En natt i juni

Inatt begav jag mig ut på en liten utflykt i skogen. Nätterna är så magiskt vackra nu att det är näst intill omöjligt att jag går och lägger mig. Jag tog med mig lite fika och gick till ett vackert utsiktsställe ovanför Grundtjärn. Åhh så vackert det var! Tog även med mig datorn och lyssnade på musik och gjorde en videoblogg, som jag lägger upp om en stund.
Att få sitta där i natten och titta ut över sjön och se solen stiga ovanför träden…det är frihet. Bara tanken att jag kan gå ut såhär varje natt om jag vill gör mig så glad. Är det lagligt att få bo såhär vackert? Åh älskade Norrland…

På väg i natten

Solen går bara ner en kort stund bakom trädtopparna.

Stillhet

Frihet

6 Kommentarer på “En natt i juni

 1. Martin

  Hej! Vilken superbra blogg. Funderar själv på att flytta hem till Ångermanland, så det är inspirerande att läsa om. Naturen är ju bäst och jag saknar den också. Det är sorgligt att folk känner att de måste flytta från så vackra platser och istället bo i någon jäktig och stressig storstad. Kan ju knappast vara bra för en. Man kan verkligen känna skillnaden när man är hemma på besök. Det är så otroligt fridfullt här. En lisa för själen helt enkelt. För att inte tala om hur fantastiskt det är att vandra på någon skogstig nånstans, sitta och fika på en bergknall eller vara ute och fotografera på nätterna. Då försvinner all stress. I stan kommer den tyvärr tillbaks…Ibland undrar jag om alla förstår vilken skatt vår natur egentligen är. Det är ju den som gör att man känner sig hel inuti. Det är nog en större rikedom än pengar.

  Ditt projekt är fantastiskt och det visar att allt går bara man vill. Tack, det ger en massa inspiration!

  Reply
 2. Maggan

  Ovanstående kommentar skulle kunna vara skriven av mej…. Jag säger samma sak. Har gått och funderat ett tag på att flytta hem igen och din blogg har inspirerat mej till att verkligen bestämma mej för detta. I många år har jag gått och längtat efter vintern, skogarna, tystnaden, lugnet och ron……
  Tack för en otroligt bra blogg och jag måste säga att du är otrolig som genomfört detta projektet!!

  Reply
 3. Gammel mor i Paris

  Kan man verkligen gâ ut ensam i skogen mitt i natten hos er !?! Trots att jag bor bredvid en “skog” i en “fin” stad vâgar jag knappast gâ ut ensam pâ dagen och aldrig pâ natten. Vilken idé ! Dâ finns det bara skumma typer av alla de slag. Flera joggande kvinnor har mördats i Frankrike av nâgra skeva individer, trots att den ena stack ivâg , när solen gick upp för att undvika människor, vilket vanligt folk här inte förstod, sâ hade tydligen detta uppmärksammats….
  Naturen beundrar jag pâ internet, men slottsrabatterna utanför är fina ; fast de är ju bara slottsrabatter… Svensk natur är annorlunda.

  Reply
 4. Carina Johnsson

  hej Jonna.Va härligt att vandra i skogen en natt i juni.Är du inte rädd för att möta en björn som du var förr i en videosnutt?Dom kanske inte orkar vara i rörelse så mycket när det är så varmt och så har du ju din trogne vän med dej.Det har varit stekhett här idag.Hoppas det håller i sej ett tag nu när man har semester.
  Ha det gott kära vän i norr.

  Reply
 5. Ullis

  Men oj så fint! Och att du vågar!
  Följer din blogg och måste säga att det är tufft av dig att flytta ut så där i ingenstans! 🙂

  Reply
 6. Eva i Aten

  Det är ju så ljust och fint, och vad skulle en galen människa därute och göra egentligen?
  Det värsta som kan hända är väl en björn med ungar. (Du får läsa på vad du ska göra i en sådan situation.)
  Dina bilder är så vackra och stämningsfulla!

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.