Reply
 22. Tia

  Happy Birthday darling! All the love you receive from Johan, all the magic in your life, you deserve it. Being who you are, you create it without even knowing it. You are an inspiration of light, magic and true beauty. May the rest of your life by full of all the things that you love.

  Reply
 23. Caroline

  Så himla häftigt hur korna kommer springades mot dig med nosarna uppe i värdet, så nyfikna, istället för att springa rädda därifrån. Nog får det en att undra om de förstår vad kulningen betyder! Och fantastiskt skrivna ord av Johan 🙂

  Grattis på födelsedagen på Jonna!!

  Reply
 24. Birgitta

  Så fin födelsedag, helt underbar inledning med naturen, korna och den sköna kulningen för att sedan få den fina kärleksförklaringen från din Johan. Starkt att läsa och stort av er att dela med er. Ha en skön avslutning på din födelsedag med många kramar och massor av jordgubstårta???

  Reply
 25. Mummi

  Varm GRATTIS-kram, finaste Jonna!
  TACK att du o Johan delar av er underbara kärlek även till oss!
  Blir så innerligt berörd, djupt inom mig, tårarna rinner….TACK!

  Reply
 26. Lina

  Grattis på födelsedagen, finaste Jonna! Vilken fantastisk man du har funnit. Så otroligt verbal. Så generös och kärleksfull. Ni är verkligen som gjorda för varandra. Som två naturväsen men ändå så jordade. Magi! Tack för att ni delar med er av ert gemensamma liv. Ni inspirerar verkligen och får mig att börja tro på kärleken igen. Kram?

  Reply
  • Jonna Post author

   TAck Lina! Och tack för din fina kommentar. Jaa, jag har verkligen haft sån otrolig tur att hitta en sådan man. Han är bortom ord ♥ Är så evigt tacksam. Kram på dig!! ♥

   Reply
 27. made by mary

  Grattis fina Jonna, din kulning gav mig gåshud och fyllde mitt hjärta och min själ med så mkt underbara känslor. Såna det är svårt att sätta ord på. Någon gång måste jag prova på kulning, det låter så vansinnigt magiskt. Du berikar verkligen bloggvärlden och du känns så nära trots att jag inte känner dig. Johans vackra ord gav mig en tår i ögat, ni hör verkligen ihop ni två. Som två pusselbitar som äntligen pusslats ihop i vad som är universum oändliga pussel. Ett stort varmt grattis. Hade jag kunnat hade jag kommit förbi med något riktigt smaskigt till din födelsedag. Istället skickar jag en stor cyberkram och ett varmt grattis! <3

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh som alltid skriver du så fint och berör med dina vackra, öppna kommentarer. Åhh ja jag tycker nästan det känns som vi känner varandra trots att vi aldrig träffats.
   Är så glad att du tycker om min blogg…det värmer verkligen o höra!!! Tack fina du!! ♥
   KRAM

   Reply
 28. Linn

  Allt, precis allt, i detta inlägg är bland det vackraste jag sett! Den reaktionen du får av kossorna är bara magisk och kärleksförklaringen bortom alla ord. Stort grattis på Din dag Jonna, stort grattis till er kärlek och stort tack för en fantastisk blogg!

  Reply
  • Jonna Post author

   Men ååhhh…vilken stark o fin kommentar. Tack snälla Linn. Blir så himla, himla glad för dina ord.
   Kram på dig!! ♥

   Reply
 29. Luna

  Vilka otroliga ord, så kraftfulla, rörande och vackra.
  Grattis Jonna på födelsedagen. Fortsätt med all den magi som du ger och ha en alldeles underbar junikväll.

  Reply
 30. Magnus

  Er kärlek går då inte att ta miste på! Och ni är båda fantastiskt duktiga på att beskriva den i ord. Jag kan inte annat än le stort när jag läser era kärleksförklaringar.

  Stort, stort grattis på Din dag Jonna!!!

  Reply
 31. Jorma

  Stort grattis på födelsedagen Jonna 🙂
  Vilken vacker text Johan skrev! Kärlek av det finaste slag!
  Många kramar till er båda <3

  Reply
 32. Anna J

  Grattis på födelsedagen! Och vilket vackert inlägg, både dina och Johans ord samt bilderna och filmen. Ha en fortsatt fin dag eller kväll rättare sagt. 🙂

  Reply
 33. TIDSTJUVEN

  Åh, fick rysningar först av videon på dig bland korna och sedan av texten som Johan skrivit. Så otroligt vackert, alltihop! <3 Stort grattis på födelsedagen Jonna!

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men TACK ♥
   Så glad o höra att du tyckte om både videon och Johans text. Kramar ♥

   Reply
 34. Tove

  Vilken lycka att ni fann varann! Så unga och vackra och så fina!!
  Även jag sitter här med tårar i ögonen och mascaran på kinderna av Johans vackra text.
  Ta väl vara på varandra!
  Ha en underbart fin födelsedag Jonna!

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhhh så fint. Blir själv så rörd när jag hör hur ni andra blir det också.
   Tack fina du för din vackra kommentar. Kramar i massor ♥

   Reply
 35. Lena

  Grattis Jonna, jag fyller också år i dag, men blir 72, är ensam sedan 11 månader, efter 52 år med min man.
  Underbara bilder och beskrivning av naturen, Och grattis till din Johan som också har gåvan
  att beskriva känslor, så otroligt fint skrivet ni kompletterar verkligen varandra, man blir varm i hela kroppen av att läsa hans kärleksförklaring till dig
  KRAM TILL ER BÅDA

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men grattis i efterskott Lena!! HURRA!
   Så tråkigt och höra att din man inte finns med dig längre…
   Kan inte ens tänka mig in i hur det känns….efter 52 år tillsammans.
   Sänder en stor varm kram till dig från mig och Johan ♥

   Reply
 36. Hanna

  Oj vilken dröm till man du har funnit.
  Tänk en sådan kärlek är få förunnat.
  Ni är verkligen ett riktigt par och då menar jag
  ett äkta kärlekspar.
  Grattis på din stora dag?

  Reply
  • Jonna Post author

   Åh men tack Hanna!
   Ja jag är vääääldigt lyckligt lottad som fått Johan.
   kram på dig! ♥

   Reply
 37. Bella

  Grattis på födelsedagen :D! Det ser ut att ha varit en underbar natt för dig och en underbar överraskning från Johan :)!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack Bella!! Ja det var det verkligen. Bästa födelsedagen ever 🙂 ♥
   Kram på dig!

   Reply
 38. Ninni

  Stort grattis vackraste Jonna på din födelsedag! <3

  Så fint att ni två funnit varandra. Två som verkligen hör ihop och dyrkar varandras väsen. Så, så fint. All lycka till er båda <3

  Reply
 39. Lars 8463

  Grattis till det fantastiska år som gått.
  Nu när du har det bästa av två världar.
  Önskar dej en ny, underbar årsring på ditt livsträd.
  Ett träd vars stam verkar stå stadigare,
  rötterna allt djupare i myllan varje år.
  Ett livsträd där din person är stammen
  dina kreativa grenar bildar dess krona.

  Ett träd där jag kan sätta mig ner,
  luta min rygg mot den varma stammen
  Lyssna på ordvindarna som får kronan
  att svaja och grenarna att dansa.
  Betrakta färgskiftningarna i bladverket
  Från den magiska juninattens
  ordlösa kännslor
  Till den ljudlösa färgexplosionen,
  en kristallklar sen septemberdag.
  Känna den spröda frosten på det
  sista lövet, när det mjukt landar i
  min kupade hand.
  Se den första glittrande snöstjärnan falla. Snöstjärnefall som med tiden
  bäddar in naturen inför vintervila.
  En vila som störs av rytande storm
  och isande kyla.
  Kyla som lindras av den varma
  värmen från stammen mot min rygg
  Värmen från glädjen över dom
  sprakande norrskenen, stjärnornas
  glitter och fullmånens lek med
  granskogens snötyngda skuggor.
  Mörka nätters kyla som långsamt
  övergår i ljusa dagars värme.
  De första dropparna som länge
  tvekar innan dom släpper taget
  och faller en liten liten bit på sin
  långa långa färd.
  Den låånga våren som kan gå så fort,
  blott en blinkning.
  Tills häggens blommande doft åter
  fyller den magiska juninatten.

  Tack för att jag får sätta mig ner,
  luta min rygg mot din varma stam.
  Betrakta naturen genom dina
  känslor och tankar.
  Få inspiration att se det jag ser,
  men inte såg.
  KRAMAR ? ?

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhhh…du berör mig alltid djupt med dina texter.
   Du måste vara en väldigt, väldigt fin människa Lars. Tack för allt det vackra du delar.
   Kramar ♥

   Reply
 40. Nina Öhrnberg

  Underbara kärlekspar som får mina tårar att rinna i natten. Johan, Johan åh du ordrike poet. Vilken fantastisk present du ger din alldeles egna lilla Tuvstarr. Grattis även från mig till dig Jonna.

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh 🙂 Så fint du skriver. Johan blir såååå glad ♥
   Och ja det var verkligen den mest fantastiska present jag någonsin fått.
   Kramar ♥

   Reply
 41. Sara

  Fick rysningar när jag läste detta inlägg. Både av din och Johans text. Ni båda skriver på ett så vackert och målande sätt som berör en på djupet. Ni är verkligen lyckligt lottade som fann varandra, så otroligt fina tillsammans och verkar vara två helt underbara personer! Kärlek och naturen är det vackraste som finns ❤️ Riktigt fina bilder och mysig stämningsfull video! Bli knottbiten i ögonlocket är riktigt otäckt tycker jag, blev det för 2 år sedan när jag var på festival och fick åka hem direkt då tårarna rann och ögonlocket blödde för att sen svullna upp kraftigt. Har sedan dess varit livrädd för knott och det höll på hända igen nu på midsommar när jag stod i ett hav av vilda blommor och blev fotad av en vän, lyckligtvis hann vi få bort knottjäveln (ursäkta språket) innan den hann bita. Vad är det med knott och ögonlock egentligen, varför måste de söka sig dit av alla ställen? ? Du offrade dig verkligen för konsten som jag själv brukar uttrycka att jag gör då jag fotar under sämre eller mer utmanande omständigheter ? Grattis igen bästa Jonna! ?

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men tusen tack för din fina kommentar Sara!! ♥
   Ush det lät riktigt otäckt när du blev biten i ögonlocken. Ja jag har alltid undrat varför dom ska bita just där! Jag tror det är för att man glömmer att smörja in sig med myggmedel där. Jag brukar smörja in hela ansiktet men inte just ögonlocken.
   Det är hemskt när dom svullnar upp sådär. Så tur att du inte behövde vara med om samma sak denna midsommar 🙂
   Kram på dig!! ♥

   Reply
 42. Gustav

  Väldigt fint!

  Tycker dock det är tragiskt med somliga människors kommentarer om “Swedistan” och “also works for calling in Islamic rapists”. Sånt borde du ta bort tycker jag. På en så fin video hör sådant inte hemma i min mening.

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack!
   Ja det är sorgligt. Problemet är att det är svårt för mig att hinna ta bort allt spam och tråkiga kommentarer som kommer in. Den har redan fått 60 000 visningar så det kommer en hel del sådana trista kommentarer.
   Men jag går in då och då och raderar.

   Reply
 43. Mary

  Happy happy 27 th birthday miss Jonna!!
  May you continue to love life and keep dreaming.
  Wishing you happiness and smiles forever!! All the Best

  Reply
 44. Anna

  Hälsa Johan att han borde skriva något längre, en bok kanske 🙂 han har en språklig gåva som är större än de flestas.

  Reply
 45. Maria Rodin

  Du kommer antagligen inte ihåg mig, eller vem jag är. Men jag kommer ihåg dig! Ifrån stenungsunds ridklubb. Du kom där som en tonåring. Jag tror att DU var runt 13 år. Du ville lära dig rida. Du blev oxå en medlem i våran voltige grupp. Vigast av alla var du( kommer så väl ihåg hur Du gick ner i brygga och gick runt i sadel kammaren. Och hur du fick back dina fötter bakom dit huvud! Gjord för voltige tänkte jag!
  Din ambition för att bli så bra som möjligt på näst ryggen var hög! Jag kommer ihåg när vi cyklade ut till stallet. På ödsmåls rakan. Du släppte handtagen på cyckeln och försökte träna din ryttar sits. Tummen upp hälen ner sa du! Och självklart så var det Chess Du red på. Din favorit. Den största av dom alla. Han var drygt 175cm hög. Din ambition vag så hög! Tiden gick och vi alla gick olika vägar. Du börja på skola i Gbg och jag noga år tidigare i Dingle.
  Sen för några År sedan när du börja blogga så kom jag in på din blogg av en slump. Men sedan den dagen så har jag följt dig. Lite som en “anonym” läsare. Den som bara läser men aldrig kommenterat eller något. Jag sitter på andra sidan jordklotet i Australien och läser varenda inlägg du gör! Du är grym! Du har många gånger berört mig men dina texter och filmer.
  Men när jag såg denna filmen men din kuling så fick jag jag såna starka känslor och rysningar att jag vara bara tvungen att göra ett inlägg.. Det blev visst väldigt långt och rörigt.
  Men vad jag egentligen ville säga är att fortsätt göra det du gör. Fortsätt vara den Jonna du är! För Du är fantastisk. Och jag är glad att jag fick lära känna dig när vi var små! Du är bäst!
  Maria Rodin

  Reply
  • Jonna Post author

   Åhh men vad kul o höra från dig Maria! Såklart jag minns dig!! Vi är vänner på facebook sedan länge tillbaks så jag har sett någon uppdatering från dig då och då och vetat om att du bor i Australien.
   Så roligt att du berättar om dina minnen från stalltiden!! Åh du var ju min idol. Så otroligt duktig på voltige. Och så vacker! Och så SNÄLL!

   Minns du att du gav mig alla dina gamla häst-affischer? 😀 Jag satte upp allihopa i mitt rum haha. Jag var så himla glad.

   Åh blev lite rörd när du skrev om Chess. Tänker på han ganska ofta. Vilken underbar häst det var. Gissar att han inte finns vid livet nu längre… :'( ♥

   Jätteglad att du följer mig här på bloggen!! Så kul att du skrev!! Hoppas vi ses någon gång i framtiden!! 🙂
   KRAMAR!

   Reply
 46. Amedei

  Vilken kärleksförklaring, asså wow, man bara smälter, säger så mycket fint om dig men också om vilken fin man du fått. Är så glad för er skull. Underbart att det finns verkliga sagor. Tänk vad ni är med om! Det måste vara livets största present. Fortsätt njut av alla fina stunder ni skapar. Er levnadskonst smittar verkligen. Ert sätt att leva påminner verkligen om vad som är viktigt på riktigt. Er livsstil och sanna njutning är en välbehövlig motvikt till allt det ytliga som många tror leder till lycka.

  Beundrar dig när du sticker ut själv på alla dina upptäcktsfärder, t.o.m. på natten. Men förstår drivkraften, det finns så mycket magi, skönhet och stillhet där då, så egentligen är det svårt att få ro när man vet om allt skådespel som börjar. Älskar dina kulingfilmer och den här var något alldeles extra. Och fotona – vilken stämning, vilken skönhet!

  Stort grattis i efterskott!

  Reply
  • Jonna Post author

   Tack fina du för dina vackra ord. Det värmer o höra att du blir så berörd av oss och att du känner glädje!!! Så vackert!! ♥
   Tusen tack för din jättefina kommentar som gav mig ett stort leende.
   Kram på dig!

   Reply
 47. Isabel

  Åh <3 Finner inga ord! Stort grattis till dig Jonna och ett ännu större grattis till er båda och eran fina kärlek!

  Reply
 48. Paulina

  Åh, tårarna rinner härborta ♡ texten och videon. Korna och du. Det är som magi. Jag har aldrig varit så facinerad och dragen till en blogg som till din Jonna. Du ger mig hopp ♡ kram, Paulina.

  Reply
  • Jonna Post author

   Men åhh.. ♥ Vad det värmer i hjärtat o höra det. Tack Paulina!! ♥
   Kramar i massor!

   Reply
 49. Pingback: Swedish blogger Jonna Jinton summons herd of cows using ancient call – but witnesses a lot more than she planned | News Online

 50. Pingback: Swedish blogger Jonna Jinton summons herd of cows using ancient call | EveryNEWS.info

 51. May Hege

  Jeg vet egentlig ikke hva jeg skal si her, for ordene er forsvunnet.

  Så jeg legger igjen en liten taushet her, bare et lite tegn på at jeg var her og opplevde den magiske teksten, og filmen og bildene. Jeg var her og jeg ble rørt, og det er så viktig. Det er så viktig å ha en stemme som berører. Noe som får en til å stoppe opp og kjenne etter i sitt eget liv.

  Og det har åpenbart du, Jonna. Jeg var her første gang i dag, og jeg kommer tilbake. Jeg kommer helt klart tilbake.

  <3

  Reply
 52. Erika

  Åh jösses, så fantastiskt fint skrivet av din själsfrände! Rörd till tårar sitter jag här och tänker på min egen stora kärlek.
  Han är också duktig på att sätta ord på känslor. Framförallt i uttalade ord. Kanske inte lika mycket i det skrivna ordet, men huvudsaken är att man får fram det man vill säga. Får fram det man känner och de känslor man har.
  Man ska inte ta för givet att de runt omkring vet hur man känner. Fortsätt med att uttala känslor till varandra, både för er kärleks skull -och för oss andra så vi får fälla några tårar för att vi också blir rörda!

  Tack för alla fina inlägg i både text och bild Jonna! <3

  Reply
 53. Eija

  Tänk att du hittat din själsfrände❤️ Fortsätt att sprida livsglädje och kärlek, såsom du gjort ända sedan du började med din blogg, du vackra Älva??❤️

  Reply
 54. Pingback: La joven sueca capaz de atraer una manada de vacas con sus cantos - ChatNews

 55. Pingback: La mujer que atraía a las vacas | News GOOTWITTER

 56. jhon

  tanta armonia ,, con la luz y equilibrio con la naturaleza , expresandote atravez de ti .abrazos de sur america ,, gracias por darle al mundo el toque magico de tu ser ,,,,

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.