En sensommarkväll

Ikväll tog jag bilen och åkte ut på de små skogsvägarna som finns här omkring. Jag har länge tänkt att jag ska göra det, för varje gång jag åker bil här så ser jag vackra platser som jag vill stanna på. Och det finns miljontals små skogsvägar som jag inte har någon aning om vart de leder, och där det aldrig åker någon bil. Så det är så spännande att bara ta bilen och åka in i skogen och följa någon av alla vägarna och se vart dom leder. Jag måste åka ut fler gånger, för ju längre jag åkte ju fler vägar upptäckte jag. Och vilken vacker natur det är omkring här. Skogar, myrer och berg. Det känns helt sjukt att jag bor mitt i allt det här. Jag kommer aldrig få nog 😉

Jag och min kära bil ute på skogsvägarna!

Stannade till vid en stor myr som lyste så vackert i kvällsljuset. Tur att jag hade stövlar på mig.

Ute och går på en av alla skogsvägar

Jag gick in i en skog som var så himla vacker. Det kändes som en riktig björnskog. Lite läskigt var det 🙂

I den skogen fanns de största blåbär jag någonsin sett. Och det var fullt av dom! Jag måste ha hittat ett riktig guldställe, för väldigt många här uppe har sagt att det inte finns några blåbär i år. Jag måste hit och plocka någon dag. Skulle kunna fylla 100 hinkar. Minst!

Jag stannade i säkert 40 minuter och åt blåbär. Det var så gott!! =)

Sista stället jag stannade på var en vacker tjärn. Nanook tog ett litet dopp.

 

17 Kommentarer på “En sensommarkväll

 1. ÄlgEva

  Jag är lite avundsjuk. På ditt mod. Finns inte chans att jag skulle våga ge mig ut själv i skog och mark. Hur vackert det än är. Inte med min älgrädsla. Det dyker nästan alltid upp en eller fler älgar. Ryser! Jag har alltid med mig minst en vän och ett gäng hundar. Och en fiskbjällra i jackärmen. Påutifallattom liksom.
  Fina bilder, som vanligt.

  Reply
  • Varför?

   Att en älg skulle ge sig på dig ute i skogen är ungefär lika sannorlikt som att en hare skulle göra det. Finns ingenting alls att vara rädd för.

   Reply
 2. Thomas

  Skaffa dig en moppe eller en motorcykel då kan du följa alla stigar också. Det gjorde vi jämt när man var i moppe ålder. Man hittade en stig och följde den och plötsligt var det en annan stig och man kunde hamna precis varsomhelst.

  Reply
 3. Susanna

  Sådär brukar vi också göra. För som du säger, det finns hur många småvägar som helst där uppe. Känns ibland som att man upptäcker en annan värld när man kör omkring.

  Reply
 4. Sabina

  Hallå, måste bara säga att jag blir lite avis att se alla dina bilder! Min familj o släkt har några hus på Tallnäset där uppe några kilometer bort och det här är första sommaren jag inte kan åka upp, pga av jag måste jobba. Vilket jag tycker är jätte tråkigt, så din blogg kommer jag att börja följa för att hänga med på livet i trakten och för att få se lite nutids bilder därifrån 🙂 Bra blogg!

  Reply
 5. Hemliga flickan

  Fick Nanook smaka blåbär också? 😉 Han såg så väldans intresserad ut på bilden där ni satt i riset.. Väldigt mysiga bilder, magiska!

  Reply
 6. Herrn

  ett litet tips….försök få tag nåt 4wd och som har lite markfrigång….det finns billiga jeepar…typ cerrokee med 4,0 motorn….underbar slitvarg som inte drar en förmögenhet i bränsle….kan ju va en fördel om man hamnar i diket på en udda skogsväg eller liknande…sommar som vinter…..att bara koppla in 4hjulsdriften och backa ur diket

  Reply
 7. Carina Johnsson i Färila

  Hej Jonna.Du är allt modig som törs ge dej iväg på små skogsvägar så där .Tänk om du skulle köra vilse eller bilen gå sönder eller köra i diket.Då skulle du behöva 4-hjulsdrift som någon kommenterat.Har du mobilen med utifall det skulle hända något?Fast det är ju mysigt att gå i skogen ibland men inte på kvällar och nätter.
  Ha det bra tjejen med din vovve.

  Reply
  • Thomas

   Det är lugnt på kvällar och nätter också. Har varit mycket i skogen då. I sverige är skogen rätt så ofarlig bara man lever om lite så att man inte överaskar någon björn.

   Reply
  • Jonna Post author

   Jag tog dom själv med hjälp av stativ och fjärrutlösare! 🙂 Jobbigt att släpa med sig det överallt men det är det värt. Det är på det sättet jag tar alla bilderna i bloggen.
   Ha de bäst! =)

   Reply
 8. Hmm

  Här i Sollefteå Kommun, så finns det absolut ingen brist på mygg/broms när man är ute i skogen, spelar ingen roll om det är natt eller dag, slipper ni dom uppe i Grundtjärn eller har du nån myggsprej?

  Reply
  • Jonna Post author

   Det är lite olika det där med mygg. Vissa kvällar har det varit jättemycket, men det var mest i början av sommaren. Nu i augusti har jag inte sett några alls. Så det är verkligen tur! Annars kan det ju vara riktigt jobbigt att vara ute om det är mycket mygg.

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.